![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
![]() | #141 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Göreve Çağrı Gurbet çiçekleri bir bir soluyor, Yüreklere ateş düştü yandın mı? Genç fidanlara bir bir soluyor, Yüreklere ateş düştü yandın mı? Kimi yandı başkasının yüzünden, Kimi öldü, sarhoiların hızından. Kimi gitti hayırsızın kızından, Yüreklere ateş düştü yandın mı? Kimi çocuk daha dört beş yaşında, Kimi gençti ondört onbeş yaşında, Kimi büyük aklı fikri başında, Yüreklere ateş düştü yandın mı? Acı ama düşmeyince bilinmez, İzi kalır ömür boyu silinmez. Gurbetcinin niye yüzü hiç gülmez? Yüreklere ateş düştü yandın mı? Gurbet çiçekleri solmasın diye, Artık ciğerimiz yanmasın diye, Göreve çağırdım kendimi bile, Yüreklere ateş düştü yandın mı? Tehlikeyi uzak tutsak güllerden, Sahip çıksak soldurmasak erkenden, Hep sevelim okşayalım yürekten, Ne yanalım, ne yakalım gurbette, Hep gülelim, sevinelim gurbette.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #142 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Görsünler Bakalım Bu dertlerin çaresini Kimi bulup soracağım? Yıllar yılı koştum ama, Ben yoruldum duracağım. Hedefleri göre göre, Vuramadım, gitti boşa. Şimdi geri döndüm başa, Attığımı vuracağım. Yorulmuştum koşa koşa, Ömrüm geçmiş hemde boşa, Benim aklım geldi başa, Artık derdi yoracağım. Üzülüp ben ağlıyordum, Rüya bile görmüyordum, Aklım da izine gitti, Hayal bile kuracağım. Bundan sonra gülüp geçen, Etrafına neşe saçan, Bana dostca kucak açan, Kimi görsem varacağım. İyiyle dost olacağım.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #143 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Göz Yaşımda Çürüdüm Hüzzam şarkıları söylüyor kuşlar, Umut, sonbaharda dökülen yaprak. Kışa kucak açıyor artık bahar, Acı ile inliyor sanki toprak. Duygular alemindeyim, dalmışım, Yapa yalnız yürüyorum ormanda. Nasılım, nerdeyim? Nere varmışım? Uzaktım kendimden, uzaktım o an. Bir ara fark ettim sonu ormanın, Dönmek gelmedi içimden yürüdüm. Hüzzam şarkısı duyuluyordu kuşların, Bilmem ne kadar benimle yürüdüm, Ve ağladım, gözyaşımda çürüdüm
![]() | ![]() |
![]() | #144 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Gözlerimde İz Bıraktı Bir kere baktın ya, şimşekler çaktı, Gözlerimde izi kaldı gözüyün. Bir kere güldün ya, çiçekler açtı, Gözlerimde izi kaldı yüzüyün. Bir eletrik aldım, ışık gördüm ben, Gözleriyin gölgesinde öldüm ben. İçten gelen merhabanı duydum da, Kulağımda izi kaldı sözüyün. Adın duysam, heyecandan uçuyom, Hayal görsem, ben peşinden koşuyom. Elleriyin sıcağını tuttum ya, Parmağımda izi kaldı eliyin. Seni gördüm, görmez oldu gözlerim, Konuşsamda duyulmuyor sözlerim. Gece gündüz yollarını gözlerim, Yüreğimde izi kaldı sevgiyin. Ta içimde izin kaldı can senin.
![]() | ![]() |
![]() | #145 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Gözlerin Gözüme Bakılı Kalsın Tut elimden gidelim, Ayagımızın gittiği yere değil, Sevdamızın gittiği yere dogru. Yüreğimizi yüregimizle birleştirelim, İki ayrı yürekle yaşamak değil, Tek sevdalı yürekle mutluluk dolu. Gözlerin gözlerimde bakılı kalsın, Birbirimizden farklı şeyleri görmeye değil, Sen beni gör, ben seni, gerisi yansın.
![]() | ![]() |
![]() | #146 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Gözlerin Suçu Hırçınlıgım mazur gör, Sevgimden dir bu sana. Beni anla sen ne olur, Sevgimden dir bu sana. Hasretim biliyorsun, Burnumda tütüyorsun. Deliyim sanıyorsun, Sevgimden dir bu sana. Kıskanmak hakkım benim, Güzelsin tatlım benim. Hep yanımda isterim, Sevgimden dir bu sana. Sakın yanlış anlama, Üzülme sen, ağlama. Asla üzmem, kırmam da, Sevgimden dir bu sana. Seviyorum sen anla.
![]() | ![]() |
![]() | #147 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Gözlerinde Gökkuşağını Gördüm Gök kuşağı rengini, Gözlerinde gördüm ben. Yağan yağmur altında, Islanarak sevdim ben. Ne zaman yağmur yağsa, Sen gelirsin aklıma. Işıl ışıl gözlerin, Sıcaklığın ruhumda. Yağmuru seviyorum. Seni hatırlatır bana. Nede mutluyduk biz, Aldırmazdık yağmura. Gözlerimde o halin, Islanmıştın yağmurda. Ateş yakıp başında, Isınmıştık baş başa. Arzu ile sarılıp, Sevişmiştik delice, Ne zaman yağmur yağsa, Kıpırdarsın içimde. Ayrılsakda mutluyum, Senle seni yaşadım. Her yağmur yağışında, Sana doğru koşarım. Mutlu olur coşarım.
![]() | ![]() |
![]() | #148 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Gözlerine Kalbimi çalan sensin, Gönlüme dolan sensin. Söyle niye güzelsin? Hayranım gözlerine. Ben seni nasıl gördüm, Gördüm deliye döndüm. Sanki yeniden doğdum, Hayranım gözlerine. Sen ürkek ceylan gibi, Açmamış gonca gülü. Çok güzel her bir yeri, Hayranım gözlerine. Kıskandım seni senden, Adın düşmez dilimden. Ölürüm hasretinden, Hayranım gözlerine. Mahkumum gözlerine.
![]() | ![]() |
![]() | #149 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Gücün Yetmez Bırak düşünceyi, gamı kederi. Dünyanın kahrını sen çekemezsin. Eller gibi yap, bırak elemi, Dünyanın kahrını sen çekemezsin. Aslanı fareye boğduran dünya, Doğruyu köyünden kovduran dünya, Sana mı kalacak, bu yalan dünya? Dünyanın kahrını sen çekemezsin. Mutluluk uzaktan bakıp kaçıyor, Derinden yaralar açıp kaçıyor. Ömür kuş olmuş, uçup gidiyor, Dünyanın kahrını sen çekemezsin. Çekmekle sonunu getiremezsin
![]() | ![]() |
![]() | #150 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Gül Bence GÜLBENCE Gül bence güzel bence, Gülmelisin gül bence Gülmek yakışır gence, Gülmelisin gül bence. Gülüşün hoşa gider, Güzel olmasın heder, Gelmesin elem keder, Gülmelisin gül bence. Yüzünde güller açtı, Kederler senden kaçtı. Gülüşün neşe saçtı, Gülmelisin gül bence. Seni gören şenlenir, Mutlu olur keyiflenir, Güzeller gülmelidir, Gülmelisin gül bence. Sana duacı Ramazan, Gül yüzün gülsün her an, Kalmasın mutsuz olan, Gül bence güzel bence, Gülmelisin gül bence
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
![]() LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/tiyatro-edebiyat/24062-ramazan-ates-siirleri/ | ||||
Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
Untitled document | Post #0 | Refback | 18-05-2008 22:48 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ![]() |