![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
![]() | #61 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | 3/ Nere gitsem, nerde dursam Sıkıntılar bitmeyen merdivenler misali Ellerime kelepçe vuruyor yokluğun Aklımı yitiriyorum Ozan şiir yazma derdine düşmüş Sırtı siyaha boyanmış camların ötesinde Ben seni düşünüyorum Gözlerin bir dizeye imge olduğu zaman Gülücükler yanağına dökülsün Sevinçler kucağına Ellerinde Yuvasına yem taşıyan kuşun sevinci Gözlerin diyorum Gözlerin deniz ortası mercan
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #62 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | / Uzanıp öpüyorum, yağmurlar utanıyor Susuyorum, rüzgar sesimi gölgeliyor Susuyorum, bulutlarda ölümcül bir fırtına Zemheri çıldırasıya bir yaz kaçkını Gözlerimin çanağını usulca tırmalıyor Ufuk uyum içinde, sanırsın masal Bir mani dökülür aklımın köşesine Edalı bir mani Çocukların uçurtması kadar neşeli Mavi boşluk savdamız Çocukluk günlerimin katili şehir Seni unutmayacağım Her şeyinle çiğneyip geçeceğim seni Penceremi okşayan sulu yağmurlar gibi
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #63 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | 5/ Dağlara kar yağıyor Türküler gibi havada döne döne Vadinin ötesini görsün gözlerin Bacalar sarı Bacalar zehir Bacalar zulum kusuyor Bir ozan olarak ben Oturmuş rüzgarın şarkısını yazıyorum Ve büyük olasılıkla böyle bilinir “Yaş ****lar yanmıyor Yatanlar uyanmıyor Girdim yarin koynuna Deme sabah oluyor” Dese de bir Hoştülbent türküsü Biliyorum insanlar mutlaka uyanacak Sevgilim, yağmur ruhlum, gülbaharım Acıların çiçeğini kopar dalından Çocukluk günlerimin sevincini istiyorum Zülfülerin dokunduğu yerlerden.
![]() | ![]() |
![]() | #64 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Irmağın Günlüğü Durul... Durul.. Sonra ak... Denizlere giden ırmak Bir kement atarak, şu ağaçlara İçimden geçiyor seni bağlamak Gözlerimin çanağından akarsın Avuçlarımın içinde sen varsın Hep seni yudum yudum içerek Hep seni yaşamak istiyor canım
![]() | ![]() |
![]() | #65 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | İkileme 1/ Tutma o güvercini kanatlarından Bırak günlünce uçsun Sonra, Kim getirir sana Karanlık gecelerde gökyüzünden Yıldızları eyyy çocuk.... Uzat ellerini gökmavisine
![]() | ![]() |
![]() | #66 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | 2/ Genç kuşak, Tarihi sorumluluk,vurgu Anlaşılmaz bir takım terimlerde boğulmak Öncesi de, sonrası da, toplumcu bir gelenek Öznenin yok oluşu politik bir tavır mıdır? Kuşaklar arası çelişkiler Derin bir dalga gibi, ancak düşündürücüdür Hiç kimse “ZEUS” değil, Evrensel bir görüntü,herkes yerini bilir Geç kuşak da kimsenin dizi dibinde uyumuyor. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #67 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Kardeş Kaleminden Gurbet Sofrasına Selam Kardeşim Ayhan için İşin başlangıcında diyelim Sonu gözüm kesmiyor Açlık kapıyı çaldı Çocuklar, sokağa çıkmaya utanıyor Terazinin kefesinde zeytinler tane tane Aylar oldu kardeşim Etin ve sütün kokusunu duymadık Peynire, şekere el yeter mi sanıyorsun? İçimdeki özlemlerin koyuluğu erimdi Korkusuzca okuyup yazmaya acıkmışım Selamdan önce bunlar yazılsın Halimiz biline Günden güne ağırlaştı koşullar Yaylaya göçecek kimse kalmadı Yoksulluk bedava Herkesin sofrasındalokma ortağı Seni düşünüyoruz kardeş Ekmeği tuza bananda Bilmiş olasın ki, Yüreğimde ilk yazdığın şiirin sıcaklığı Yıllardır unutamıyorum Sofradan kaldırıp götürmüşlerdi Kan çökmüştü ayakların altına Susmakla yenmiştin tüm zulumları Acılı yüreğini Ve koyulukta beslediğin sırları Alıp gurbete taşıdın Dağlar sensiz öksüz kalmış Üstümüzde gecenin zift karanlığı Vurgun mu, soygun mu? Yaşam denen süreçte birşeyler eksiliyor Odanı bastılar kardeş Yatağını yorğanını lime lime ettiler Şiirleri, Kitapları ateşlere boğdular İçimde birşeyler kırıldı Bir kez daha Yenik ve yıkık olduğumuzu anladım Hıncım tazelendi Sokağa fırladım, hava serin Kafesini kıran kuşlar gibiyim Gözlerim dağları sarıyor Masmavi bir boşluğun içinde kaybolarak Her an, Hayatımızda birşeyler değişiyor Gündüzlerin sessizliği ürkütücü Geceler gırtınalı ve acımasız Artık, dağlarda ateş yakan yok Böcekler de ötmüyor Dalıyor, şehrin yüzünü açlık Köylerse çırılçıplak Bir kartpostal, Üstünde bir selam olsun sal bize İlkyaz kapıların pervazını kıranda Umutlar genişliyor, koyver uzasın Kapıları, camları sonuna dek açmışız Şürek güvercin kanadında çırpınır Karangil tomurcukta Sevda, yeniden çiçek vermeye başladı Sen, umutları gönder yetişir Kucak dolsu selam
![]() | ![]() |
![]() | #68 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Küçük Ağıt Sadece, altı aylık adını biliyorum Düşüncemin ar damarı çatlıyor Eyyyyy çocuk... Sarı suların içinde doru atları Dolu dizgin sürmenin özlemini duyarım Bir yanım yıkık Bir yanım yangınları içinde Sustukça susarım Susmak neyi, neleri alıp götürdü Ağladıkça bilirim Benden Altı yıl sonra dünyaya geldin Altı ay kalıp göçtün Bir kelebek kanadının inceliğinde Bu dünyanın neyini beğenmedin Be kardeş, soruyorum Bir tomurcuk gül idin, Bağımızdan açmadan soldun, canım Anamın gözyaşlarını akıtarak sel gibi Yudun bedenini akladın gittin Gidiş o gidiş Kara gözlerini anımsıyorum Adını Faik koymuştu dedem Ömrünü Allah versin demişti Kulağına ezanlar okumuştu Kızıl çizgiler içinde,ninnilere doymadın Yahut ben öyle biliyorum Ana sütü helal derler Ömrün boyunca helal süt emdin Daldın derin uykulara bir daha uyanmadın Kayıtlarda adın yok Doğumun ölümün bilinmedi Bir ses gibi, geldin dünyamıza Kuşlar gibi, uçup gittin Eyyy çocuk Yanar gözlerim yanar kavrulur Ağlayamam Özlem duymuyorum desem yalan Özlüyorum,yüreğimin nar çiçeği Gönlümün sevda gerçeği Kardeşim benim Toprağın bol olsun Rahat uyu...
![]() | ![]() |
![]() | #69 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Marko Paşa senin vurdum duymazlığın senin aldırmazlığın insanı zivanadan çıkartıyor hele bir yol beni dinle marko paşa bir yerlerde dert çok ise derman yoktur bilesin biz, leb demeden leblebiyi biliriz insanlığa saygıdandır konuşanı dinleriz dert nedir, derman nedir? kimin eli kimin cebindedir? çok şükür marko paşa çok şükür biliyoruz bak marko paşa biz, peygamber çiçeğinin yeşil yaprağında büyüdük ezan sesi duyulunca yürüdük minarede ezan sesi bitince durduk topraklarımız emek kokuyor çünkü biz, bu toprakları alın teriyle suladık kanla yoğurduk bak marko paşa biz senin gibi olmadık ol padişah sofrasını görmedik sadrazam pilavından yemedik vezir parmağını dilber dudağını tatmadık onun için, marko paşa herkes kendi yoluna yürüsün olmaz mı?
![]() | ![]() |
![]() | #70 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Mavi Sular Akarken Bağır Dost duysun,düşman duysun Yıkılsın tüm karanlıklar, yıkılsın Işınların içine gizledim göz nurumu Üstümüzde mavi sular akarken Sevdalım, Yanakların titremesin ne olur Rüyaların ortasında bir mavi deniz Dalyanların peşinde orkinoslar Mercanlar ürkek Gözlerin mışıl mışıl Akrep kenin sokar darda kalınca Yosun kokan gecelerin içinde Bir kuş olup pencerene gelmişim Keloğlan padışahın sofrasına oturmuş Şarlo güverteye çıkıyor öykünün ortasında Mavisakal uçurumlar başında Yürüsün üstümüze kartaca orduları Kızmemesi, tılsım gecelerin ortası Kan bulaşmış asiliği ortada “Ay karanlık” Paramparça gecemiz Umutların serpildiği bir zaman Çölde sussuz kalmış bedevi gibi Ölüm henüz inmemişti toprağa Günübirlik şarkıların kavgasını verirken Çimenler öpüşürdü “Meri kekliğim” Zehir zıkkım içtiğim çay Dağların yosunlu eteğine sığınmış Bulanık suların seferi azgınlığı Seraplara koştukça aldanıyor Karlı dağlar kanlı dağlar olanda Tükeniyor bulutların içindeki sıcaklık Sen hala uykulardan sıyrılıp çıkamadın Vahşilik bu, Karanlığa saygılı davranıyor Dicle’den öteye çekip giderken Kırbaçlanıyor çavdar tenli insanlar En yakın dost sanılan o yüzler Taş kesildi paramparça aynalar Gönlüm Ferhatlara özene dursun İki gözüm iki çeşme Gülümsüyor dolunayın saçları Kendi sevdasıyla vurgun Ovaların orasına çökerim Salkımsöğüt duldalamış üstüme Yel esmez, kervan geçmez yolun başında Azgın kurtlar mesken kurmuş Fırat kenarında bir kelaynak sürüsü Gerdan kırıyor Menekşeler saçak saçak terlemiş Gözlerimin ilk mavisi Deniz mavi Su mavi Ruhum Çınla dur çanlar çalanda Ürkek adımlarla sokaklar tükeniyor Kana değil suya indi çaylaklar Dicleden öteye aşıp gittiler Ve sen deli ozan Bu kavganın içinden gelip geçerken Bir damla bile değilsin Bunu böyle bil Ufukların baharla tutuştuğu bir zaman Dört yanım karışır rüzgarların içine Porsuğu harmana çekmek neyin nesidir Ilıman iklimler güneş tutsağı Yeşil kokuyor dağların yüzü Edasıyla Endamıyla usul usul Yaralanmış umutlarım tedirgin Kız kalbi haşin sevda Mor menekşe utansın ki, Dağlara vuruyor sevdanın sesi Üstümüzden mavi sular akarken
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ![]() |