![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #8 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| ERZİNCAN ÇORBASI MALZEMELER: -10 bardak et suyu -250 gr. kıyma -1 avuç maydanoz yaprağı -3 diş sarımsak -2 soğan -2- 3 bardak yoğurt -2 kaşık yağ -1/4 paket hazır erişte makarna -1 kaşık salça -2 kahve kaşığı kuru nane -1 kahve kaşığı kırmızı biber -Tuz, karabiber YAPILIŞI: 1- Kıyma, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz yoğrulup, fındık büyüklüğünde yuvarlanıp, unlanır. 2- İnce doğranmış soğan 1 kaşık yağ ile kavrulur. Salça, su ve tuz konup kaynatılır. 3- Küçük küçük kırılmış erişte ve köfteler ilave edilir. 4- Erişte pişince sarımsaklı yoğurt konur ve ateşten alınır. 5- Üzerine kuru nane ve kırmızı biberli yağ gezdirilir. Not: Çorbaya, erişte yerine haşlanmış 1 su bardağı nohut konarak değişik lezzette bir çorba yapılmış olur. KISA BİLGİ: Sarımsak mide ve bağırsak faaliyetlerini artırdığından kabızlık çekenler için yararlıdır. YUVARLAMA (Aydın'dan) MALZEMELER: -350 gr. yağsız dana kıyma -1 yumurta -2 çorba kaşığı un -Tuz, karabiber -Yarım su bardağı kızartmak için sıvı yağ -Yarım su bardağı nohut -1- 5 su bardağı yoğurt -Yarım kahve fincanı erimiş tereyağ -Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber YAPILIŞI: 1- Nohut akşamdan ayıklanıp yıkanır ve suda bırakılır. Ertesi gün 8 bardak et suyu veya su ile haşlanır. 2- Kıyma, un, tuz, karabiber ve yumurta iyice yoğrulur. Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılıp ıslak avuç içinde yuvarlanır. 3- Kızdırılmış sıvı yağa bırakılır ve hafif sallanarak kızartılır. 4- Kızarmış köfteler, haşlanmış nohut ve suyuna ilave edilerek 10- 15 dakika yavaş yavaş kaynatılır. 5- Tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerlerine çarpılmış 12 kaşık yoğurt konur ve kırmızı biberli tereyağ gezdirilir. Not: Yoğurt sarımsaklı olarak da servis yapılabilir. İŞKEMBE ÇORBASI MALZEMELER: -1 kg. dana işkembesi -2 kaşık un -2 çorba kaşığı yağ -3- 4 diş sarımsak -2 kahve fincanı sirke -Yarım kahve kaşığı kırmızı biber -Tuz YAPILIŞI: 1- İşkembe yıkanır. Bir avuç tuzla tuzlanıp, iç içe geçirilip, birkaç saat bırakılır. Sonra bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır. 2- 8- 10 bardak su ile düdüklüde iyice haşlanır. Soğuyunca ince ince kıyılır. 3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Kıyılmış işkembe ve haşlama suyu konup 2- 3 taşım kaynatılır. 4- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür. Sarımsaklı sirke ile servis yapılır. Not: Haşlama suyunun yağlarını kullanmayınız. KISA BİLGİ: Sakatatlar çok besleyici ve ekonomiktir. Ancak dalak, vücutta atılması gereken maddelere dönüşecek al ve akyuvarlarla dolu olduğundan yemeğe elverişli değildir. | ||
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |