![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
|
![]() | #1 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| SOĞAN ÇORBASI MALZEMELER: -10 bardak et suyu -3 çorba kaşığı un -2 çorba kaşığı yağ -4- 5 soğan -1 bardak süt -1 yumurta sarısı -1- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, -Tuz YAPILIŞI: 1- Soğan rendelenir, yağ ile tencerede pembe kavrulur. 2- Un konur, biraz daha karıştırılır. 3- Et suyu ilavesi ile pişirilir. 4- Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. 5- Yumurta sarısı süt ile çarpılır. Kaynayan çorbaya katılıp karıştırılır. Ateşten alınır. Tuz atılır. 6- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. KISA BİLGİ: Soğan idrar çoğaltıcı bir sebzedir. Ayrıca soğanın mühim bir antibiyotik etkisi vardır. YAYLA ÇORBASI MALZEMELER: -10 bardak et suyu -Yarım bardak pirinç -1,5 çorba kaşığı un -1 yumurta -2 bardak yoğurt -2 çorba kaşığı yağ -2 kahve kaşığı kuru nane -1 kahve kaşığı kırmızı biber -Tuz YAPILIŞI: 1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Et suyunda iyice haşlanır. 2- Yoğurt, un ve yumurta çarpılıp, et suyu ile sulandırılır. 3- Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilir. 4- Kuru nane serpilip, kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür. KISA BİLGİ: 1- Pirinç, karbonhidrat değeri en yüksek bir hububattır. 2- Tansiyonu yüksek olanlar ekmek yerine her öğün 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç yemelidir (yağsız ve tuzsuz olarak). 3- Haşlanmış pirinç üreyi düşürür, ishallerde çabuk iyileşme sağlar. | ||
![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |