![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #111 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Kuzu Yaprak Sarma MALZEMELER 1 adet kuzu budu 250 gr salamura (ya da taze) asma yaprağı 1 çorba kaşığı yemeklik margarin 2 adet orta büyüklükte soğan 250 gr dolmalık biber 1 çay kaşığı tarçın 1/2 kg domates karabiber HAZIRLANIŞI Kuzu budunun derisini ve yağlarını kasaba temizletin, kemiğinden ayırın ve geri kalan lop etin, iki parçasını bir asma yaprağına sarılacak irilikte doğrayın. Kuzu eti parçalarını iyice yıkayıp süzüldükten sonra, üstüne tarçın, karabiber ve tuz ekip kanştırın. Soğanı çok ince dilimleyip, tuzla ovun. Domateslerin kabuklarını soyup çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Asma yapraklarının ince ve iri olanlarını tercih edin. Yaprakların saplarını diplerinden kesip bol suyla yıkayın. Dolmalık biberlerin içindeki çekirdekleri çıkartıp, yıkayın ve 1 cm eninde, yuvarlak dilimleyin. Bunları hazırladıktan sonra asma yapraklanndan biri alın, yaprağın parlak tarafı avucun içine bakacak şekilde elinize yayın, tüylü yüzün üstüne iki adet lop et parçasını koyun. Bir tutam soğan ve biraz da doğranmış domates ilave edip, yaprağın uçlarını et ve diğer malzemenin üstüne doğru bohça gibi toplayın. Dolmalık biberin bir dilimini bohçaya yüzük gibi geçirin. Küçük bir tencereye hazırldığınız bohçaları dizin, üstüne bir su bardağı su, bir çorba kaşığı margarin ilave edin, tencerenin kapağı kapatın. Orta harlı ateşte iki taşım kaynattıktan sonra, kısık ateşte, etler yumuşayıncaya dek pişirin. AFIYET OLSUN!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #112 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Kuzu pirzolası amüröz MALZEMELER 4 kişilik 16 parça kuzu pirzolası ½ tatlı kaşığı kekik 1 bağ maydanozun yaprakları 1 adet parmak büyüklüğünde rende havuç tuz bir tutam karabiber 1 çorba kaşığı tereyağı 2 adet orta boy kabukları soyulup ince doğranmış domates 1 çay fincanı dilimlenmiş mantar 1 kahve fincanı beyaz şarap 1 çorba kaşığı konyak 1 su bardağı et veya tavuk suyu HAZIRLANIŞI Pirzolaları küçük bir kaba koyup üzerine kekik, maydanoz, havuç ve konyağı koyup karıştırıp iki saat dinlenmeye bırakın. Sonra küçük bir tepsiye veya dibi düz bir kasrola tereyağını koyup kızıdırın, pirzolaları ilave edin. İkişer üçer dakika alt üst kızartıp tepside kalan havuç , maydanoz ve varsa pirzolaların bıraktığı suyu ekleyip tuzlayıp biberleyin. 1-2 dakika alt üst sote yapıp mantarı, domatesi ve et suyunu ilave edip kapağını kapayın. Ağır ağır kaynatarak dibinde bir miktar su kalıncaya kadar 35 dakika kadar pişirip servis edin
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #113 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Kuzu Kapama (Rumeli Usulü) MALZEMELER 1 kg parça halinde kuzu kol 1 demet maydanoz 1 demet taze nane 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yağ 2 demet taze sarmısak 8 demet taze soğan 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Bütün et parçalarını yıkyıp, derince bir tencereye koyun. Üzerine soğan, sarmısak, maydanoz, nane, biber, yağ ve tuz ilave edip, çok ağır ateşte susuz olarak 30 dakika kadar pişirin. Daha sonra iki çorba kaşığı un, yarım bardak su ile iyice kanştırıp, yemeğin üzerine dökün. Et yumuşayıncaya dek hafif ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın. AFIYET OLSUN!
![]() | ![]() |
![]() | #114 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Kuzu Budu Fırında MALZEMELER 1 kuzu budu (yaklaşık 1 kg) 4 çorba kaşıgı margarin yarım kilo patates 1 kahve fincanı domates salçası yarım kilo taze bezelye 8 yeşil biber 2 baş soğan 2 havuç tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Beş, altı bardak suya, kabuklarını çıkardığınız iki küçük soğanı atıp kaynatın.Iyice yıkadığınız budu koyup, ara sıra üzerinde biriken köpükleri de alarak, 30-35 daika kadar haşlayın. Daha sonra budu fırın tepsisinin ortasına yerleştirin. 3 çorba kaşığı margarini, kızdırarak salçayı ve soğanlarını çıkarıp, süzdüğünüz et suyunda bir iki taşım kaynatın. Tuzunu ve karabiberini kontrol ederek, kuzu budunun üzerine bulamaç gibi gezdirin. Budun yanlarına, soyup ikiye böldüğünüz patatesleri dizin ve orta sıradaki fırına sürün. Bir tarafı kızarınca diğer taraflarını çevirin. Bu arada yanlamasına doğradığınız havuçları, tanelediğiniz bezelyeleri ayrı ayrı haşlayın. Ayırdığınız bir kaşık yağda, yeşil biberleri de katarak sote edin. Et iyice pişip kızarınca, havuç, bezelye ve biberle süsleyin. On dakika kadar fırında bekletip, servis yapın. AFIYET OLSUN !
![]() | ![]() |
![]() | #115 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Körili Kuzu Yahnisi MALZEMELER 6 kişilik 1 kg kemiksiz kuzu eti koldan ve kuşbaşı doğranmış 1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ 1 baş soğan ince kıyılmış ¼ küçük kereviz ince kıyılmış 1 tatlı kaşığı köri 3 çorba kaşığı ketçap yada ½ su bardağı domates suyu yada 1 çay kaşığı salça 1 adet temizlenip ince kıyılmış beyaz elma tuz 1 çorba kaşığı un 5 su bardağı su 1 kahve fincanı süt HAZIRLANIŞI Bir çay fincanında unun yarısı ile sütü karıştırarak bulamaç yapıp muhafaza edin. Bir tencerede yağı kızdırıp etleri ilave edin, ortadan hızlı ateşte etler bırakacağı suyu çekene ve pembe bir renk alıncaya kadar kavurup, soğan, kereviz ve elmayı ekleyin. 1-2 dakika kavurup köriyi ve kalan unu ekleyip karıştırın. Ketçap, tuz ve suyu ilave edip bir kere kaynatıp üzerine toplanan köpükleri kevgirle alın ve atın. Ağır ağır kaynatıp kontrol ederek gerekirse kaynar su koyup bir saat on beş dakika pişirip yukarıdaki unlu bulamacın içine 3-4 kaşık etin suyundan koyup karıştırın ve etin içine dökün. Bir kere kaşıkla karıştırıp onbeş dakika daha pişirin. Ateşten alın ve servis edin.
![]() | ![]() |
![]() | #116 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Konyakli mantarli Stroganoff MALZEMELER 400 gr Dana Kuşbaşı 200 gr Mantar 1 Adet Soğan 100 gr. Taze Krema 50 gr Tereyağı 1 Bardak Konyak 2 Bardak Su 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber Karabiber Tuz 1 Defne Yaprağı HAZIRLANIŞI Eti kızarana kadar tereyağında kavurun İnce doğranmış soğanları ve mantarları ilave edin, sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kavurun. Defne yaprağı ve konyağı ilave edip ve flambe edin. 2 bardak su, tuz ve karabiber ilave edip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kaynatın. Taze kremayı ilave edin, kaynayınca kırmızı pul biberi üzerine serpiştirin. Pilav veya makarna ile hemen servis yapın Not : Bu yemeği konyaksız da yapalabilirsiniz.. AFIYET OLSUN!
![]() | ![]() |
![]() | #117 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Kolay pizza MALZEMELER 4 kişilik 12 dilim kepek ekmeği 200 gr mantar 200 ger yağsız dana kıyma 2 adet sivribiber 1 adet iri domates 1 adet soğan 3-4 diş sarımsak 12 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 çorba kaşığı tereyağı kekik karabiber tuz HAZIRLANIŞI Soğanı ince doğrayın, sarımsakları ezin. Biberleri halka halka dilimleyin. Teflon tavada tereyağını eritip soğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Mantarları dilimleyin ve onları da tavaya ilave edin. 2 dakika sonra da kıymayı ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Kıyma iyice kavrulunca rendelenmiş domates, karabiber , kekik ve tuzu serpin. Domates suyunu çekene kadar pişirin. Ekmekleri tepsiye dizin. Hazırladığınız kıymayı üzerlerine paylaştırın. Herbir dilimin üzerine birer çorba kaşığı kaşarpeyniri rendesi serpin ve orta ısılı fırında peynirler eriyene, ekmekler ısınana kadar pişirin.
![]() | ![]() |
![]() | #118 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Kıymalı pirinçli dürüm (RESİMLİ) ![]() MALZEMELER 3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 500 gr. Yağsız hindi veya dana kıyması 1 kavanoz (500 gr.) salça 1 kutu (300 gr.) mısır konservesi suyu süzülmüş 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 18 adet undan veya mısır unundan yapılmış dürüm, sıcak HAZIRLANIŞI Hindi veya dana kıymasını bir tavaya koyun ve orta ateşte kavurun. Gerekirse yağını süzün. Salça, pirinç ve mısırı karıştırın. Kapağını kapatarak orta ateşte 15 dakika veya suyunu çekene kadar pişirin. Hazırladığınız dürümlerin içine bu karışımdan 1 fincan kadar koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı peynir serpin. Yuvarlayın ve servis yapm. 6 Kişilik Her servis 698 kalori, 33 gr. Protein, 21 gr: Yağ, 93 gr. Karbonhidrat, 5 gr. Lif, 73 miligram kolesterol, ve 73 miligram sodyum içerir. AFİYET OLSUN!
![]() | ![]() |
![]() | #119 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Keşkek MALZEMELER 1 adet gerdan Yarım kilo aşurelik buğday 1 baş soğan Az tuz, karabiber 1,5 litre su (6 su bardağı) 2 yemek kaşığı tereyağı Çay kaşığının ucuyla kırmızı biber HAZIRLANIŞI Gerdan 1,5 saat kadar, iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra bir kepçeyle tencereden alınır. Diğer tarafta aşurelik buğday et suyuna atılır, 1-2 kere tahta bir kaşıkla çevrilir. Suyu az ise üzerini 1 parmak örtecek kadar su ilave edilir. Yeterince tuz konur. Ilınmış olan gerdan ince ince didiklenir, yemeğin içine atılır ve dövermiş gibi buğdayla etin birbirine yedirilmesi sağlanır. Koyulaştığı zaman servis tabağına alınır. Üzerine tereyağında eritilmiş kırmızı biber dökülür. AFIYET OLSUN!
![]() | ![]() |
![]() | #120 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Kestaneli Hindi MALZEMELER 1 adet hindi Yarım kilo kestane 1 adet soğan 2 yemek kaşığı tereyağı Yeterince tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Temizlenmiş, yıkanmış hindi büyükçe bir tencereye yerleştirilir ve orta hararetli ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmesine yakın tuz ve karabiber de eklenir. Pişen hindi bir kepçeyle tencereden çıkarılır. Diğer tarafta tereyağı eritilir. İnce kıyılmış soğanlar atılır, hafifçe çevrilir ve hindinin suyuna atılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve kabukları çıkarılmış kestaneler de bu suya atılır. Kestaneler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Hindi bir fırın tepsisine konur. Etrafına, kalanı da içine olmak üzere kestaneler dizilir. Hindinin kalan suyundan 2 çay bardağı kadar su da konulup hindi iyice kızarıncaya kadar 180 derecede yarım saat kadar pişirilir. AFIYET OLSUN!
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |