![]() |
Alıntı:
iyi demiş |
rekabet olsun daha iyi meydanı tek ole demirorene bırakmamak lazım |
Demirören'nin listesi hazır Yıldırım Demirören, camianın önde gelenleriyle yapacağı zirve sonrasında yönetimine alacağı isimleri belirleyecek. http://www.resimsakla.com/upload/guest/5.jpg Başkan Yıldırım Demirören, 28 Ocak'ta yapılacak olağan seçim kongresi öncesinde yönetim listesini büyük ölçüde netleştirirken, ekibini bu akşam yapılacak olan büyük zirvenin ardından kesinleştirecek. Çarşamba günü değiştirilebilir ilk listesini kapalı zarf usulüyle verecek olan başkan Demirören'in, kafasındaki isimleri%75 oranında http://ads.sabah.com.tr/adserver/vie...U3ODQ1NA%3D%3Dbelirlediği öğrenildi. PAMUK ELLER CEBE Başkan Demirören iki aydır yeni yönetim listesi için sayısız isimle bir araya gelirken, son olarak "Sadece manevi değil, maddi katkı da sağlayabilecek isimleri yönetime alacağım" dedi. Hizmet etmek isteyenlerin ellerini ceplerine atması gerektiğini belirten Yıldırım Demirören'in 12 ismi şimdiden netleştirdiği öğrenildi. Fatih DOĞAN |
İşte Demirören'in listesi... Korkusuz kalem Şemsi Birben'in araştırması Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören listesinde yer alan isimlerden 15'ini belirledi. Demirören'in bundan önceki yönetim kurulundaki isimlere yine ağırık vermesi dikkat çekiyor. Aslında bu listede İkinci başkan Murat Aksu'nun ağırlığı dikkat çekiyor. Zaten bir süreden bu yana Demirören ve Aksu Antalya'da liste çalışmaları için kamp yapıyorlar. İsterseniz öncelikle sizere başkanın sır gibi sakladığı listeyi sunayım... 1. Yıldırım Demirören 2. Murat Aksu 3. Kenan Öner 4. İlhan Durusoy 5. Süleyman Eren 6. Yahya Kemal Gencer 7. Levent Erdoğan 8. Hasan Bozkurter 9.Celal Kolat 10. Murat Akdoğan 11. Cemil kazancı 12. Mario Berk 13. Aziz Çankırı 14. Ertunç Soğancıoğlu 15. Adem Akçay 16. Behçet Ümitlen Peki bu listenin şifreleri neler? Başkan Demirören, 28 Ocak'ta görev süresi bitecek olan yönetimden beş kişiyi yeni oluşturacağı listesine almaya karar verdi. Bu beş yöneticinin de eski yönetimde de söz sahibi olması "Yıldırım Demirören eski ekibiyle göreve devam edecek" yorumlarına neden oldu. Murat Aksu, Kenan Öner, İlhan Durusoy, Kemal Gencer, Demirören'in seçimi kazanması taktirde yeni dönemde de Beşiktaş'ta yöneticilik yapacak. Bu isimlere kulübün mali işlerinden sorumlu olan perde arakasındaki ismi Ertunç Sogancıoğu'nu da ekleyebiriz. Demirören'in listesindeki en çok dikkatimi çeken yönetici adayları; Levent Erdoğan ve Aziz Çankırı. Erdoğan ve Çankırı bundan önceki seçimlerde Fikret Orman'ın sağ kollarıydı. Gerçi Çankırı, Muzaffer Nasıroğlu ve Deniz Atalay'ın hışmına uğramış ve son anda listeden ismi silinmişti ama yine Fikret Orman için geceli gündüzlü çalışmalar yapmıştı. Levent Erdoğan, Fikret Orman seçilseydi Beşiktaş'ın as başkanlarından biri olacaktı. Aziz Çankırı o dönemde aynı zamanda Fikret Orman'ın iş ortağıydı. Demirören'in bu iki kişiyi listesine alırken Orman'dan izin aldığı belirtiliyor. Fikret Orman'ın Futbol Federasyonu başkanı adayı olması ihtimalinde ise Demirören yönetimi Orman'a tam destek verecek. Listede yer alan isimlerden 3'ü ünlü işadamları. Murat Akdoğan Baymak'ın, Cemil Kazancı Aksa'nın, Mario Berk ise Berk Çorapları'nın sahibi... Bu üç yöneticinin de ellerini cebine atması bekleniyor. Demirören'in istessinde grup ve derneklerin ağırlığı da dikkat çekiyor. Süleyman Eren; Birleşik Beşiktaşlılar Derneği'nin, Adem Akçay; Grup Siyah-Beyaz'ın, Ertunç Soğancıoğlu ise Bjk Dostları'nın üyesi. Bu derneklerin kongrelerdeki gücü bilinen bir gerçek. Gerçi Siyah-Beyaz Derneği'nin başkanı Batur Gültekin'in de geçtiğimiz gün Beşiktaş'ta Tuncay Özilhan ve İhsan Kalkavan gibi işadamlarının yeni oluşum çabalarına tepkisini dile getiren bir yazıyı kaleme alması dikkatimi çekmişti. Siyah-Beyaz Derneği'nin yeni oluşacak yönetimde sportif ürünlerin pazarlanmasında söz sahibi olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Üsküdar Beşiktaşlılar Derneği'nin ise kısa bir süre içinde yönetime bir kişiyi sunacağı vurgulanıyor. Kongrede birçok oyu olduğu iddia edilen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın yakın dostları Behçet Ümitlen ve Hasan Bozkurter de Demirören'in zafere ulaşması durumunda yönetici sıfatını elde edecekler. İşte son durum böyle sevgili Beşiktaşlılar... Tabii liste Divan Kurulu'na teslim edilmeden nokta koymamak gerekir ama son aşama bu şekilde. Bana bu liste biraz Serdar Bilgili'nin kurduğu son yönetim kurulunu andırıyor. Umarım yanılırım... Şemsi BİRBEN |
Demirören'in listesi bugünkü zirveye bağlı Beşiktaş Başkanı, kongreye kısa bir süre kala yeni yönetim kurulunu büyük ölçüde şekillendirdi. Ancak Demirören'in listesinin son hali, bu akşam Parlak'ın evsahipliğinde yapılacak zirveden sonra belli olacak. Akatlar'da 28 Ocak tarihinde yapılacak seçim kongresi öncesi Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in, muhtemel listesini büyük ölçüde şekillendirirken, kadroyu tamamlamayı bu akşam Baltalimanı'nda Prof. Dr. Mesut Parlak'ın evsahipliğiyle yapılacak olan 'Birlik ve Beraberlik Zirvesi' sonrasına bıraktığı öğrenildi. YÜZDE 75'İ KESİN Yarın yapılacak Divan Kurulu toplantısına, değiştirilebilir ilk listesini kapalı zarf usulüyle verecek olan Demirören, kafasındaki yönetimin yüzde 75 oranında netleştiğini belirtti. Siyah-beyazlı kulübün başkanı, listenin son halini alması için mihenk taşı konumundaki toplantıda sorunları masaya yatıracak, eleştirileri dinleyecek. Yönetime girmeleri için bazı isimlere çağrı da yapıp tam destek isteyecek. KATILMAYANLAR http://ads.sabah.com.tr/adserver/vie...Q0Mw%3D%3D DA VAR Mesut Parlak'ın davetine mazeret bildirerek katılmayacakları kesinleşen isimler ise şöyle: Süleyman Seba, Turgay Ciner, Fikret Orman, Haşmet Bedii Kürüm. Davet edilen 5 gazeteci ise Kazım Kanat öncülüğünde 'Beşiktaş'ın sorunları kendi içinde tartışılmalı' görüşünü ortaya koyarak saat 20:00'de Baltalimanı Profesörler Evi'nde başlayacak toplantıya katılmayacaklarını açıkladılar. Toplantının, başkan Demirören yönetiminin netleşmesinde olduğu kadar Beşiktaş Kulübü'nün önümüzdeki dönemde izleyeceği yol haritası açısından da büyük önem taşıdığı kabul ediliyor. Öte yandan adaylığını açıklayan ve listesini Divan'a veren Ali Kulaksızoğlu ve arkadaşları bu sabah saat 11:00'de TSYD'de adaylık gerekçelerini açıklayacak. Beşiktaş Dostları'ndan ayrılan bir grup Beşiktaşlı olan Kulaksızoğlu ve arkadaşları, "Demirören yönetimi başarısızdır. 3 aydır aday çıkması için uğraşıyoruz. Adaylığımız reklam değil, bir tepki adaylığıdır" tavrını sergileyerek kongredeki tepki oylarını toplamayı hedefliyor. FATİH DOĞAN Kaynak:Sabah |
Başkan son düzlükte! http://www.ekolay.net/fanatik/images/trans.gifYeni yönetimin 11 ismini belirleyen Başkan Yıldırım Demirören geri kalan 7 koltuk için çalışmalarını sürdürüyor. 16.01.2007 İşte yeni kurmaylar Beşiktaş’ta genel kurula sayılı günler kala Yıldırım Demirören’in yeni yönetim kadrosu şekillenmeye başladı. 18 kişilik yeni yönetimdeki 11 isim kesinleşti. İşte Demirören’in kurmayları: Yılmaz Ekergil, Hasan Bozkurter, Levent Erdoğan, Murat Akdoğan, Cemil Kazancı, Ertunç Soğancıoğlu, Murat Aksu, Kenan Öner, Celal Kolat, Gülnaz Arsel, Behçet Ümitlen. Yönetime girmesi muhtemel isimler ise; Turgay Pirinç, Mete Vardar, Ahmet Akpınar, Erdoğan Şen, Erdal Torunoğlu, Kemal Gencer, Aziz Çankırı... Kapıdaki tehlike! Bu arada 24 Ocak’ta yönetim listesini Divan Kurulu’na sunacak olan Yıldırım Demirören’in, 3 gün sonra yapılacak olan Mali Genel Kurul’da zor bir gün bekliyor. Zira, yönetim listesinde daha önce üstünde mutabakata verilen kişiler yeni yönetimde yer almazlarsa, seçim arefesindeki mali ve idari genel kurulda muhalefet bayrağı açacaklar. Bu arada Murat Aksu’nun isteğiyle liste dışında bırakılan Berk çoraplarının sahibi Mario Berk’in, Başkan Yıldırım Demirören’i ikna ettiği ve yönetime gireceği ifade edildi. Kaynak:Fanatik http://www.ekolay.net/fanatik/images/trans.gifhttp://www.ekolay.net/fanatik/images/trans.gifhttp://www.ekolay.net/fanatik/images/trans.gifhttp://www.ekolay.net/fanatik/images/trans.gifhttp://www.ekolay.net/fanatik/images/trans.gifhttp://www.ekolay.net/fanatik/images/trans.gifhttp://www.ekolay.net/fanatik/images/trans.gifhttp://www.ekolay.net/fanatik/images...iroren1601.jpg |
Kulaksızoğlu aday oluyor http://www.ekolay.net/fanatik/images/trans.gifBeşiktaş camiası seçime tek adayla girileceğini konuşurken, Ali Kulaksızoğlu bir adım öne çıktı. 16.01.2007 Siyah-Beyazlılar’ın muhalefet kanadı olarak adlandırılan Hasan Arat, Nevzat Demir, Tuncay Özilhan, İhsan Kalkavan ve Turgay Ciner gibi isimlerle görüştüğünü söyleyen Kulaksızoğlu, “Son derece ciddiyiz ve seçimi almak istiyoruz. Beşiktaşlılık adına bu kulübe sahip çıkmak amacındayız” diye konuştu. Ancak kulislerde Kulaksızoğlu’na fazla şans tanınmıyor. Kaynak:Fanatik |
'Reklam' için aday değilim BEŞİKTAŞ'IN yeni başkan adayı Ali Kulaksızoğlu, iddialı konuştu. "Üç aydır birilerinin aday olması için uğraşıyoruz. Adaylığımız reklam değil, tepki adaylığıdır" diyen Kulaksızoğlu ve ekibi, bugün 11.00'de TSYD'de konuyla ilgili bir basın toplantısı yapacak. http://ads.sabah.com.tr/adserver/vie...U3ODQ1NA%3D%3D Kaynak:Fotomaç |
başarılar. |
Kulaksızoğlu görewe talip!!!! Kulaksızoğlu göreve talip! Beşiktaş'ta kongre öncesi, Ali Kulaksızoğlu başkan adaylığını açıkladı. Kulaksızoğlu, yönetim kurulu adaylarıyla Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Beşiktaş'ta bir yönetim sorunu olduğunu ifade eden Kulaksızoğlu, seçilmeleri halinde projelerinin, önceden başlatılan çalışmaları en iyi şekilde yürüterek, iyi bir yönetimle kulübü borçtan kurtarmak olduğu vurguladı. Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Kulaksızoğlu, mali gücünün olup olmadığı yönündeki soruya, ''Borçların 100 milyon dolarları bulduğunu biliyoruz. Bu tabloyu önümüze koyanların 100 milyon dolarlık servetleri olan insanlar olduğunu da biliyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın, ben dahil milyonlara ulaşan serveti yok. Servet sahibi değil yürek sahibi olmak gerekir. Biz bu yürekle yola çıktık, başarılı olacağımıza inanıyoruz. Para önemli ama büyük paralarla gelip kulübü hangi noktada bırakanları açıkça görüyoruz.'' diye konuştu. Başkan Yıldırım Demirören'in 20 milyon doların üzerinde borç vererek kulübe kaynak yarattığının söylendiğini ifade eden Kulaksızoğlu, ''Buna birçok insan olumlu hareket olarak bakabilir. Ama ben böyle bakmıyorum. 20 milyon dolar verildi ama bunu rantı nerede? Hani mali başarı? Hani sportif başarı?'' dedi. -''PARA HER ŞEY DEĞİLDİR''- Paranın her şey olmadığını vurgulayan Kulaksızoğlu, ''Mesela, 200 milyon dolarlık bir kaynak ortaya koyabilmiş olsak kongrede seçilmeme ihtimalimiz olmaz. Ondan sonra da 400 milyon dolar borçla kulübü bıraksak kim sahip çıkacak. Para her şey değildir. Sadece para, yönetimin basireti olmadan bu kulübü düzlüğe çıkarmaz. 3 yılda Demirören yönetiminde gördük. Bunun aksini söyleyecek birisi var mı?'' şeklinde konuştu. 100 milyon dolarlık borcun, Beşiktaş Kulübü'nün altından kalkamayacağı bir yük olmadığını ifade eden Kulaksızoğlu, şöyle konuştu: ''Başımıza gelecek en kötü şey, seçildiğimiz günün ertesi günü muhasebeden önümüze gelen yazıda, 10 milyon dolarlık bir borcun o günün akşamına kadar ödenmesi gerektiği olur. Bu parayı ne benim babam, ne buradaki arkadaşların babası ya da kendisi aynı gün kasaya koyamaz. 103 yıllık Beşiktaş Kulübü'nün, borç o gün karşılanmadı diye kapısına kilit vurulmaz. Bunun altından kalkılır. Bu bir risk yönetimidir, bizim de bu risk yönetiminin altından kalkacağımıza inanıyorum. 100 milyon dolarlık borç yükü, Beşiktaş Kulübü'nün altından kalkamayacağı yük değildir.'' Hiç kimsenin adamı olmadıklarını belirten Kulaksızoğlu, arkalarınında herhangi bir maddi gücün desteği bulunmadığını kaydetti. -TIGANA MESELESİ- Tigana ile ilgili görüşlerini de ifade eden Kulaksızoğlu, ''Tigana dünyanın en iyi teknik direktörlerinden birisi. Tigana'nın burada neden başarılı olamadığı önemli. Biz kesinlikle Tigana'yı göndermezdik ama masaya oturduğumuzda gelinen boyut ne olurdu, onu bilemem'' diye konuştu. Medyadan okuduğu haberler ışığında kendince yaptığı yoruma göre mevcut yönetim kurulunun Fransız çalıştırıcıyı ücret ödemeden göndermek istediğini anlatan Kulaksızoğlu, yönetimin, Tigana'nın yanında rahat çalışabildiği, güvendiği insanları görevden alarak bir operasyon başlattığını kaydetti. Yönetim ve Tigana arasında bir zıtlaşmanın yaşandığını savunan Kulaksızoğlu, ''Biz bu sistemi açmak için geliyoruz. Kesinlikle göndermezdim. Ama Tigana ile masaya oturduğumda konuşmalarla ne boyuta gelinir bilemem. Beşiktaş'a bizim gelmemiz demek yönetimin gitmesi demektir. Yönetim gitmişse gitmiştir, başkasının gitmesine gerek yoktur'' şeklinde konuştu. Kulaksızoğlu'nun yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor: Asil: Aytekin Güzel, Hakan Çetinel, Hasan Güray Kondu, Necdet Sipahioğlu, Kemal Davran, Atilla Ertem, Ali Nejdet Hoşafçı, Senayi Uçar, Burhan Polat, Mehmet Serdal Ortaç, Hakan Bayındır, Ercan Ozan. Yedek: Altan Işıltan, Ercan Akıcı, Saim Levent Peker, Suat Ertam, Özkan Filizok, Kadir Ceyhan. |
Kalkavan ve Demir'e 'Hayır' Perde arkası... Beşiktaş'ta eski yöneticiler Hakan Kalkavan ve Adnan Demir başkan Yıldırım Demirören'den veto yediler Beşiktaş'ta Demirören ve Aksu'nun seçim belirlemesine 1 gün kala kulisler bir hayli arttı. Antalya'da çalışmalarını sürdüren Yıldırım Demirören'e bazı grup ve derneklerden Hakan Kalkavan ve Adnan Demir'i listesine alması için baskı yapıldığı belirtildi. Demirören'in yakın dostlarına, "Hakan Kalkavan ve Adnan Demir madem bu kadar çok yönetici olmak istiyorlardı neden 2 sene önce istifa ederek bizleri zor durumda bıraktılar. Kendilerine güvenerek bir daha yola çıkmam" dediği öğrenildi. |
Müthiş iddia... Uslu ve Polat'tan 'Aziz Çankırı' ricası Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu ve Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat'ın, Beşiktaş seçimleri için kulis yaptığı iddia edildi Mahmut Uslu ve Adnan Polat'ın Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören ve İkinci başkan Mahmut Uslu'yu telefona arayarak Aziz Çankırı'nın yeni yönetimde yer alması için ricada bulundukları öğrenildi. Başkan Demirören'in de Fikret Orman'ın eski ortagğı Çankırı'yı listesine almaya hazırlandığı vurgulandı. Gelişmeler kartalhaber.com'da... |
Alıntı:
ne demek oluo bu ya bazı ezık we cınconlu yonetıcı arayıp rıca etmesı uzerıne baskan bırılerını mı koycak lısteye anlamam mumkun dııl |
çok büyük rakip:) |
http://i.karakartal.com/images/haber...miroren018.jpg Demirören'in listesi hazır 18 kişinin yer alacağı yönetim kurulunda Murat Aksu ve Kenan Öner'in de isimleri yer alıyor Siyah beyazlı kulüpte ilk olarak 20 Ocak cumartesi günü saat 10.00'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Salonunda yıllık olağan mali genel kurul düzenlenecek. Bu toplantıda istenilen çoğunluk sağlanamazsa, mali yıllık mali genel kurul 27 Ocak Cumartesi günü katılımcıların sayısına bakılmadan aynı saat ve aynı yerde gerçekleştirilecek. Mali genel kurulda Beşiktaş'ın 01.01.2006 - 31.12.2006 dönemi Yönetim Kurulu'nun idari ve mali bakımlardan ayrı ayrı aklanmasının oya sunulması ve 2007 Mali Yılı Bütçesi'nin okunması, görüşülmesi ve kabulu yapılacak. Seçimden bir gün önce olan bu toplantıda başkan Yıldırım Demirören'in karşısında yoğun bir muhalefet olmadığı için hararetli tartışmaların yaşanması beklenmiyor. Aynı zamanda Beşiktaş kulübünün, Demirören'e 30 milyon YTL'i aşkın borcunun bulunması da mali kongrenin seyirinin normal geçeceğini izlenimini veriyor. Genel Kurul toplantısı Mali kongreden bir gün sonra ise Beşiktaş kulübünün olağan seçimli genel kurul toplantısı yapılacak. Ancak bu toplantı mali kongrenin yapılacağı Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayın'da gerçekleşmeyecek. Seçim Beşiktaş Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde saat 10.00'da yapılacak. Siyah Beyazlı kulübün yeni dönemdeki başkan ve yönetim kurulunun belirleneceği genel kurul ilk olarak 21 Ocak pazar günü düzenlenecek. Ancak istenen çoğunluk, yani seçimde oy kullanma hakkı bulunan 11.340 delegenin yarısından 1 fazlası sayısına ulaşılamazsa, katılımcı sayısına bakılmadan yapılacak son genel kurul 28 Ocak'ta yine aynı salonda gerçekleştirilecek. Beşiktaş kulübünün olağan seçimli genel kurul toplantısı başkan adaylarının konuşma ve programlarının takdiminin ardından, seçim ve sayım işlemi ile son bulacak. Yıldırım Demirören'in listesi hazır Olağan seçimli genel kurul toplantısına sayılı günler kala başkan Yıldırım Demirören, belirlediği ilk yönetim kurulu listesini yarın kulübün Divan Başkanı Şeref Nasır'a teslim edecek . Kapalı zarf usulü ile verilece bu listeyi Nasır, Cumartesi günü açacak. Liste vermedi ki son işlem ise 24 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilecek. 21 Ocak'taki seçimlerede çoğunluk sağlanamadığı takdirde, yönetim kurulu listesini değiştirme şansı bulunan Demirören, nihali listesini 24 Ocak saat 18.00'e kadar Şeref Nasır'a teslim edecek. Demirören'in bugün itibari ile tek rakibi gözüken Ali Kulaksızoğlu ise listesini ve başvurusunu geçtiğimiz hafta içinde divan başkanlığına vererek resmi adaylığını açıklamıştı. Yıldırım Demirören'in yarın divan başkanlığına vereceği yönetim kurulu listesi ise netleşmeye başladı. 18 kişinin yer alacağı yönetim kurulunda görevde olan yönetim kurulundan Murat Aksu ve Kenan Öner'in isimleri kesin olarak yer alıyor. Şimdiki yönetimden tekrar listeye girme şansı bulunan tek isim ise Süleyman Eren. Öte yandan yeni listenin netleşen diğer isimleri ise şunlar. Celal Kolat, Levent Erdoğan, Behçet Ümitlen, Ertunç Soğancıoğlu, Cemil Kazancı, Yılmaz Ekergil, Gülnaz Arsel, Murat Akdoğan. Yıldırım Demirören'in belirlediği bu isimler dışında bugün bir sürpriz yaşandı. Demirören'in başkan olduğu ilk dönemde listesinde yer alan ve daha sonra istifa eden Hakan Kalkavan'a tekrar teklif götürüldü. Kalkavan'ın yeni yönetimde yer alıp almayacağına henüz karar vermediği öğrenilirken, kesin kararını yarın öğle saatlerine kadar açıklayacağı öğrenildi. Kalkavan konu ile iligili olarak " Yıldırım Demirören benim 30 yıllık arkadaşım. Bana gel yeniden beraber çalışalım dedi. Ama kesin kararımı henüz vermedim. Vereceğim kararın Beşiktaş' hayırlı olacağına inanıyorum" dedi. Kaynak: DHA |
Beşiktaşımıza yararlı iyi bir yönetim olsunda kim olursa olsun yeterki bizim yüzlerimizi güldrsünler. |
hadi hayırlısı. umarım daha iyi bir yönetim şekli olur. |
Kıvanç Oktay Son Oluşumda Olmayacak Beşiktaş'ta son dört buçuk yıldır yöneticilik yapan Kıvanç Oktay, yaklaşık 8 ay önce kulübün futbol şubesinin kapatılmasının ardından, geri plana çekilmişti. O günden buyana Asbaşkanlık görevini sürdüren Oktay, yönetimden istifa etmemişti. Siyah beyazlı kulüpte yaklaşan genel kurul öncesi tekrar Beşiktaş yönetimi içinde yer alamayacağına açıklayan Kıvanç Oktay, çok yıprandığını ve geri plana çekilmesinin kendi açısından çok doğru bir karar olduğu belirtti. Oktay başkan Yıldırım Demirören ile aralarında en ufak bir sorunun olmadığını da sözlerine ekledi. Beşiktaş yönetim kurulu üyesi olduğunu ve Asbaşkanlık görevinin de sürdüğünü belirten Oktay, "Yaklaşık dört buçuk yıldır Hem Serdar Bilgili, hem de Yıldırım Demirören döneminde yöneticilik yaptım. Ama herşeyin bir zamanı var. Beşiktaş’ta yeterince görev yaptığıma inanıyorum. Görev yapacak çok insan var. Zaten son 7 - 8 aydır kendimi geri çektim. Yeni yönetim kurulunda da yer almayacağım için, benden sonra gelecek arkadaşların önünü açmak istedim. Kulüpteki aktif olarak görev yaptığım dönemde çok göz önündeydim. Hakketmediğim eleştirilere maruz kaldım. Bir noktadan sonrada çok yıprandığımı hissettim. İçinde bulunduğum yönetim kurulunu da yıpratmaya başlamıştı bu eleştiriler. Yönetim kurulu ile aramızda bir problem olduğu için geri çekildim diye bir şey söz konusu değil. Benim Yıldırım Demirören ile sadece kulüp ilişkim yok, enişte kayın birader ilişkimiz var. Sonuçta benim biraz daha geri plana çekilmem kemdim açısından daha doğruydu. Bugün de doğru yaptığıma inanıyorum. Bir yerden sonra nerede duracağımızı bilmemiz lazım" dedi. Oktay, kulübün futbol şubesi başkanı görevini yürüttüğü dönemde göz önünde kendisi olduğu için, olumsuz sonuçların ardından cezanın kendisine kesildiğini söyledi. Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana’nın da bugünlerde kendisine yapılan muameleyi gördüğünü belirtti. "Geçmişte benim yaşadığım olayları şimdi Tigana yaşıyor" diyen Kıvanç Oktay Tigana’nın çok zor bir ortamda görev yaptığını vurguladı. Oktay ayrıca yönetim kurulu ile teknik adamın arasının kötü olma gibi bir lüksü olmadığını dile getirdi. Kendi döneminde yapılan Ailton transferi başta olmak üzere, takıma alınan futbolcular konusunda eleştirilen Kıvanç Oktay, Ailton’u kendisinin almadığını söyledi. Göreve geldikleri ilk dönemde anlaştıkları teknik direktör Vincente Del Bosque’yi de medya ve camiadan gelen baskıların karşısında duramadıkları için gönderdiklerini belirten Oktay, Del Bosque’nin erken gönderildiğini, paniğe kapılarak aldıkları göreve son kararını uygulamadıkları takdirde Beşiktaş’ın bugün çok daha iyi durumda olacağına inandığını söyledi. Beşiktaş’ta yönetici olarak görevini tamamladığını belirten Oktay, "5 yıl veya10 yıl sonra ne olur bilemem ama şu gün için ne yöneticilik ne de başkanlık gibi bir düşüncem yok. Yöneticilik gelip geçicidir, kalıcı olan Beşiktaşlı olmaktır" dedi. Hürriyet |
bu nasıl bir iştir Müthiş iddia... Uslu ve Polat'tan 'Aziz Çankırı' ricası Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu ve Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat'ın, Beşiktaş seçimleri için kulis yaptığı iddia edildi Mahmut Uslu ve Adnan Polat'ın Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören ve İkinci başkan Mahmut Uslu'yu telefona arayarak Aziz Çankırı'nın yeni yönetimde yer alması için ricada bulundukları öğrenildi. Başkan Demirören'in de Fikret Orman'ın eski ortagğı Çankırı'yı listesine almaya hazırlandığı vurgulandı. Gelişmeler kartalhaber.com'da... |
ayıptır bizim yönetimi eziklermi kuracak yıldırım out ali in forza ali başkan |
yok yaa böyle bişey olmasını düşünemiyorum. olmaz olamaz zaten |
Yazar: Kamil Demir Tarih: 2007-01-12 15:38:30 Baslik: Ali Kulaksizoglu nun Adayligi önce tüm Besiktas camiasindan ve sayin Ali Kulaksizoglundan dünkü yazim icin özür diliyorum. Isim benzerliginden sayin Kulaksizoglunu baska biri ile benzettim.Bakin sevgili dostlar gene Yildirim Demirören ve onun yandaslarinin ekmegine yag sürüyorsunuz.Okuyorumki Ali Kulaksizogluda kimmis ve tepki ile ona oy vermek yanlis olurmus. Planlari projeleri neymis.Ali Kulaksizoglu kimdir biliyormusunuz ? Ali Kulaksizoglu adam gibi adam dir ve korkak larin yaninda cengaver bir Besiktas lidir ve yapacaklarinin teminati yaptiklaridir. Ayni sekilde Yildirim Demirören in yapacaklarinin teminati yaptiklari dir daha dogrusu hic bir sey yapamadigi dir cünkü hic bir seyden hic bir bilgisi yoktur. Ali Kulaksizogluna gelince kimdir necidir ne bilelim gibi önyargili yaklasirken Demirörene neden ayni sekilde yaklasilmiyor ? Benim icin yanlissiz adam "Ali Kulaksiz" yanlislarla yalanlar dolu ve üstüne bilgisiz ve beceriksiz bir Yildirim Demirören den yüz kat daha hayirlidir. Insallah Yildirim Demirören den kurtulacagiz ve onun sayesinde hic haketmedikleri mertebelere gelenler Besiktas in etrafindan yokolurlar. Besiktas a savas acilan su günlerde cok sevdikleri Yildirim Demirören agzini acip daha bir kelime etme cesaretinden bile noksandir. Olsun Besiktas baskanidir diyenlerede Besiktas in bir baskani yok ki olsun Besiktas baskanidir denecek. Besiktas in baskani filan yok. Baskan olan adam taraftara küsmez maclara gelmemezlik yapmaz. Lider olur ve tüm camia ya ben sizin baskaninizim diye deklere eder ve beni gercek taraftar cok seviyor gibi abuk subuk laf edip taraftari bölmez. |
2 milyon dolar Sevgili Baskan bu dönemde yönetici olmak isteyenlerin ellerini cebine atmasini söylemisti ve kistas olarak 2 milyon dolar i koymustu. Sevgili Baskan secilmeden önce 25 milyon dolar vaad dede bulunuyordu ve bu 25 milyon dolarin hibe olarak gerceklesecegini bildiriyordu onu dinleyenler ben onlarin yalancisiyim. Fakat hibe olmadigini bizzat sayin Baskan in agzindan duyduk yani ben parami alacagim diyor baska bir sey demiyor sayin Baskan. Biz zavalli Besiktas lilar ise bize eski Besiktas imizi geri ver o bize yeter diye agliyoruz. Baskan in mi bizlerinmi istegi gerceklesecek diye mantik yürütürsek tabiki hayir sayin Baskan in istegi gerceklesecek. O parasini alicak bizler ise Besiktas imizi geri alamayacagiz cünkü eskiye mazi derlermis atalarimiz. Emegi gecen sahitlerin ve cinayete ortak olanlarin canlari sagolsun ! Simdi de yönetici olacaklardan sayin Baskan 2 ser milyon dolar alacagini söylüyor ama bu 2 milyon dolar kemal sunal in "üc kagitci" filmindeki gibi iki limi olucak yani "burasini anladik halk hizmeti ya bu tarafi ne hizmeti diye manavdaki etiketi cevirir kemal sunal orda ön taraftaki fiyatin iki mislisi yazar ve kemal sunalda burasida yontulmamis kazik vaziyetimi ? diye sorar ve manava ceza keser" evet bu 2 milyon dolar hibe seklindemi gerceklesicek yoksa borc batagindaki kulübümüz kendisine yetmiyormus gibi bir de arkadaslarina mi borclanacak sayin Baskanin ? Bu soruyu daha soran yok ben soruyorum ! Sayin Baskan bu 2 ser milyon dolar hibe mi kulübü arkadaslarina borclandirmami ? Kongrede Yildirim Demirören ezici bir cogunluk ile kazanirsa mevcut kongre üyeleri kongre kartlarini yirtabilirler cünkü o zaman Besiktas lilik satilmis olucak. Bir daha o kartlara ihtiyac kalmaz. Ha birde Erdogan Demirören den borclari kapatacagini düsünenler e bir önerim var popaz herzaman pilav yemez ve bu düsünce ancak düsüncede kalir. |
Sevgili Baskan secilmeden önce 25 milyon dolar vaad dede bulunuyordu ve bu 25 milyon dolarin hibe olarak gerceklesecegini bildiriyordu onu dinleyenler ben onlarin yalancisiyim. bunu asla demedi.... herzaman Nevzat Demir böyle bisey yapti ama ben kulube borc olarak veririm dedi... Demiröreni savunmak icin diil ama her kanalda bunu söyledi,hatta ilk katildigi TELEGOL de ... |
Demirören'e tam destek Demirören'e tam destek! Beşiktaş Kulübü'nde yaklaşan genel kurul öncesi, siyah-beyazlı camianın önde gelen isimleri, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak'ın davetinde bir araya geldi. İÜ'nün Baltalimanı'ndaki tesislerinde gerçekleştirilen yemekli toplantıya, Prof. Dr. Parlak'ın yanı sıra kulüp başkanı Yıldırım Demirören, bazı yönetim kurulu üyeleri ve aralarında Tuncay Özilhan, İhsan Kalkavan, Aydın Ayaydın, Nevzat Demir ve Zafer Yıldırım'ın da bulunduğu, siyah-beyazlı camianın önde gelen 30 ismi katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e destek verilmesi kararı çıktı. Toplantı sırasında dışarı çıkarak basın mensuplarına açıklamada bulunan Prof. Dr. Mesut Parlak, bu kadar seçkin, saygıdeğer ve yüreği Beşiktaş için atan insanları bir arada görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Prof. Dr. Parlak, toplantıda Yıldırım Demirören yönetimine destek olma yönünde görüş birliğine vardıklarını belirterek, ''Sayın Demirören yönetimine sonuna kadar destek verilecek. Hiçbir ayrımcılık yok. Herkes tek yürek. Tıpkı Türkiye Cumhuriyeti'nde olduğu gibi tek ulus, tek bayrak olarak Beşiktaş da yoluna devam edecek'' dedi. Bu birlikteliğin yıkılmayacağını ifade eden Prof. Dr. Parlak, şunları söyledi: ''Beşiktaş Kulübü'nün başarılı olduğunu söyleyemeyiz, ancak bugün Beşiktaş için olan, dün Fenerbahçe, önceki gün de Galatasaray içindi. Birtakım eksiklikler olmuştur. Sayın başkan da zaten bazı hatalar yaptığını söyledi. Bundan sonra Beşiktaş önüne bakacak. Bu dev kadroyla, daha da büyüyecek bu kadroyla çok güzel noktalara gelecek.'' Prof. Dr. Mesut Parlak, toplantıda çeşitli öneriler olduğunu, bunların de değerlendirileceğini kaydederek, ''Destek vereceğiz, ama bu hesap sormayacağız demek değil. Artık Beşiktaş dikensiz gül bahçesi değil. Herkes attığı adıma, verdiği karara özen gösterecek'' diye konuştu. Prof. Dr. Parlak, toplantıya katılan herkesi kendisinin arayarak davet ettiğini belirterek, ''Rahmi Koç ABD'deydi. Ömer Sabancı yurt dışına çıkacağını söyledi. Ünal Erkan'ın da yoğun bir programı vardı. Bu nedenle katılamadılar. Burada olmayı herkes istedi. Bu çok güzel bir birliktelik'' diyerek sözlerini tamamladı. -KATILIMCILAR- İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya şu isimler katıldı: Prof. Dr. Mesut Parlak, Yıldırım Demirören, Şeref Nasır, Erdoğan Demirören, Tuncay Özilhan, Zafer Yıldırım, İhsan Kalkavan, Hasan Arat, Kemal Ulusu, Nevzat Demir, Cemil Kazancı, Murat Aksu, Fahrettin Curoğlu, Celal Soydan, Ahmet Kılınçoğlu, Erdoğan Nasır, Aydın Ayaydın, İlyas Tunaoğlu, Hulusi Özdurmaz, Levent Erdoğan, Tayfun Demirören, Uğur Ekşioğlu, Alaattin Çelik, Numan Ceyhan, İlker Özbilek, Kenan Öner, Aşkın Gedizli, Sedat Kesen, Orhan Ertanhan, Levent Çifter. 16.01.2007 http://www.superspor.com/i/b.gif Kaynak : AA |
pekte tam destek sayılmaz.. |
demirören de hadi borcumu ödeyin diye sıkmaz beşiktaşı önce klüp bir düzlüğe çıkar,sonra yavaş yavaş geri alır parasını |
herkes etkin olmalı,yine 3 kişiyle yönetilmemeli takım |
bu insanları yanyana getirmek zor bir işti bunun için Prof. Dr. Mesut Parlak kutlamak gerek. ayrıca Demirören bu seçimide kazanacaktır listesinde gerçekten güçlü isimler var eğer bu kurduğu yönetim de çatlak sesler çıkmazsa Beşiktaşımızı bence güzel günler bekliyor |
Kulaksızoğlu resmen aday Kartal'da Genel Kurul'a az bir süre kala Muhammed Ali Kulaksızoğlu başkan adaylığını açıkladı. Beşiktaş'ta bir yönetim sorunuolduğunu vurgulayan Kulaksızoğlu, seçilmeleri halinde ilk hedefleri-nin iyi bir yönetimle kulübü borç-tan kurtarmak olduğunu belirtti Kaynak:Takvim |
Rekor katılım bekleniyor Rekor katılım bekleniyor Beşiktaş'ın 28 Ocak'taki Genel Kurulu'nda 11 bin 300 kişinin oykullanma hakkına sahip olduğu bil-dirildi. Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır rekor bir katılım bekledikleri-ni belirterek başkan adaylarının lis-telerini bugün 18.00'e kadar Divan'a iletmelerini istedi. Kaynak:Takvim |
http://www.sabah.com.tr/2007/01/17/i...EAAD30CF5b.jpg http://img.sabah.com.tr/i/1_pix_beyaz.gifhttp://img.sabah.com.tr/i/1_pix_beyaz.gifUyarı ve destek Beşiktaş camiasının ileri gelenlerinin biraraya geldiği zirvede, eleştiriler getirilen Yıldırım Demirören yönetimine sonuna kadar destek verildi. İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak'ın önderliğinde siyah-beyazlı camiada gerçekleştirilen 'birlik beraberlik zirvesi'nden Beşiktaş menfaatleri için, Yıldırım Demirören yönetimine destek çıktı. Beşiktaş'ta camiayı birleştiren zirve dün Mesut Parlak'ın ev sahipliginde İÜ'nün Baltalimanı tesislerinde yapıldı. 29 kişinin katıldığı toplantıda kulübün durumu masaya yatırılırken, eleştiriler de dile getirildi. Prof. Dr. Parlak, "Süleyman Seba, Rahmi Koç, Turgay Ciner, Hüsnü Özyeğin, Yalçın Sabancı, Fikret Orman ve diğer arkadaşlar mazeret bildirerek, çoğu yurt dışında olduğu için katılamadı. Gönülleri buradaydı" diyerek toplantıyı açtı. 'Aramızda anlaşmazlık yok' Parlak toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Yüreği Beşiktaş için atan insanları biraraya getirdik. Yönetime eleştirilerimiz, tavsiyelerimiz oldu. Demirören yönetimine sonuna kadar destek kararı verildi. Beşiktaş'ın misyonu ve bundan sonraki yönetim stratejilerinin bir kısmı belirlendi. Anlaşmazlık yok, herkes tek yürek"http://www.sabah.com.tr/2007/01/17/i...DA76E75CFb.jpgdedi. Parlak bir soru üzerine Beşiktaş yönetimini başarılı bulmadığını ifade ederek, "Kulübün şu ana dek başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Bir takım eleştiriler oldu. Başkan da hataları kabul etti. Toplantıda çeşitli öneriler oldu. Başkan da bunları dinledi. Destek vereceğiz ama bu hesap sormayacağız anlamına gelmez" sözleriyle yönetime tanınan kredinin sınırlı olduğunu gösterdi. İŞTE KATILIMCILAR: Prof. Dr. Mesut PARLAK, Yıldırm DEMİRÖREN, Şeref NASIR, Erdoğan DEMİRÖREN, Tuncay ÖZİLHAN, Zafer YILDIRIM, İhsan KALKAVAN, Hasan ARAT, Aydın AYAYDIN, Nevzat DEMİR, Cemil KAZANCI, Murat AKSU, Fahrettin CUROĞLU, Celal SOYDAN, Kemal ULUSU, Erdoğan NASIR, Ahmet KILINÇOĞLU, İlyas TUNAOĞLU, Hulusi ÖZDURMAZ, Levent ERDOĞAN, Tayfun DEMİRÖREN, Uğur EKŞİOĞLU, Prof. Dr. Alahattin ÇELİK, Numan CEYHAN, İlker ÖZBİLEK, Kenan ÖNER, Aşkın GEDİZLİ, Sedat KESEN, Orhan ERTANHAN, Levent ÇİFTER Kaynak:Sabah |
http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gifhttp://www.fotomac.com.tr/2007/01/17...7875180D6b.jpghttp://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gifhttp://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gifhttp://www.fotomac.com.tr/i/_spacer.gifAdayız, yürekliyiz! Beşiktaş'ta ay sonunda yapılacak olan seçim kongresi öncesinde Ali Kulaksızoğlu, başkan adaylığını resmen açıkladı. Kulaksızoğlu, hedeflerinin iyi bir yönetim kurarak kulübü borçtan kurtarmak olduğunu belirterek, "Beşiktaş'ı daha yükseğe taşımak için servet değil, yürek sahibi olmak gerek. Bu da bizde var" ifadesini kullandı. http://ads.sabah.com.tr/adserver/vie...U3ODQ1NA%3D%3D Kaynak:Fotomaç |
Akçay'a veto Akçay'a veto Beşiktaş'ta Grup Siyah- Beyaz'dan adı yönetim için geçen Adem Akçay ve Hakan Aksoy isimlerinden Akçay'a veto geldi. Camiadan gelen bu tepki üzerine başkanın, Akçay'dan vazgeçtiği ifade edildi. Kaynak:Fotomaç http://ads.sabah.com.tr/adserver/vie...U3ODQ1NA%3D%3D |
Çankırı'dan kınama Çankırı'dan kınama Beşiktaş yönetimine girmesine kesin gözüyle bakılan Aziz Çankırı, "Beşiktaş'ta yöneticilik yapmış biri için, 'Adnan Polat ve Mahmut Uslu, Demirören'i arayarak rica ettiler' açıklamasını yapmak ayıptır. Bu mantıksız ve seviyesiz ifadeleri hakaret kabul ederim" dedi. Kaynak:Fotomaç |
Kartal’a bayan eli http://fanatik.ekolay.net/fanatik/im...arsel1701_.jpg Kartal’a bayan eli http://fanatik.ekolay.net/fanatik/images/trans.gifYıldırım Demirören, yeni dönemde yönetimine alacağı tek bayan ismi belirledi; Gülnaz Arsel. Son seçimde Erol Kaynar’ın listesinde yer alan Arsel “Kısmet bu döneme imiş” dedi. 17.01.2007 1972 doğumlu, iş kadını Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, yeni yönetimine alacağı tek bayan yöneticinin adını belirledi. FANATİK’in günler öncesinden gündeme getirdiği Gülnaz Arsel, 28 Ocak’taki seçim kongresinde Demirören’in listesinde yer alacak. Son seçimde Demirören ile yarışan Erol Kaynar’ın listesinde yer alan Arsel, 1972 doğumlu. Başarılı işkadını, iletişim alanında yaptığı çalışmalar ile öne çıktı. Arsel’in, kulübün basın ve halkla ilişkiler sorumluluğuna getirilip, yeni uygulamalara gideceği kaydedildi. Arsel’in yönetime girmesi için Erol Kaynar’ın büyük katkı sağlaması da dikkat çekiciydi. Beşiktaş tarihine geçti Daha önce Süleyman Seba, Nükhet Kalkavan’ı, yönetime alarak bir ilke imza atmıştı. Böylece Gülnaz Arsel, Kuruluşu 104. yılına giren Beşiktaş tarihinde ikinci bayan yönetici olarak yerini almış olacak. Bayan yönetici konusunda çok titiz bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Demirören, “Bayanların da, bizler gibi kulübünde icraatın içinde olmasını istedik. Sayın Arsel, genç, dinamik yapısı ve uzlaşmacı tutumu ile kısa sürede camiamızın takdirini toplayacak çalışmalarda bulunacaktır. Herkes için hayırlı olsun. Bu konuda, yine en büyük desteği içimizden görecektir” dedi. ‘Benim için ibadet gibi’ Yönetime girme konusunda daha önce Erol Kaynar ile bir denemesi olduğunu belirten Arsel ise, “Kısmet bu döneme imiş” dedi. Arsel, “Sayın başkanın teklifi üzerine kendisi ile uzun ve çok sağlıklı bir görüşmemiz geçti. Beklentiler ve yapabileceklerimizi ortaya koyup, tartıştık. Sonra birlikte çalışabileceğimiz tüm konularda anlaşmaya vardık. Ben Trabzon Akçaabatlı’yım, ama gönlümdeki Beşiktaş sevgisi, aşkı bambaşka. Bunu inşallah yeni dönem ile birlikte yöneticilik yaşantımızda en iyi şekilde hayata geçireceğiz. Benim için Beşiktaş’a hizmet ibadet gibidir” görüşünü belirtti. Orhan YILDIRIM Kaynak:Fanatik |
Demirören, Mehmet Gül’ü listesine alıyorhttp://www.vatanim.com.tr/pics/news/103810000.jpg http://www.vatanim.com.tr/pics/clear_pixel.gifBeşiktaş Başkanı, kongre için listesini bugün Divan’a verecek. Gül’ün de listeye dahil edilmesi bekleniyor http://www.vatanim.com.tr/pics/clear_pixel.gif 17.01.2007 BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören, 27-28 Ocak’ta yapılacak mali ve idari genel kurul öncesi bugün listesini Divan Kurulu başkanı Şeref Nasır’a verecek. Demirören’in listesinde Cemil Kazancı, Bahattin Demir, Levent Erdoğan, Ertunç Soğancıoğlu, Celal Kolot, Mario Berk ve Aziz Çankırı gibi isimler bulunuyor. Şu anki yönetimden Murat Aksu ve Kenan Öner’in kalması kesinleşirken, MHP İstanbul eski il başkanı Mehmet Gül’ü de listesine almayı düşündüğü, Gül için kesin kararın bugün belli olacağı öğrenildi. Demirören, Bülent Deriş ve İlhan Durusoy için ise kararsız‘YÜREK LAZIM’ MEHMET M.Ali Kulaksızoğlu da dün adaylığını açıklarken şöyle konuştu: “Kulüpte yönetim sorunu var. Hedefimiz, 100 milyon dolarlık borçtan kurtarmak. Yönetimimizin, ben dahil büyük servetimiz yok. Arkamızda da bir maddi destek yok. Ama servet değil, yürek sahibi olmak lazım. Demirören 20 milyon dolar borç verdi ama rantı nerede, mali, sportif başarı nerede? Tigana’yı göndermeyi de düşünmüyoruz.” Haber: Kartal YİĞİT |
çalışmalar hızlandı hadi bakalım hayırlısı |
Alternatif çok, Demirören'e ciddi rakip yokBeşiktaş'ta yaklaşan başkanlık seçimi öncesi, Yıldırım Demirören yönetiminden memnun olmayanlar Tuncay Özilhan, Fikret Orman, İhsan Kalkavan, Turgay Ciner gibi camianın önde gelen isimlerini aday olarak ileri sürdü. Ancak kulübün 100 milyon doları aşan borcu adeta Demirören'in en büyük kozu oldu. Birçok işadamı yönetici olmaktan bile çekiniyor.http://medya.zaman.com.tr/2007/01/17/demiroren.jpg Beşiktaş'ta çoğunluğun sağlanması halinde 21 Ocak'ta yapılacak Genel Kurul öncesi, Yıldırım Demirören ve Ali Kulaksızoğlu dışında yönetime talip olan çıkmadı. Bugün saat 18.00'e kadar adayların değişebilir yönetim kurulu listelerini divan kuruluna göndermesi ile birlikte Siyah-Beyazlı kulüpte kongre süreci de başlamış olacak. Genel kurul öncesi 11 bin 300 üyenin oy kullanma hakkı bulunduğu açıklanırken, Başkan Demirören'in karşısına ise hâlâ ciddi bir rakip çıkmadı. Onursal Başkan Süleyman Seba'dan sonra yapılan seçimlerde kıyasıya çekişmeler yaşanırken, şimdilerde bu rekabet yerini çekingenliğe ve karamsarlığa bıraktı. Demirören yönetimi ile birlikte borç yükünün 100 milyon doları aşması, camianın önemli isimlerinin başkanlık için yapılan teklifleri düşünmeden geri çevirmesine neden oldu. Geçtiğimiz seçimlerde Demirören ile başkanlık yarışına giren Fikret Orman, yoğun baskılara rağmen, yönetime aday olmayacağını açıkladı. Orman, Beşiktaş'ın mevcut borcunun başkan adaylarını ürküttüğünü belirterek, bu yükün altına kimsenin kolay kolay giremeyeceğini kaydetti. Başkanlık konusunda camia içinde baskı alan bir diğer isim ise işadamı Tuncay Özilhan oldu. İyi bir Beşiktaşlı olduğu bilinen Özilhan'ın, sadece tek bir liste olması halinde başkanlığa sıcak baktığı ortaya çıktı. Demirören ile seçim rekabetine girerek bulunduğu konumu zedelemek istemeyen Özilhan, teklifleri geri çevirirken, kulübün kendi içinde uzlaşması yönünde tavsiyede bulundu. Siyah-Beyazlı kulübün her geçen gün kötüye gittiğini düşünen bir grup da Rahmi Koç'un başkan olması yönünde teklifler öne sürdü. Koç'un başkanlığı kulislerde tartışılsa da dedikodudan öteye geçemedi. Bunun yanı sıra bazı kongre üyelerinden Turgay Ciner, İhsan Kalkavan ve Nevzat Demir gibi camiada ağırlığı bulunan isimlere dolaylı olarak başkanlık teklifi gitti. Ancak bu isimler de şu an için bu isteklere sıcak bakmıyor. Hatta bazı isimlerin, "Aday olup tribünlerden kendimize kötü söz mü söyletelim?" diyerek durumun vahametini ortaya koyduğu ifade edildi. Yönetici bulmak bile zor Efsane Başkan Süleyman Seba ile yöneticilik yapan İhsan Kalkavan ise Beşiktaş'ın kalburüstü isimlerinin yönetici olmaktan çekindiğini açıkça dile getirenlerden. Kalkavan, "Beşiktaş'ta yönetici seviyesi düştü. O yüzden başkanlık için aday da çıkmıyor. Eğer Yıldırım Demirören bu yükün altına girmeyi kabul etmişse ve ondan başka da aday yoksa camia destek vermeli." diye konuştu. Hatırlanacağı gibi Süleyman Seba'dan sonra başkanlık için yarışan Serdar Bilgili ve Hasan Arat, aylar öncesinden seçim çalışmalarına başlamışlardı. Serdar Bilgili, bir yıl öncesinden kongre üyelerini tek tek arayarak onlardan destek istemiş, kampanyasında da bunu kullanmıştı. Yarışta Nevzat Demir ve Mehmet Kazancı da yer almıştı. Bilgili, bir sonraki döneminde yine Hasan Arat ile aynı rekabeti yaşadı. Bilgili'nin 3. kez seçilmesinin ardından kısa bir süre sonra istifa etmesiyle birlikte yeniden kongreye gidildi. Koltuk için Yıldırım Demirören, Fikret Orman ve Affan Keçeci arasında büyük bir rekabet yaşandı. Ancak şimdilerde kongreye 15 günden az bir zaman kalmasına rağmen, Demirören yönetiminde ne ciddi bir çalışma ne de bir program var. Hatta Demirören'in divan kuruluna sunacağı liste bile tam olarak belirlenmiş değil. İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak'ın camianın önde gelen isimlerine verdiği yemek Başkan Yıldırım Demirören'e uyarı niteliği taşıyor. Yapılan görüş alışverişi sonrasında Demirören ve ekibine, "Kongre üyeleri istikrar adına size bir dönem daha şans tanıyacak. Üç yıllık dönemde kulübün borç yükü arttı. İki kupa dışında başarı yok. Transferde çok hata yapıldı. Sürekli teknik adam değişti. Biz destek vereceğiz ama aynı şeylerin devam etmesi halinde sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsınız." uyarısı yapıldı. Temel Yirmibeşoğlu |
o parayı harbiden borç olarak vermişse ben beşikteşlıyım diye dolanmasın |
Türkiye`de Saat: 03:36 . |