Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Gündem Dışı > Aşk-Sevgi-Romantizm

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-05-2008, 11:04   #51
Banned
 
pusucukurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Hani aşkın zamansızlığına inandın ya hep amansız ve zamansızca girer dedin hayatın tam ortasına birdne kapını çalar geliverir neye ugradığını şaşırırsındedin. işte send ebana öyle geldin. bianda herşey değişti. guneş daha uzel dogdu , ay daha guzel parladı.geceler o karanlık geceler hiçbirşey gizliyemez oldu.herşeyimde sen oldun.yaşamım ikiye ayrıldı. senden öçnce senden sonra diye.özü aynıydı. ama sen o kadar çok şey kattınki bana seni tanıdığıma hiç pişman olmadım. hep şükür ettim hep iyiki varsın iyiki tanıdım dedim.
kıskandım tedirgin oldum korktum. seni kabetmekten korktum. birgün gideceğinden korktum. her yeni doğan gunden bizim içni guzel şeyler etirmesini isteyip beklerken bunun yanında sorunlarında kapımıza pusu kurmuş birgun ortaya çıkacağından geleceğinden korktum .seni kaybetmekten korktum.
o herşeye olgun mustafa senin yanında çocuk oldu. içindeki çocugu çıakrdın. oherşeyiyle sakin mustafa seninle konuşurken sinirlendi ona sabrın sonunun selamet olacağını gösterdin bu küçük çocuga bilerek yada bilmiyerek o kadar çok eşy ögrettinki sana hiç esirgemeden acaba demeden nedend emeden karşılık beklemeden ve en önermlisi içimden geldiğince seni sevdiğini söyledi. bu küçük çocuk seni ço ksevdi didem. belkide ilk kez.ilkve son.
sevgimde çıakr gözetmedim. menfaat beklemedim. yalan söylemedim. belki sözlerimi tutamadım. arkasında durmak istedim ama duramadım. ama emin ol sevgimden hiçbirşey kaybetmedim. sevgin gittikçe buyudu içimde. seni tanımaya çalışırken zorlandım. kendimi anlatamamanın sıkıntısını çektim. sonunda bütün olduk vew anladımki ilerde daha iyi olacaktıki bunun için mucadele ettim ve savaş verdim.
umarım bundan sonrası bizim için daha iyi ove daha hayırlı olur didem. herşeyin bir sonu var ve bizimd eolacak işallah hayırlı olur be badem gözlüm.
sanmaki sen burdan gittiinde ben seni unutacam. bir sevgilim yokmuş gibi davranacam. sorumluluğumun farkında olmıam. hayır bunların hiçbiri olmıcak. gittiğim yerde, dolaştığım sokaklarda, yediğim yemekte içtiğim suda herşeyimde sen olacaksın.burdan gittiğinde seni çok özlicem belki ağlıcam yokluğunu hissedecem ama sonuna kadar gitmek isterim seninle . seni herşeyinle kabullendimm ben. o bir sözün bir bakışın bir gülüşün sevgin butun dunyaya değer ve değişilmez. insanın sevip sevilmesi sevdiini söyleyip haykırması kadar guzel birşey yoktur galiba.
İŞTE BENDE SANA SEVGİMİ HAYKIRIYORUM. SENİ ÇOK SEVİYORUM , HEMDE ÇOK ...

pusucukurt ( mustafa Kurt )
__________________
Click the image to open in full size.
pusucukurt Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-05-2008, 11:04   #52
Banned
 
pusucukurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Hayatta en çok güvendiğni şeyler ufacık küçücük şeyler içni kaybettiklerin oluyor nedense. En çok inanadıgın kimseleri bir anda en ufak birşeyden silmek ne kadar kolaymış meğer.. Neden bu kadar çobuk silebiliyorumki hayattan sevdiklerimi. Bir anda çıakrtabiliyorum bu kadar kolay olmamalı çıkartmak ama neden bu kadar kolay geliyore bana. Ailem sevdiğim arkadaşalrı mdostlarım saöyledikelri bir sözle yaptıkalrı bir davranışla nasıl koparabiliyoırumki hayatımdan bir anda. Pişmanmıyım peki hayır hiçbirşekilde neden pişmanlı kduymuyorum peki yanlış yapıyorsam.

En ufak bir yalanda siliyorum hayatımdan herşeyi. Bir rüzgar esiyor gewlip geçiyor. Başak bir ruzgar alıp götürüyor en yanlız yerlere beni. Nereye kadar yanlız kalacak bu ruzgar. Neden hep bana eşlik ediyore esen ruzgarlar.

Ya sigara hayatımda vazgeçilmez oluyor hep.Herşeydne vazgeçebildiğmi gibi ondan niye vazgeçemiyorum. Neden yalandan bu kadar nefret ediyorum. O kadar ço kyalan söylememe rağmen neden ben nedfret ediyorum bana söyleyenlerden. Sanki ben söylemiyomuşum gibi davranıyorum...Beni en iyi anlayan nedne hep bir sigara nedne hep geceleer gündüzler neden anlamıyo beni. Güneş nedne ısıtmıyor tenimi. Ayla olan ilişkim nedne güneşe yansımıyor. Bu kadar zıtmı bunlar birbirlerine bu kadar ayrımı ayla güneş. Nedne hep gecelerin adamı oluyorum ben.

Bir anlık heves deyip duruyolar. BEnim hayatımda bir an hiç olmamasına rağmen nedne ehrşey kısa geliyor bana.Ne oalcağını tahmin etsemde mudale etsemde neden hep sonu kötü bitiyor oadka rönlem almama rağmen.Hayatın akışına bıraktıgımda nedne kötüye gidiyore hep. Akmıcxakmı benim hayatım oluk oluk kan gibi. Akmıcakmı sevgim kalpten kalbe bir sevgi yumağı gibi.

Anlaşılan ne akdar başarılıda olsan başarı yetmiyor aşka başarı yetmiyor kötülüğe. İyi biride değilimki karşısıdna durayım düsürtçe dimdik. Herşeyde bi,r yalan herşeyde bir dolan ne yana dönsem hep yalan... önüm karanlık arkam aydınlık kolaysaa git geri geri en başa. Galiba en buyuk hatam geçmişe doyamadan geleceğe bakmam. Yaşa geçmişi al tadını sonra git geleceğe.

Bu kadar zor olmamalı hayata mudale etmek. Herkez benimkine mudale edebiliyorken ya ben. Elim kolum bağlı olanalrı izliyorum.
Hemde defalarca aynı şeyleri benzerlerini farklı kimselerle izliyorum. Taki dur diyene kadar. Artı kdurdurun şu filmi izlemek istemiyorum..Dursun hayat dursu nbu film yeni, seneryo yazıyorum...

Mustafa Kurt ( pusucukurt )
__________________
Click the image to open in full size.
pusucukurt Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-05-2008, 10:55   #53
Banned
 
pusucukurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bir şarkı olacaktım hayatında benimle başlayacaktın benimle bitecekti.. Bir ömür sürecke aşrkı olacaktım hayatında.. Meltem ruzgarları esecekti üzerinde.. Yorgan olacaktım soğuk gecelerinde. En sessiz analrımız öpüşmelerimizle dolacaktı... Her zaman yanında olacaktım. Yanlızlık nedir bilmiyecektin.. İlginin içinde mutluluktan uçacaktın.. Ya sen bir şeyin kararını veemedin.. hoşlandıgını söyledin aşı olabileceğini söyledin.. Ama nedense istemedin. Seni hiçbir şekidle sorgulamıyacam. Hiçbir düşnücene laf söylemiyecem.. Birşeyi bilmek istiyorsun.. Ben senin hakknıd akötü hiçbirşe ydüşnümicem.. Ama bu düşnücelerini bana söylemessen. Senide bir ömür görmiyecem.....


Mustafa Kurt ( pusucukurt )
__________________
Click the image to open in full size.
pusucukurt Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-05-2008, 10:13   #54
Banned
 
pusucukurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Birgün Sadece birgün istemiştim senden bana ayıabileceğin bir gününü kendimi anlatabileceğim bir gününü.. O kadar zor gelmiştiki ozamanalr sana o birgün ne akdar yalvarmıştım sevgimden sana.. Yıllarım vardı peşinde hep uzaktan imrenerek bakmıştım sana. Herşeyini öğrenmiştim, ama hiçbirşeyin olamamıştım.. Seni sana anlatırken bildikerim seni etkilemişti. En zor gunlerinde yanında olmuştum haberin olmadan gözyaşı dökerken sen seninle ağlamıştım.. Yüzünü gülerken gördüğmüde bende gülmüştüm.. Kimseye anlatamıyordum içmidekileri. Sana analtmak benim yaptıgı en buyuk cesaretti. Bir anda girmiştim hayatına biranda çıkmıştım karşına yılalrın üstüne sadece bir an görebilmiştin beni iyice süzmüştün ve gitmiştin uzaklaşmıştın... Haber yolluyodum durmadan sana seni beklediğimi hep aynı yerde her pazar gunu sadece seni beklediğimi. Her seferinde bakmıştın uzaktan bana ama birkez olsun gelmemiştin yanıma.. Bir gün sadece birgün görememiştin beni orda bir pazar günü.. Haber yollamıştın işte ozaman bana nerdesin diye.. Bir yıl beklediğmi yerden gitmemin tek sebebi ogün senin doğumgünün olmasıydı hediye almaya gitmiştim sana. Ve sen görememiştin beni sadece ogün görememiştin...

Biranda en başa dönmüştük seninle ve en sonunda bana ayıramadıgın vakitler içni bir yazı yazmıştım pencerenin camından içeri atmıştım aldıgında dışarı bakmıştın ama ben çoktan gitmiştim oralardan.o gun bugundur yanına gelmemiştim.. Taki biray sonra karşılaşmıştı ksneinle yolalrımız bir olmuştu ama ikimzind esöyleyecke bir sözü yoktu kafanı eyip gitmiştin yanımdan...

İlk defa üzülmüştüm o kadar hayatımda kavuşamamakta vardı sana.. ama yine yapacaktım.. Bianda koştum sana karşı sırtına dokundum yüzünü bana döndüğnüd ehiçbişey demeden öptüm seni şaşkındın şaşırmıştın dudaklarından ayrıldıgımda bana bakmıştın uzun bi bekleyişin ardından bir öpücükte sen vermiştin bana ayatlarımzı böyle birleşmişti seninle... Uzun yılalr sürmüştü ve sonunda yine ayrılmıştık olmayacak nedenelrden.en çok ayrılırken üzüldüğüm kişiydin ve şu hayatta ayrılırken yanından üzüldüğüm tek kişisin...

Mustafa Kurt ( pusucukurt )
__________________
Click the image to open in full size.
pusucukurt Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-05-2008, 10:36   #55
Banned
 
pusucukurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bir ihtimaller denizde kayboldum ben
ihtimaller dneizinde ihtimali olmayan vapurdayım
karamsar yuzler var hr tarafta ve istemeden
karamsarlığı yaşıyorum denzie atlamak geliyor bazen içimden
Ama bakıyorumda deniz almış başını gidiyor
Dalgalar boyumuzu geçiyor
Bir ölüm olurdu ihtimalelr denizine atlamak
belkide oyüzdne ihtimallerin gerçekleşmesi çok zor
Uundaki cıalr çok buyuk oldugundanmı acaba
Elimi sokuyorum bazen denize umutlanmak için
Vapurun nereye gittiği belli değil
yuzumu yıkıyorum denizin suyuyla
Gözlerim ışıl ışıl oluyor
ama her ufuka baktıgıdma akra bulutlar
beni oldugum yerde yıkıp bırakıyor
Ve en sonunda kararımı verdim
dalgalarla boğuşuyorum senin için
Üstüme geliyor herşey istemeden
Yined eseneiz geçireceğim bir hayatı
Düşnümediğmiden yanına geliyorum
Ucunda ölüm olsa bile çıktım yola
Artık geri dönemem biliyorum

