![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #151 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Güneşi Görmedim Ah kardeşim, dinle beni olmaz mı? Onbeş yıldır ben güneşi görmedim. Avrupa’yı sana nasıl anlatsam? Onbeş yıldır ben güneşi görmedim. Avrupa’nın soluk yüzlü insanı, Sevgisizler nerden bilsin şefkati, Sevda ne ki? İç çekeni sezmedim, Onbeş yıldır ben güneşi görmedim. Yağmur yağar hep evlere dolarız, Basık hava, yavaş yavaş solarız. Kır çiçeği, lale, sümbül dermedim, Onbeş yıldır ben güneşi görmedim. Saat altı, hayat biter çok yerde. Her şey açık yüzlerinde yok perde. Namus diyen, ahlak diyen duymadım, Onbeş yıldır ben güneşi görmedim. Dikkat ettim hep eriyen biz olduk. Hem ezildik, çoğu yerden kovulduk. Alnım açık, Türküm diye gezmedim, Onbeş yıldır ben güneşi görmedim. Hata bizde, kusur bizde, suç bizde, Anlatmadık, öğretmedik, çok bizde. Çok gençlere bizim genç diyemedim, Onbeş yıldır ben güneşi görmedim. Avrupa’nın zıkkım çalsın parası, Ne arabası nede güzel karısı. Biliyorum güzel resim çizmedim, Onbeş yıldır ben güneşi görmedim. Doğu nere? Güneş nerden doğar ki? Ne tan yeri, nede kuşluk vaktini, İnan bana, hep doğrudur sözlerim, Doğmuyor mu? Ben güneşi görmedim. Onbeş yıldır ben güneşi görmedim.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #152 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Güzel Gözlerim görmüyor senden başkasın, Öyle güzelsin ki, sen bir başkasın. Garip gönlüm sensiz nasıl uslansın? Öyle güzelsin ki, sen bir başkasın. Gözlerin gülünce dünya şenlenir, Gülüşün aleme neşeler verir. Bir tek bakış bile yürek ürpertir, Öyle güzelsin ki, sen bir başkasın. Mutluluk seninle olunca güzel. Bütün dertlerime çaresin güzel. Sevgi senle, sen sevgiyle güzel, Öyle güzelsin ki, sen bir başkasın, Sen gibi güzeller pek çok yaşasın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #153 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Güzel Kırda Kuzu Gütmektir Güzel, hissetmektir. Güzel, yaşamaktır. Güzel, ruhunda duymaktır. Güzel, iyi bir bakış. Güzel, kötülükten kaçış, Güzel, yare kucak açış, Güzel, bir çiçektir, Güzel, bir kelebektir, Güzel, bir tatlı sözdür, Güzel, bir çift manalı gözdür, Güzel, sonbahar yaprağıdır, Güzel, vatan toprağıdır, Güzel, ilk baharda biten ottur, Güzel, bazen bir seviç bazen ağıttır. Güzel, gözlerini kapayıp hayal etmektir, Güzel, kırda gezmek kuzu gütmektir. Güzel, şiirdir, bestedir, türküdür, Güzel, başı boştur, serbesttir hürdür, Güzel, ana kucağıdır. Güzel, baba ocağıdır. Güzel, memlekettir, yurttur, sıladır, Güzel, bazen yokluk, bazen paradır. Güzel, sudur yudum yudum içilir, Güzel, aşktır kendinizden geçilir, Güzel, küçüktür, körpedir, yavrudur, Güzel, dinlendirir, huzur verir avutur. Güzel, görmektir boşuna bakmak değil, Güzel, iyiyi duymaktır, bahane aramak değil, Güzel, sonbahar yaprağıdır rüzgar vurur savurur, Güzel, yağan yağmurdur gelir de cama vurur. Güzel, olmaktır, olman gerektiğince, Güzel, saygıdır, saygı duyduğunca. Güzel, tebessümdür, gülen yüzdür, Güzel, goncadır, açılmamış güldür, Güzel, hayattır, yaşamalı bilmeli, Güzel, insandır, insan güzel olmalı, Güzel, vardır aramalı bulmalı, Güzel, güzeldir her şey güzel olmalı.
![]() | ![]() |
![]() | #154 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Hadi Gel Gel bana, ateşim ol. Gel bana, sen neşem ol. Gel bana, herşeyim ol. Yaşayalım. Gel bana, ısıt beni, Gel bana, kuşat beni. Gel bana, yaşat beni. Bekliyorum. Gel hadi, ısınalım, Gel hadi, sarılalım, Gel hadı, sevişelim, Öleceksek ölelim, İstiyorum. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #155 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Hadi Söyle Beni benden almasaydın, Hülyalara salmasaydın, Keşke de hiç sevmeseydin, Ben neyleyim şimdi sensiz? Gidiyorum diyorsun sen, Unuturum seni hemen, Unutmak mı? Söyle neden? Ben neyleyim söyle sensiz? Bana cansın canım oldun, Benimle ağlayıp güldün, Ne oldu ki benden soğdun? Ben neyleyim söyle sensiz? Ayrılmayı koy bir yere, Yüreğine sorda söyle, Unutmak kolay mı öyle? Ben neyleyim söyle sensiz? Sen neylersin peki bensiz?
![]() | ![]() |
![]() | #156 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Hani Sevdan beni atıyordu ateşe, Hani sevdan, hani aşkın, hani sen? Hasretinle düşüyordum dertlere, Hani hasret, hani özlem, hani sen? Günde kalmış buzlar gibi eridin, Daldan kopmuş güller gibi kurudun. Sensizliğe dayanamaz ölürdüm, Hani yüzün, hani gözün, hani sen? Şimdi daha mutluyum ben, sensizde, Ölünmezmiş, yaşanırmış onduzda. Beni saran sen olurdun yalnızca, Hani elin, hani kolun, hani sen? İbret olsun dost düşmana bu sevda, Kapılmasın boşa çıkan duyguya. Söz vermiştin benle ölüp gitmeye, Hani sözün, hani yemein, hani sen? Hani sevdan, hani aşkın, hani sen?
![]() | ![]() |
![]() | #157 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Hayat Seni Neyleyim Gün görüp, günüm mü oldu? Ben neyleyim seni hayat. Gülüm goncayken soldu, Ben neyleyim seni hayat. Alem mutlu mesut oldu, Mal mülk servete kondu. Seven sevdiğini aldı, Ben neyleyim seni hayat. Yalnız doğdum, yalnız kaldım, Bunca yıldır uslanmadım, Duymadıkca sen feryadım, Ben neyleyim seni hayat. Beni bende rezil ettin, Taştan taşa vurup gittin. Yaşadığma pişman ettin, Ben neyleyim seni hayat.
![]() | ![]() |
![]() | #158 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Hayırla Anılalım HAYIRLA ANILALIM Bize uygun olanı, Arayıpda bulalım. Eğer biz müslümansak, Allah’ a kul olalım. Servete mala mülke, Şehvet ile şöhrete, Tapmayalım ziynete, Gönlü zengin olalım. Yaratanı bilelim, Yarattığın sevelim. Yemeyelim kul hakkı, Gönül dostu olalım. Kimseye kalmaz dünya, Kul isen kula kıyma. Gün olur düşer başın, Hayırla anılalım. Dua ile yollanalım.
![]() | ![]() |
![]() | #159 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Helal Eyle Bir gün gözün kapanacak, Gel hakkını helal eyle. Dünya sana kalmayacak, Gel hakkını helal eyle. Paran pulun burda kalır, Sana bir kefen sarılır. Hakkı olan orda alır, Gel hakkını helal eyle. Hak ödemek zor orada, Vereyim gel neyin varsa, Ödeşelim biz burada, Gel hakkını helal eyle. Hesap günü varılacak, Yüce divan kurulacak, Hakkı olanlar alacak, Gel hakkını helal eyle. Bu dünyada güzel işin, Cehennem ateşin düşün, Ben ödeyim peşin peşin, Gel hakkını helal eyle. Alacağım sende kalsın, Benim hakkım helal olsun. Biraz düşün ne olursun, Gel hakkını helal eyle
![]() | ![]() |
![]() | #160 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Hele Bir Söyle Ellerim mahkum mu? Niye seni tutmasın? Dudaklarım suçlu mu? Niye seni öpmesin? Gözlerim kör mü ki? Gözlerine bakmasın? Bende gönül yok mu ki? Sana doğru akmasın? Yüreğim taş mıdır? Niye seni sevmesin? Ayaklarım bağlı mı? Niye sana gelmesin? Bende duygu yok mu ki? Sevdiğini bilmesin? Ben insan değilmeyim? Kimse beni sevmesin? Niye yüzüm gülmesin?
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
![]() LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/tiyatro-edebiyat/24062-ramazan-ates-siirleri/ | ||||
Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
Untitled document | Post #0 | Refback | 18-05-2008 22:48 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |