![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #61 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bir Dilek Tut Deseler Bir dilek tutsaydım, neyi dilerdim? Cümleye, aleme sevgi dilerdim. Ben olmadım amma olsun isterdim, Dosta, düşmana mutluluk dilerdim. Paraya servete gözüm olmadı, Şana şöhrete hiç yüzüm olmadı. Bir gün olsun garip yüzüm gülmedi, Amma ben herkese neşe dilerdim. Okuya okuya alim olmadım, Yazı yazsam bile katip olmadım. Çok şükür yinede cahil kalmadım. Bütün insanlara akıl dilerim. Yüreğim eh işte, gönlüm yaralı, Gönlüme gülen yok, bahtım karalı. Dünya senin olsa neye yarardı, Ben cümle aleme sıhhat dilerdim. Servetim yoktur ki, onlara kalsın, Yolları hak, bahtları açık olsun, Dört yavrum var amma cümlesi için, Ben yüce Allah’tan hayır dilerim. O sahip olur da, korur dilerim.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #62 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bir Dünya Bir dünya istiyorum, Sevginin bol olduğu Bir gönül istiyorum, Gönlümün vurulduğu. Bir düzen istiyorum, Sevgi ile kurulmuş Bir sevgi arıyorum, İnsanlığa mal olmuş. Bir dünya istiyorum, İnsanlar mutlu olsun, Herkese söylüyorum, Bu savaşlar son bulsun. Çocukları sevelim, Dünyaya neşe gelsin, Sevelim sevilelim, İstemiyen sevmesin..
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #63 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bir Gün Olur Biz bu zulmetler içinden, Çıkarız bak bir gün olur. Şarka garba yıldırımlar, Çakarız bak bir gün olur. Gök gürülder şimşek çakar. İnsan vadesince yaşar. Dünya malı neye yarar, Göçeriz bak bir gün olur. Yağmur yaşar oluk oluk, İnsan ne ki tek bir soluk. Ana baba çoluk çocuk, Gideriz bak bir gün olur. Sel gibi taşarız elbet, Kimseye etmeyiz minnet, Zincir nedir bize zahmet, Kırarız bak bir gün olur. Ateş derki ne yazayım? Kötülüğü ben yıkayım, Hepinizle dost olayım, Yanarız bak bir gün olur.
![]() | ![]() |
![]() | #64 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bir Güzele Bir gelseydim yanına, Sarsam seni koluma, Doyulur mu tadına, Can katarken canıma. Sende neşe huzur var, Senle dolar umutlar. Senden güzel yar olmaz, Bu sevda kimde var? Hüznümü aldın güzel, Gönlümü çaldın güzel. Senle neşe doluyum, Dengimi buldum güzel. Ben seni buldum güzel.
![]() | ![]() |
![]() | #65 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bir Karamsarlık Türküsü Artık dünyayı umursamanadan yaşıyorum, Ağlayacak hiç bir değer yokmuş aslında. Bilmiyorum belki bir kaç gün belki birkaç ay, Var ile yok arasında yaşıyorum, yaşamaya çalışıyorum. Günlermi geçiyor, yoksa ben mi benden geçiyorum? Hayat mı tükenen, yoksa, benmiyim bilmiyorum. Ne bir dosta ihtiyacım var, ne sevgiliye, Nede bir samimi bağ lazım, artık koptuğu yere kadar. Şimdi ne acı, ne güzellik etkilemiyor beni, Ne lüksüm oldu benim, nede özel zevklerim. Yesemde içsemde zevk almıyorum artık, Yaşamak için yemek lazım, bende yaşıyorum. Yatınca uyanığım, ayakta uyuyorum. Yatakda yatmıyorda işkence görüyorum. Dünya çok dar geliyor bazen, boğulacak oluyorum, Her zaman olduğu gibi yapayalnız kalıyorum.
![]() | ![]() |
![]() | #66 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bir Küçücük Sıcaklık Bir selamı, bir kelamı çok görme, Merhaba de, yüreğimi ısıtsın. Hal hatır sor, sohbet eyle, hor görme, Nasılsın de, duygularım hissetsin. Ben insanım, sen insansın, insanız, Hep aynıdır, hislerimiz, sevdamız. Bir merhaba sıcak tutar ortamı, Hadi söyle sıcak hava çağlasın, Can merhaba, düşmanların ağlasın.
![]() | ![]() |
![]() | #67 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bir Ömür Yetmemeli Gecenin bilmem kaçı, Yanımda olmalısın. Arzum boyumu aştı, Sımsıcak sarmalısın. Sıcağın hissetmeli, Kokunu almalıyım. Hem sabahlara kadar, Seninle olmalıyım. İkimiz bir bedende, Kaybolup gitmeliyiz. Sen bana bende sana, Her şeyde yetmeliyiz. Sıcak tenin tenimde, Sevinçten titremeli, Çok mutlu olmalıyız, Bir ömür yetmemeli.
![]() | ![]() |
![]() | #68 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bir Sana Sözüm Geçmiyor, Birde Yüreğime. Bir sana sana sözüm geçmiyor, birde yüreğime. Sen istediğini yapıyorsun, yüreğim istemediğimi. Sonuçta yorulan ben, ezilen ben, acı çeken ben yine, Bir sana sözüm geçmiyor,birde yüreğime. Sen yapma dediklerimden zevk alıyorsun, Yüreğim yap dediklerimden kaçıyor. Zorlanan ben, üzülen ben, incinen ben yine, Bir sana sözüm geçmiyor, birde yüreğime. Sen naz ettikce yüreğim hopluyor, Yüreğimse fırtınaya yelken açıyor, Peki üzülen kim? Kim acıyor kim yine? Bir sana sözüm geçmiyor, birde yüreğime. Ben seni de, yüreğimi de severim. Çünkü sana o yüreği veririm. İkinize mahkum oldum ben yine, Bir sana sözüm geçmiyor, birde yüreğime.
![]() | ![]() |
![]() | #69 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bir Saniye Ayrıldın Ya! Ben sende neyi özledim? Bana bakan gözleri, Beni yakan gözleri, O cilveli sözleri. Ben senden ne istedim? Beni tutan elleri, Beni saran kolları, O sıcacık tenleri. Ben sende ne aradım? Beni ısıtan tatlı dili, Yüzündeki o gülüşü, İçten gelen o öpüşü. Öyleyse ben ne özledim? O güzelim gözlerini, Hele tatlı sözlerini, Beni saran kollarını, Ben, seni özledim, seni.
![]() | ![]() |
![]() | #70 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bir Yolu Olmalı Bir bilsem, Bir bilebilsem. Yaşamayı el gibi, Sevmeyi, sevilmeyi. Bir bilsem, Bir bilebilsem. Kahkahayı el gibi, Tebessümle gülmeyi. Bir bilsem, Bir bilebilsem. Mutluluğu el gibi, Gönüllere girmeyi. Bir bilsem, Bir bilebilsem. Muhabbeti el gibi, Dost bulmayı, dostluğu.
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
![]() LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/tiyatro-edebiyat/24062-ramazan-ates-siirleri/ | ||||
Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
Untitled document | Post #0 | Refback | 18-05-2008 22:48 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |