Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27-04-2010, 11:11   #1
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Haydi hocam haydi tam zamanı şimdi !

İyisiyle kötüsüyle bir sezon bitti.

Sezon başında kurulan takım daha ligin ik haftalarından itibaren arıza sinyalleri vermeye başladı. Akabinde şampiyonlar liginde ve Türkiye kupasında yaşanan hüsran, yeni sezon için kadro yapılanması amacıyla harcanan paraların buhar olduğunun bir göstergesi oldu.

Bonservis bedeli ödenerek sancılı bir şekilde alınan bir kaç oyuncunun takıma oyun kalitesi ve puantaj olarak birşey katmadığını net bir şekilde görebiliyoruz. Geçtiğimiz sezon sonunda mevcut olan sıkıntılar, şampiyonluğun verdiği rehavet, hocanın kararsızlığı ve bunun yaz aylarının ortalarına kadar sürmesi hem takım yapılanmasını hem de taraftarı ciddi sıkntıya düşürmüş oldu.

Yaz aylarının ve hareketli transfer sezonunun beleyerek geçirilmesi, taraftar baskısı ile alınması hayal olan, Deco,Tevez yada Quaresma gibi oyuncuların peşinde kaybedilen vakit ve nakit malesef orta alana ihtiyaç olan takviyeyi son 3 gün krizine dönüştürerek Tabata için harcanan bilmemkaçmilyon euroya mal oldu. Neticede Beşiktaş tam da ihtiyacı olan mevkiye transfer yapmış ama neticede yapamamış oldu. Tabi bunun yanına dünya çapında bir Nihatın formsuzluğu Tellonun form tutamaması, forvetlerin kısırlaşması gibi bir takım form düşüklükleride de etken oldu. Bunları ister şampiyonluk sonrası rehavete bağlayın ister motivasyon eksikliğine bağlayın ister antreman sistemine bağlayın...

Koskoca Beşiktaş kulübü transfer sezonunu Mustafa Hocanın belirsizliği engeli e Hayali yıldızların peşinden koşarak geçirip, sezonun bitimine 2-3 gün kala kendisine altın tepsi içinde sunulan tavuğa muhtaç kalacak duruma düşmeli miydi...

Hepsi oldu bitti, koca bir sezon iyisiyle kötüsüyle geçi gitti. Tabi sezon içerisinde başka gelişmeler de oldu, en önemlisi seçimli genel kurulda başkanın yeniden ve maddi anlamda daha güçlü bir ekiple seçilmesi oldu. Seçilmeden önce ve seçildikten sonra bazı üst düzey yönetim kurulu üyelerinin taraftarın ruhunu okşar nitelikteki ve hatta bazen ' Messiyse Messi Ronaldoysa Ronaldo ' gibisinden sloganvari vaatleri dikkat çekti. Haliyle taraftarda sezon sonu ve yeni sezon yapılanması için hayallere dalmış oldu. Tabi bunun arkasında Sayın Adalı'ya, ve sayın Mansimov'a duyulan güven var.

Şimdi gelelim konumuza. Bundan önce Beşiktaşta hep belirsizlikleri yaşadık. Özellikle İç ve Dış transfer konusunda ciddi anlamda sürüncemede kaldık.

Delgado kalıcak mı? Donucak mı? Gidicek mi ?
O kalıcak mı ? Bu gidicek mi ?
Nihat geldi, gelmedi ...
Bazı sözüm ona TOP çu' ların peşinde koştuk, çokça vakit kaybettik.
Quaresma mı... Deko mu...
Yok karısı istemedi, kendisi istemedi kulübü bırakmadı, tam gelicek derken Deco gol attı vs...

Çözümsüzlükler içerisinde geçen bir transfer dönemi sonunda takımın geldiği durum ortada, takım kimine göre bir mezarlık, kimine göre ise içinden super ligde mücadele edebilecek nitelikte bir ikinsi takımın dahi çıkabileceği bir toplama oyuncular sürüsü.

Tabiki geçmişteki hatalar ne olursa olsun, yaşananlardan ders çıkarmak ve bir sonraki hatta bundan sonraki sezonlarda aynı hataları tekrarlamamak gerekiyor. Görünen o ki Beşiktaş A takımı bu kadro ile ne Türkiyede ne de uluslararası turnuvalarda başarılı olabilir. Yani gelinen noktada ciddi bir kadro revizyonuna ihtiyaç var, geçmiş yönetimin tansfere dair doğrularının yanında yaptığı yanlış adımları temizlemenin ve yerine doğru taşların oturtulması zamanı gelmiştir.

Ayrıca yeni seçilen yönetim, transfer yapmaya aç, Beşiktaşımız için para harcama hevesinde olan yeni yöneticilerin ellerinden geleni ardlarına koymayacakları görünüyor. Anlaşılıyor ki pek para sorunu yaşanmayacak, anlaşılıyor ki yeni yönetcilerimiz bu işi başarabilecek vizyona sahip insanlar. En azından aksini görene kadar böyle kabul etmeliyiz, onlara bu imkanı ve şansı tanımalıyız. Eğer eleştireceksek icraatlarını veya yapamadıklarını gördükten sonra eleştirimizi sunmalıyız.

Şimdi gelelim başlığımızdaki konuya.

Beşiktaşımızı yeni sezonda oluşturması gereken kadroyu yapılanması için öncelikleeldeki bazı yerli ve yabancı oyuncularla mutlaka yolların ayrılması gerekiyor. Bunların hangi oyuncular olduğu konusuna girmek istemiyorum, zira bunun en doğrusunu sayın Denizli bilir.

Geçilen 31. hafta sonrasında Beşiktaşımızın ne şampiyonluk ne de şampiyonlar ligi iddiası kalmamıştır. Uefa Ligine katılma konusunda bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum.

Yani gelmek istediğim konu şu,

Takımdan gitmesini istediğin yabancı ve yerli oyuncuları vakit geçirmeden açıklamalısın sayın Denizli. Artık Beşiktaşın oyuncu transfer etmenin yanında adam göndermek için vakit kaybetmeye tahammülü kalmamıştır.

Yöneticilerin transfer konusunda rahat hareket edebilmeleri için öncelikle kadro ve kontenjan açısından önlerinin açılması gerekir.

Bunuda sağlayacak olan takım ve kadro konusunda ek sözsahibi olan teknik adam Mustafa Denizlidir. Denizli vakit kaybetmeden takımda kalmasını istemediği oyuncuları yönetime bildirmeli ve yönetimde bu oyuncular ile kulübün ilişkisini gerek tazminatlı gerek tazminatsız olarak kesmelidir. Şimdiden bunlar açıklanırsa ona göre isteyen kulüpler belli olur onlarla bonservis veya diğer konularda görüşme yapabilmek için bonservis diretebilmek için vakit kazanmış oluruz.

Ancak ve malesef geçtiğimiz sezon gibi bu işler aylarca beklemede ve sürüncemede kalırsa ve transfer sezonunun sonuna bırakılırsa istemediğimiz oyuncuları mecburen kadroda tutmak ve yine önümüze sunulan bir veya bir kaç isim arasında tercihte bulunmak zorunda kalırız. Oysaki uzun transfer sezonu gözönüne alındığında kadroyu şimdiden temizleyip rahat hareket etmeye başlarsak elimizde çok fazla iyi oyuncu alternatifi olacaktır.

Netice de sayın Denizli'yi kolay olmayan ama kanımca bonkör davranması gereken ve geciktirilmemesi zorunlu olan bir süreç bekliyor. Kendisinden bu konuda kesinlikle tereddüt yaşamamasını ve tavrını çabuk, kesin ve net bir şekilde ortaya koymasını bekliyorum.

Ve ekliyorum.

Haydi hocam haydi tam zamanı şimdi !


Emre Sofuoğlu
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-04-2010, 11:45   #2
B3ŞİKT@ŞK
 
pascaltekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Zararın neresınden donulurse kardır, bızım ıcın en buyuk handıkap, kararsızlıktır. Denızli once kendısını toparlamalı, ve kendısını maca vermelidir.Taraftarın sıvas macına soyledıgı ınce mesaj Denızlı nın seneye daha cok motıve olacagından eminim.İyisıyle kotusuyle bıttı bu sezon, ofansıf olarak buyuk cokus ıcnde olduk ama defansıf olarak bazı maclar harıc ıyı bır performans yakaladık.

Defansıf ozellıge sahıp dedıgınız takım lıgın en cok korner kullanan takımı, ayrıca ıstatıstıklere baktıgımız zaman gol pozısyonlara da gıren bır takımımız. Pekı neden bu kadar az gol atık dersenız!! Nıhat tabata nobre holosko tello yusuf serdar ozkan, vs vs. bunların hangısıne kotu futbolcu dıyebılırz, ıyı bır nıhat ıyı bır yusuf holosko tello ne yapacagını herkes cok ıyı bılıyor ama nedense bılmemezlıkten gelıyorlar, sadece bu oyunculardan bu sene yararlanamadık..

yapılacak en ıyı analız , bu sezonun macların kasetlerı teker teker ızlenmelı, nerde yanlıs yapıldgı nerde eksık oyuncu oldugu belırlenmelıdir. ve bazı oyuncularla veda vaktı gelmıstır, yenı yuzler yenı bır heycan yaratabılır. 10 tane yabancı oyucundan 5 tanesı ıle yollar ayrılmalıdr, yanlarında nobre, serdar ozkan , ıbrahım kas, ugur ınceman vs vs gonderılmelıdr.Kalacak yabancılar ernst sıvok ferrarı bobo ve holosko olmalı.

Yonetıme ne kadar guvenmesekte bu sezon onlar ıcın yenı bır sayfa olmalı, alacakları oyuncularla besıktas mısyonunu yukseltmelı, besıktasımıza yakısan oyuncular alınmalıdır. Dunya kupası kesınlıkle onları yanıltmamalı orda cıkacak yenı bır yıldız pesınde olmamalılar.

son olarak YONETIM DENIZLI TARAFTAR ELLE ELLE,HEP BERABER GELECEGE

makale ıcın tskler emre abı guzel bır konuya degınmıssın...
__________________
T3QİN
pascaltekin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-04-2010, 11:55   #3
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sivas maçında tribüne gelirken ki yüz ifadesi seneye herşeyin başka olacağını söylüyordu. Geçen senenin sonunda ki kararsızlık önümüzdeki sezon yaşanmayacak. Herşey daha önceden planlanıp programlanacak. Bu nedenle takımda gerekli revizyonun yapıldığı takdirde seneye güzel günlerin bizi beklediğini düşünenlerdenim.
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-04-2010, 12:26   #4
 
macho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bende yeni sezondan umutluyum. Mustafa hocanın kalmasından çok hoşnut olmasamda en azından yönetimin takip ettiği haritadan memnunum. Hocasıyla 1 yıl daha uzattı. Bu sezon yaşadığımız son dakika imza problemini başlamadan bitirdi. Transfer için somut adımlar atıldığı ortada. Yöneticiler İtalya ve Almanya gibi ülkelere görüşmeler yapmak için gidiyorlar. Benim tahminim yeni sezon kampına transferler tamamlanmış, tam kadro olarak gideceğiz. Eğer bu düşündüklerim gerçekleşirse önümüzdeki sezon iyi bir Beşiktaş izleyeceğiz..
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
macho Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-04-2010, 12:36   #5
Muhalif Kartal
 
alleenje - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Arkadaslar revizyon cok para harcamayi gerektirir.Buda zaten yuksek olan borcu dahada yukseltmek demek.Birde yaptiklari yapacaklarinin teminati ise yani gecen seneki transfer hatalari yapilacak ise hem borc yukselir hem arzulanan basari gelmez.
Revizyon yerine gercekci dusunulerek mali tablo duzeltilsin ve bu taraftara anlatilsin.
Buyuk dusunmek pahali dusunmek degildir.
__________________
YETER!!!
alleenje Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-04-2010, 12:58   #6
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
alleenje´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaslar revizyon cok para harcamayi gerektirir.Buda zaten yuksek olan borcu dahada yukseltmek demek.Birde yaptiklari yapacaklarinin teminati ise yani gecen seneki transfer hatalari yapilacak ise hem borc yukselir hem arzulanan basari gelmez.
Revizyon yerine gercekci dusunulerek mali tablo duzeltilsin ve bu taraftara anlatilsin.
Buyuk dusunmek pahali dusunmek degildir.
Seçim öncesi ve sonrasında verilen demeçleri hatırlarsın abi.
Mali tabloyu düzeltmekten söz eden muhalefetin karşısında Yönetime yeni giren güçlü çok para harcamaktan söz eden yıldız transferlerinden söz eden isimler var.
Neticede bahsettikleri yıldızların bonservis ve diğer ücretleri şahısların cebinden karşılanıcaksa sorun yok beşiktaş için. ama bu durum kulübü zor durumda bırakıcaksa o zaman zaten içinde bulunduğumuz sıkıntılı durum artarak devam edecektir.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-04-2010, 16:39   #7
 
ferdi1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Gokhan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sivas maçında tribüne gelirken ki yüz ifadesi seneye herşeyin başka olacağını söylüyordu. Geçen senenin sonunda ki kararsızlık önümüzdeki sezon yaşanmayacak. Herşey daha önceden planlanıp programlanacak. Bu nedenle takımda gerekli revizyonun yapıldığı takdirde seneye güzel günlerin bizi beklediğini düşünenlerdenim.
insallah senin dedigin gibi olur gökhan ama gerekli yerlere gerkli transferler yapilmasa bu sezondan daha cok aci cekeriz
__________________
ferdi1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-04-2010, 19:55   #8
 
ferres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ya arkadaslar hep iyimser düsünmeye calisiyorsunuz buna saygi gösteriyorum ama her sene ayni seyleri yazioyruz beklliyoruz ama her sene hüsran yasiyoruz, yönetim degismis olabilir aralarinda gercekten saglam kisilerde vardir ama basimizda demirören ve td olarak denizli oldugu sürece inanin bana messi ronaldo bizde olsa basari gelmez.
nihat, tabata , serdar , batuhan, yusuf, tello, holosko, bobo, nobre, bunlar besiktasin gole dönük isimleri ama size soruyorum bir takimda bukadar formsuz futbolcu olmasi sizce normalmi bu iste denizlinin hicmi sucu yok, tabata alindi ilac olur derken denizli 5 stoperle oynamaktan tabataya yer kalmadi takimda yada önlibero bile oynatildi, batuhan 2 dakika bile sans verilmedi yani bu cocuk bukadarmi kötü bir futbolcu, yada bobo tam form yakaliyor 3 mac üstüste gol atmis bir bakiyor en önemli derbide ( gs maci ) simdiye kadar 1 gol atabilmis nobrenin yedegi , yada nihat formsuz ama ben inaniyorumki nihat her mac oynatilmaliydiki kendini bulsun ama dedigim gibi denizli her maca defans agrlikli kadrolarla cikmaktan hücum oyuncularimizi hazirlayamadi...gelecek sezonda bunlarin degismeyeceginden eminim hatta korktugum basima gelecek ve gs nin kovmaya calistigi servetide alip defansimizi daha gücledirecektir...acilen anlasma fehsedilmeli ve viziyonu olan basariya ac bir teknik direktörle anlasilmali onun istegi dogrultusunda yeni yerli ve yabanci futbolcular transfer edilmeli....delgado,sivok,ernst,bobo ve ferarri disindaki yabancilarla yollar ayrilmali yerlerine yararli olabilecek kanatlara ve forvete takviye yapilmali. yerlilerden ugur,nobre,yusuf, ekrem gibi isimlerden kurtulup yerlerine 2-3 tane yararli olabiliecek yerli futbolcu transfer edilmeli. iyi bir nihat besiktasin en ii transferi olur. demirören fenerle veya baska takimlarla transferde sidik yaristirmayi birakip yerinde ve eksik bölgelere transferler yapmali..
ferres Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-04-2010, 18:59   #9
 
volkan-saygın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

kısır döngüdür bu ,

kulbün borcu var = yıldız transfer yapmayalım , para harcamayalım , sonuç: başarısızlık ...
başarıszlık = gelirlerin azalması = borcun büyümesi ... ve yine dönülür başa !!!

parayı basacaksın , gerekirse borçlanacaksın ama kaliteli takım kuracaksın , büyük topçular alacaksın birinci sınıf...
ondan sonra gelecek başarıyı adam gibi kullanacaksın , gelir getirmeye bakacaksın ..
yani altyapıya yönelelim , yıldız almayalım vs . bunlar züğürt tesellisi

BÜYÜK TAKIM BÜYÜK TOPÇULARLA OLUR !!!
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
volkan-saygın Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-04-2010, 21:45   #10
Muhalif Kartal
 
alleenje - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
volkan-saygın´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kısır döngüdür bu ,

kulbün borcu var = yıldız transfer yapmayalım , para harcamayalım , sonuç: başarısızlık ...
başarıszlık = gelirlerin azalması = borcun büyümesi ... ve yine dönülür başa !!!

parayı basacaksın , gerekirse borçlanacaksın ama kaliteli takım kuracaksın , büyük topçular alacaksın birinci sınıf...
ondan sonra gelecek başarıyı adam gibi kullanacaksın , gelir getirmeye bakacaksın ..
yani altyapıya yönelelim , yıldız almayalım vs . bunlar züğürt tesellisi

BÜYÜK TAKIM BÜYÜK TOPÇULARLA OLUR !!!
Gecen sene 40 milyon eur,7 senede 300 milyon eur harcandi kayda deger tek basari 1 adet sampiyonluk.Demekki tezin curuk.Basari:Para degil.
Bana borcu buyuterek kazandigi basarilarla borclardan kurtulan tek kulup gosterebilirmisin?
Bununda ornegi yok.
Hele Turkiyede bu dediklerin bizim icin hayalden de ote.
Dediklerin ancak mali yapiyi duzelttikten sonra borclanmadan yapilacak hamleler olursa uygun olur.Oteki turlusu kulubu bataga goturmekten baska birsey degildir.
__________________
YETER!!!
alleenje Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 02:38 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580