Mustafa Kurt ( pusucukurt )
__________________
Click the image to open in full size.
pusucukurt Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-05-2008, 10:49   #56
Banned
 
pusucukurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

biliyormusun sevdiğim canımın içi
Hayatımın neşesi tadı balım
ömrümü harcadıgım tek düşnücem
sensizliğe mahkum olmuş ben
seni düşnümekten başak biey yapamayn ben
seni ço ksviyoru mbirtanem

Mustafa Kurt ( pusucukurt )
__________________
Click the image to open in full size.
pusucukurt Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-05-2008, 11:07   #57
Banned
 
pusucukurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

soğuk bir kış gecesiydi içmi titriyordu odamda
Tek başıma kaldıgı mevde ısınmak içni bir soba bile yoktu
Yanlızlıkta bir ayrı dertti can sıknıtısı üst seviyeydi
öyle bir üşüyordumki içmi öyle bir titriyoduki
donmak ne demek hehrald eöğrenecektim bu gece
yorgan dahil hiçbieşy yoktu evimde
Bir adet minder bir bilgisayar inernet bundna ibaretti ev
insan istemedne korkmaya başlıyordu
gec eayrısını saat geçiyordu 2 olamk üzereydi nerdeyse
bir sigara yaktım içmi ısınsız diye
cebimdkei so parayla aldıgım bir paket sigara
sabaha akdar yanımda oalcak tek şeydi
Bilgisayar açık onun sıcaklığıyla ısınmaya çalışıyordum
o anda oakda rey düşnüdümki ogece sabaha kadar
herşeyi herkezi düşnümek içni fırsatım olmuştu
ibir ar adüşnüdüm isteidğim hayat bumuydu tek kalmakmıydı
yanlız başıma kmisenin yuku olmadan yaşamakmıydı
Herşeye rağmen devam ettim tek yaşamaya
beş yılı doldurdum nerdeyse bu maradodna
öyle geceelr geçridimki birbirindne korkunç
öyle gunelr yaşadımki birbrindne acı
oadkar yanlzı kaldımki kendi nefesimi bile duyuyrodum
o gunelrden bugunelr egelmek inçi çektiğmi acıalr oakda rçoktuki
ve akrşılığını alamadan bir tebri kbir aferin alamadan geldiğmi gunelr
ailemin bile bir teşekkürünü almadan geçirdiğmi gunler
böyle gunelrimde yanımda olan değişik tnaıamdıgı myüzler
nerdne geldiğini bilmediğmi insanlar
beş yılım oakdar karışı kgeçtiki
üniversiteye başaldığı mbeş yılım
her cins insanın bir arada bulnudugu üniversite
gitmek için oakda rugrastıgımız üniversite
ama akrarlıydım güclüydüm herşeye ağmen ehrşeyi düzelttim
istemediğmi herkezdena arındım
mutluluğumu kendim yarattım
bu hayata kendi ayakalrımın üstünd eayrdımsız durdum
ve şimdi en başa döndüm
yolnu enb aşına tekrar tekrar dönüyorum
acaba tıkandıgım kaldıgım yer nereydi
bunu ne zaman öğrenecem acaba
yada öğrenebilcekmiyim


Mustafa Kurt ( pusucukurt )
__________________
Click the image to open in full size.
pusucukurt Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-05-2008, 10:12   #58
Banned
 
pusucukurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Aşk Kaçtı Gözlerime O Yuzden Ağlıyorum
Karşılığını Alamıyorum Kendime Kızıyorum
Aşk Girdi Gönül Bahçeme Aşkı kokluyorum
O Kadar Uzak Durma Bana Seni Bekliyorum

Aşk Kanattı Kalbimi Yaralı Bir Ceylanım
Son Damlama Kadar Aşkımı Haykıracağım
Aşk Geldi Kapıma Sonuna Kadar Açtım
Belki Bu Yüzden Canım Girmiyorsun İçeri

Aşk Zamanı Durdurdu Sensiz Zaman Geçmiyor
Her Anım Sadece Seni Beklemekle Geçiyor
Aşk Girdi Beynime Aklımdan Çıkmıyorsun
Gözlerim Ağlamaklı Sensiz Yapamıyorum

Aşk Aşk Aşk Her Nereye Baksam Aşk
Her yErde Seni Görmek Dayanılmaz Bir şey
Aşk Her Zamanki Yerde Bekliyorum Ben Seni
Unutma Sakın Gülüm Aşk Beni Sana Getirdi


Mustafa Kurt ( pusucukurt )
__________________
Click the image to open in full size.
pusucukurt Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-05-2008, 10:12   #59
Banned
 
pusucukurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ey Dalgaları Nam Salmış Karadeniz Ey Dalgaları Can Almış Güzel Deniz. Her Gece Buruk Ve Sessiz. Gözlerimin Esir Etmiş Deniz. Onca Anıyı Seninle Paylaştım. Geceleri Seninle Yattım. İskelede Elimizde Sigara Yanımızda Bira Ve Votka. Derdimizi Anlatmadıkmı Sana. Bazen Güldün Halime Bazen Acıdın Bazen Hak Verdin Bana Bazen Haksız Buldun. Benim En Buyuk Yandaşım En Buyuk Sırdaşım Oldun. Sahilinde Bir Elimde Saz Ağzımda Bitmeyen Bir Türkü. Ayağımın Baş Ucunda Bir Ateş Yarı Titriyerek Yarı Üşüyerek Az Şarkı Söylemedim Sana. Ne Zaman Bir Sıkıntım Olsa Koşa koşa Gelebildiğim Tek Kişi Olarak Kaldın Hayatımda. Hatırlıyormusun Acaba. Gecenin Karanlığında Sahilinde Sana Şarkı Söylerken Bir Kız Gelmişti Yanımıza. Oturmuştu Dibimize Dinlemişti Bizi. Evinden Kalkıp Yanbımıza Gelmişti. Bizi Yalnız Bırakmamış Baş Başa Bırakmamış. Derdimize Ortak Olmuş. Etrafına Neşe Saçan Güzel Bir Kız. Hiç Söz Etmemişti Dinlemişti Sadece. Ben Sana Anlatıyodum Kendimi Oda Yanımda Durmuş Bana Bakıyordu. Arada konuşmak İstiyordu Belkide. Ama O Kadar Kaptırmıştımki Kendimi. Gözyaşlarıyla Bir Arada Kısık Sesle Konuşuyodum. Sustugum Her An Sazın Teline Vuruyordum. Tam Gidecekken Hoş geldin Demiştim Ona. Tekrar Oturmuştu. Muhabbet Etmiştik. İsmi Pelin Mavi Gözlü Cıvıl Cıvıl Biriydi. Rahatsız Ettiğini Düşünüyordu Hayla. Sigara Uzatmıştım, İçmiyorum Demişti. Yaksam Sorun Olurmu Dediğimde Keyfine Bak Dedi. Hava Bayağı Esiyodu Üstümdeki Poları Vermiştim Nezaketten. Aslında Bende Bayağı Üşüyodum Ama Neden Yaptım Böyle bir Delilik Hayla Anlıyamadım. Teşekkür Etmişti Ama Sende Üşüyorsun Dediğinde. Ne Varsa Yalanlıyacak Yok üşümüyorum Demiştim. Açık Ve Net Bir Şekilde Direk Kendi Kendine Konuşma Diye Geldim Yanına Evden Bakıyorum Sana Öyle Konuşuyodun Dedin. Dışardan Garip Görünüyodu Demekki Halim. Evine Davet Etmişti Uzun Bir Muhabbetten Sonra Şimdi Annesi Babası Vardır Gelmek Olmaz Diye Düşünürken Israr Etmişti. Eve Gitmiştik Ne Bileyim Evin Öğrenci Evi Olacağını. Çay Yapacaktı Guya Çay Yok Kahve Yap Ozaman Dedim Kahve Yok Bi Su İstedim Sular Kesik. Gel Alışverişe Dedim Gece Vakti Açık Bir Market Bulduk Ala Ala Bi Kola Alabildik. Bi kaçta Yiyecek Eve Gittik. Sabaha Doğru İkimizde Kendimizi Tutamadan Bayağı Şey Yaşamıştık Aslında Olacak Belliydi. Bir Evde Bir Kız Ve Erkek Ne Kadar Durabilirdiki. İşin Garip Yanı Yaşanaları Benim Unutmamı İstemesiydi Benim Demem Gerekirken O dedi. Sen Hiç Merak Etme Çok Çabuk Unuturum Dedim. Konu Kapandı Gitti. O Günden Sonrada Bir Daha Görmedim. O gun Yaşadıkalrım Bir Hayalmiydi Gerçekmiydi Hiç bilemedim. Ona Ne Oldugunu Hiç Merak Etmedim. Merak Etsemiydim……

Mustafa Kurt ( Pusucukurt )
__________________
Click the image to open in full size.
pusucukurt Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-05-2008, 10:13   #60
Banned
 
pusucukurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Her Zaman Birgünümü Anlatmamı İsterdin Benden. Birgün Boyunca Neler Yaptıgımı Merak Eder Dururdun. Her Seferinde Her gunum Farklı Geçer Derdim Sana. Birgünümü Anlatamazdım Sana. Ama Şimdi Anlatmak İstiyorum. Her Yıktıgım Koca Günü.

Sabah Seninle Uyanırdım. Gözlerimi Açtıgımda Aklımda Düşüncemde Sen Olurdun. Ocaga Çay koyardım Demlerdim. Elime Telefonu Alıp Sana Gunaydın Derdim. Kahvaltımı Eder Üstümü Giyinirdim. Kapıdan Tam çıkacağım Zaman Geri Dönerdim. Odamda Asılı Olan Resmini Öperdim VE Öyle Çıkardım Dışarı. İlk Cafeye uğrardım. Bir Çay içerdim Birkaç Muhabbet Ederdim Arkadaşlarla Okula Çıkardım. Sıkıc Birkaç Dersi Dinledikten Sonra Senin Özlemine Dayanamadıgımdan Mesaj Yazardım Sana. NE Kadar Sevdiğimi Seni Her Gun Farklı Kelimelerle Anlatmaya Özen Gösterirdim. Okuldan Çıktıgımda Eğer Dıaşrda Arkadaşların Yanına Ugramıcaksam CAfeye Giderdim. Elime Saz Alır Saz Çalardım. Yada Hep Beraber Toplanır Arkadaşlarla Break Dans Yapardık Saatlerce. Üstümüzde yorgunluk Olurdu Doğal Olarak. Evimin Yolunu Ttuardım Tek Başıma Kaldıgım İçin Temizlik Bulaşık Bayağı Vakitimi Alırdı. Yemek Yaaprdım Kendime. Yemeğe Başalamdan Önce Haber Verirdim Sana. Belik Gelirsin Yanıma Diye. Yemeğim Bitince Alırdım Elime Gunluğu Seni yAzardım Her Yerine. Gece Olurdu. Uyku tutmazdı Beni. Dışarı Çıkardım. Sessiz Karanlık Sokakalarda Tek Başıma Dolanırdım. Kendi Çapımda Şarkı Söylerdim Sana. İyice Üşüyene Ladar dışarıda Dururdum Sonra Eve Gelirdim. Bilgisayarı Açardım. Beraber Söylediğimiz Şarkıları Dinlerdim. Gözlerimden Yaş Gelirdi. Hasretin Büyürdü. Ruyamda Seni Görmek için Uyumak İsterdim. VE Koca Birgüne Seninle Başlayıp Seninle Bitirirdim. Sen gittiğinden Beri Ne Gune Başlıyorum Ne Günüm Bitiyor… Anlıyacağın Ben Bıraktıgın Gibiyim.. Tek Farkı Sensizim Ve Sessizim……

Mustafa Kurt ( Pusucukurt )
__________________
Click the image to open in full size.
pusucukurt Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 08:34 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580