![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #171 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | İnan Gardaş Türkiye’de ki gardaşım, Avrupa’ya özenme hiç. Anlatması çok zor amma, Avrupa’ya özenme hiç. Almanya’sı Hollanda’sı, Sanma ki döviz tarlası, Parası az işleri güç, Avrupa’ya özenme hiç. İşsiz gezer burda herkes, Fak.Fuk.fondan aylık alır, Aybaşına çıkması güç, Avrupa’ya özenme hiç. Güneş doğsa belli olmaz, Yağmursuz bir günü geçmez, Tepe yok ki dolaşmak güç, Avrupa’ya özenme hiç. Hormon yüklü meyveleri, Saman gibi sebzeleri. Lezzet bulmak bunda çok güç, Avrupa’ya özenme hiç. Ana desen yok yanında, Baban gelemez imdada, Murada ermesi çok güç, Avrupa’ya özenme hiç. Dilin bilmez lal olursun. Kul elinde kul olursun. Burda yaşaması çok güç, Avrupa’ya özenme hiç. Kültürüne sahip çıkıp, Evladını koruyaman, Evlat yetiştirmesi güç, Avrupa’ya özenme hiç. Almancılar havalıdır, Acıları ballandırır. İnanmamak nasıl da güç, Avrupa’ya özenme hiç. Borç bularak geliyoruz, Size hava atıyoruz, Borç ödemek öyle bir güç, Avrupa’ya özenme hiç. Destan yazdı Ateş sana, İnan gardaş inan bana. İnanması biliyom güç, Avrupa’ya özenme hiç. N’olur gardaş imrenme hiç.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #172 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | İnce Çizgi Bir çizgi var aramızda, Sen bir yanda, ben bir yanda. Ya beni al senden yana, Ya gel gülüm, sen, bu yana. Çok incecik bir çizgide, Hemi yakın, hemi uzak. Sanki birşey var içinde, Belki sevdamıza tutak. Kaldıralım o çizgiyi, Tut bir yandan, ben bir yandan. Yaşayalım biz sevgiyi, Mutlulukla, içten, candan. Çizgi mizgi çizilmesin, Hür olsun artık sevdalar. Sevenler hiç üzülmesin, Güzel görünsün rüyalar.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #173 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | İstanbul'u Yazdım Nasip oldu buda bana, İstanbul’u geziyorum. Tarih kokar her bir saha, İstanbul’u geziyorum. Ayasof’ya soluk yüzlü, Sanki bir şeylere küstü, Kimi haberdar etmeli, İstanbul’u geziyorum. Hisarlardan taşlar düşmüş, Kimi yerde yosun bitmiş, Oda bizden umut kesmiş, İstanbul’u geziyorum. Sultan Ahmed’e vardım, İki rekat namaz kıldım, Dua edip seyre daldım, İstanbul’u geziyorum. Topkapı’yı anlatamam, Kelimeye sığdıramam. On gün gezsemde doyamam, İstanbul’u geziyorum. Eyüb Sultan’a uğradım, Sevgi selam ısmarladım, Sanki o anı yaşadım, İstanbul’u geziyorum. Yalıları yatırmışlar, Yakıp yıkıp bitirmişler, Tarihini götürmüşler, İstanbul’u geziyorum. Beton yığını koca şehir, Trafiği keşme keştir, Burda nasıl eğleşilir, İstanbul’u geziyorum. Çöplerimiz yerde yatar, Çöp kutusu bize bakar, Güzellikler böyle batar, İstanbulu geziyorum. Haliç bataklığa dönmüş, Balıkları hepden ölmüş, Gözü açık köre dönmüş, İstanbul’u geziyorum. İki gün orada kaldım, İki türlü şehir gördüm, Gördüğüme memnun oldum, Gördüğümü yazıyorum, İstanbul’u yazıyorum.
![]() | ![]() |
![]() | #174 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | İş İşten Geçti Sevgi dünyasının tireni kaçtı, Çok pişmanım amma iş işten geçti. Umut bir küçük kuş elimden uçtu, Çok pişmanım amma iş işten geçti. Cahildim ben, gençtim delikanlıydım, Yarı deli dolu, yarı baygındım. Dur diyende oldu kulak asmadım, Çok pişmanım amma iş işten geçti. Bu günleri düşünmedim yaşadım, Neşeli, zevkli, biraz hoppaydım, Zevk için günleri boşa harcadım, Çok pişmanım amma iş işten geçti. Bir işe giremem yaşlı diyorlar, Okumak istesem geçti diyorlar, Arkadaş senin iş bitti diyorlar, Çok pişmanım amma iş işten geçti. Öğüdüm gençlere okusun onlar, İmanı kalbine dokusun onlar, O zaman sevilir kıymeti artar, Çok pişmanım amma iş işten geçti. Ben pişmanım amma iş işten geçti
![]() | ![]() |
![]() | #175 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | İşe Yaramadım Sevgi güzel derler ama, Ben sevgiyi tadamadım. Ömrüm geçti gitti aha, Bir gün mutlu olamadım. Fakir dogdum dert içinde, Çok çalıştım el işinde, Hep koşturdum ben peşinde, Mutluluğu tutamadım. İşim gücüm evim derken, Saç ağardı daha gençken, El derdine ilaç iken, Bana melhem bulamadım. Bugün yarın ecel yolda, Ömür geçti, yakın sona. Dönüp baksam ben ardıma, Bir gün işe yaramadım, Ben kimseye yaranmadım.
![]() | ![]() |
![]() | #176 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | İşimiz Sana Kaldıysa Ey falcı! Ne fala inanırım, Ne falla olurum. Avucuma bakıpda yalanı derme boşuna. Aha bak şurada bir çizgi gördüm, Orada ışık var onuda gördüm. Sonunda mutluluk bak işte gözüm, Diyerek gönlüme girme boşuna. Ne falla işim var, Nede falcıyla. Söylesen ne çıkar yalandan başka? Sen onun adını sorma boşuna. Sana umut bağlayana şaşarım, O kadar yalanı nasıl başardın? Benden hayır yok, bakma gözüme, Karşımda öylece durma boşuna. Hadi ufak ufak yaylan buradan, Kalıplaşmış sözler hepsi sıradan, Bize, akıl, fikir vermiş Yüce Yaradan, Hem günaha girip, kendini yorma boşuna.
![]() | ![]() |
![]() | #177 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | İyi Gün Dostu Olma Gidenlere güle güle, Kalan canlar bizim olsun. Her günde bir olmaktansa, Zor gününde birlik olsun. Kara günde dost gerekir, Dost demek destek demektir. Mutlu günün dostu çoktur, Zor günlerde destek olsun. Zoru görüp kaçanlara, Sahte dostluk saçanlara, Aldanma sen para pula Zor günlerde dostun olsun. Dost pınarın suyu baldır. Fırsat varken testin doldur. İnananlar ümitkardır, Zor günlerde ümit olsun. Ömür oku hep ileri, Çeviremem onu geri. İman, ahlak, adaletli, Zor günlerde sabrın olsun. Zor günlerde şükrün olsun.
![]() | ![]() |
![]() | #178 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | İyi ki Varsın Sen olmasan, Ne renklerin adı var, Ne çiçekler güzeldir. Sen olmasan, Ne aldığım nefestir, Ne de birşey zevk verir. Sen olmasan, Gözlerim görmez olur, Ve dillerim susar. Sen olmasan, Ne yagmur zevkli yağar, Nede güneş güzel doğar. Sen olmasan, Ben nefes alamazdım, Sensiz yaşayamazdım.
![]() | ![]() |
![]() | #179 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Kadehimde karanlık, Soğuklar Mezem Geceyi yudumluyorum, Karanlığı kadeh kadeh. Soğuklar mezem, Yalnızlık arkadaşım. Duvarda asılı saat müzik, Ritim tutuyor akreple yelkovan. Gecenin bilmem kaçında, Bir ben geceyle sarhoş olan. Belki sende aynısın, Yalnızlığı doldurup kadehine, İçiyorsun yudum yudum geceyi. Kimbilir, belki sende kendinle paylaşıyorsun herşeyi. Gecenin kaçı? Herkes uykusunun kaçıncı deminde? Kadehlerimiz karanlık dolu, yalnızlık arkadaşımız, İçimiz yanıyorken, soğuk ürpertiyor bizi Koşmak geliyor içimden, karanlıkta görmesin bizi. Uzat elini ey yalnız gecenin sarhoşu. Bilinmezliğe birlikte koşalım. Ne karanlık, ne soğuk kesmez bizi, Gel artık yıldızlarda buluşalım.
![]() | ![]() |
![]() | #180 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Kadınlar Kitapdır Bence kadın bir kitapdır bilmeli, Sayfalara itinayla girmeli. Ben okurken satır satır okurum, Her satırı yüreğime dokurum. Kimi şiir, kimi roman, kimi cüz, Kimi ince, kimi kalın, kimi düz. Okuyarak manaları öyle çöz, Mana yüklü her bir satır her biz söz. Ben kitabı gözüm gibi korurum, Hem okurum onda neler bulurum. Tüm kadınlar bir kitapdır bilene, En değerli servet, kitap sevene, Kitap candır, can kıymetin bilene.
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
![]() LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/tiyatro-edebiyat/24062-ramazan-ates-siirleri/ | ||||
Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
Untitled document | Post #0 | Refback | 18-05-2008 22:48 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |