![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #4 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| KISA BİLGİ: Sofraya daima gerçek çiçek koyunuz. Çiçeğinizi az kokulu seçip, kısa saplı olarak tanzim ediniz. BORÇ MALZEMELER: -10 bardak et suyu -2 kaşık yağ -2 soğan -2 patates -1 küçük kereviz -2 küçük pancar -1 küçük havuç -5- 6 yaprak lahana -2 kaşık konserve domates salçası -2 diş sarımsak -1 çay kaşığı limon tuzu -1 çay kaşığı şeker -Tuz YAPILIŞI: l-Sebzeler yıkanır, soyulur. Bir kaba rendelenir ve doğranır. 2- Çorba tenceresinde rendelenmiş soğan yağ ile pembeleştirilir. Un katılır, biraz da un ile kavrulur. 3- Hazırlanan sebzelerin hepsi konur. Biraz karıştırılır. Domates salçası ve et suyu konup pişirilir. Tuz limon tuzu, şeker atılıp 10 dakika sonra ateş kapatılır. KISA BİLGİ: Ekmek: su, salata çorbadan sonraki yemekle servis yapılır. DÜĞÜN ÇORBASI MALZEMELER: -10 bardak et suyu -3 çorba kaşığı un -2 yumurta -2 limon -2 parça et (haşlanmış) -2 kaşık yağ -1 kahve kaşığı kırmızı biber YAPILIŞI: 1- Et suyu tencerede kaynatılır. Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak, ezilir. 2- Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırarak pişirilir. Tuz atılır. 3- Yağ ısıtılır. Küçük doğranmış et ile 1- 2 defa çevrilir. Kırmızı biber katılıp çorbaya dökülür. KISA BİLGİ: 1- Yemeklerin tuzunu ateşten almadan 5 dakika kadar önce atınız (tuzun yemeğin tadı ile iyi ayarlanması ve pişmeyi geciktirmemesi için). 2- Fazla tuzlu yemek, vücut dokularının su tutmasına yani ödeme sebep olur. Vücutta bilhassa ayaklarda şiş olur. 3- Yemekleri tuzsuz pişirip, yerken tuz serpseniz, vücut bu tuzu daha çabuk dışarı atar. | ||
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |