![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| | #5 | ||
| Guest
Mesajlar: n/a
| SEBZE ÇORBASI MALZEMELER: -10 bardak et suyu -2 soğan -1 kahve fincanı pirinç -1,5 çorba kaşığı un -1,5 çorba kaşığı yağ -1 patates -1 havuç -6- 7 dal kereviz -6- 7 kök ıspanak -6- 7 dal maydanoz -1 bardak süt -1 yumurta sarısı -Tuz YAPILIŞI: 1- Sebzeler yıkanır; havuç, patates rendelenir; kereviz, ıspanak, maydanoz doğranır. 2- Rendelenmiş soğanla yağ tencerede pembe olarak kavrulur. Un konur. Biraz daha karıştırılır. 3- Hazırlanmış sebzeler, et suyu ve ayıklanıp yıkanmış pirinç konup iyice pişirilir. 4- Tel süzgeçten kaşıkla bastırılarak geçirilir. Tuz atılır. 5- Yumurta sarısı süt ile çarpılıp kaynayan çorbaya katılır; karıştırılıp hemen ateşten alınır. Not: Mevsime göre taze fasulye, bezelye, kabak gibi sebzeler de kullanılır. PATATES ÇORBASI MALZEMELER: -10 bardak et suyu -1,5 çorba kaşığı yağ -1,5 çorba kaşığı un -1- 2 soğan -3 patates -1 bardak süt -1 yumurta sarısı -Tuz | ||
|
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |