Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Eğitim Öğretim > Dersler - Ödevler - Tezler - Konular > Tarih

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15-02-2007, 09:56   #1
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kıbrıs Sorunu

KIBRIS SORUNU
Kıbrıs Adının Kaynağı
Türkçe'de Kıbrıs, Arapça'da "Kubrus" (Kubruş), Batı dillerinde "Cyprus", "Cypre", "Chypre", "Gipros" ve "Cypren" olarak adlandırılan ada; Mısır ve Hitit kaynaklarında müştereken Alaşya (Alasya) şeklinde geçerken, Mısır kaynaklarında, ayrıca "Asi" kelimesiyle de ifade edilmektedir. Asurlular'da "Yatnana" veya "Ya", İbraniler'de "Kittim" denilen Kıbrıs; "Kypros" olarak ilk defa Homeros'ta zikredilmektedir. Adının, Ana Tanrıça Kibele'ye bu adada verilen isim olan Kipris'ten geldiği de rivayet edilmektedir. Adanın adının; adada bolca bulunan kına çiçeğinin İbranice karşılığı olan "Kopher", yine adada bolca çıkan bakırın Latince karşılığı olan "Cuprum" veya Batı dillerine "Copper" ve "Kopher" olarak geçen bakırın Akadca aslı ve nihayet Latince'de servi anlamına gelen "Cypress" kelimesinden geldiği şeklinde rivayetler de mevcuttur.
Kıbrıs, tarihte bunlardan başka daha bir çok isimlerle anılmıştır. Havasının güzelliğine göre "Aeria", bakır madenlerine göre "Eroza", tanrıçalara nispetle "Afrodisia" ve "Amatosia", önemli şehirlerinin deniz seviyesinde oluşundan dolayı "Koloni", dağlık oluşu nedeniyle "Keraşitsi", halkının bahtiyarlığına izafeten "Makarya", işgal eden milletlerin adlarına göre "Mionis", "Esfekia" ve adayı ilk işgal eden Yasef'in oğlunun adına izafeten "Kittim" veya "Chetim", M.Ö. 600 yılında bugünkü Lefke yakınlarında bulunan Depa (Soli) şehrinin Kralı olan Philocyprus'un adına izafeten "Cyprus" ve bir şehir adı olarak da "Pafos" denilmiştir.


Coğrafi Konum
Sicilya ve Sardunya'dan sonra Akdeniz'in üçüncü büyük adası olan Kıbrıs; Toroslar'ın çevrelediği Çukurova bölgesi ile Amanoslar'ın kuşattığı bugünkü Hatay bölgesi arasında bir ada olması dolayısıyla bu kara parçaları ile bir bütünlük arz eder. Aynı zamanda Hatay ile Anadolu kıyılarının teşkil ettiği İskenderun Körfezi'ne hakim bir noktada bulunduğundan bu toprakları kontrol eder durumdadır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 15-02-2007, 09:57   #2
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kıbrıs'ın yüzölçümü 9.251 km2 olup, Türkiye sahillerinden 70, Suriye'den 100, Mısır'dan 370, Rodos'tan 400 ve Yunanistan sahillerinden 800 km. uzaklıkta bulunmaktadır. Girintili çıkıntılı bir özelliğe sahip olan 782 km. uzunluğundaki sahilleriyle kendine has bir şekle sahip olan Kıbrıs, 35° kuzey paraleli ve 35° doğu meridyeni üzerinde yer alır. Ada; kuzeyinde Kormakiti Yarımadası'ndan başlayarak Karpas Yarımadası'na doğru uzanan ve en yüksek zirveleri 1.000 metreyi nadiren aşan Girne-Karpas Dağları, güneyinde Trodos Dağları ve bunların arasında 100 km. uzunluğunda, 10-15 km. genişliğinde bir alçak sahadan meydana gelir. Adanın doğuda ve batıda uç noktalarını teşkil eden Andreas ve Drepena burunları arası 227 km. ve güney ve kuzey istikametindeki uç noktalar olan Gata ve Kormakiti burunları arası ise 97 km.'dir.
Kıbrıs yapı ve yeryüzü şekilleri itibariyle Anadolu'nun güneyindeki Toros sistemi içinde mütâlaa edilir. Hatay'daki dağ ve ovalar 130 km. güneybatıda, Kıbrıs'ta deniz seviyesi üzerine çıkarak aynı vasıflarla devam etmektedir. Derinliği birkaç yüz metrelik bir denizaltı platformu ile Anadolu'ya bağlı olan adanın temeli, batıda ve güneyde 2.000 metreden daha derin denizaltı çukurları tarafından çevrilmiştir.
Yeryüzü şekilleri ve yapısı hakkında verilen kısa bilgiler Kıbrıs Adası'nın, Anadolu Yarımadası'na akraba, hatta onun küçük bir örneği olduğunu göstermektedir. İklim bakımından da aynı paralelliği görmek mümkündür. Akdeniz Bölgesi'ne has iklim kuşağında olup yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı geçer. Bitki örtüsü bakımından da Toroslarla benzerlik arz etmektedir.
İlkçağın başlangıcında Kıbrıs'ın, yalnız dağlarının değil ovalarının da kesif ormanlarla kaplı olduğu, fakat bakır ve gümüş madenlerinin işletilmesi, gemi inşaatı ve Mısır gibi ormanları olmayan ülkelere yapılan **** ihracatı yüzünden ormanlarının büyük tahribata uğradığı bilinmektedir
  Alıntı ile Cevapla
Alt 15-02-2007, 09:57   #3
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sorunun Kökeni

1397 yılında Balkan Yarımadası'nın fethini tamamlayan Yıldırım Beyazıt, Bizanslıların elinde bulunan Yunan Yarımadası'ndaki Selanik, Teselya, Atina ve Mora'yı Osmanlı hegemonyası altına almıştı.
Osmanlılar 1402 Ankara Savaşı'nda Timurlenk'e yenilince, bunu fırsat bilen Bizans İmparatoru Emanuel, bu toprakların yeniden Bizans derebeyleri hakimiyetine girmesini sağladı.
1430'da Selanik, 1431'de Yanya, 1446'da Korent kalesi ve Patras, İkinci Murad tarafın fethedilince, Yunanistan ikinci kez Türk hakimiyetine girdi. Ancak yönetimi yine Bizans prenslerine bırakıldı.Bizans, 1453'de Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethiyle birlikte yıkılınca, Bizans İmparatorluğunu bir Helen İmparatorluğu olarak kabul eden Yunanlılar, büyük bir travma yaşadılar.
Fatih Sultan Mehmet, Mora Yarımadasındaki eski Bizans prenslerinin kendi aralarındaki çekişmelere son vermek için 1458'de ordusuyla yeniden Mora'ya girdi ve yarımadayı üçe böldü. Buna göre; Patras, Korent ve Mora'nın kuzeyi Osmanlıların doğrudan idaresinde kalacak, diğer bölgeler de iki Bizanslı kardeş tarafından yönetilecekti.
Bizans prenslerinin 1459'da yeniden ayaklanmaları üzerine 1460'da tekrar Mora üzerine yürüyen Fatih, bütün yarımadayı işgal ederek doğrudan Osmanlı yönetimine bağladı.
Böylece Yunanistan'ın son ve kalıcı fethi Fatih Sultan Mehmet tarafından gerçekleştirilmiş oldu. 1461'de ise Trabzon Grek Devleti'ni (Pontus Rum Devleti) ortadan kaldırdı.
Buna göre Yunanistan, Yıldırım Beyazıt'ın 1397'deki fethinden, Yunan bağımsızlığına kadar geçen 433 yıl süresince Türk egemenliğinde kalmıştır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 15-02-2007, 09:57   #4
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Fatih Sultan Mehmet 1453'de Bizans'ı tarihten sildiği zaman bugünkü Yunanistan sınırları içinde sadece 60 bin Yunanlı yaşamaktaydı. Bunun da çoğu, Roma, Latin, Venedik, Frenk, Haçlılar ve Cenevizlilerin çiğneyip geçtikleri köleler halinde, çoğu çobanlıkla geçinen zavallı insanlardı.
Ahmet Refik'in Charles Seignobos'tan çevirdiği "Medeniyet Tarihi" (1328) adlı eserinin 441. sayfasında şöyle deniliyor: "Ortaçağ'da büsbütün yok olan Grek Ulusu, Osmanlıların egemenliği altında yeniden ortaya çıkmıştı. Grekler, Yunanistan'da bulunan Slavlarla Arnavutları da yavaş yavaş Grekleştirdiler. Bunun üzerine Grekçe konuşan bir ulus meydana gelmişti."
Gerçekten de Fatih Sultan Mehmet, Yunan Yarımadası'ndaki tüm diğer işgalcileri kovarak, Türk idaresindeki 433 yıl içinde engin hoş görüsüyle bir Yunan ulusunun doğmasına, kültür ve ekonomilerinin gelişmesine imkan yaratmıştır.
Kendilerini dünya edebiyatı, kültürü, sanatı ve bilimin öncüleri sayan Yunanlıların 433 yıl Türk egemenliğinde kalmış olmaları Bizans'ın Türkler tarafından yıkılması ve hala "Konstantinopolis" diye adlandırdıkları İstanbul'un Türklerin elinde olması onların psikolojilerinde olumsuz bir şekillenmeye neden olmuştur.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 15-02-2007, 09:57   #5
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Başta Ruslar olmak üzere, İngiliz ve Fransızlar, Osmanlı imparatorluğuna karşı sürdürdükleri yayılma stratejilerinde, Yunanlıların bu tarihi-psikolojik saplantılarını iyi değerlendirmişler ve yayılmacı Yunan ideolojisi Megalo İdea'yı şekillendirerek onları Türkler üzerine saldırtmışlardır.
Yunanistan, küçük bir yarımada devleti olarak büyümesinin, Osmanlı İmparatorluğu'ndan, (daha sonra ise Türkiye'den) toprak almakla mümkün olacağını düşünmüştür. Rusya'nın Boğazlar'dan sıcak denizlere inme, İngilizler ve Fransızların Akdeniz ve Balkanlarda egemenlik kurma hesapları ile çakışınca, stratejik emellerini gerçekleştirmede söz konusu üç devletin her zaman desteğini görmüştür.
Bunlar içinde özellikle Rusya'nın rolü dikkate değerdir.
Rus çariçesi 2. Katerina'nın girişimiyle Avusturya-Macaristan İmparatoru 2. Jasef'le 1789'da yapılan ve "Grek Projesi" adı ile tanınan anlaşmaya göre "Osmanlılar Avrupa'dan çıkarılacak, Katerina, torunu Konstantin için İstanbul'u Ortodoksluğa geri verecek ve orada bir Grek İmparatorluğu kurulacaktı." Katerina, Kırım'ın Kerson bölgesinde yapılan bu anlaşmada 2. Josef'i "İstanbul Yolu" yazlı zafer takları altından geçirmişti.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 15-02-2007, 09:57   #6
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Rusya'nın asıl amacı, uydu Grek devleti aracılığıyla İstanbul Boğazlarına sahip çıkarak Akdeniz'e inmek ve aynı zamanda bir Akdeniz devleti olmaktı. Rusya sadece bununla kalmamış, Rus ordusunda subay olan Yunan kökenli askerleri kullanarak 1769'da 1. Mora ayaklanmasını, 1787 Türk-Rus Savaşı sırasında 2. Mora ayaklanmasını ve 1821'de Bağımsızlık ayaklanmasını organize etmiştir.
Yunanistan'ın Osmanlı İmparatorluğu aleyhine yayılma stratejisi, Kurtuluş Savaşı'ndan ve daha sonra 2. Dünya Savaşından sonra Türkiye'yi kuşatma stratejisi olarak gelişmiştir. Bu nedenlerdir ki, 12 adalar, Girit ve Rodos, bin bir entrika ile Yunan egemenliğine sokulmuş ve Türkiye, bir yay gibi Ege Denizi'nden kuşatılmıştır. AYRICA BU DÖNEMDE HRİSTİYANLAR ÇOĞUNLUKTAYDI.
Kaza
Köyler
Köyler
Köyler
Toplam
Omorfo
15
13
3
31
Lefke
1
6
1
8
Orini
11
11
4
26
Girne
10
15
5
30
Kythrea(Değirmenlik)
16
13
6
35
Larnaka
19
10
4
33
Mesarya
23
23
16
62
Chrysochen
16
13
14
43
Baf ve Kavalia
29
29
18
76
Limasol vePiskobu
12
27
11
50
Kilani ve Ardimon
10
16
3
29
Karpaz ve Mağusa
10
22
7
30
Toplam
172
198
92
462
Karışık
Hıristiyan
Müslüman
%32.23
%42.86
%19.91
  Alıntı ile Cevapla
Alt 15-02-2007, 09:57   #7
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kuşatmanın Akdeniz'den tamamlanması için Kıbrıs'ın da Yunan egemenliğine girmesi ve yayın Güneyinin de tamamlanması gerekmekteydi. Kıbrıs'ta "Yunan Sorunu"nun temel deneni budur. Yunanistan, yayılma stratejisini, "Megalo İdea" adını verdiği milli hedef üzerine oturtmuştur.
Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethederek patrikliği yeniden kurması ile birlikte Megalo İdea fikri doğmuş ve 2. Katerina'nın "Grek Projesi" ile yürürlüğe girmiştir. Zaman içinde Ortodoks kilisesi, Yunanlı yazarlar, şairler ve Rusya tarafından beslenen bu fikir, 1791'de bir harita şeklinde düzenlenmiştir.
Rigas Ferreros adlı milliyetçi bir Yunanlı şair tarafından 1791'de Bükreş'te hazırlanan ilk Megalo İdea Haritası, 1796 yılında Viyana'da basılmış ve daha sonra Yunan yayılmacılığının temel belgesi haline gelmiştir. (Rigas Yunanistan'ın milli şairidir.)
Megalo İdea'nın öngördüğü temel fikir, Bizans İmparatorluğu ile Pontus Rum devletinin yeniden ihyası, hatta bir Mekadon olmasına karşın ısrarla Yunanlı saydıkları Büyük İskender'in fethettiği tüm yerleri yeniden fethederek Büyük Helen İmparatorluğunun kurulmasıdır. Bu büyük imparatorluğun başkenti de ısrarla "Konstantinopolis" diye adlandırdıkları İstanbul olacaktı.
Megalo İdea haritası içinde yer alan bölgelerin Yunanistan'a katılması, daha sonraları kurulan bütün gizli yer altı örgütlerinin hedefi olmuştur.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 15-02-2007, 09:58   #8
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Örneğin, 1814 yılında Rus Çarı 1. Aleksandır'ın yaveri olan Aleksandır İpsilantis tarafından kurulan Filiki Eterya adlı örgütün programında şu hedeflerin elde edilmesi öngörülmektedir.
1. Yunan Ulusuna bağımsız bir ülke sağlamak
2. Batı ve Doğu Trakya ile Selanik'in Yunanistan'a İlhakı
3. Ege adalarının İlhakı
4. Girit ve Rodos Adasının İlhakı
5. Kuzey Epir'in İlhakı (Güney Arnavutluk)
6. Batı Anadolu'nun İlhakı
7. Kıbrıs'ın İlhakı
8. Pontus Rum devletinin kurulması (Karadeniz Bölgesinde)
9. İstanbul'un ele geçirilmesi ve Grek-Bizans İmparatorluğunun kurulması.

