Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Mutfak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-01-2007, 15:00   #111
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

YAĞSıZ KEK

MALZEMELER

5 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya


HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş unu ekleyin. Karışıma sütü ilave ederken kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. İyice çırpın. 5 dakika kadar beklemeye bırakın daha sonra yağladığınız tepsiye veya kalıba dökün fırına sürün 30-35 dakika pişirin.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 15:00   #112
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

YASSı KURABIYE

MALZEMELER

1 paket yağ
bir çay fincanı un
2 paket pudra şekeri
yarım kilo böğürtlen
yarım kilo nişasta


HAZIRLANIŞI

Hepsini bir kapta karıştırarak fırına atın. 1 saat sonra nar gibi kızarmış kurabiyeleri servis edebilirsiniz.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 15:00   #113
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ZEYTINLI PARMEZANLI KEK

MALZEMELER

250 gr un
4 adet yumurta
1 bardak su (yada beyaz şarap)
½ su bardağı zeytin yağı
200 gr siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış)
200 gr parmesan (yada eski kaşar)
Bir paket kabartma tozu
Tuz


HAZIRLANIŞI

Fırınınızı önceden 170 derecede ısıtın.
Derin bir kabın içerisinde, un, tuz, kabartma tozunu iyice karıştırın.
Hazırladığınız harçın içerisine, yumurtaları kırın ve yavaş yavaş suyu ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın. Zeytinyağını ilave edip yumuşak bir hamur olana kadar karıştırın.
Zeytinleri, parmesan veya kaşarı ilave edin.
Kek kalıbını yağlayıp unlayın ve hamuru içine boşaltın.
Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.


NOT : Peynir ve zeytinler tuzlu olduğundan tuz koyarken dikatlı olun.
Bu keki iştah açıcığı yada ana yemek olarak salata eşliğinde servis yapılabilirsiniz.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 15:00   #114
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ay çöreği

Bir tencerede ceviz, süt, yenibahar, tarçın, ufalanmış bayat ekmek ve toz şekeri karıştırın. Milföy hamurlarını bastırarak biraz inceltin. Hazırladığınız harcı hamurun çapraz iki köşesini birleştirecek şekilde koyun. Harçsız bir köşeden başlayıp, harçsız köşeye doğru kıvırarak katlayın. Uçlardaki iki köşeyi birbirlerine doğru kıvırarak ay şekli verin. Üzerlerine yumurta sürüp, hafif yağlanmış bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

* 10 adet milföy hamuru
* 1 su bardağı ceviz ve fındık içi
* Yarım kahve fincanı süt
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1 çay kaşığı tarçın
* 3 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek
* Yarım su bardağı tozşeker
* 1 adet yumurta
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 15:00   #115
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Çay Sofralarınız İçin Tarifler

Benekli bisküvi
* 2 su bardağı un
* 110 gram margarin
* 1 su bardağı şeker
* 1 adet limon kabuğu rendesi
* 1 adet yumurta
* 50 gram pasta çikolatası ve kuş üzümü

Unun ortasına margarini koyun. İki bıçak ile margarini kıyın. İyice ufalanınca şeker, limon rendesi ve çırpılmış yumurtayı katıp, malzemeyi birbirine yedirin. 1 saat dinlendirin. Hamuru yarım santim kalınlığında merdane ile açın. 7,5x 4 santimlik dikdörtgen hamurlar kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Dikdörtgen hamurların ortasına bıçağın tersiyle kesmeden çizgi yapın. Domina taşları gibi damla çikolata veya kuşüzümü ile noktalar yapın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra tepsiden boşaltın ve çabuk soğumasını sağlayarak servis yapın.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 15:01   #116
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Çikolatalı kek
* 1 adet hazır kek
* 1 büyük paket bitter çikolata
* 1 orta boy beyaz çikolata
* Yarım su bardağı ceviz
* 1 adet muz
* Hindistancevizi

Keki ikiye bölün. Bir su bardağıyla kesip, 9 adet yuvarlak kek çıkarın. Bitter çikolata ve beyaz çikolatayı ayrı kaplara koyun. Benmari usulü eritin. Eriyen çikolataları çatalla hafifçe karıştırın. 3 tane yuvarlak kekin üzerine erimiş acı çikolatayı sürün. Bir miktarını ayırın. Yarım su bardağı cevizi incecik dövün. Çikolata sürdüğünüz keklerin üzerine ceviz koyun. Üzerlerine beyaz çikolata ekleyin. Muzu dilimleyip, üzerine dizin. Beyaz çikolatalı kekleri, diğer keklerin üzerine koyun. Artan bitter çikolatayı da üzerine gezdirin. Hindistancevizi ile süsleyin.

__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 15:01   #117
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Çikolatalı ve Cevizli Kek
Malzemeler:

4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
200gr tereyağı
10-15 adet madlen sütlü çikolata
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu (~1 tatlı kaşığı)
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Hazırlanması:

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Çikolatalardan üç-dört tanesini sonradan eklemek üzere ayırıp kalanı tereyağı ile birlikte eritin.
Yoğurdu ekleyip çırmaya devam edin. Çikolatalı tereyağını da ekleyip çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu kaba eleyin (henüz karıştırmayacaksınız).
Ayırdığınız çikolataları minik parçalara kırın. Cevizle beraber un+kabartma tozunun üzerine serpin. Tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırın
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 15:01   #118
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KRALİÇE PASTA

MALZEMESİ
1 adet hazır kek
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Tart hamuru için:
125 gram margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 kabartma tozu
1 vanilya
12 yemek kaşığı un

Üzeri için:
1 su bardağı kayısı
1 su bardağı kiraz
1 su bardağı çilek
2 yemek kaşığı pudra şekeri
TARİF
1 paket krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü mikserde çırpıp buzdolabında bekletin. Tartoletleri için margarini, yoğurt, yumurta, süt, kabartma tozu ve vanilya ile karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek un ekleyin. Hamuru 20 dakika beklettikten sonra tartolet kalıplarına incecik yayın. 180 derece fırında pembeleşinceye dek pişirin. Diğer yanda hazır keki enlemesine ikiye bölün. Kekin alt parçasının üzerine krem şanti sürün. Meyvaların yarısını 2 kaşık pudra şekeriyle karıştırın. Krem şantili kekin üzerine dizin. Kekin diğer parçasını üzerine kapatın. Üst kısmın her yanına spatula yardımıyla krem şanti sürün. Tartoletlerin içine krem şanti doldurun. Meyvaları da ilave edip kekin üzerine sıralayın.

__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 15:01   #119
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Çikolatalı Islak Kek
Malzemeler
100 gr margarin
1 su bardağı esmer şeker
3 yumurta
5 kahve fincanı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1.5 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
140 gr hurma
85 gr rendelenmiş bitter çikolata
50 gr ceviz içi
Sosu için:
175 gr margarin
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı esmer şeker

Hazırlanışı:
* Margarini oda ısısında yumuşatın. Büyük bir kapta şeker, 3 yumurta, margarin, un, kabartma tozu, süt ve tarçını karıştırıp 5 dakika çırpın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın. Çikolata, hurma ve ceviz içini ekleyip karıştırın.

* Yuvarlak kek kalıbının içine fırçayla sıvıyağ sürün. Hazırladığınız hamuru ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp 5 dakika dinlendirin. Keki servis tabağına ters çevirip alın.

* Sos malzemelerini bir kaba alıp karıştırarak 10 dakika benmari usulü pişirin. Kekin üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın.

__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 15:01   #120
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Üzümlü krep

Derin bir kapta öncelikle yumurtaları çırpın. Sütü ve unu iyice ilave edip, çırpmaya devam edin. Teflon tavaya bu sıvı hamurdan bir kepçe döküp, arkalı önlü kızartın. İçine kuşüzümü ve konserve vişne koyun. Vanilyalı dondurma ile birlikte servis yapın.
Not: Krep hamurlarının kalınlığını küçük ya da büyük çaplı bir tava seçerek ayarlayabilirsiniz. Tavalarınız çok yeni değilse, krepleri pişirmeden önce 2 çay kaşığı kadar margarin koyun. Bu tatlıya çikolatalı sos yapmak istiyorsanız, 100 gram bitter çikolata ve 125 gram sütlü çikolatayı benmari usulü eritip, hazırlanan kreplerin üzerine dökebilirsiniz.

MALZEMELER
* 7 adet yumurta

* 1 çay bardağı süt

* 1 kahve fincanı un

* 1 avuç kuşüzümü

* 50 gram konserve vişne

* Vanilyalı dondurma

__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 66 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 66 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 05:00 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580