Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Mutfak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04-02-2007, 22:53   #111
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kuzu Yaprak Sarma

MALZEMELER
1 adet kuzu budu
250 gr salamura (ya da taze) asma yaprağı
1 çorba kaşığı yemeklik margarin
2 adet orta büyüklükte soğan
250 gr dolmalık biber
1 çay kaşığı tarçın
1/2 kg domates
karabiber

HAZIRLANIŞI
Kuzu budunun derisini ve yağlarını kasaba temizletin, kemiğinden ayırın ve geri kalan lop etin, iki parçasını bir asma yaprağına sarılacak irilikte doğrayın. Kuzu eti parçalarını iyice yıkayıp süzüldükten sonra, üstüne tarçın, karabiber ve tuz ekip kanştırın. Soğanı çok ince dilimleyip, tuzla ovun. Domateslerin kabuklarını soyup çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Asma yapraklarının ince ve iri olanlarını tercih edin. Yaprakların saplarını diplerinden kesip bol suyla yıkayın. Dolmalık biberlerin içindeki çekirdekleri çıkartıp, yıkayın ve 1 cm eninde, yuvarlak dilimleyin. Bunları hazırladıktan sonra asma yapraklanndan biri alın, yaprağın parlak tarafı avucun içine bakacak şekilde elinize yayın, tüylü yüzün üstüne iki adet lop et parçasını koyun. Bir tutam soğan ve biraz da doğranmış domates ilave edip, yaprağın uçlarını et ve diğer malzemenin üstüne doğru bohça gibi toplayın. Dolmalık biberin bir dilimini bohçaya yüzük gibi geçirin. Küçük bir tencereye hazırldığınız bohçaları dizin, üstüne bir su bardağı su, bir çorba kaşığı margarin ilave edin, tencerenin kapağı kapatın. Orta harlı ateşte iki taşım kaynattıktan sonra, kısık ateşte, etler yumuşayıncaya dek pişirin.

AFIYET OLSUN!
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2007, 22:54   #112
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kuzu pirzolası amüröz

MALZEMELER
4 kişilik
16 parça kuzu pirzolası
½ tatlı kaşığı kekik
1 bağ maydanozun yaprakları
1 adet parmak büyüklüğünde rende havuç
tuz
bir tutam karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy kabukları soyulup ince doğranmış domates
1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
1 kahve fincanı beyaz şarap
1 çorba kaşığı konyak
1 su bardağı et veya tavuk suyu


HAZIRLANIŞI
Pirzolaları küçük bir kaba koyup üzerine kekik, maydanoz, havuç ve konyağı koyup karıştırıp iki saat dinlenmeye bırakın. Sonra küçük bir tepsiye veya dibi düz bir kasrola tereyağını koyup kızıdırın, pirzolaları ilave edin. İkişer üçer dakika alt üst kızartıp tepside kalan havuç , maydanoz ve varsa pirzolaların bıraktığı suyu ekleyip tuzlayıp biberleyin. 1-2 dakika alt üst sote yapıp mantarı, domatesi ve et suyunu ilave edip kapağını kapayın. Ağır ağır kaynatarak dibinde bir miktar su kalıncaya kadar 35 dakika kadar pişirip servis edin
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2007, 22:54   #113
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kuzu Kapama (Rumeli Usulü)

MALZEMELER
1 kg parça halinde kuzu kol
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yağ
2 demet taze sarmısak
8 demet taze soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Bütün et parçalarını yıkyıp, derince bir tencereye koyun. Üzerine soğan, sarmısak, maydanoz, nane, biber, yağ ve tuz ilave edip, çok ağır ateşte susuz olarak 30 dakika kadar pişirin. Daha sonra iki çorba kaşığı un, yarım bardak su ile iyice kanştırıp, yemeğin üzerine dökün. Et yumuşayıncaya dek hafif ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın.

AFIYET OLSUN!
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2007, 22:54   #114
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kuzu Budu Fırında

MALZEMELER
1 kuzu budu (yaklaşık 1 kg)
4 çorba kaşıgı margarin
yarım kilo patates
1 kahve fincanı domates salçası
yarım kilo taze bezelye
8 yeşil biber
2 baş soğan
2 havuç
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Beş, altı bardak suya, kabuklarını çıkardığınız iki küçük soğanı atıp kaynatın.Iyice yıkadığınız budu koyup, ara sıra üzerinde biriken köpükleri de alarak, 30-35 daika kadar haşlayın. Daha sonra budu fırın tepsisinin ortasına yerleştirin. 3 çorba kaşığı margarini, kızdırarak salçayı ve soğanlarını çıkarıp, süzdüğünüz et suyunda bir iki taşım kaynatın. Tuzunu ve karabiberini kontrol ederek, kuzu budunun üzerine bulamaç gibi gezdirin. Budun yanlarına, soyup ikiye böldüğünüz patatesleri dizin ve orta sıradaki fırına sürün. Bir tarafı kızarınca diğer taraflarını çevirin. Bu arada yanlamasına doğradığınız havuçları, tanelediğiniz bezelyeleri ayrı ayrı haşlayın. Ayırdığınız bir kaşık yağda, yeşil biberleri de katarak sote edin. Et iyice pişip kızarınca, havuç, bezelye ve biberle süsleyin.
On dakika kadar fırında bekletip, servis yapın.
AFIYET OLSUN !
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2007, 22:54   #115
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Körili Kuzu Yahnisi

MALZEMELER
6 kişilik
1 kg kemiksiz kuzu eti koldan ve kuşbaşı doğranmış
1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ
1 baş soğan ince kıyılmış
¼ küçük kereviz ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı köri
3 çorba kaşığı ketçap yada ½ su bardağı domates suyu yada 1 çay kaşığı salça
1 adet temizlenip ince kıyılmış beyaz elma
tuz
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
1 kahve fincanı süt


HAZIRLANIŞI
Bir çay fincanında unun yarısı ile sütü karıştırarak bulamaç yapıp muhafaza edin. Bir tencerede yağı kızdırıp etleri ilave edin, ortadan hızlı ateşte etler bırakacağı suyu çekene ve pembe bir renk alıncaya kadar kavurup, soğan, kereviz ve elmayı ekleyin. 1-2 dakika kavurup köriyi ve kalan unu ekleyip karıştırın. Ketçap, tuz ve suyu ilave edip bir kere kaynatıp üzerine toplanan köpükleri kevgirle alın ve atın. Ağır ağır kaynatıp kontrol ederek gerekirse kaynar su koyup bir saat on beş dakika pişirip yukarıdaki unlu bulamacın içine 3-4 kaşık etin suyundan koyup karıştırın ve etin içine dökün. Bir kere kaşıkla karıştırıp onbeş dakika daha pişirin. Ateşten alın ve servis edin.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2007, 22:55   #116
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Konyakli mantarli Stroganoff

MALZEMELER
400 gr Dana Kuşbaşı
200 gr Mantar
1 Adet Soğan
100 gr. Taze Krema
50 gr Tereyağı
1 Bardak Konyak
2 Bardak Su
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
Karabiber
Tuz
1 Defne Yaprağı

HAZIRLANIŞI
Eti kızarana kadar tereyağında kavurun
İnce doğranmış soğanları ve mantarları ilave edin, sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kavurun.
Defne yaprağı ve konyağı ilave edip ve flambe edin.
2 bardak su, tuz ve karabiber ilave edip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kaynatın.
Taze kremayı ilave edin, kaynayınca kırmızı pul biberi üzerine serpiştirin.
Pilav veya makarna ile hemen servis yapın

Not : Bu yemeği konyaksız da yapalabilirsiniz..


AFIYET OLSUN!
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2007, 22:55   #117
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kolay pizza

MALZEMELER
4 kişilik
12 dilim kepek ekmeği
200 gr mantar
200 ger yağsız dana kıyma
2 adet sivribiber
1 adet iri domates
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
12 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
kekik
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI
Soğanı ince doğrayın, sarımsakları ezin. Biberleri halka halka dilimleyin. Teflon tavada tereyağını eritip soğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Mantarları dilimleyin ve onları da tavaya ilave edin. 2 dakika sonra da kıymayı ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Kıyma iyice kavrulunca rendelenmiş domates, karabiber , kekik ve tuzu serpin. Domates suyunu çekene kadar pişirin. Ekmekleri tepsiye dizin. Hazırladığınız kıymayı üzerlerine paylaştırın. Herbir dilimin üzerine birer çorba kaşığı kaşarpeyniri rendesi serpin ve orta ısılı fırında peynirler eriyene, ekmekler ısınana kadar pişirin.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2007, 22:55   #118
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kıymalı pirinçli dürüm (RESİMLİ)

Click the image to open in full size.

MALZEMELER
3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
500 gr. Yağsız hindi veya dana kıyması
1 kavanoz (500 gr.) salça
1 kutu (300 gr.) mısır konservesi suyu süzülmüş
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
18 adet undan veya mısır unundan yapılmış dürüm, sıcak

HAZIRLANIŞI
Hindi veya dana kıymasını bir tavaya koyun ve orta ateşte kavurun. Gerekirse yağını süzün. Salça, pirinç ve mısırı karıştırın. Kapağını kapatarak orta ateşte 15 dakika veya suyunu çekene kadar pişirin. Hazırladığınız dürümlerin içine bu karışımdan 1 fincan kadar koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı peynir serpin. Yuvarlayın ve servis yapm.

6 Kişilik

Her servis 698 kalori, 33 gr. Protein, 21 gr: Yağ, 93 gr. Karbonhidrat, 5 gr. Lif, 73 miligram kolesterol, ve 73 miligram sodyum içerir.

AFİYET OLSUN!
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2007, 22:56   #119
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Keşkek

MALZEMELER
1 adet gerdan
Yarım kilo aşurelik buğday
1 baş soğan
Az tuz, karabiber
1,5 litre su (6 su bardağı)
2 yemek kaşığı tereyağı
Çay kaşığının ucuyla kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Gerdan 1,5 saat kadar, iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra bir kepçeyle tencereden alınır. Diğer tarafta aşurelik buğday et suyuna atılır, 1-2 kere tahta bir kaşıkla çevrilir. Suyu az ise üzerini 1 parmak örtecek kadar su ilave edilir. Yeterince tuz konur. Ilınmış olan gerdan ince ince didiklenir, yemeğin içine atılır ve dövermiş gibi buğdayla etin birbirine yedirilmesi sağlanır. Koyulaştığı zaman servis tabağına alınır. Üzerine tereyağında eritilmiş kırmızı biber dökülür.





AFIYET OLSUN!
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2007, 22:56   #120
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kestaneli Hindi

MALZEMELER
1 adet hindi
Yarım kilo kestane
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş, yıkanmış hindi büyükçe bir tencereye yerleştirilir ve orta hararetli ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmesine yakın tuz ve karabiber de eklenir. Pişen hindi bir kepçeyle tencereden çıkarılır. Diğer tarafta tereyağı eritilir. İnce kıyılmış soğanlar atılır, hafifçe çevrilir ve hindinin suyuna atılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve kabukları çıkarılmış kestaneler de bu suya atılır. Kestaneler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Hindi bir fırın tepsisine konur. Etrafına, kalanı da içine olmak üzere kestaneler dizilir. Hindinin kalan suyundan 2 çay bardağı kadar su da konulup hindi iyice kızarıncaya kadar 180 derecede yarım saat kadar pişirilir.





AFIYET OLSUN!
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 09:37 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580