![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
![]() | #1 | ||
![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 23 ![]() ![]() |
Teksas-Çarşı gerginliği 2003 - 2004 sezonunun son haftasında Beşiktaş, deplasmanda Çaykur Rizespor'a 1-0 yenilince, Bursaspor cezası nedeniyle Sakarya'da oynadığı Samsunspor karşılaşmasından 1 - 0 galip ayrılmasına ve topladığı 40 puana rağmen 41 puanlı Çaykur Rizespor'un arkasında yer alarak Türkiye Birinci Ligi tarihinde ilk kez küme düşmüştü.15 Mayıs 2004'de oynanan Çaykur Rizespor - Beşiktaş karşılaşmasında siyah beyazlı takımın şike yaptığını düşünen yeşil - beyazlı taraftarların Beşiktaş'a olan nefreti, aradan geçen iki yılda artarak devam etti. Bursaspor taraftarı hemen hemen her maçında Beşiktaş hakkında kötü tezahüratta bulunurken, siyah beyazlı takıma gönül verenler de açtıkları pankartlar ve söylemleriyle Bursalı taraftarlara karşılak verdiler. Gelinen bu noktada bu sezon tekrar Süper Lig'e yükselen Bursaspor ile Beşiktaş arasında 15. ve 32. haftalarda oynanacak maçlar sportif yanı dışında, çıkabilecek olaylar açısından da önem arz eden bir hale geldi. Süper Lig'in 7 haftasında İstanbul İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş - Ankaragücü maçı öncesi yaşanan ve Bursasporlu taraftarlarında dahil olduğu son olay, iki takım arasındaki gerginliğin geldiği boyutu gözler önüne serdi. Ortaya çıkan bu olumsuz tablo karşısında Bursaspor Başkanı Levent Kızıl, her iki takım açısından da konuyu değerlendirdi. Kızıl 15. ve 32. haftalarda yapılacak maçların seyircisiz oynanması veya misafir takım taraftarının stada alınmaması şeklinde bir görüş belirtti. Levent Kızıl konu ile ilgili olarak " Taraftarlarımızın kafasında son iki yıldır ikinci ligde oynamamızın sebebinin Beşiktaş olduğu yönünde bir inanış doğdu. Gelinen bu noktada en mantıklı çözüm, misafir takım taraftarının maçlara il güvenlik kurulu kararı ile en azından bu yıl alınmaması gibi gözüküyor" dedi. "Bursaspor'da son iki senedir haksızlığa uğramanın inancıyla olan olaylar var. Biz bu durumu yumuşatmaya çalışıyoruz. Taraftarlarımıza zamanında bir iki futbolcunun yaptığını bir olayı camialara mal etmenin yanlış olacağını anlatma uğraşındayız. Ama son oynanan Beşiktaş Ankaragücü maçında bu olaylar tavana vurdu. Sonuç olarak ne yapmak lazım sorusuna verilecek cevap olarak şunları söyleyebilirim. Ben, taraftarıma bu konu ile ilgili olarak bir çok söylemlerde bulundum. 15. haftada İstanbul'da 32. haftada Bursa'da bu maçlar oynanacak. Ben İstanbul valisi ve Bursa Valisiyle görüşeceğim. Avrupa'da bunun örnekleri var. Mesela Hollanda'da iki takım maçlarını seyircisiz oynuyorlar. Ya böyle bir yol seçeceğiz, yada İstanbul'da oynanan maçta Bursa taraftarı, evimizde oynayacağımız karşılaşmada da Beşiktaş taraftarına ayrılacak yüzde 5'lik kontenjanlar il güvenlik kurulu kararı ile dondurulur. Yani her takım sadece kendi seyircisi önünde maçlarını oynar. Benim aklıma başka bir seçenek gelmiyor. Çünkü haksızlığa uğradığını inanan insanın tepkisi farklı oluyor. Taraftarlarımızın kafasında son iki yıldır ikinci ligde oynamamızın sebebinin Beşiktaş olduğu yönünde bir inanış doğdu. Gelinen bu noktada en mantıklı çözümün misafir takım taraftarının maçlara il güvenlik kurulu kararı ile en azından bu yıl alınmaması gibi gözüküyor". 03.10.2006 ![]() Kaynak : DHA | ||
![]() |
|
![]() | #2 | ||
![]() ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006 Yaş: 42
Tecrübe Puanı: 19 ![]() | bukadar dert edecek ne var arkadaşlar. beşiktaş o sene kime kazandıki bursayla oynayıp bursayada yenildik. ayrıca sinan kaloğlu beşiktaşımızdan gitti oraya diye attığı gollerden sonra yuhluyorlarmış çocuğu. ancak aynı taraftar pancuyu bağğrına basmış anlamıyorum. o sene sinan yedek kulübesinde pancu sahadaydı nasıl idrak ediyorlar anlamıyorum
__________________ Aklımda birtek sen, Fikrimde birtek sen, Ne farkeder KARTAL, Sen hergün yenilsen, Uğrunda herşeyden öyle vazgeçmişken, Nasıl vazgeçerim BEŞİKTAŞ'ım Senden | ||
![]() |
![]() | #3 | ||
![]() ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006 Yaş: 42
Tecrübe Puanı: 19 ![]() | adelaar yakışıyormu avatarın bjk lı bi kardeşe. destekden bahsediyoruz biz sen napıyorsun dünde böyle gördüm ayıp oloyor ama.
__________________ Aklımda birtek sen, Fikrimde birtek sen, Ne farkeder KARTAL, Sen hergün yenilsen, Uğrunda herşeyden öyle vazgeçmişken, Nasıl vazgeçerim BEŞİKTAŞ'ım Senden | ||
![]() |
![]() | #4 | ||
![]() ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006 Yaş: 39
Tecrübe Puanı: 18 ![]() |
Ne diyeceğimi bilemiyorum.. Koskoca Beşiktaş nasıl bilerek puan versin.. Zaten o sen çok kötü oynuorduk herkes bizi yeniyordu. Kendi başarısızlıklarından düştüler.. Ayriyetten gelip çarşıyı basmak istemişler bunu duyan medyada, Çarşıyı Bastlar, Çarşıyı Fethettiler gibi başlıklar kullanmış yazık.. bunu yapan çahil insanların yapmak istediği pisliği büyük başarımış gibi manşetlerine taşımışlar ki zaten onlarda bunu istiyorlar... Beşiktaş maçındada yine gelecekler ama bu sefer daha çok otobüsle.. Hmm laf gelmişken söyleyim.. Bursa-beşiktaş maçında yani bursadaki maçta Büyükçe bir bursa taraftarı yalovayı geçtikten sonra beşiktaş otobüsüne saldıracaklar bunu bi arkadaşımdan duydum.. o maça gitmeyi düşünüyorsanız belirtmek istedim.. Peki maç ne?? Ne olacak bizim Çarşı grubumuz dünyaya ün salmış bir grub.. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmış bir grub.. Bir Beşiktaş maçıdan sonra sabah "Çarşı bu maçta şunu yapmış" "bunu yapmış" gibi istekle anlatılan grub.. yani bizim büyüklüğümüzü kıskanıyorlar.. Kendileri Kaba kuvvetle bizim mertebemize yükseleceklerini sanıyorlar ama OLAMIYACAKLAR!!!!!!
__________________ YIKIN YERI GÖĞÜ AÇIN SON SES MARŞLARI ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ ![]() Konu ccanerr tarafından (03-10-2006 Saat 15:24 ) değiştirilmiştir.. | ||
![]() |
![]() | #5 | ||
![]() Üyelik tarihi: May 2006 Yaş: 43
Tecrübe Puanı: 18 ![]() | yahu böyle saçma topicler açamyın allah aşkına bursalı gelmiş ne yazmış beşiktaş maçı sattı diye ayrıca adelaar gerçekten o avatarı değiştirmelisin hiç yakışmıyo
__________________ Sussam Gönül Razı Değil , Konuşsam Tesiri Yok. Konu özgür_1903 tarafından (04-10-2006 Saat 09:35 ) değiştirilmiştir.. | ||
![]() |
![]() | #8 | ||
![]() ![]() Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 41
Tecrübe Puanı: 21 ![]() | bursalı yumusak teksaslar o sene 29 maçta yata yata 25 puan topladı.!! son 5 maç biyerleri sıkısınca hepsini kazanıp 15 puan topladılar. bu son 5 maçtaki 15 puan nasıl geldi kendi kendilerine sorsunlar.!! bizi şikeci gösterceklerine şekerspor 1.ligdeyken bursa da sekerden 6 gol yiyip seker e nefes aldıran biz değildik.!!! ortada bi seref..iz varsa o da teksas yumusaklarıdır...!!! | ||
![]() |
![]() | #9 | ||
![]() Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 43
Tecrübe Puanı: 18 ![]() | cidden olayların boyutu buyüyecek gibi..ama ii gvenlik önlemeleriyle hallolur....neye güldüm biliyor musunuz..bursalılar sitelerinde demişki...inönüdeki maaça beşiktaşlılar gelmesin bizden sölemesi... ulen deyuslar kimsiniz siz
__________________ HAYATTA BEŞİKTAŞ | ||
![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ![]() |