Megali İdea çerçevesinde hazırlanan bu program doğrultusunda 25 Mart 1821 Yunan İsyanı başlatılmış ve Yunanistan, 1830 yılında bağımsız bir devlet haline gelmiştir. Yunanistan'ın, daha sonra yukarıda belirtilen bölgelerin "ilhakı" için uyguladığı Strateji "ENOSİS" sloganı çerçevesinde sürdürülmüştür.
Yunan isyanını hazırlayan Filiki Eterya 6 yıl içinde, yani 1820'ye gelindiğinde, 17 bini İstanbul'da olmak üzere Balkanlar, Avrupa, Türkiye, Suriye, Mısır e Kıbrıs'ta 400 bine yakın üye yazmıştı.Yunan bağımsızlığının kazanıldığı 1830'da 1 milyondan az nüfusu ve 50 bin km kara civarında toprağı olan Yunanistan, Megalo İdea çerçevesindeki yayılmacı politikası sayesinde yüz yıldan az zamanda bugünkü toprakları işgal ederek kat kat büyümüştür. Yunan Başbakanı Kolettis, 15 Ocak 1840'da Meclis'te yaptığı konuşmada "Hedefimiz, Türkleri Avrupa'dan söküp atmaktır" diyerek bu amacı ortaya koymuştur.
Bugün Yunanistan, Kıbrıs'ta, "Kuzey Epir" diye adlandırdıkları Güney Arnavutluk'ta, Makedonya'da, hatta Doğu Bulgaristan'da yayılmacı faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 15-02-2007, 09:58   #9
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Yunanistan'ın toprak ve nüfus olarak yayılmacısını yıllar itibarı ile gösteren tablo şöyledir:24 Haziran 1830 Londra Protokolü Eğriboz-Kuzey Sporat, Kiklat adaları ve Mora'da bağımsız Yunanistan kuruldu. 47,516 km2 13 Ağustos 1914 Londra B. Elçiler KonferansıGökçeada-Bozcaada-Menteşe Adaları-Rodos ve Meis dışında işgal ettiği Yunanistan'a verildi. 108,311 Km2 (%227,94)
8 Haziran 1865 İstanbul Anlaşmasıİngiltere ile Yunanistan arasında yapılan antlaşma gereği yedi ada Yunanistan'a terkedildi. 50,211 km2 (%5,67) 27 Kasım 1919 Neully Antlaşması Batı Trakya'yı Bulgaristan'dan aldı. 129,880 km2 (%273,33)
2 Temmuz 1881 İstanbul AntlaşmasıTeselya ile Epir ve Narda'nın bir kısmı Yunanistan'a verildi. 67,270 km2 (%41,57) Yunanistan İstilası (1922)Yunanistan Batıdan aldığı destek ile Anadolu'yu istila hareketine girişmiştir. Ancak Türk ordusundan aldı acı dersle Anadolu'yu terk etmek durumunda kalmıştır. 24,213 km2 (%524,48)
30 Mayıs 1913 Londra AntlaşmasıSelanik-G. Makedonya'nın bir kısmı ve Girit Yunanistan'a verildi. 97,237 km2 (204,64) 10 Şubat 1947 Paris Antlaşması Menteşe adaları ile Rodos ve Meis Adası Yunanistan'a verildi. 251,895 km2 (%530,12)
10 Ağustos 1913 Bükreş Antlaşması Bu Antlaşma ile Epir'in bütün Drama-Kavala ile birlikte güney Makedonya'nın büyük kısmı Yunanistan'a verildi. 102,730 km2 (%216,20) 1963-1974 Olayları Kıbrıs adasını ele geçirmek ve Enosis'i gerçekleştirmek için Türk toplumuna çeşitli baskılar ve tecavüzler yapılmıştır. Sampson darbesi son adım olmuştur. 261,415 km2 (%550,16)


YILLAR İTİBARI İLE YUNAN YAYILMACILIĞINI KANITLAYAN TABLO
YIL
NÜFUS
KM2
NEDENİ
1821
150,000

Mora ayaklanmasını başlaması
1830
750,000

Bağımsız Yunan devletinin kuruluşu
1840
850,244


1853
1,953,537
47,516

1869
1,450,000
50,211
İngiltere 7 Ada'yı hediye etti.
1890
2,187,000
63,606
2. Abdülhamit Teselya Ovası'nı (13,000 km2) ve Narda'yı 1881'de Yunanistan'a terketti.
1907
2,631,952
63331
1897 Türk-Yunan Savaşında sınır düzeltmesi yapıldı.
1913
4,699,000
120,063
Balkan Savaşı sonunda Makedonya, Epir, Trakya, Ege Adalarını aldı, topak ve nüfusça bir kat büyüdü.
1920
5,016,889
150,883
Sevres Antlaşmasına göre Trakya ve İzmir ilhak edildi. (Venizelos'un Büyük Yunanistan'ı)
1922
5,539,000
130,199
Şüpheli bir istatistik
1923
5,017,000
129,880
Anadolu yenilgisinden sonra Doğu Trakya ve Ege toprakları istatistiklerden çıktı.
1928
6,204,684
130,000
1 221 000 Rum Yunanistan'a, 500 000 Türk Anadolu'ya göç etti.
1940
7,345,000
130,000

1951
7,632,801
131,944
Oniki adayı ilhak etti.
1961
8,357,526
131,944
18 Mart 1961 Nüfus sayımı.
1971
8,968,000
131,944
  Alıntı ile Cevapla
Alt 15-02-2007, 09:58   #10
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Yunanistan'ın bağımsızlığını kazanmasından sonra Megalo İdea'nın Resmen ve açıkça bir milli strateji olarak dile getirilmesi 1844 yılında olmuştur. 1844 yılı Ocak ayında Yunan Meclisinde konuşan Yanni Koletti adlı milletvekili şu ifadeleri kullanmıştır:
"Yunan krallığı Yunanistan değildir. Sadece Yunanistan'ın en küçük ve en fakir bir parçasıdır. Yunanlı, sadece krallık ülkesi halkı değildir. İyonya, Selanik, Serez, Edirne, İstanbul, ya da Trabzon ve Girit, Sisam adası ve Yunan tarihine ve Yunan ırkına bağlanan tüm bölge ve yörelerde yaşayan halklardır. Elenizmin iki büyük başkenti vardır. Atina, krallığın başkentidir. İstanbul ise büyük başkent, tüm Yunanlıların ümit ve hayallerinin kentidir." Nitekim, 1864'de yapılan Yunan Anayasasında Kral 1. Yorgi'ye "Helenlerin Kralı" adı verilmişti. 18 Ekim 1910'da iktidara gelen Yunan Başbakanı Venizelos ise "Büyük Yunanistan Programı" adını verdiği stratejisinde şu hususları öngörmüştür:
1. Ege Denizi Yunan denizi olacak
2. İki kıtaya uzanan (Avrupa-Asya) ve beş denize açılan Yunanistan kurulacak
3. Bizans-Grek İmparatorluğu yeniden yaratılacak.

Bu çerçevede 1830-1913 döneminde ancak 63 bin km kare olan Yunan toprakları Balan Savaşları sonunda 1913 Bükreş antlaşması ile tam bir kat büyüyerek 120,000 kilometrekareye çıktı. Balkanlarda en büyük Türk kendi olan Selanik'i ele geçirdi. 2 milyonluk nüfusu 4,5 milyona çıktı. Halbuki Balkan Savaşlarından önce Balkanlarda 5 milyon Türk yaşamaktaydı. Venizelos, Bükreş antlaşmasından sonra, o zamanki İçişleri Bakanı Emanuel Repulis'e "Şimdi artık gözlerimizi doğuya çevirme zamanı geldi" derken, hedefi Ege, Anadolu ve Kıbrıs'tı.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 10:05 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580