|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
31-01-2007, 15:08 | #451 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Erikli Dolma MALZEMELER 250 gr yağlı kıyma 2 adet patlıcan ½ kg kabak 6 adet dolmalık biber 125 gr asma yaprağı ½ kg domates 1 yemek kaşığı biber salçası 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı margarin ½ kg can eriği 2-3 adet soğan ½ baş sarımsak ½ çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Dolmalık sebzelerin içlerini çıkarın. Yaprakları hafifçe haşlayın. Pirinci ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın. Çıkarılmış sebze içlerini doğrayın. Domateslerin kabuklarını temizleyin, çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak doğrayın. Bir kapta kıyma, domates, kıyılmış sebze içleri, yağ, salça, doğranmış soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Pirinci ilave ederek yoğurun. Sebzelerin içine malzemeyi doldurun ve ağızlarını kapatın. Dolmaları tencereye yerleştirin. Yaprakları doldurup ayrı bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine ve çevresine yıkanmış erikleri yerleştirin. Her iki tencereye de az miktarda tuz ve su ilave ederek dolmaları önce hızlı daha sonra yavaş ateşte pişirin. Dolmalar dinlendikten sonra eriklerle birlikte servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
31-01-2007, 15:08 | #452 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Çikolatalı ve Portakallı Brovni 1 portakal (yıkanıp 8 parçaya bölünmüş) 115 gr toz şeker 2 yumurtanın beyazı (Çırpılmış) 30 ml yoğurt 115 gr elenmiş un 25 gr kakao 10 ml kabartma tozu Üzeri için biraz pudra şekeri Hazırlanışı Önce fırını 180 dereceye getirin. Kare bir tepsiyi yağlayın. Portakal dilimlerini bir tencereye koyun, üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yavaş yavaş (portakallar yumuşayana kadar) 30 dakika kaynatın. Sonra süzgeçten süzün, iyice süzülen portakalları ezerek püre haline getirin. Bu meyve özü, şeker, yumurtanın beyazı ve yoğurdu yuvarlak bir kapta mikserle iyice karıştırın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyip karıştırın, bunu biraz önce çıptığımız karışıma ekleyip, yağlanmış tepsiye dökün. Kabarıp içi pişene kadar, aşağı yukarı 30 dakika pişirin. 5 dakika kadar soğumasını bekleyip, keki kalıbından çıkarın. 9 eşit parçaya bölün, üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun...
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 15:09 | #453 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Gönül tatlısı.. Çok güzel bir tatlı tarifi.Herkesin mutlaka tatmasını tavsiye ederiz. Malzemesi: 1 adet lekesiz gönül. 1 adet açık yürek. 500 gram güler yüz. 250 gram tatlı dil. 100 gram hürmet. 1 çorba kaşığı sevgi, 1 çay kaşığı hoşgörü. 1 su bardağı iyi niyet. 1 tutam samimiyet. 1 Ölçek dürüstlük. Göz kararı saygı. Hazırlanışı: Gönül'ü duygu taşına atıp güler yüz ile karıştır. Ağzında yumuşattığın tatlı dili üzerine ilave ederken, sevgi ve saygıyı ince ince üzerine ekle. Hürmet, iyi niyet ve hoşgörüden meydana gelen şurubu da buna kat. Samimiyet ölçüsünde parçalara bölerek dürüstçe hayata diz ve yüreğinde pişmesini bekle. Yüreğinde pişirdiğin bu sevgi tatlısını karnın acıkınca değil,ruhun acıkınca ye. Ruhumuzun ihtiyacı insani güzel his ve duygulardır. Umarım onları koruyabilen insanlardan oluruz. Güler yüz ve Mutluluk sizlerle olsun. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 15:10 | #454 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | çiçek Böreği Malzemeler: 3 adet yufka, 150 gr. beyaz peynir, 1/2 demet maydanoz, 1 adet yumurta, 1.5 su bardağı sıvı yağ. Yapılışı: Beyaz peyniri ezin. İçine kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın Yumurtayı kırıp, peynire katın. Börek harcını hazırlayın. Yufkaları tek kat serin. Bir su bardağı ağzı veya tırtıklı bisküvi kalıbı ile parçalar kesin. Üç yufkaya da bu işlemi uygulayın. Kestiğiniz yufkaların her katına 1/2 çay kaşığı harç koyup beş hamur parçasını tamamlayın. En üstteki yufkaya, harç koymadan parmağınızla ortasına bastırın. Yufkalar bitinceye kadar bu işlemi sürdürün. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Hazırladığınız börekleri çevirerek, pembeleşinceye kadar kızartın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 15:10 | #455 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Mantarli Tepsi Böreği Malzemeler: 5 adet yufka, 750 gr mantar, 4 adet kuru soğan, ½ su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı yoğurt, 3 adet yumurta, 1 yemek kaşığı tuzot, 2 yemek kaşığı çörek otu. Yapılışı: Soğanı yemeklik doğrayın. 3 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları ince kıyıp soğana ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Yumurta sarısının birini üzerine sürmek için ayırın. Süt, kalan sıvı yağ, yumurtalar ve yoğurdu iyice çırpın. Yağlanmış fırın tepsisini yufkayı bir kat serin. Karışımdan fırçayla sürün. 3 yufkayı tekrarlayın. Üzerine mantarları yayın. Kalan yufkaları karışımı sürerek bitirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ekin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 15:11 | #456 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Patatesli Börek Malzemeler: 3 adet yufka, 6 adet patates, 250 gr. kaşar peyniri, 1 çay bardağı süt, Tuz, kırmızı pul biber, 2 adet yumurta, 2 su bardağı kızartmak için sıvıyağ. Yapılışı: Patatesi haşlayıp püre haline getirin. Süt, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve kırmızıpul biber ekleyip karıştırın. Yumurtaların sarısını beyazından ayırın. Sarıları püreye katın. Yumurta beyazlarını çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Düz kısmına püre koyun. Yuvarlak kenarlarına yumurta beyazı sürün. Rulo hilane getirin. 5 cm. eninde kesin. Kızdırılmış yağda kızartın. Afiyet olsun...
