![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #111 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bir Yolu Olmalı Bir bilsem, Bir bilebilsem. Yaşamayı el gibi, Sevmeyi, sevilmeyi. Bir bilsem, Bir bilebilsem. Kahkahayı el gibi, Tebessümle gülmeyi. Bir bilsem, Bir bilebilsem. Mutluluğu el gibi, Gönüllere girmeyi. Bir bilsem, Bir bilebilsem. Muhabbeti el gibi, Dost bulmayı, dostluğu.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #112 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bir Zamanlar Hani gözlerin vardı, Gözüme baktıkca ışıl ışıl yanardı. Hani saçların vardı, Dokundukca tel tel uzardı. Hani ellerin vardı, Değdikce ellerime titrerdi. Hele o dudakların, Öpüşmeyi isterdi. Hani yüreğin vardı, Kıpır kıpır kıpırdardı. Dilinse kulağıma, Sevğiyi fısıldardı. Hani sen vardın, Bir bütün olarak. Seni seviyorum derdin, Hemde bas bas bağırarak. Nerdesin?
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #113 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bittiğimi Görüyorum Saymadım kaçıncı oldu, Kırdığım aynalar. Yalnız umutlarımı değil, Gözyaşlarımı da bitirdim. Dili olsa konuşsa, Yumrukladığım duvarlar, Sadece yüreğimi değil, Ellerimi de kırdım. Geceler şahit bana, Uykusuz kaldığıma. Sadece yumruklarımı değil, Dişlerimide sıktığıma. Yaşayan ölü gibi, Delimiyim, divane mi? Gözlerimle gördüm ben, Gün be gün öldüğümü,
![]() | ![]() |
![]() | #114 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bizi Bitirdi Gurbet Genç iken gurbete geldim, Gelin bakın neler gördüm. Saç ağardı, diş döküldü, Yaşayan ölüye döndüm. Umut dolu gelmiştim ben. Ne hayeller kurmuştum ben. Bilinmiyor hiç önceden, Çıra gibi yanıp söndüm. Ne huzur var nede para, Kapanmıyor derin yara. Söz geçmiyor çocuklara, Dilim var ben lala döndüm. Halden anlayanın yok, Yok derdine dermanın yok. Eşin dostun sırdaşın yok. Har idim, ateştim söndüm. Sıla akıldan çıkmıyor, Öyle burnumda tütüyor, Hasret ömür tüketiyor. Kuruyan ağaca döndüm, Yaşayan ölüye döndüm.
![]() | ![]() |
![]() | #115 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Elimden Bu Geliyor Ben kahırı yaza yaza bitmedi, Ne yaptıysam, bir gün benden gitmedi. Boş da verdim, çok kızdım da olmuyor, Yazmak bile bazen fayda vermiyor. Karamsarsın diye bazen bana kızarlar, Ben yazmasam, dertler bende azarlar. Yaza yaza boşaltırım kafamı, Azda olsa, unuturum tasamı. Gün olur ki, el derdini yazarım, Gün olur ki, Avrupa’ya kızarım, Bazan olur, susar, öylece bakarım, Ben yazmadan, ben çizmeden duramam. Ozan olup, saz çalmayı bilemem, Gamsız olup, her gelene gülemem. Çare zor da, ibret olsun isterim, Dile gelen hepsi benim hislerim, Yazdıklarım hepsi benim dertlerim.
![]() | ![]() |
![]() | #116 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Elimden Tutup Götürdüm Beni Beni benden alıp kaçırmak için, Alemden aleme uçurmak için, Bir şey arıyorum, Adını sen koy... Gözlerim gözümden çekip almalı, Ellerim elimden çıkıp gitmeli, Bir şey istiyorum, Adını sen koy... Gönlüm gönlümden ayrılsın, Ruhum uçup gitsin, aklım kaybolsun, Bir şey diliyorum, Adını sen koy... Tutup da elimden götürsem beni, Bulutlar üstünde yatırsam beni. Bir şey hayalliyorum, Adını sen koy. Aklımı masaya koydum, düşündüm. Yüreğim yanında, birazda ürktüm. İkisi bir olmuş, yalan mı korktum, Beni bana verecek bir şey isterim, Adını boşver sen, ben, SENİ isterim.
![]() | ![]() |
![]() | #117 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Ellerim Boş Kaldı Yine Uzandım elinden tutmaya seni, Görünmez bir el, kaçırdı benden. İstedim, gül yüzün bir kez öpeyim, Görünmez bir dil, aşırdı benden. Yalnız benim olsan, benimle kalsan. Benimle ağlayıp, benimle gülsen. Açsam kollarımı, sarmak istesem, Görünmez bir kol, kapardı benden. Aramızda sıra dağlar uzanmış, Kader tutmuş beni gurbete salmış, İstedimki bana doğru gelesin, Görünmez bir yol, uçurdu benden. Sana satır satır durum arz ettim, Özlemim pek çok, pek de büyüttüm, Beni anlayıpda gelirsin sandım, Görünmez bir hal, götürdü benden. Bilinmez bir kul, kopardı benden.
![]() | ![]() |
![]() | #118 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Ellerin Kızı Demekki bu imiş hasret, Demekki bu imiş kavuşamamak. Tutmak için uzanmak, Var olduğunu bilmek ama tutamamak. Görmeyince yakıyor, görünce çarpıyor, Gel diyor, bekleniyor gelmiyor. Demekki hasret böyle imiş, Ta şuramı, yüregimi yakıyor. Önce söyleseler bıyıgımı bükerdim. Yok derdim, inanmazdım,gülerdim. Şimdi istiyorum, arıyorum buldum sanıyorum, Ele geçmiyor, için için yanıyorum. Demekki bu imiş hasret, İçinde bir arzu, yüreğinde sızı, Aşk bu imiş anladım evet, Seni senden alırmış ellerin kızı.
![]() | ![]() |
![]() | #119 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Emir Verdim Ben gönlüme emir verdim, Sevmeyecek bundan sonra. Yalan yanlış her sözlere, Kanmayacak bundan sonra. Acı keder hep yasadı, Ömrünce sevgi aradı, Güzellere boşa yandı, Yanmayacak bundan sonra. Ayrılığı çok yaşadı, Sızım sızım sızıladı. Kadın gördü, kıza baktı, Bakmayacak bundan sonra. Yeter artık hep eridi, Lime lime hep çürüdü, Gel dediler hemen gitti, Gitmeyecek bundan sonra. Yalan, yanlış, sahte sevgi, Bulamadı kendi dengi. Nefret etti cana yetti, Yetmeyecek bundan sonra, Sevmeyecek bundan sonra.
![]() | ![]() |
![]() | #120 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Emmioğlu Avrupa’ya geldim diye, Kurtulmadım ben emmioğlu. Bizim köyden gittim diye, Kurtulmadım ben emmioğlu. Kuralları eller koymuş, Alın yazısı buyumuş. Anlatması nede zormuş, Kurtulmadım ben emmioğlu. Her acıyı yaşıyoruz, Bizde yokluk çekiyoruz, Kurtulmuş mu görüyonuz? Kurtulmadım ben emmioğlu. Bakma süslü püslüyüz biz, Dışı sırlı gibiyiz biz. Suya batan gemiyiz biz, Kurtulmadım ben emmioğlu. Kuru soğan bal vatanda, Ecdatlarım var vatanda. Kurban olam, kal vatanda, Kurtulmadım ben emmioğlu. İnan bana sen emmioğlu.
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
![]() LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/tiyatro-edebiyat/24062-ramazan-ates-siirleri/ | ||||
Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
Untitled document | Post #0 | Refback | 18-05-2008 22:48 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |