Gönüllü amatörlerden oluşan radyo çalışanları için teknik ve prodüksiyon eğitimi özellikle başlangıçta önem kazanmaktadır. Radyo sistematik ve yapılanmış bir eğitim programına sahip değildir. Yaparak öğrenme esastır. Program üretimi eğitim için temel formdur. Ancak yeni katılımcılar için düzenlenen bir hafta sonu programıyla radyonun ırk ilişkileri bağlamındaki ideolojik politikası, radyonun yapısı ve katılımcıların sorumluluk ve görevleri anlatılmakta, stüdyo hakkında genel bir bilgi verilmektedir. 1990 yılında yapılan bir girişimle radyonun teknik ve prodüksiyon eğitimi için yapılanmış bir program yürütmesi tasarlanmış ancak radyonun maddi olanakları nedeniyle böyle bir eğitimin sürdürülmesi olanaksız olmuştur. Düzenli olmayan ancak zaman zaman bilgilerine başvurulan kaynak üniversitelerdir. Fredrikstad'da bulunan Gazetecilik Enstitüsü, çeşitli zamanlarda topluluk radyoları üyelerine ve gazetecilere hatalık kurslar düzenleyerek program üretimi ve teknik donanım için bilgiler vermekte aynı zamanda Azınlık konularını ilgilendiren konularda seminerler vermektedir.
Radyo düzenli bir gelir kaynağına sahip değildir.Reklam alınmamaktadır. Gönüllülük esasına dayandığı için topluluklardan gelen bağışlar ve sponsorluk en önemli gelir kaynağıdır. Norveç Topluluk Radyo'ları yardım Fonu zaman zaman bu tür radyolara kısmi bağışlarda bulunmaktadır. Radio Immigranten 1991 yılında Norveç Topluluk Radyoları yardım fonundan 150.000 Kroner'li bir yardımla desteklenmiştir.
Radyo stüdyosu diğer iki radyoyla birlikte 9 etnik grubun ortak stüdyosudur. Bu edenle program üretimi, kurgusu ve kayıtları belli sorunlar yaratmaktadır. Bu nedenle yayın dillerini genişletme olanağı da oldukça zayıftır. Oslo'da yaşayan Finlandiyalı gruplar, Farsi dillerini konuşan topluluklar ve kimi azınlıklar kendi dillerinde yayın yapmak üzere beklemektedir.
Şimdiki biçimiyle bağımsız etnik azınlık medyaları çalışanlar için mesleki bir süreklilik yaratacak olanaklara sahip değildir. Ancak bu medyalar çalışanları için hakim iletişim araçlarında ve bu araçlarda yer alan azınlıklarla ilgili programlar için bir başlangıç oluşturmaktadır. |