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 15:12 | #457 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Dilimlenmiş Portakal ve Zeytinli Salata 3 portakal (Soyulmuş) 1 diş sarımsak (Soyulmuş, ince kıyılmış) 30 ml sızma zeytinyağı 2,5 ml kırmızı biber 1,25 ml kimyon 1,25 ml tuz 1,25 ml şeker Çok az acı biber 175 gr siyah zeytin 30 ml maydanoz (İnce kıyılmış) Hazırlanışı Portakalların beyaz kısımlarını soyun. Sarımsak, yağ, kırmızıbiber, kimyon, şeker, tuz, şeker ve biberi ilave edip, salata kabında iyice karıştırın. Üzerine portakal parçalarını ve zeytinleri dizin, kaşık yardımı ile biraz karıştırıp, üzerini maydanoz ile süsleyip, servis yapın. Afiyet olsun...
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 15:13 | #458 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Meyveli Prenses Tatlısı MALZEMELER 6 kişilik 1 adet muz 2 adet şeftali 15 adet vişne 10 yemek kaşığı irmik 3 yemek kaşığı nişasta 5 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker HAZIRLANIŞI Şeftalileri soyduktan sonra dilimleyin. Küçük bir tencereye alın, 1 çay bardağı su ve bir çorba kaşığı toz şeket ekleyip 4 dakika kadar pişirin. Çukur bir tencerede mısır nişastası, tozşeker, irmik ve sütü kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra düz bir kalıba dökün, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini muz, vişne ve şeftali dilimleri ile süsleyin AFİYET OLSUN
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 15:13 | #459 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Tavuklu Patlıcan Kebabı Malzemeler Yarım kilo tavuk eti 6-7 Diş sarımsak 4-5 Adet sivri biber 2 Adet domates 5 Adet patlıcan 2 Çorba kaşığı margarin 1 Tatlı kaşığı tozşeker Tuz Hazırlanışı :
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 15:14 | #460 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | yuvarlama M a l z e m e l e r 500 gr. pirinç 300 gr. yağsız çiğköftelik et 1 baş kurusoğan 500 gr. kemikli yada parça et 1 bardak nohut 3 bardak süzülmüş yoğurt 1 yumurta 1 yemek kaş. un Yeteri kadar su Yağ,nane,tuz,karabiber HAZIRLANIŞI: Pirinç yıkanıp süzgeçe konur.Soğan ince ince doğranır.et,yıkanmış pirinç,tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekilir.Çekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri ıslak bir bezle örtülür.Hamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça elde bir 10-15 cm. uzunluğunda bir çubuk haline getirilir.Sonra 0.5 cm. uzunluğunda minik parçalara bölünür.Bu parçalar avuçların için yuvarlanıp top haline getirilir.Tüm hamuru yuvarladıktan sonra kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgeçe konarak fazla pişmeyecek şekilde haşlanır.Haşlanan yuvarlamalar iyice soğutulur.Diğer taraftan kemikli et nohutla pişirilir ve yuvarlamalar içine atılır.Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede içine yumurta ve un konarak iyice çırpıldıktan sonra pişirilir.Kaynamaya yakın diğer malzeme yavaş yavaş yoğurdun içine konur.Bir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır.Bir tavada yakılmış ve üzerine kuru nane dökülmüş yağ pişen yemeğin üzerine dökülür.Yemek servise hazırdır __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |