|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
24-01-2007, 15:00 | #111 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | YAĞSıZ KEK MALZEMELER 5 adet yumurta 1 su bardağı ılık süt 2 su bardağı şeker 3 su bardağı un 1 adet kabartma tozu 1 adet vanilya HAZIRLANIŞI Yumurta ve şekeri derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş unu ekleyin. Karışıma sütü ilave ederken kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. İyice çırpın. 5 dakika kadar beklemeye bırakın daha sonra yağladığınız tepsiye veya kalıba dökün fırına sürün 30-35 dakika pişirin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
24-01-2007, 15:00 | #112 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | YASSı KURABIYE MALZEMELER 1 paket yağ bir çay fincanı un 2 paket pudra şekeri yarım kilo böğürtlen yarım kilo nişasta HAZIRLANIŞI Hepsini bir kapta karıştırarak fırına atın. 1 saat sonra nar gibi kızarmış kurabiyeleri servis edebilirsiniz. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:00 | #113 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | ZEYTINLI PARMEZANLI KEK MALZEMELER 250 gr un 4 adet yumurta 1 bardak su (yada beyaz şarap) ½ su bardağı zeytin yağı 200 gr siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış) 200 gr parmesan (yada eski kaşar) Bir paket kabartma tozu Tuz HAZIRLANIŞI Fırınınızı önceden 170 derecede ısıtın. Derin bir kabın içerisinde, un, tuz, kabartma tozunu iyice karıştırın. Hazırladığınız harçın içerisine, yumurtaları kırın ve yavaş yavaş suyu ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın. Zeytinyağını ilave edip yumuşak bir hamur olana kadar karıştırın. Zeytinleri, parmesan veya kaşarı ilave edin. Kek kalıbını yağlayıp unlayın ve hamuru içine boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. NOT : Peynir ve zeytinler tuzlu olduğundan tuz koyarken dikatlı olun. Bu keki iştah açıcığı yada ana yemek olarak salata eşliğinde servis yapılabilirsiniz. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:00 | #114 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Ay çöreği Bir tencerede ceviz, süt, yenibahar, tarçın, ufalanmış bayat ekmek ve toz şekeri karıştırın. Milföy hamurlarını bastırarak biraz inceltin. Hazırladığınız harcı hamurun çapraz iki köşesini birleştirecek şekilde koyun. Harçsız bir köşeden başlayıp, harçsız köşeye doğru kıvırarak katlayın. Uçlardaki iki köşeyi birbirlerine doğru kıvırarak ay şekli verin. Üzerlerine yumurta sürüp, hafif yağlanmış bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. * 10 adet milföy hamuru * 1 su bardağı ceviz ve fındık içi * Yarım kahve fincanı süt * 1 çay kaşığı yenibahar * 1 çay kaşığı tarçın * 3 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek * Yarım su bardağı tozşeker * 1 adet yumurta
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:00 | #115 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Çay Sofralarınız İçin Tarifler Benekli bisküvi * 2 su bardağı un * 110 gram margarin * 1 su bardağı şeker * 1 adet limon kabuğu rendesi * 1 adet yumurta * 50 gram pasta çikolatası ve kuş üzümü Unun ortasına margarini koyun. İki bıçak ile margarini kıyın. İyice ufalanınca şeker, limon rendesi ve çırpılmış yumurtayı katıp, malzemeyi birbirine yedirin. 1 saat dinlendirin. Hamuru yarım santim kalınlığında merdane ile açın. 7,5x 4 santimlik dikdörtgen hamurlar kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Dikdörtgen hamurların ortasına bıçağın tersiyle kesmeden çizgi yapın. Domina taşları gibi damla çikolata veya kuşüzümü ile noktalar yapın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra tepsiden boşaltın ve çabuk soğumasını sağlayarak servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:01 | #116 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Çikolatalı kek * 1 adet hazır kek * 1 büyük paket bitter çikolata * 1 orta boy beyaz çikolata * Yarım su bardağı ceviz * 1 adet muz * Hindistancevizi Keki ikiye bölün. Bir su bardağıyla kesip, 9 adet yuvarlak kek çıkarın. Bitter çikolata ve beyaz çikolatayı ayrı kaplara koyun. Benmari usulü eritin. Eriyen çikolataları çatalla hafifçe karıştırın. 3 tane yuvarlak kekin üzerine erimiş acı çikolatayı sürün. Bir miktarını ayırın. Yarım su bardağı cevizi incecik dövün. Çikolata sürdüğünüz keklerin üzerine ceviz koyun. Üzerlerine beyaz çikolata ekleyin. Muzu dilimleyip, üzerine dizin. Beyaz çikolatalı kekleri, diğer keklerin üzerine koyun. Artan bitter çikolatayı da üzerine gezdirin. Hindistancevizi ile süsleyin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:01 | #117 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Çikolatalı ve Cevizli Kek Malzemeler: 4 yumurta 1,5 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı yoğurt 200gr tereyağı 10-15 adet madlen sütlü çikolata 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu (~1 tatlı kaşığı) 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz Hazırlanması: Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Çikolatalardan üç-dört tanesini sonradan eklemek üzere ayırıp kalanı tereyağı ile birlikte eritin. Yoğurdu ekleyip çırmaya devam edin. Çikolatalı tereyağını da ekleyip çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu kaba eleyin (henüz karıştırmayacaksınız). Ayırdığınız çikolataları minik parçalara kırın. Cevizle beraber un+kabartma tozunun üzerine serpin. Tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırın
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:01 | #118 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KRALİÇE PASTA MALZEMESİ 1 adet hazır kek 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt Tart hamuru için: 125 gram margarin 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta 1 çay bardağı süt 1 kabartma tozu 1 vanilya 12 yemek kaşığı un Üzeri için: 1 su bardağı kayısı 1 su bardağı kiraz 1 su bardağı çilek 2 yemek kaşığı pudra şekeri TARİF 1 paket krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü mikserde çırpıp buzdolabında bekletin. Tartoletleri için margarini, yoğurt, yumurta, süt, kabartma tozu ve vanilya ile karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek un ekleyin. Hamuru 20 dakika beklettikten sonra tartolet kalıplarına incecik yayın. 180 derece fırında pembeleşinceye dek pişirin. Diğer yanda hazır keki enlemesine ikiye bölün. Kekin alt parçasının üzerine krem şanti sürün. Meyvaların yarısını 2 kaşık pudra şekeriyle karıştırın. Krem şantili kekin üzerine dizin. Kekin diğer parçasını üzerine kapatın. Üst kısmın her yanına spatula yardımıyla krem şanti sürün. Tartoletlerin içine krem şanti doldurun. Meyvaları da ilave edip kekin üzerine sıralayın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:01 | #119 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Çikolatalı Islak Kek Malzemeler 100 gr margarin 1 su bardağı esmer şeker 3 yumurta 5 kahve fincanı un 2 çay kaşığı kabartma tozu 1.5 çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı tarçın 140 gr hurma 85 gr rendelenmiş bitter çikolata 50 gr ceviz içi Sosu için: 175 gr margarin 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı esmer şeker Hazırlanışı: * Margarini oda ısısında yumuşatın. Büyük bir kapta şeker, 3 yumurta, margarin, un, kabartma tozu, süt ve tarçını karıştırıp 5 dakika çırpın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın. Çikolata, hurma ve ceviz içini ekleyip karıştırın. * Yuvarlak kek kalıbının içine fırçayla sıvıyağ sürün. Hazırladığınız hamuru ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp 5 dakika dinlendirin. Keki servis tabağına ters çevirip alın. * Sos malzemelerini bir kaba alıp karıştırarak 10 dakika benmari usulü pişirin. Kekin üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:01 | #120 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Üzümlü krep Derin bir kapta öncelikle yumurtaları çırpın. Sütü ve unu iyice ilave edip, çırpmaya devam edin. Teflon tavaya bu sıvı hamurdan bir kepçe döküp, arkalı önlü kızartın. İçine kuşüzümü ve konserve vişne koyun. Vanilyalı dondurma ile birlikte servis yapın. Not: Krep hamurlarının kalınlığını küçük ya da büyük çaplı bir tava seçerek ayarlayabilirsiniz. Tavalarınız çok yeni değilse, krepleri pişirmeden önce 2 çay kaşığı kadar margarin koyun. Bu tatlıya çikolatalı sos yapmak istiyorsanız, 100 gram bitter çikolata ve 125 gram sütlü çikolatayı benmari usulü eritip, hazırlanan kreplerin üzerine dökebilirsiniz. MALZEMELER * 7 adet yumurta * 1 çay bardağı süt * 1 kahve fincanı un * 1 avuç kuşüzümü * 50 gram konserve vişne * Vanilyalı dondurma __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |