|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
25-02-2007, 23:48 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 34 |
Açıl susam açıl şimdi tam zamanı açtı açıyor derken kır çiçeklerini özlüyor insan yarımağız türküler dökülsün aynalara kelebeğin kanadını özlüyor insan bir davul bir bağlama çınlıyor kulaklarım denizi özlüyorum dalga dalga denizi açıl susam açıl deniz görünsün kır çiçeklerini özlüyor insan saçları asi gözleri mahzun kardeşim kelebeğin gözünü özlüyor insan un böceğini sivrisineği hoştülbent köyünü özlüyor insan elele ses sese karışınca türküler açıl susam açıl köyüm görünsün gecenin tam ortası bir sigara duman duman ayrılık yıldızlar bahçesine imrenirken yüreğim alyeşil giyinmiş halaylım kızlar ipince zar gibi döner ortada \"mendilim karelidir yüreğim yareledir\" \"gitme turnam gitme\" gönlüm şen olsun açıl susam açıl halay kurulsun hadi canım demeyin alın beni bu ellerden götürün kulağımı çınlatan unutulmuş bur türkü ne desem ne söylesem anlaşılmıyor umut gelen günün etegine tutunmuş mızrap vursun tel oynasın güzel dönsün bel oynasın \"celalım aman aman celalım can kurban\" birden bire yağmuru özlüyorum birden bire yağmuru açıl susam açıl yağmur görünsün portakal dilim dilim soy da ver, soy da ver benim gülüm işte bahara yettik kokuyor kır çiçekleri işte deniz köpük köpük dökülür ellerime işte yağmur sere-serpe yağıyor açsın yaylamızın çiğdemi açsın yayla kızlarının yanağında karanfil tiriltiril ter içinde oğlanlar açıl susam açıl sevdalar doğsun dizilin bara bacılar gözleri kara sevdası narinciler gecenin bu deminde erken öten horozun boynunu kopartırlar ikircikli yüreğim sussun mu kunuşsun mu? ay düşerken penceremin üstüne elele gözgöz bir halaydır kurulmuş açıl susam açıl celaloğlan oynasın
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
25-02-2007, 23:48 | #2 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Aksam Yeniden Yaşanıyor 1/ Özleyince insan Rüzgara yaslanmış buğdayların rengini Gönlünü bir kırlangıç kanadına bindirir Sarnıç gölgesinde uyur dolunay Dünya bir su damlası kadar hafif -Yel ese eyyam ola- Paslı yağmur tırmalarken yüzümü Eyy gönlümün esmerleşen gelini Bütün bildiklerim senin sözündür Bir yudum su Yüreğime serinlik ulaştırsın Toz-duman oldu ortalık Aramıza dağlar girdi farkında mısın? Haramiler şimdi ata binmiyor Korkuyorum acılı günler aşkına Kül yığını olacaksa bütün şiirler Yazmanın anlamı yeniden belirlensin
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
25-02-2007, 23:48 | #3 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | 2/ Şiire özlem sözüyle başladım Çocuk doğar doğmaz niçin ağlıyor Sonsuzluk içime kerte kerte otursun Haramiler su başında Sevinçlere sıra gelsin istedim Kokusu kaybolmuş bir karanfile Ve insan teriyle yoğrulmuş Bir kitabı okumaya sıra gelsin istedim Bilinir, gözlerimden bilinir Kimi, niçin sevdiğim. Gönül bu hayıflanma Bir kızın yanağından bir gül koparsam Kızılırmak anısına Hüsran bıçağın ucuna düşmüş Segiyse yüreklere sığmıyor Hasret taşıyan gönül Sıla yollarında titreyip durur Fermansız bir türkünün dizeleriyle Sabah sabah gelip geçti turnalar
25-02-2007, 23:48 | #4 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Bu kaçıncı kış bağrımda yatar Bulutlar serilip yorgan olunca Sevda kokan türküleri aradım Sevfertası taşıyan işçilerin içinde Ve neden sonra Bir telaş çöküverdi Hoyrat söyleyen bu toroslu yüzüme Hayatın bu ketresi Yanağımda şarkçibanı gibi duruyor Esmer gülüm seni değil Çocukları düşünürüm yollarda Gözüyaşlı anaları Ayrı kalmış sevdaların sahiplerini Ve bir de simitçileri Hasretin ve kederli gnlerin Şafağında bir alıcı kuş gibi Acı dolu yaşamın ortasından geçiyorum “Kara gözlerini sevdiğim dilber” Düşün, Kırlarda buğdayların rengini düşün Kov, soğuklar cennete gitsin Cehennem denilen ülkenin gücü kalma
25-02-2007, 23:48 | #5 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Daha dün Dağlara çıkmış savaşıyorduk Kentlerin gürültülü yaşantısından uzak Sancılı bir yaşamın berbat oluşu O kentin havasını sarsıp geçerse Şafaklara yetişsin kan kırmızı menekşe Yağmalanmış bir yaşam arkamızdan kalacak Gel, gözlerinle gör Dışarıda işçiler kaldırımı parçalıyor İçeride ben, toprağın yazgısını okuyacağım Gözlerine gece dedim Bak, ortancalar çiçek dökmüş Meryamce Zenci türküleri söylüyor dilim Gökmavisi sevdaları uzanıp tutmam gerek Bunu bil, her hatalı davranış Kavğaya vurulan bir kilitmiş diyorlar Neden sonra umut yenileniyor Ve neden sonra Halk adına özür dilemek Gündemin ilk maddesini oluşturuyor Yaşam kokusu uluorta Çöküvermiş, gülkurusu yanakların üstüne Ve o yürek amansız bir sevdayla Dünyayı kurtarmanın umudunu taşıyor
25-02-2007, 23:48 | #6 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Hele dinle sevdamın esmer gülü Hele bir yol beni dinle Pas yanığı tedirgin iki elin üstünde Akşam yeniden yaşanıyor denilse de Korkuyu şafakla yenmesini bilmişim Deli gönül, Maviler kuşanan kan kırmızı menekşe Başakların içinde kaybolacak Otuzunda karasaçlar dökülürken tezgaha İşçi tulumunu giyenlerden birisin Ve ben, gözlerine baktıkça anlıyorum Her derdin bir çaresi var Mutlaka... Gözlerine gece dedim Tan vaktinde buluşmanın sevinci Yürek sevdasına hançer biledik Madende kömür sökenler Tezgahta Hasreti tere katanlar bilir Yeryüzü insanlığın hünerini istiyor
25-02-2007, 23:49 | #7 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Vaktim yok, Seyredemem gecelerin yakamozunu Ayaklarım yol üstünde tedirgin Esmerleşen yüzümün som görüntüsü Aynalara sığmıyor Günlerin getirdiği serinlik ötesine Çekilip gitmenin anlamı nedir? Dalgası olmayan denizlerin önünde Ellerimi tuzlu suya bırakmadım anlasana Bu yolları arşınlayan bedenim Bu usum, bu bilincim Bayatlamış sözlere aldırmıyorum artık Grevlere yaslanmışım inatla Kavğanın ve yaşamın anlamını kavrıyorum El verdim sevdanın öbeğine ulaştım Sen anlarsın beni sıla güzeli
25-02-2007, 23:49 | #8 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Ama Nasıl Yürümeli? Denizden karaya savrulan rüzgar Bir soluk aldı yüreğime çarpınca Deve dikenlerini sevmiyor bu gözlerim Göreceli gereksinim ve insan tutkuları Elgin olmak geçmiyor kargış yolundan Yadırganma çantamızda zeytin ekmek Şimdi, Orhan Bahçıvan aç ve yorgun Rüzgar dağlara gitsin İstemiyorum Ormanlar da alageyik aksakallı ihtiyar Yeşilin duldasına sığınmış Ondandır ki, Toprağa düşen tohum yağmura hayır der mı? Biz gurbet sofrasına sunulan somun olduk Yüreğim özlem dolu Yüreğim sancı Ama nasıl yürümeli? Denizden karaya savrulan rüzgar Bir soluk aldı yüreğime çarpınca
25-02-2007, 23:49 | #9 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Anaçbend'in Ötesi Gülşen bağından geçtim Dostların türküleşen sesini duydum Sevinç gözlerimi tırmalıyor Sevinç, biner ellerimin üstüne, usulcana Ve ben duyarım şahdamarın atışını Yaranın kanayan yanında fitil Ekmeği kana kesmiş insanlar içindeyim Boynu bükük bir dal gibi ortada Tek başına bağırmanın anlamı yoktur Sessiz sedasız çekip gitmenin de “Akşam üstü aman aman hey” Yaranın kanayan yanında fitil Sorarım sana, Olur olmaz bir zaman Aynalara dökülen o gözler kimin? Fildişi bir tarakla saçlarını tararsın Bıçaklar üstüne düşende yürek Yaranıns kanayan yanında fitil Meram Çayı bir incicik dal olmuş Artık balık taşımıyor nedense Arada bir hırçınlaşır Kuduz tutmuş aç it gibi çırpınır Vurur belini toprağa Vurur belini yosunlu dağ eteğine Günler günü kovalıyor Aylar yılı Her geçen gün döne döne Sevdiğim kız gelin olmuş gidiyor Gönlüm ağlar ozanca Umut ile, keder ile yanyana Yaranın kanayan ayanda fitil Türküler söylenir yeşil çimen üstüne Maniler dizilir güzel sevdalar için Usta dillerin somut kalıntıları Susuz kalmış çöller gibi seni arayor Öfke gelir, çöreklenir gözlerime usulca Düşer hayalime mavzerin soğuk yüzü Ve gecenin ortası zifiri bir karanlık Yaranın kanayan yanında fitil Gülşen bağından geçtim Hey dağların kaval çalan çobanı Anaçbend’in ötesine yolum düşecek Sevdalı günlerin acısını duyarım Tomurcuğa dursun bütün çimenler Ağaçlar yeşil yeşil Sular mavi Çocuklar ekmek için ağlıyor Hani senin bereketin ey toprak Uçup giden kuşların izi bile kalmadı Kaldı gör işte Yaranın kanayan yanında fitil Acı poyraz yalım yalım Saçlarımı yalayıp öyle geçiyor Ömrüm, Bir içimlik sığara olsa bile Ölçüvenk düzüne uzanıyor gözlerim Ayıptır, günahtır bana kahredip durma Zaten gönlümün dar noktasında Hüzün çiçek açmış leylaklar gibi Hüzün, gözler kör tarlakuşu Pusulamış oturur Ellerin elimdeydi günün birinde Anımsıyorum Sokaklarda koştuğumuz günleri Usul usul türkülenir gözlerim Şimdi, haşatın bu deminde Umut şahlanmış bir kısrak gibi Koparıyor dizginleri Dörtnala... Salar kendini Kah yoksulun bağrına Kah gelinlik kızların dudağına Akşamın alacası Budanmış dal gibi kalmış ortada Hüzünle dalaşmış kabuğun rengi Hasretim çırpınır bir koyu gölge Tarlada başak, memede süt Tükenmeyen umutları yakalıyorum Karışıyor ellerim yağmurların içine Yaranın kanayan yanında fitil Yeşilin sudaki akışıyla Çiçikler renk bulur, dağlar ısınır Düşer ellerime sevdanın sesi Bu gönlüme ayrılığın acısı Yapraklara çarpınca Gönül sultanıydı çağlayan dere İşgücüm aman aman Dem çekmenin zamanıdır sevdiğim Yarıda bırakılmış yazılar gibi Bir gözümü güvercinler taşıyor Bir gözümü saka kuşu Umarsız geceler vakte ulaştı Ateş çemberinden geçmiş olsak da Umut bugünden sonra Doğan günün eteğine tutunarak Şiir yazan ozanın kucağına soşuyor
25-02-2007, 23:49 | #10 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Aşkolsun Liseli Kız -geceler morarıyor anne diye ağladığın geceler 1/ kıvranıp duruyor yüreğine sancılar çöktüğü zaman sokaklara yayılıyor sevda kokusu karanlıklar pusulamış gece yarısı otel odaları, kirli çarşaflar paralı insan sömürge... direniyor gözleri son anda umut, nerdesin umut sana muhtaç liseli kız sokakları pusulamış vitrinlerin önünde gizlediğin görüntü gece, gözlerinden kara,gözlerin geceden hüzün, ellerini sarmaya görsün, şarkılarla birlikte gündüzlerin uykulara gömülüp gedir hep eskiyon geceler tükenen gençliğin
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |