![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #111 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | YOĞURTLU KABAK SALATASı MALZEMELER 1 kg. kabak 3-4 kaşık süzme yoğurt nane tuz sarımsak dereotu 3 kaşık zeytinyağ pul biber 1 bardak ceviz HAZIRLANIŞI Kabakları ayıklayın, yıkayın ve rendeleyin. Yoğurt, nane, tuz, sarımısak, dereotu ve iri kıyılmış ceviz eklenip iyice karıştırın. Bir kasenin içinde zeytinyağı ve kırmızı pul biber karıştırın. Kabakları servis tabağına alıp üzerlerini biberli yağ ile süsleyin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #112 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | YOĞURTLU PIRINÇ SALATASı MALZEMELER (6 kişilik) 3 bardak pişmiş Amerikan pirinci 2 su bardağı vanilyalı yoğurt 1 su bardağı mayonez 2 elma 1-2 tane kereviz sapı 6 adet kemiksiz tavuk göğsü 1 bardak ceviz içi 1 bardak kuru üzüm 1 tutam tuz 1 tutam tarçın HAZIRLANIŞI Tavuk göğüslerini haşlayın veya ızgarada pişirin. Elma, kereviz sapı ve havucu küçük parçalara bölün. Yoğurt, mayonez, tuz ve tarçını büyük bir kapta karıştırın. Pirinç, elma, kereviz sapı, havuç, ceviz içi ve kuru üzümü de yoğurtlu karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Hazırladığınız salatayı, haşlanmış veya ızgarada pişirilmiş tavukla birlikte servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #113 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | YOĞURTLU SALATA MALZEMELER 3 adet salatalık 2 yaprak kereviz 2 diş sarmısak 250 gr yoğurt birkaç dilim şalgam sirke sıvı yağ HAZIRLANIŞI Salatalıkları ince dilimler halinde kesip üstlerine tuz ekin ve biraz bekletin. Diğer tarafta sarmısakları çukur bir kapta çatal yardımıyla ezin, yoğurt, yağ, sirke ve doğranmış kereviz yaprağı ile karıştırıp salatalıkların üstüne dökün. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #114 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | ZENCEFILLI VE ERIKLI TAVUK SAL MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan Pirinci 2 adet haşlanmış kemiksiz tavuk göğsü 1/2 bardak doğranmış yeşil soğan 4 adet kabukları çıkarılmış erik 2 çorba kaşığı soya yağı 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı soya sosu 1/2 şeker kaşığı ezilmiş zencefil HAZIRLANIŞI Bir tencerede pirinci normal bir şekilde haşlayın ve soğumaya bırakın. Bir kabın içinde haşlanmış pirinç, haşlanmış ve doğranmış tavuk göğsü, yeşil soğan ve erikleri karıştırın. Sos hazırlamak için, bir kabın içinde soya yağı, limon suyu, soya sosu ve zencefil ilave edip iyice çırpın. Pilavın üzerinde sosu gezdirin, dinlenmeye bırakın. İsteğe göre marul yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. (6 kişilik) Her servis 226 kalori, 17 gr protein, 7 gr yağ, 26 gr karbonhidrat, 2 gr doğal lif, 36 miligram kolesterol ve 610 miligram sodyum içerir.
![]() | ![]() |
![]() | #115 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | ZEYTIN PIYAZı MALZEMELER 2 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin 1 demet taze soğan 1 demet maydanoz 1 su bardağı iri kıyılmış iç ceviz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 2 çorba kaşığı zeytinyağı ½ su bardağı tanelenmiş nar HAZIRLANIŞI Zeytinlerin çekirdeklerini çıkararak dilimleyin. Taze soğanları yıkadıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince kıyın. Bütün malzemeleri karıştırıp cevizi de ekleyin. Karışımın üzerine zeytinyağı gezdirip, kırmızıbiber ve tuzunu ilave edin. Nar ekşisi ve nar tanelerini ilave edip, zeytinyağını çekmesi için yaklaşık 18-20 dakika beklettikten sonra servis yapın.
![]() | ![]() |
![]() | #116 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | ZEYTINLI PIRINÇ SALATASı MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan Pirinci Yarım su bardağı su 1 su bardağı siyah zeytin 1 su bardağı yeşil zeytin 1/2 demet maydanoz 1 limonun suyu 1/2 demet taze soğan 1 çorba kaşığı soya yağı Süslemek için domates HAZIRLANIŞI Pirinci 1 bardak suda hafif haşlayın ve suyunu süzün. Zeytinlerin çekirdek kısımlarını çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın. Bir kasenin içine haşlanmış pirinci, zeytinleri, maydanoz ve taze soğanı ilave edip iyice karıştırın. İçine 1 limonun suyu ve yeterince tuzu ilave edin. Servis tabağına alın. Üzerinde 1 çorba kaşığı soya yağını gezdirip servis yapın.
![]() | ![]() |
![]() | #117 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Yogurtlu Patlican Salatasi Malzemeler: 2-3 adet parlican 1 su bardagi yogurt 1 dis sarimsak 1 kahve fincani zeytinyagi Tuz Yapilisi: 1- Patlicani kozleyip, kabuklarini soyup, limonlu suya koyunuz. 2- Tahta uzerine incecik kiyiniz. 3- Yogurda dovulmus sarimsagi, tuzu, zeytinyagi koyup, karistiriniz. 4- Yogurtla patlicanlari da karistirip, servis tabagina koyunuz. 5- Susleyip, servis tabagina aliniz. Yeni Yil Salatasi Malzemeler: 10 yaprak yesil marul 1/2 kase rendelenmis kirmizi pancar 2 greyfut 2 avokado 6 kasik siviyag 2 kasik sirke 1 dis sarimsak 1 cay kasigi hardal tuz, karabiber 4 portakal 50gr. toz seker 4 kasik su Yapilisi: 1-Portakallarin kabuklari soyulup kabuklar ince ince dilimlenir. 4 kasik su ve toz sekerle iyice pisirilir. Suyu suzdurulup kurumaya birakilir. 2-Marullar temizlenir. Salata tabagina elle bir kac parcaya ayirarak konulur. Rendelenmis kirmizi pancar ilave edilerek karistirilir. Uzerine soyulup dilimlenmis greyfut, avokado ve portakal dilimleri sekilli olarak konulur. 3-Siviyag, sirke, ezilmis sarimsak,hardal, tuz, karabiber bir kapta iyice karistirilir. Salatanin uzerine ilave edilerek servis yapilir
![]() | ![]() |
![]() | #118 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Pirinçli Hindi Salatası Malzemeler: 225gr. kahverenk pirinc 50gr. beyaz pirinc 2 kirmizi elma 115gr. taze uzum 45ml. limon veya portakal suyu 150ml. mayonez 350gr. haslanmis hindi eti tuz, karabiber 5 adet marul yapragi Yapilisi: 1-Pirincler kaynar suda haslanir, suzulur. 2-Bir kapta haslanmis princ, dogranmis elma, uzum, limon suyu, mayonez, haslanip kup seklinde dogranmis hindi eti, tuz ve karabiber koyup karistirilir. 3-Salata tabagina marullar yerlestirilir. Uzerine hazirlanan salatadokulerek servis yapilir. Ton Balığı Salatası Malzemeler: 2 adet ton konserve 3 adet haslanmis patates (pure yapilacak) 1/2 demet dereotu 1/2 demet maydanoz 1 demet taze sogan (ben soğansız yapıyorum) 2 kasik mayonez Yapilisi: 1)Bir kabin icine ton konserve konur. Patatesler haslanip ezilir. 2)Dereotu, maydanoz, taze sogan ince kiyilir. 3)Tum malzemeler ton baliginin icine ilave edilerek iyice katistirilir. 4)Servis tabagina alinip uzeri istege gore suslenerek servis yapilir. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #119 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Çoban Salatası Malzemeler: 2 büyük domates 1 tatli sogan 3 orta boy tatli biber 1 orta boy salatalik 1/2 demet maydanoz Zeytinyag, limon, tuz Yapilisi: 1) Sogani dilim dilim kesin. Domatesleri küçük küp biçiminde kesin. Biberlerin saplarini ve çekirdeklerini çikarip küçük dograyin. Maydanozu kabaca kiyin. Hepsini birbirine katin. Tuz, zeytinyagi ve limonla çesnilendirin Cacık Malzemeler: 500 gr. yogurt 2 orta boy salatalik 1 t.k. tuz 2-3 sap dereotu 1 t.k. kuru nane 1 dis dövülmüs sarimsak (istege bagli) 2 y.k. zeytinyagi (isteye bagli) Yapilisi: 1) Salataliklarin kabuklarini soyun ve küçüçük parçalara dograyin. Üzerlerine tuz serpip birakin. Yogurdu bir kaseye koyun. Sürekli çirparak azar azar bir bardak soguk su katin. Salatalik parçalarini ve dövülmüs sarimsagi katin. Üzerine kiyilmis dereotu ve kuru nane serpin, zeytinyaini gezdirin. Çok soguk servis yapin. Meyve Salatası Malzemeler: 2 adet elma 2 adet armut 2 adet muz 2 adet portakal 2 adet mandalina 4 çorba kasigi pudra sekeri 1 adet limon 1 finca likör Yapilisi: 1- Meyveleri ayiklayip, yikayip kabuklarini soyduktan sonra, küçük küp seklinde dograyiniz. 2- Dogradiniz bütün meyveleri karistirip, porselen bir kaseye koyunuz. 3- Üzerlerine pudra sekerini, limon suyunu koyup, 2-3 saat bekletiniz. 4- Bu süre sonunda bir fincan herhangi bir likörü serpip, meyveleri birer kisilik kaserlere koyup. servis yapiniz
![]() | ![]() |
![]() | #120 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Pancarlı Patates Salatası Malzemeler: 6 orta boy patates 3 bas taze sogan 1 demet maydanoz 6 bas pancar 8 corba kasigi zeytinyagi 4 corba kasigi uzum sirkesi 1 kasik hardal yeteri kadar tuz ve karabiber Yapilisi: 1- Patatesler iyice yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir. Pancarlarda, uzeri kazinip, yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir. 2- Haslanmis patatesler kabuklari soyulduktan sonra pancarlarla birlikte sogumaya birakilir. Diger tarafta taze sogan ve maydanoz ayiklanip bol suda yikandiktan sonra ince ince dogranir ve karistirilir. 3- Patates ve pancar ince ve yuvarlak dilimler haline dogranir. Sonra bir sira patates, bir sira dolma olmak uzere salata kasesine dizilir. Aralarinada sogan, maydanoz karisimi yayilir. 4- Kucuk bir kasede zeytinyagi, sirke, tuz, karabiber ve hardal cirpilarak birbirine iyice yedilir. Sonra bu karisim salatanin uzerine gezdirilerek dokulur. 5- Salatayi sirke ile zeytinyagini cekmesi icin 15-20 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapilir
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |