![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
|
![]() | #1 | |||
![]() Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 46
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | Alıntı:
Ertuğrul Sağlam dün geldi de bugün mü kovuldu? Üstelik kovulmadı istifa etti. Adam istifa ediyor, kovulmuyor. Öncelikle istifa ile kovulma arasındaki farkı biliyorsunuzdur umarım? Geçen sene inter teknik direktörü Mancini iken İnter kimlerle konuştu teknik direktörlük için ya da Schuster Real Madrid teknik direktörü iken Real Madrid kimlerle konuştu. Eğer sen teknik direktörününe güvenmiyorsan alternatiflerle konuşabilirsin. Profesyonellik bunu gerektirir. Liverpool dan alınan hezimette teknik direktör Ertuğrul Sağlam değil mi? Ertuğrul Sağlam a güvendiler sonuç ne oldu Kharkiv faciası. Bosna temsilcisi ile oyannırken adamların topla oynama yüzdesi %67 ydi, böyle devam edersek sonuç facia olur dedik o zaman 2-1 kazandık diye herkes havalarda idi. Beşiktaş'ın kötüye gittiği o zamandan belli idi. Ligte alınan galibiyetlerin hangi takımlara karşı alındığını görmediniz mi? Trabzon maçında karşı kaleye şut atmadan alınan beraberlik başarımıdır? Geçen seneki yapılan hatalardan bahsetmemek elde bile değil. Takımda kaç oyuncu adale sakatlıklarından dolayı uzun süre oynayamadılar. Bunlarda da mı hata oyunculardaydı? Kayseri maçından önce yanlış çalıştırılan Bobo kaç hafta uzak kaldı sahadan, o maçta 3-4 oyuncuda zar zor sahaya çıktılar. Bunlarda da mı hata oyuncularda. Ertuğrul Sağlam'ın istediği oyuncular alındı geçen sene ne oldu. Geçen sene alınan oyunculardan kaç tanesi Beşiktaş'a layıktı. Türkiye kupasında küme düşen Rize'ye elenirken de teknik direktör Ertuğrul sağlam değilmiydi? Bu takım 5. haftada koşamıyorsa sorumlusu kim? Ben oyunculardan yana sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, o oyuncuların iyi niyeti sayesinde Takım şu anda 3. sırada. Tek suçsuz Ertuğrul sağlam, herkes suçlu demek sadece saçmalıktır. Saçmalamanın kralıdır. Beşiktaş kötü yönetiliyor, ancak muhalefetin olmadığı yerde bu kötü yönetim az bile. Nerede kongre üyeleri. Bugün yönetim istifa etse başa siz mi geçeceksiniz? Alternatif bir oluşum var mı sanıyorsunuz? Geçen seçimde niye rakip çıkmadılar o zaman? Üstelik şu anda ekonomik kriz varken kimseninde elini taşın altına sokacağına ihtimal vermiyorken üstelik muhalefette yokken yönetimin istifasını istemek kadar hatalı bir görüş olamaz. Televizyonda konuşmakla muhalefet olunmaz. Kongre de gider hesap sorarsın. Muhalefeti o şekilde yaparsın. Sonuçta yönetim başarısız. Yönetiminin değişmesi gerek ama önce yönetime alternatif birileri çıkmalı, programlarını ortaya dökmeli. Kuru kuruya istifa et demekle olmaz bu işler. Bunlar istifa etsin, nasıl olsa birileri çıkar, kulüp sahipsiz kalmak demek boş bir fikirden öte değildir. Yönetim istifa etti, o zaman oyuncuların transfer taksitlerini, maç primlerini siz karşılayacaksınız sanırım. Klavyeden sallamakla olmuyor bazı şeyler. gerçekleri görmek gerek. Bizi bu hayalcilik bu noktaya getirdi, böyle giderse daha da kötüye de bu hayalcilik götürecek. Bazı kişiler takımı eleştirdiği kadar sahip çıksalardı (maça gimek değil sadece, forma yada Beşiktaş ürünleridnen birisini almak), Beşiktaş bugünlerde olmazdı. Biraz susunda bu takım rahat etsin... | |||
![]() | ![]() |
![]() | #2 | |||
![]() ![]() Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 42
Tecrübe Puanı: 26 ![]() | Alıntı:
ayrıca yönetim istifa ederse sahiplenen çok olur sen kafanı yorma burası beşiktaş hangi takımdan bahsettiğini unutma sen hala yönetimi destekliyosan bizim ekonomik olarak batıp primleri ödeyemeyeceğimiz günler fazla uzak değil.çulsuz gs ne adamlar getirdi senin yönetimin luce yi bile getiremedi. başkan dediğin ağzından çıkan lafı yemez ama bizim kaypak dansöz oldu çıktı.artık alternatif falan çıksın demekle öyle klavyeden yazmmayın demekle olmuyor. ben staddada yönetime bağırıyorum burdada fark etmez. demirören istifa ederse bittik biz kimse sahiplenmez beşiktaşı bitmişiz biz.o öyle bir karaktersizki ben gidersem paramı isterim diye şantaj yaparak kalmaya çalışıyor. delbosqeyide zengin etmesi cabası biz ertuğrul iyi demiyoruz artık yönetim gitmeliydi diyoruz.ayrıca ben kovuldu mu dedim ki de abuk sabuk konuşuyosun okumayı öğren. bugün taraftar forma alınca arkasına ne yazdırıyor hiç farkettin mi? bunu bi düşün istersen bu arada helal olsun bu işkeri birtek siz biliyosunuz koskoca süleyman sebalar hasan aratlar fikret ormanlar ertuğrul u davranışından dolayı tebrik edip yönetimi eleştirken beşiktaşlılık duruşu budur derken siz daha iyi biliyorsunuz
__________________ SADECE "BEŞİKTAŞ" TEK NAMAĞLUP ŞAMPİYON | |||
![]() | ![]() |
![]() | #3 | |||
Beşiktaş yönetimi benim yönetimim se siz başka takımı tutuyorsunuz o zaman. Okuma yazma konusunda sıkıntınız olduğu ortada; Diyorum ki yönetim başarısız. Yönetim gitmeli. Kulübü yönetemiyorlar. Bunu anlamak yada idrak etmek çok mu zor. Dediğim başka bir şey daha var; Elinde alternatifin yok. Bu kişiler zamanında aday olmadılar. ben adayım diyen olmadığı gibi muhalefette yok. Fikret Orman, Hasan Arat muhalefet mi sanıyorsunuz? Sorarım size hangi oluşumun içindeler. Kulübe yakın kaynaklarla konuşun, kongreleri divan kurullarını takip edin, varsa öyle bir oluşum bizleri bilgilendirin. | |||
![]() | ![]() |
![]() | #4 | |||
ben içime sindiremiyorum yalan dolan konuşup kendi inanmadığı şeyleri mükemmelmiş gibi gösterip taraftarı kandırmayı ben içime sindiremiyorum beşiktaş başkanının saygınlığının kalmamasını ben içime sindiremiyorum beşiktaş başkanının koltuğu bırakmamak için şantaj yapmasını ben içime sindiremiyorum beşiktaş başkanının kendini kurtarmak için beşiktaşı ve evlatlarını harcamasını süleyman seba efsane olmui feyyazı çeki arkasını yazdıdı diye KOVDU sergeni yolladı oktayı serdarı yolladı alpayı yolladı ama klup hala orda DEMİRÖREN BIRAKINCA SAHİPSİZ KALICAKSA BEŞİKTAŞ VARSIN KALSIN VARSIN KÜME DÜŞSÜN HERŞEY ŞAMPİYONLUK DEMEK DEĞİL BİR DURUŞUMUZ VARDI BİZİ BİZ YAPAN ODA GİTTİ Mİ NE KALIR GERİYE?
![]() | ![]() |
![]() | #5 | |||
Kendine borçlandırıyor diyorsunuz; mali genel kurulda yönetim ibra edilmez, mahkemeye gidilir ve borcun kaynağı araştırılır. Ortada suç unsuru varsa ilgililer ağır cezada yargılanır. Ancak şu ana kadar ibra edilen bir yönetimden bahsediyorsunuz. Yani tüm gelir ve giderleri Beşiktaş kongresince kabul görmüş. Bütçesi 1 Milyon $ olan kulüple 100 Milyon $ olan kulübü aynı şekilde yönetemezsiniz. bugünün şartları ile Süleyman Seba döneminin şartları bir değil. Bir kere oyuncu profili bir değil. Teknik adam profili bir değil. Taraftar profili bir değil. Siz mazi ile yaşamaya devam edin. Şu anda Beşiktaş'ta yozlaşma var. bu bariz bir şekilde açık ve net. İnanıyormusunuz ki Süleyman Seba başkan olsa Ertuğrul Sağlam teknik direktör olacağına. Ertuğrul Sağlam'ı başa geçiren ana neden o yozlaşma zaten. İlkelerden taviz verildi, nedeni gene yozlaşma. Bu yozlaşmanın temeli Serdar Bilgili dönemi ve o dönemde üye yapılan sayıları 5 binleri bulan üyeler. Gene biraz okusanız, araştırsanız göreceksiniz ki şu anda Beşiktaştaki yozlaşmanın sadece yönetim kurulunda kalmadığını. Kulübün finans desteğine ihtiyacı vardı, denize düşen yılana sarılır misali Ülker grubundan destek alındı. Sonra aynı grup kendilerine yakın kişileri teknik direktör yaptılar. Biraz daha fazla para verip. Kısaca Beşiktaş yönetimi Ertuğrul sağlam'ı para için, bir yerlere şirin görünmek için getirdi takıma, ama torpille bu iş yürümeyince ipler koptu. Süleyman Seba döneminde bu olabilirmiydi? Sadece öfke ile hareket etmeyin. mantıkla hareket edin. Gazetelerde yazan kulaktan dolma bilgilerle değil. Rıza Çalımbay giderken bile bu kadar tepki görmedi yönetim. Rıza Çalımbay bu takımın efsane kaptanıdır. Bu forma dışında başka bir forma giymemiş bir kaptan. Beşiktaş altyapısından yetişen, Beşiktaş'ı her adımda yaşayan birisidir. Ertuğrul sağlam bir yerlere yakın diye şirin gösterilmeye çalışıyor. Hakkı yenmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Aynı yöntem Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yapıldı. mazlum edebiyatı ile bir yerlere gelindi. Burada yapılanda mazlum edebiyatıdır. Ertuğrul Sağlam istifa edince kendisini destek telefonu açanlar, ona sahip çıkanlardan da sayın ErtuğrulSağlam'ın Beşiktaş'ın başına nasıl geldiğini göstermektedir. Dünyanın hiç bir kulübünde 8-0 lık mağlubiyetten sonra teknik direktörün arkasında durmazlar. Beğenmediniz yönetim onu hiç bir başarısı olmadan (atama ile) takımın başına getirdi ve arkasında durdu. İşler bu noktaya geldiyse hiç mi Ertuğrul Sağlam'ın hatası yok. Yıldırım Demirören iyi bir Beşiktaşlıdır, ancak son derece berbat bir başkandır. Beşiktaş ilkelerini de çiğnemiştir, ancak burada tek hata Yıldırım Demirören de değildir. Burada her fırsatta bu yönetimi yalnız bırak Beşiktaş Camiasındadır. Ne çabuk unutuluyor Affan keçecinin federasyonda Beşiktaş aleyhine yaptıkları. BJK-İnönüde kendisine tepki gösteriliyor diye stadı terkeden keçeci, fenerbahçe stadında kendisine edilen küfürlerde duymadım dediğini. Delbosque yi gönder diyenler o gidince niye gitti diye bas bas bağırmadılar mı? Nevzat Demir Del Bosque için kasap demedi mi? Onu gönderin diye Yıldırım Demirören tehdit edilmedi mi? Del Bosque gönderilmezse ibra edilmezsin diye tehdit edenler Beşiktaşlı değillermiydi. Bu tarz yüzlerce olay mevcut. Beşiktaş Semti Belediye Başkanı bile neler yaptı. Sorun tek yönetimde değil. tarfatarından, kongre üyesine, yönetim kuruluna kadar bir yozlaşma mevcut. Problem bu yönetimin istifa etmesi ile çözülemeyecek kadar büyük. Yönetimin şu anda gitmesi Beşiktaş'a bir şey kazandırmaz, sadece bölünmeyi daha da arttırır. | |||
![]() | ![]() |
![]() | #6 | |||
![]() ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 65
Tecrübe Puanı: 36 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Ertuğrul,benim akrabam değil ,onun avukatlığını yapacak değilim ancak onun cemaat baskısı ile geldiğini söylemek biraz haksızlık olur..Eğer Ertuğrulun geliş şekli yanlış ise Y.Demirörenin ki daha yanlış....Çok araştırdığınızı iddia edyorsunuz,sizden rica ediyorum 2004 Nisan ında İnönü stadında Serdar Bilgilinin 9 yaşındaki Kızı Lal ' a küfrederek istifasına sebep olan ,ve daha sonra Demirörenin yönetim kurullarında çalışan kongre üyesini araştırın baklım kim çikacak.. Ayrıca,Seba zamanında Ertuğrul antrenör olamazdı demişsiniz...olurdu azizim bal gibi de olurdu..Bu arada Sebayı eleştirmek istemiyorum..fakat gene rica ediyorum bakın bakalım Seba nasıl kongre kazanırdı..Sebanın kişiliğine laf söyleyen çarpılır ,ancak onun zamanında ,yabancı oyunculara lisans çıkarıldığının unutulduğu yılları da hatırlıyorum..Ayrıca Seba döneminin genel kaptanı,ve şube sorumlusu ,bugün Ertuğrulu getirdi dediğiniz grubun elebaşısı unutmayalım..( İhsan Kalkavan). Endüstrileşen futbolun gereği olarak vazgeçilen bazı şeyleri yozlaşma olarak nitelememek lazımdır.Bu gerekleri yerine getirmediğiniz zaman ,yani kulüpleri hizmet pazarlayan birer müessese haline ve taraftarı da onun müşterisi konumuna getirmezseniz asıl o zaman çözülmeler başlar.Asıl bugünkü yönetimin yaptığı taraftar populizmi yozlaşma yaratır...Unutmayalım ki kurumlar değil kişiler yozlaşır..kişileri değiştirirsiniz ve yozlaşmayı önlersiniz.. Tabiiki işlerin bu noktaya gelmesinde Ertuğrul un kabahati de var..ancak teknik hata ile idari hatalar ayrı platformlarda değerlendirilir..Ertuğrul hata yaptı ve gitti mantığına sığınırsak ,yönetim de hata yaptı .. eee . o ne yapacak ?.. Tabiiki borç büyüyebilir..ve olabilir ,Dün 1 milyon, bu gün 100 milyon, yarın 150 milyon olabilir.. ancak bu borcu efektif bir karşılığı olması gerekmez mi.. Gelelim yönetime...kimse tehdit etmesin ;giderlerse kaos olur diye...bunu ileri sürenler Beşiktaşı hiç tanımıyorlar..Beşiktaş; aktifiyle,pasifiyle,mal varlığıyla ,sporcu kadrosuyla asla ve asla batmaz...sarsılır...o kadar..Ama bu yönetim durdukça hedeflerinden sapmaktadır..Beşiktaş asıl o zaman ,yani hedefsiz kalığında sarsılır..
__________________ ![]() Konu Karetta2002 tarafından (10-10-2008 Saat 14:13 ) değiştirilmiştir.. | |||
![]() | ![]() |
![]() | #7 | |||
Bu yönetim başarısız ancak altenatifi yok. Alternatifi olmadığı içinde zaten bu kadar çok hata yapıyorlar. Şu anda yönetim gitse en erken 2 ay sonra seçim olur. O zamana kadar da oyuncuların paraları ödenmez. İş işten geçmiş olur. Siz yeni yönetime 12-13 puan geride bir takım verirsiniz. Bir çok da problem devredersiniz. yeni gelen yönetimde hazırlıklı olmadığı için sudan çıkmış balığa döner. Bu yönetimin gitmesi için önce muhalefet bir tepki gösterir. Ortaya bir oluşum konur. Bu oluşum plan ve projeye sahip olur ve somut kaynakları olur. O zaman bu yönetimin gitmesi için ideal ortam olmuş olur. Biraz daha sizin zihninizi açmak için; Serdar Bilgilin istifası ile ilgili Tuğrul yenidoğan tarafından hazırlanan bir araştırma var. Stadda maç boyu yapıldığı iddaa edilen küfürlerle ilgili stad görüntüleri yer alıyor o cd de. O cd yi izlemenizi öneririm. Stadda kaç dakika küfür edildiği ve nereden küfür edildiği belirtilmiş. İddaa edildiği gibi maç boyu değil 3 dakikayı bile bulmayan küfürler. Serdar bilgilinin gitme sebebi daha farklı, bunun kendisine edilen küfürlerle alakası yok. Aynı gün basının önünde Hüsnü güreli stadı ekip minübüsü ile polis eşliğinde terk ediyor. 50m sonra ise minübüsten iniyor. bu da Tuğrul yenidoğn tarafından belgelenen bir hadise. Demek istediğim şu; Serdar Bilgili farklı bir nedenden ötürü istifa etti. Süleyman Seba'nın istifasına neden olan gösterilerde ön safhada yer alanlardan birisi Serdar Bilgili döneminde Beşiktaş ta müdürlük yaptı. İhsan Kalkavan Seba zamanında görevden uzaklaştırıldı. Bir daha da kendisine görev verilmedi. Unutmayın ki Seba'nın kazandığı son seçimde muhalefetin başkan adayı İhsan Kalkavandı. İhsan kalkavan'ın ne zaman şube kaptanlığı yaptığını, ne zaman ve niye ayrıldığını incelemenizi öneririm. Eğer Sayın Süleyman Seba bugün başkan olsa idi kesinlikle Ertuğrul Sağlam kulüpten içeri giremezdi. Ülker Beşiktaş'ın sponsoru da olamazdı. Beşiktaş'ın borcunun efektif karşılığı fazlası ile vardır. Eğer bu denli eleştirinizin nedeni bu ise. Beşiktaş elindeki aktifleri ile Türkiye'nin en sağlam mali yapıya sahip kulübüdür ancak bunları idare etmekten aciz bir yönetimden dolayı bu durumdadır. Gelelim sonuca; bu yönetimden memnun değilim ama üstüne basa basa diyorum. ancak yönetim bugün gittse, Beşiktaş'ta kaos olur. Alternatif bir oluşum şu an için Beşiktaş'ta yok. Geçen seçimde de yoktu. O yüzden de genel seçime tek adayla gidildi. O zaman da Fikret Orman, Hasan Arat, Nevzat Demir, Yalçın Sabancı, Mehmet Kazancı, İhsan Kalkavan, Turgay Ciner, Tuncay Özilhan, Rahmi Koç vs vardı ve hiç biri aday olmadılar. Muhalefet adına bırakın başkan adayı olmayı Rahmi Koç, Yalçın Sabancı vs de Demirören yönetimini desteklediğini deklare etti. | |||
![]() | ![]() |
![]() | #8 | |||
son olarak ertuğrul hocanın hiç mi hatası yok diyosun ben zaten gitmesin hatası yok çok başarılı demiyorum. son gidecek adamdır diyorum.önce yönetim sonra sinan sonra ertuğrul abi giderdi. sinan engin yıprandıda bu başkan 4,5 senedir yıpranmadı mı? bu yönetim bıraksın herşey düzelmez ama çok şey düzelir beşiktaş 3 yıl içinde toparlanır. önce ertuğrul hoca gelse sonra rıza gelse yine aynı tepki olurdu. 2.kere kendi evladımızı yolladılar insanlar patladı. kısaca şunu diyim başkan yetersiz beşiktaş ertuğrula 1-2 gömlek büyük geldiyese demirörene 4-5 gömlek büyük
![]() | ![]() |
![]() | #9 | |||
Bu haberlere bakarsanız Yıldırım Demirören Del Bosque döneminde 2, Rıza çalımbay Döneminde 3, Tigana döneminde 3, Ertuğrul Sağlam döneminde 2 defa Lucescu ile konuştu ve her defasında red cevabı aldı kavramı ortaya çıkıyor. İmzanın ertelenme nedeni tamamen Ertuğrul Sağlam'a güvenilmemesi ve başka teknik direktörlerle anlaşılmaya çalışılması ancak gelen baskılar sonucu Teknik Direktörlükte Ertuğrul sağlam la anlaşılması. Bu zaten istifa eden bir yönetici tarafından basına verilen demeçte yer alıyor. başkan ve yönetim İstifa etse başkanlık edecek çok adam çıkar diyorsunuz. bana 1 yada 2 kişi söylermisiniz başkanlık yapar diyebileceğiniz. Bu sorunlarla uğraşır diyebileceğiniz. Şu ana kadar niye çıkmadılar o zaman. Boş konuşmadan somut bir şeyler söyleyin. Bugün başkan gitti, yönetim gitti. Kim gelecek başa? Programı ne olacak? Sarı çizmeli mehmet ağa başa gelir yönetimi oluşturur de mi? Konu shawnodese tarafından (10-10-2008 Saat 16:08 ) değiştirilmiştir.. | |||
![]() | ![]() |
![]() | #10 | |||
![]() Üyelik tarihi: Dec 2007
Tecrübe Puanı: 18 ![]() | Alıntı:
| |||
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |