Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Mutfak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-01-2007, 14:54   #81
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ÖZGE PASTASı

MALZEMELER

l kutu krem şanti
4 paket kakaolu piknik bisküvi
l paket vanilya
l su bardağı doğranmış kuru kayısı
l su bardağı kuru üzüm
l su bardağı küçük kırılmış ceviz
2 su bardağı süt
Sosu için :
1 paket kakao
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
(bütün hepsi bir tavada karıştırılıp pişirilecek.)


HAZIRLANIŞI

Bisküvilerin hepsi küçük küçük kırılır üzerine l bardak soğuk süt dökülür iyice karıştırılır, daha sonra üzerine kayısı, üzüm, ceviz ve vanilya ilave edilir ayrı bir kapta krem şanti l bardak süt ile hazırlanır. Hazırlanan krem şanti bisküvilerin içine ilave edilir iyice karıştırılıp dikdörtgen bir borcama dökülür üzerini düzeltip buzdolabına konulur pasta buzdolabında l saat kadar bekletilip sosu ılık iken üzerine dökülür istenirse hindistan cevizi ile süslenir.Buzdolabında l gece bekletilip servis yapılır.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 14:54   #82
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PAN KEK

MALZEMELER

2 su bardağı un
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 çorba kaşığı tereyağ, eritilmiş
1 tutam tuz


HAZIRLANIŞI

Bütün malzemeyi bir kabın içine koyup, pütür kalmayıncaya dek iyice çırpın. Elde ettiğiniz karışından yeteri kadar alıp, kızgın tava üzerine çok ince bir tabaka halinde yayın. Karışım fiske fiske kabarmaya başladığında, altüst edip, diğer tarafını da pişirin, sonra bir tabağa alıp, tavaya ikinci pan keki yayın. İkinci kekin pişmesi esnasında, tabaktaki pan keki soğutmadan, üzerine tereyağı ve reçel sürüp rulo haline getirin. Pan kekleri birer birer pişirip hazırladıktan sonra, sıcak olarak servis yapın.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 14:54   #83
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PANCAKE

MALZEMELER

2,5 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 yumurta
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket paking powder
tuz


HAZIRLANIŞI

Un, tuz, yumurta ve sütü robotta karıştırın. Yağı ve şekeri ilave edip tekrar karıştırın. En az 1 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Tavaya çok az yağ döküp bir kepçe hamurdan alıp tavaya dökün ve yayın arkalı önlü bastırarak kızartın. Marmelatla ve reçelle birlikte yemenizi tavsiye ederim.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 14:54   #84
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PAPAZ EKMEĞI

MALZEMELER

250 gr. şeker
6 yumurta
250 gr. un
1 paket kabartma tozu
1 fincan (küçük) süt
250 gr. ceviz
250 gr. Üzüm


HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri çok iyi çırpın ardından sırasıyla diğer malzemeler ekleyin ve 170 C sıcak fırında pişirin.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 14:55   #85
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PATATESLI KEK

MALZEMELER

250 gr patates
2 su bardağı un
3 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1.5 su bardağı irmik
1 paket maya
1 su bardağı toışeker
1 çaykaşığı toz tarçın
2 yumurta
Hint cevizi (müskat)

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Patatesleri yıkayın, haşlayıp soyun. Ezerek süzgeçten geçirin ve püre haline getirip bir kaba koyun.
Elediğiniz unu, kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz tereyağı (veya margarini), irmiği, tozşekeri, mayayı,tarçını ve hint cevizini ilave edin.
Çırpılmış yumurta sarılarını, dövülmüş cevizi ekleyin. Daha sonra, kar haline gelen kadar çırptığınız yumurta aklarını yavaş yavaş ekleyin.
Yağlanmış fırın tepsisine düzgün şekilde bu hamuru yayın ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra baklava şeklinde kesip ılınmaya bırakın.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 14:55   #86
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PEYNIR SUFLE

MALZEMELER

1 adet bayat tost ekmeği
250 gr gravyer
2 yemek kaşığı margarin
750 gr süt
4 yumurtanın sarısı
Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI

Ekmeğin kabukları kesilir ve her iki tarafına yağ sürülür ve hafifçe yağlanmış bir payreks kaba dizilir. Ekmeklerin üzerine rendelenen peynirin yarısı serpilir ve sütle çırpılmış yumurta sarıları üzerine gezdirilir. Tekrar tost ekmeği döşenir, aynı işlem tekrarlanır. En üste rendelenmiş peynir konularak 170 derece fırında 50 dakika pişirilir.

Not: 1 saat kadar buzdolabında dinlendirilirse daha başarılı bir sonuç elde edilir.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 14:55   #87
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PIRINÇLI KEK

MALZEMELER

4 adet Amerikan Pirinçli kek
4 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 adet ince dilimlenmiş muz


HAZIRLANIŞI

Pirinçli keklerin üzerine fistık ezmesi ile muzları koyun.
Değişiklikler: Pirinçli kekin üzerine eritme peyniri, mandalina veya portakal dilimleri, 1 dilim kivi, 100 gr. çilek koyabilirsiniz.

Her servis 158 kalori, 6 gr. Protein, 8 gr. Yağ, 17 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 0 miligram kolesterol, ve 80 miligram sodyum içerir.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 14:55   #88
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PIRINÇLI KEK

MALZEMELER

1 su bardağı Amerikan Pirinci
4 su bardağı un
Yarım çay bardağı soya yağı
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
2 adet yumurta sansı
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
2 çay kaşığı tarçın


HAZIRLANIŞI

Önce bir tencerede pirinci 5 dakika kadar diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Pirincin suyunu süzüp derin bir kabın içerisine alın. Şeker ve yumurtaları ekleyip iyice karıştırın. İçine soya yağı, süt, un,kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve tarçın ekleyerek katı bir hamur halini alıncaya kadar karıştırın. Karışımı hafif yağlanmış bir kek kalıbı ya da fırın kabına alın. 175 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 14:55   #89
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PIRINÇLI PASTA

MALZEMELER

1 bardak hafif haşlanmış Amerikan Pirinci
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
100 gr çilek
2 adet pandispanya hamuru
1 paket krem şanti
1 paket çikolata rendesi (süslemek için)


HAZIRLANIŞI

Bir kabın içinde 1 bardak süt ve 1 paket krem şantiyi koyu kıvama gelinceye kadar çırpın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Pandispanya hamurunun 1 parçasını servis tabağına alıp soğutulmuş krem şantiyi üzerine yaydırın. Yarım bardak haşlanmış pirinci de kremanın üzerine yaydırın. Üzerine hamurun ikinci parçasını yerleştirip kalan kremanın yarısını da üzerine yaydırın. Pastanın üzerini kalan pirinç ve çilek parçalarıyla süsleyin. İsteğe göre pastanın üzerini çikolata rendesiyle de süsleyebilirsiniz.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 14:55   #90
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PIRINÇLI VE BALLı KEK

MALZEMELER

1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
2 su bardağı un
1 şeker kaşığı hamur kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
2/3 su bardağı süt
1/2 su bardağı bal
1/3 su bardağı eritilmiş margarin
1 adet yumurta (çırpılmış)


HAZIRLANIŞI

Fırın ısısını 400 dereceye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayın ve kağıt yerleştirin. Bir kabın içinde, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir yerde yumurta, süt, bal, pirinç ve margarini iyice çırpın. Unlu karışıma ilave edip karıştırın. Kek hamuru kıvamına gelince kalıba alıp yaydırın. 15-20 dakika altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. Bıçak ile etrafını açıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

(6 kişilik)

Her servis 202 kalori, 4 gr protein, 6 gr yağ, 33 gr karbonhidrat, 1 gr doğal lif, 34 miligram kolesterol ve 239 miligram sodyum içerir.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 10:22 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580