![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #121 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Eskiyoruz Bir yıl daha eskidik, Bir basamak daha çıktık, Ömür yokuşunda. Yeni bir yıl daha geldi, Hep alımlı çalımlı gelirler. Öyle gelmişti geçen yılda. Biliyorum bu yılda bitecek, Bir yıl daha eskiyecegiz Ve bir basamak daha yukarı, ömür yokuşunda. Sayfalar birer birer yırtılırken takvimde, Ya ağaran saç olur, Yada kırışıklıklar yüzlede. Hep ümitle giriyoruz yeni bir yıla, Ve ayyaşlık, sarhoşluk bin bir curcuna, Açlıkmış, yoklukmuş kimin umurunda. Bir yıl daha eskidi ömür, Bir yıl daha yaklaştık sona. Yeni bir yıldı ama oda eskidi sonunda. Kaç basamak kaldı ki çıkılan merdivende? Yıllar mı eskiyen yoksa bizmiyiz sence? Boş ver geçen geçsin, eskisin dilediğince. Biz umut diliyelim, Yeniye girerken bile, Çıkıyoruz yokuşu, dönüşü yok geriye. Sevgi barış gelsin, Dilerim yeni yılda, Herkesin yüzü gülsün, kalmasın kimse darda.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #122 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Fadime Ninenin Mektubu (1) Yııdim, üseyinim, Nasısın eyimisin, işallah eyisindir. Eyi olmanı bizleri yaratan Allah’tan niyaz ederim. Sende bizleri merah ediyosan, çoh şükür bizde eyiyiz. Tek sıhıntımız sensin. Oralarda ne var ne yoh, havalar sodumu, buralara hinci kar yagıyo, souhlar artıyo, herkes tezeklerini, yapmasını yahmıya başladı. Ötüunlerde kör osman emmi öldü, ondan evvelide tad ziynebin emin öldüydü. Sen gideli çoh ölenler oldu. Bekir emmiyin gızı miyrem yagdalı musanın oglu şükrüynen gaçtı. Bıyıl tavıhlara gıran girdi, bütün tavıhlar gırıldı öldü. Len üseyin bıyıl ekinlerde iyi olmadı, o gadar çabalar boşa giddi, yiyeceh bugday anca çıhdı. Ne biliyim herif, sana ne haber yazıcam buralardan, topal tasin ogluna karşı köyden gız aldıydı, gız geri gaçtı, kel yabın oğlu, duranın güççük oglu, ırzanın ali, çolahların seyid, hacer bacının sami, yetim bekir, hayrinin veli hepicigi asgere gitdi. Gıllının gara askerden gelince motur devirdi bir ayagı gırıldı. Burda başka yaramazlıh yoh, sende bana yaz herif oralarda ne var ne yoh. Uzun zaman oldu gitdin bidaha haber maber alamıyom. Hayatından umudumu kesdim desem yeri var. Ülen gendin gelmiyon bari iki kelam yazda gönder, kör olmıyasıca bu gadarmı hayırsız çıhdın. Ülen nerdesin, bu nasıl alamanya, seni benden goparıp aldı bi daha haber vermiyo. Sen en son giderken ıramazan’ın gırhı yeni çıhdıydı, ıramazan okulu bitirdi saolsun benim mekdubu yazıyor, ıramazan hinci köyün koyunlarını güdüyo, sen gideli kaç yıl oldu bilmiyom ama ıramazana bahınca az zaman olmadını görüyom. Ülen herif geceleri kötü kötü üryalar görüyom, senin yanında başka avratlar var, sagda solda onunla dolaşıyon, söyle kör olmayasıca kimlerle gezip tozuyon, alaman garilarıynanmı halleşiyong yosam. Bana bak herif boyundan bosundan utanmadan oyle bir boh yersen ben sana yapacamı bilirim. Hacı babam geldi eveli gün, gızım senin bu halın ne olucah, bu herif gavurlarnan düşüp galıyo, öyle olmasa cohdan gelirdi diyo. Çoluh çocuh buralarda ne yapıcan, aha soguhlar başladı, gış geldi, bu uşahlar hastalanır dohtura kim götüre, aha benim bir ayam çuhurda, gızım ahlını başına al, densizlik edme, bu körolasıdan sana hayır yoh diyo. Ne biliyim herif şaşdım galdım, napıcamı bilmiyom. Babama bahıyom babam hahlı, amma işin içinde çoluh çocuk var, erim deyip yolunu bekliyom. Beni daha coh sıhıntıya sokma. Cocuhların seni hep merah ediyo, ana bizim bubamız ne zaman gelecah diyolar. Onlara vereceh cevap bulamıyom. Sana yazıcahlarım coh ama şimdilih burada kesiyom ve yollarını gözlüyom. Bize getirdigin ıradyoda bi türkü duyuyodum, gara gözlüm efgarlanma gel gayri diye, o türkünün üstüne bende şöyle diyom; GAYRi GEL Pos bıyıhlım, gülemiyom gayri gel, ibibikler göçdü giddi haydi gel. Sütler pendir oldu hala nerdesin, Yaşıyonmu, öldünmü sen neylersin? Umut verdin yıllar önce mektupla, Bir tek resim, varsa parada yolla. Unuttunmu gavur gari aldında, Ben neyleyim beş çocuhla len burda. Çoluh çocuh yollarını bekleşir, Dimezmisin bunlar neyle eyleşir, istemezsen haber salda bileyim, Yaş geçmeden ben yerime ereyim. Ganbır ali haber salıp duruyo, Gelsin diye hayalimi guruyo, Pos bıyıhlım gelecasen gel gayri, Derde çare olacasen gel gayri. Fadime nine kimdir? Fadime nine,47 yaşında bir anadolu kadını olup,23 yıl önce Almanya’ya gönderdigi eşinden 13 yıldır ne haber almış ne de bir mektup. Okuması yazması yok, geçimini kendi çabalarıyla çiftcilik yaparak sağlıyor. En küçügü 13 yaşında olmak üzere 5 çocugu var. Mektubu komşu oğlu Ramazan’ a yazdırıyor. Çaresiz ama namussuz degil, fakir ama aç göz degil, iffet ve namus abidesi, ana ve sadakatli bir eş. Bizim köyde olduğu gibi Anadolu’nun bütün köyünde var olan bir Türk kadını.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #123 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Farkımız Yok Her makama gelirsiniz, Her mevkiyi görürsünüz,. Değişmeyen bir şey var, Sizde insan oğlusunuz. Makamda da ağlanıyor, Mevkide de duygu vardır. Zengin fakir fark etmiyor, Sizde insan oglusunuz. An gelirki kan ağlarız, Ve gülmeye mecburuzdur. Bilen bilir, bilirsiniz, Sizde insan oğlusunuz. Dert gelince ayırmıyor, Güzel çirkin kayırmıyor. Çare diye ağlarsınız, Sizde insan oğlusunuz. Tam gönlünce yaşayan yok, Elem, keder, dertsizi yok. Hep aynıyız, benzerlik çok, Sizde insan oğlusunuz. Kimi derdin açar ağlar, Ve kendinden kaçar ağlar. Kimi sizin gibi ağlar, Sizde insan oğlusunuz. Güldüm diye deli miyim? Sustum diye veli miyim? Neyiniz var bizden farklı? Sizde insan oğlusunuz. Paylaşarak teslli bul, Senmisin dertli tek kul? Hep aynıyız, hepimiz bir, Sizde insan oğlusunuz.
![]() | ![]() |
![]() | #124 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Geç Gördüğüm Rüyamsın GEÇ GÖRDÜĞÜM RÜYAMSIN Şaka gibi başlayıp, Sen gelişen sevdamsın. Tatlı dille okşayıp, Doldurduğum dünyamsın. Sohbetin, tatlı dilin, Işık saçan gülüşün, Hele birde öpüşün, Hep daldığım hülyamsın. Rengin buğday tonunda, Saçlarınsa omuzunda. Yakışırsın koluma, Geç gördüğüm rüyamsın. Belki birgün bir yerde Buluşuruz seninle. Bir bulursam bırakmam, Sen ağzımn tadısın, Aradığım kadınsın.
![]() | ![]() |
![]() | #125 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Geçti Bor’un Pazarı Artık bundan sonra bana, Gelsen n’olur, gelmesen ne? Sonbahara döndüm işte, Bilsen n’olur, bilmesen ne? Zaman öyle hızlı geçti, Döner sandın bak geriye, Akıp biten gözyaşımı, Silsen n’olur, silmesen ne? Dinle dedim inat ettin, Kibir nedir? Gurur niye? Gençliğimde sen terk ettin, Kalsan n’olur, kalmasan ne? Beni artık bundan sonra, Deli gibi ölesiye, Kapımda kul olasıya, Sevsen n’olur, sevmesen ne?
![]() | ![]() |
![]() | #126 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Geçti Boşa Bende beni anlamadım, Geçti ömrüm boşa benim. Bir murada eremedim, Geçti ömrüm boşa benim. Çalış didin elde sıfır, İman, ahlak neyim hazır, İsyan değil haşa huzur, Geçti ömrüm boşa benim. Dünya döndü bizler battık, Battıkcada dibe battık, Güzel olan neyi yaptık? Geçti ömrüm boşa benim
![]() | ![]() |
![]() | #127 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Gel Bana Sor Avrupaya geldim amma, Gel bana sor, sen bana sor. Kurtulurum sandım amma Gel bana sor, sen bana sor. Başta vize ile yordu, Gümrükte Türk müyüm sordu. Anlaşılmaz elin dili, Gel bana sor, sen bana sor. Haydi neyse girdik öyle, Düm düz ova her bir yöre. Ne dağı var nede tepe, Gel bana sor, sen bana sor. Günler öyle zor geçiyor. Yıllar ömür tüketiyor, Acep neyi seviliyor? Gel bana sor sen bana sor. Ahlak namus hak getire, Ne bir kültür nede tore. Neyi var ki bize göre. Gel bana sor, sen bana sor. Döviz möviz hepsi yalan, Kime sorsan dertli inan. Var mı burda zengin olan? Gel bana sor, sen bana sor. İmrenmeyin güzel canlar, Ne var ise vatanda var. Hasretim ki dağlar kadar, Gel bana sor, sen bana sor. Avrupa’yı sen bana sor.
![]() | ![]() |
![]() | #128 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Gel Diyor (Ansızın demiştim) Bekliyorum, Bir gün bana gelmelisin. Ama çok gecikme, Bir an önce gelmelisin. İnan, Seni karşımda görmek, En çok istediğim şey. Boynuna sarılırım, İster öldür, ister sev. Biliyorum, Beni çok özlediğini. Bende çok özledim. Ne istersen yap, Hep bu anı bekledim. Ve bir daha gitme. Kal benimle.
![]() | ![]() |
![]() | #129 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Gel Gayrıda Sen Gör Beni. Bu dünyada senin için Derde düştüm bilmem niçin. Eriyorum için için, Gel gayrıda sen gör beni. Aşıkmıyım sevdalı mı? Kırdın bütün kollarımı. Bak ne ettin hayatımı Gel gayrıda sen gör beni. Derde çare olanım yok, Göz yaşımı silenim yok, Sözlerimde yalanım yok, Gel gayrıda sen gör beni. Bu gariban gülmez sensiz, Günü geçmez hiç kedersiz. Yaşar senle ölür sensiz, Gel gayrıda sen gör beni.
![]() | ![]() |
![]() | #130 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Gel Öyle Git. Sana bir çift sözüm kaldı, Söyleyimde gel öyle git. Gönlün var gönlümde kaldı, Vereyimde gel öyle git. Unutmak kolaysa unut, Sevme sen gönlünü avut, Ayrılırken yakma ağıt, Diyeyimde gel öyle git. Kokun bende ta içimde, Gözlerinse gözlerimde. İz kalmasın yüreğimde, Sileyimde gel öyle git. Hatıralar boğar beni, Ben nasıl unutayım seni? Biliyorsan söyle emi, Duyayımda gel öyle git, Bileyimde gel öyle git
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
![]() LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/tiyatro-edebiyat/24062-ramazan-ates-siirleri/ | ||||
Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
Untitled document | Post #0 | Refback | 18-05-2008 22:48 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |