![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
|
![]() | #1 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Marullu haşlama MALZEMELER 4 adet kuzu incik 1 adet kıvırcık salata 1 demet taze soğan 1 demet dereotu 1 adet limon + 1 yumurta sarisi HAZIRLANIŞI Tereyağında taze soğanlar çevrilir ve kuzu incikler çevire çevire kızartılır. Sıcak su eklenerek pişirilir. Kıvama gelince marul ve dereotu eklenir. 2-3 dakika pişirilip yumurta sarısı ve limon ile terbiye edilir. Az sulu bol yeşillikli bir haşlama olarak patates salatası ile servis edilir. AFİYET OLSUN ! Nalan Akay'a teşekkür ederiz.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #2 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Mantarli keyif sosis MALZEMELER 10 adet sosis. Bol miktarda mantar 5-6 adet sivri biber 2 adet domates 2 çorba kaşığı domates püresi 1 büyük baş soğan 1 diş sarmısak 2 çorba kaşığı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Hazırlanışı:Sosisler dilim halinde kesilir.Mantarlar yıkandıktan sonra istenilen şekilde doğranır.Soğan,sarmısak,sivri biber ve sosisler yağda hafifçe kavrulduktan sonra,üserine domates,domates püresi ve mantar eklenerek üzerini aşacak şekilde su koyulur.kaynamaya başladıktan sonra,hafif ateşte 15 dakika pişirmeye devam edilir.Makarna,patates kızartması gibi yiyeceklerin yanında servis yapılabilir. AFIYET OLSUN!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #3 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Mantarlı Nuar MALZEMELER Yarım kilo nuar (ince dilimli) Yarım kilo mantar 1 adet orta boy soğan 2 adet sivri biber 2 adet domates kekik 1 çay bardağı sıvı yağ beşamel sos 1 su bardağı kaşar rendesi HAZIRLANIŞI Nuar dilimlerini kızdırılmış yağda kızartıp bir cam tepsiye dizin. Soğanı pembeleşinceye kadar kavurup üzerine dilimlenmiş mantarları ilave edin. İnce kıyılmış biberleri de katarak biraz daha kavurun. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek suyunu çekene kadar pişirip tuz ve kekik ilave edin. Bu karışımı nuar dilimlerinin üzerine yayın. Daha sonra etlerin üzerini tamamen beşamel sos ile kaplayın. En üstüne kaşar rendesini serperek fırına sürün. Kaşarlar eriyip hafif pembeleşince fırından alıp servis yapın. Not ![]() Beşamel Sos: Margarinle yarım su bardağı un pembeleşmeden kavrulur üzerine 1,5 bardak süt eklenir. Koyulaşana kadar pişirilir. Afiyet Olsun !
![]() | ![]() |
![]() | #4 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Mantarlı dana böreği MALZEMELER 4 kişilik 2 adet dana böbreği 2 kahve fincanı rafine yağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan ½ tatlı kaşığı limon suyu tuz bir tutam karabiber Kremalı Mantar için: 1 çay fincanı dilimlenmiş mantar 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan 2 kahve fincanı mantar suyu yada beyaz şarap tuz bir tutam kırmızı yaprak biber bir çorba kaşığı un 1 kahve fincanı soğuk süt 1 çay fincanı kaynar süt HAZIRLANIŞI Dana böbreklerini 4 mm kalınlığında dilimleyip, tuzlayıp, biberleyin. Dibi kalın bir tavaya rafine yağını koyup kızdırın ve böbrekleri tavaya yerleştirin. Hızlı ateşte ikişer dakika alt üst kızartın. Tavayı eğerek yağını dökün, tereyağını ilave edip soğanı serpin, böbrekleri birer dakika daha alt üst pişirip ateşten alın. Hazırladığını kremalı mantarı güvece yada çukur bir servis kabına koyup yayın, üzerine böbrekleri dizin. Limon suyunu ve maydanozu üzerine serpin, tavadaki tereyağını üzerlerine döküp servis edin. Kremalı Mantar için: Küçük bir tencereye soğuk sütü ve unu koyun. İyice karıştırın. 5 dakika bekletin. Üzerine kaynar sütü döküp karıştırarak orta ateşte 3-4 dakika pişirip ateşten alın. Başka bir küçük tencerede tereyağı ile soğanı 1-2 dakika orta ateşte kavurup tuz, biber ve mantarı ilave edip 2 dakika daha kavurun. Mantar suyunu ilave edip kaynatarak suyunu çektirip yukarıdaki sütlü sosu ilave edip 1-2 dakika karıştırarak kaynatıp ateşten alın
![]() | ![]() |
![]() | #5 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Mantarlı biftek MALZEMELER 6 adet biftek 1/2 kg mantar 1 su bardağı çiğ krema 1 su bardağı beyaz sek şarap 3 çorba kaşığı sıvı yağ tuz karabiber HAZIRLANIŞI Tuz ve karabiberlediğiniz biftekleri hafif kızartın ve tavadan çıkararak bekletin. Aynı yağın içinde uzunlamasına doğradığınız mantarları kavurun ve onları da ayrı bir kaba çıkarın. Yine aynı yağın içine bir bardak beyaz şarabı dökün ve kaynayınca üzerine kremayı ekleyın. İyice kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ekleyin.(sosun koyu olması isteniyorsa 1 tatlı kaşığı un ilave edilebilir) 1-2 dakika kaynayan kremalı-şaraplı sosun içine önce mantarları sonra biftekleri koyun ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin. AFİYET OLSUN !
![]() | ![]() |
![]() | #6 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Maklube MALZEMELER 1 kg kuşbaşı et 2 su bardağı pirinç 2 adet soğan 2 adet havuç 2 çorba kaşığı tereyağ 2 adet salatalık 250 gr yoğurt HAZIRLANIŞI Et bir tencerede güzelce kavrulur. Büyük bir tencerenin dibine soğan ve havuç döşenir. Üzerine et onun üzerine de pirinç döşenir, tekrar soğan ve havuç tekrar et tekrar pirinç döşenerek tencere doldurulur az bir su ilave edilerek karıştırmadan pişirilir. Pirinçler pişince tencere büyük bir sofra tepsisine ters kapatılarak boşaltılır. Tepsinin kenarları salata ve yoğurtla süslenir. AFIYET OLSUN!
![]() | ![]() |
![]() | #7 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Lengeser MALZEMELER ½ kg kuşbaşı et 2 adet kuru soğan 250 gr ceviz 8 dilim ekmek 2 çorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber 2 su bardağı su HAZIRLANIŞI Margarini eritin, yemeklik doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye kadar çevirin. Kuşbaşı doğranmış etleri ilave ederek soteleyin ve su su ekleyerek etlerin pişmesini sağlayın. Biraz sulu kalmasına dikkat edin. Diğer tarafta her tabak için iki dilim ekmeği küçük parçalara ayırın. Üzerlerine iri dövülmüş cevizleri paylaştırın. En üste de etleri yerleştirip sıcak olarak servis yapın. AFİYET OLSUN !
![]() | ![]() |
![]() | #8 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Latin pay MALZEMELER 500 gr dana kuşbaşı 1 dilimlenmiş soğan 100 gr dilimlenmiş mantar 3 adet dilimlenmiş havuç 400 gr et suyu baharat 5 adet patates 100 gr un 1/4 çay kaşığı kabartma tozu biraz su 50 gr tereyağı ya da margarin HAZIRLANIŞI Soğanı, mantarı, havuçları, eti bir tencereye koyun. Et suyunu ve baharatı ekleyin. 1,5 saat orta ısıda bir fırında pişirin. Önceden soyulmuş ve dilimlenmiş patatesleri katın. 20 dakika daha pişirin. Diğer yanda unu, yağı, suyu ve kabartma tozunu karıştırarak hamurunu hazırlayın. Hamuru açarak güvecin ağzını kapatacak biçime getirin ve etli karışımın üstüne örtün, 40 dakika fırında pişirin.
![]() | ![]() |
![]() | #9 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Lahanalı Dana Kuşbaşı MALZEMELER 2 çorba kaşığı margarin 1/2 kg brüksel lahanası 2 çorba kaşığı sirke 1 kg dana kuşbaşı 2 çorba kaşığı un 2 diş sarmısak kırmızı biber 2 baş soğan tuz HAZIRLANIŞI Etleri çelik bir tencerede kızartıp başka bir kaba alın, aynı tencerede doğradığınız soğan ve sarmısağı kavurun, etleri üzerine ilave edip biraz da sirke koyduktan sonra 90 dakaika kadar pişirin. Lahanaları da ilave edip bir süre tekrar pişirdikten sonra, unu yarım su bardağı suda eritip, katın ve koyulaşıncaya dek pişirin. Yanında makarna ile servis yapın. AFIYET OLSUN!
![]() | ![]() |
![]() | #10 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Kütahya köftesi MALZEMELER 4 kişilik 2 çorba kaşığı kıyma 2 çorba kaşığı tarhana 1 çay kaşığı karabiber yeteri kadar tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 çay bardağı bulgur 1 çay kaşığı nane 1 kase yoğurt 1 çorba kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI Tarhanayı ılık su ile ıslatın. 1 saat sonra içine bulguru ekleyin. Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin. Bulgur ve tarhananın içine karabiber, kıyma ve tuzu ekleyin. Malzemeleri yoğurun ve hamur haline getirin. Misket büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler yapın. Tencereye 3 su bardağı su koyun. Su kaynayınca köfteleri içine koyun. Köfteler yumuşayınca tencereden alın ve bir tabağa yerleştirin. Üzerine yoğurdu dökün. Yağı tavada eritin, naneyi ve pulbiberi içine atın 1-2 dakika karıştırıp köftelerin üzerine dökün.
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |