Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Mutfak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18-01-2009, 14:37   #1
Can't Forget
 
VeysTube - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon6 Böğürtlenli Nohut

Selamunaleykum tekrar sizlerleyim . . .

Daha fazla ısrarlara dayanamayaraktan bu tarifide sizlerle paylaşmak istiyorum

Bugünkü yemeğimizin adı : Böğürtlenli Nohut

Bu yemek hakkında bir ön bilgiyi siz değerli mutfakseverlerle paylaşmak isterim

Yemek ; kamboçya nın güneyinde ayrı yaşayan bir kabileye aittir , geçen sene msnde tanıştığım kabile reisinden öğrediniğim tarifi sizlere anlatıyorum . .

Malzemeler :
- 49 adet böğürtlen Click the image to open in full size.

( resimdeki gibi çalılardan toplayınız , uğraşmak zor geliyorsa yapmayın , adamın canını sıkmayın . . hıh . )


- Tuz gölünden getirilmiş bir yarım bardak tuz
- Yarım kilo nohut
- 5 adet bjk bardağına koyulmuş su ( febe ve gese bardağına koyanların yemeklerinden 1 metre saç çıkar inşallah )

- Bir salep kaşığı siyahbiber
- Bir normal kaşık nane tozu
- Bir bardak Ali babanın çiftliğinden R.carlos adlı inekten sağılan süt

Yapılışı :


5 adet bjk bardağına koyulmuş suyu tencereye döküyoruz , döktükten sonra kaynayana kadar başında nöbet tutuyoruz . Kaynayan suyu gördükten sonra oley be diyerek seviniyoruz . Sonra nohutları birer ikişer tencereye koyuyoruz .

Nohutlar pişe dursun biz böğürtlenlerle ilgilenelim

Topladığımız 49 adet böğürtleni bir kaba koyup , üzerine süt döküp nohutlar olana kadar bekletiyoruz .

Evett bu işleri hallettikten sonra yaklaşık 9 dk bir boş zaman kalıyor
Bu zamanıda evde halay çekerek geçirebiliriz

Bırak halayı yemek yanıyor diyerek hemen mutfağa koşuyoruz , son anda yanmaktan kurtulan nohutları hemen başka bir tencereye döküyoruz . Üzerine siyahbiber , nane tozu ve tuz döküp 15 dk pişiriyoruz . .

Evettt 15 dk sonuna tenceredeki yemek ile sütte bekletilen böğürtlenleri karşı karşıya getiriyoruz . 2 side birbirine girmek için heyecanlı gözüküyorlar

Sevenleri buluşturmak sevaptır diyip böğürtleni sıcak olan her bir nohuta yapıştırıyoruz . 49 böğürtleni 49 nohuta yapıştırdıktan sonra yaklaşık 249 nohutun bulunduğu tabağı servis ediyoruz

Servis :

Yemeğimizi yerken 4 adet böğürtlensiz nohut ve 1 adet böğürtlen yapıştırılan nohut olacak şekilde kaşığımızı ona göre alıyoruz . . ve yiyoruz

Hem tatlının hem tuzlunun bir arada bulunduğu yemeği yerken dilinizin ayarı bu tad farkından dolayı kaçabilir ama olsun 1 hafta sonunda hiçbirşeyin kalmaz

Click the image to open in full size.


Tarifim kimsede olmadığı için resmi yoktur , bu resimle idare edin

Ve tarifimin kıymetini bilin


Veysel Ustadan bugünlük bu kadar

Tekrar görüşmek üzere

Prof. Yemek Uzmanı

Veysel Yavaş



__________________

ŞafakLa Tanış Saya Saya Biter Mi ?


ANTALYA / Gazipaşa İLçe Jandarma KomutanLığı

Şafak:253

Konu VeysTube tarafından (18-01-2009 Saat 14:38 ) değiştirilmiştir..
VeysTube Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-01-2009, 14:49   #2
Dişi Kartal
 
MeLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Allah ım bu nasıl bir anlatış biçimidir yarabbim bu nasıl bir tariftir bu ne yetenekli bir insandır
uzun zamandır bu tarifi bekliyodum bekledigime degmiş valla koptumm


5 adet bjk bardağına koyulmuş su ( febe ve gese bardağına koyanların yemeklerinden 1 metre saç çıkar inşallah )

Evett bu işleri hallettikten sonra yaklaşık 9 dk bir boş zaman kalıyor
Bu zamanıda evde halay çekerek geçirebiliriz



ama abLlandan bi dipnot : yemek yapmayı hakkaten bilmiyosun
__________________
Yapabiliyorsan bir yol yap.. Yapamıyorsan bir yol göster.. Onu da yapamıyorsan Yolumdan ÇEKİL...


MeLL Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-01-2009, 14:52   #3
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Huha Kanka helal olsun harbiden Veysel yavaş Bu tarifi Yapmayı denicem
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-01-2009, 14:55   #4
Dişi Kartal
 
MeLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
OutKast´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Huha Kanka helal olsun harbiden Veysel yavaş Bu tarifi Yapmayı denicem

Murat heLvanı yaparım merak etme
__________________
Yapabiliyorsan bir yol yap.. Yapamıyorsan bir yol göster.. Onu da yapamıyorsan Yolumdan ÇEKİL...


MeLL Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-01-2009, 14:58   #5
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
melik_kartal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Murat heLvanı yaparım merak etme

biliyorum seve seve helvamı yapacağını o yusden merak etmiyorum mell


__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-01-2009, 15:00   #6
Can't Forget
 
VeysTube - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
melik_kartal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah ım bu nasıl bir anlatış biçimidir yarabbim bu nasıl bir tariftir bu ne yetenekli bir insandır
uzun zamandır bu tarifi bekliyodum bekledigime degmiş valla koptumm


ama abLlandan bi dipnot : yemek yapmayı hakkaten bilmiyosun
senden güzel yemek yapmam için anlayış biçimim yeter hahayttt
Alıntı:
OutKast´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Huha Kanka helal olsun harbiden Veysel yavaş Bu tarifi Yapmayı denicem
eyvallah aga , sakıncası yoksa evde yanlızken yap tarifi . Ölürsen intihar etti sanarlar , bende yırtarım
__________________

ŞafakLa Tanış Saya Saya Biter Mi ?


ANTALYA / Gazipaşa İLçe Jandarma KomutanLığı

Şafak:253
VeysTube Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-01-2009, 15:03   #7
BeŞiKtAşKımM..
 
MeHLiKa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Prof. Yemek Uzmanı

Veysel Yavaş
Teşekkürler..Bayağı komikti...
__________________
Kalbimin en orta yerinde büyük bir yangın var,
Alevler içinde...
Beşiktaş sana yemin olsun,
Bitmeyecek sevdan...

/▌\
/ \



/▌\
/ \Siyah!






/▌\
/ \ Beyaz!





/▌\
/ \ Hep Seninleyiz!






☻/
/▌Beşiktaş!:)
MeHLiKa Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-01-2009, 15:08   #8
herkes sever biz taparız
 
kartalice06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

hay maşallah bu nasıl bişey ya hengi yörenin

veysel san bi tv programı ayarlasak bayağ reytingleri arttırırsın
__________________
kartalice06 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-01-2009, 15:09   #9
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

eyvallah aga , sakıncası yoksa evde yanlızken yap tarifi . Ölürsen intihar etti sanarlar , bende yırtarım


Kanka daha çok gencim ama senin bu ilgi çekici yemek tarifinden de yemeden ölmek istemiyorum bu arada yemek tarifi cok hosuma gitti +rep
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-01-2009, 15:14   #10
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Hem tatlının hem tuzlunun bir arada bulunduğu yemeği yerken dilinizin ayarı bu tad farkından dolayı kaçabilir ama olsun 1 hafta sonunda hiçbirşeyin kalmaz

Tatlı ile tuzlu karışık yemekleri sevmem ama yemeğe ilave edilen yarım bardak tuz ortada tatlı namına bir şey bırakmayacağı için deneyebilirim bu tarifi.. Ama yazı beklemek lazım,şu an çalılarda böğürtlen yok maalesef...
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 14:42 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580