Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Mutfak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31-01-2007, 14:59   #441
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kolay Pizza
(3-4 kişilik)

Malzeme Listesi:
3 kaşık tepeleme yoğurt
2 kaşık tepeleme sıvı yağ (ay çiçek yağı)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
un (yaklaşık 10-11 yemek kaşığı)
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı salça 1 yemek kaşığı su ile açılacak
1 tatlı kaşığı kekik, fesleğen
rende kaşar peyniri
isteğe bağlı sucuk, mantar dilimleri, sosis, zeytin...

Yapılışı:

Hamuru yoğurun, hafif elinize yapışabilir unlu bir tezgaha alın . Hamuru ikiye veya üçe bölün (ben üçe böldüm).

Merdane ile herbir bezeyi yaklaşık yemek tabağı büyüklüğünde 1-1,5 cm kalınlıkta açın, teflon tavada kısık ateşte hamuru arkalı önlü pişirin.Pizza hamurlarınızı pişirip fırın tepsisine alın, üzerine açılmış salçayı eşit miktarda dağıtın, kaşar peyniri rendesini bolca serpin.Ekstra olarak her bir pizzanın üzerinden 1-1,5 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin..

Eğer başka materyaller ilave edecekseniz (mantar, biber gibi) çok ince dilimler halinde hazırlayın, çünkü hamur zaten pişmiş olduğu için kısa sürede pizzanız fırından çıkıyor.


Fırında 180 derecede kaşar peynirleri eriyip çok hafif pembeleşene kadar 15-20 dakika tutun.

Afiyet olsun...
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 15:00   #442
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Havuçlu ve Tarçınlı Kek
Malzeme Listesi:
2 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
100 gram erimiş soğumuş tereyağı ( tereyağı tercih etmezseniz yarım su bardağı çiçek yağı)
1 adet orta boy havuç
yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:

Şekeri yumurtalar ile çırpın, yağı ilave edin tekrar çırpın. Kabartma tozunu, tarçını koyun ve unu ilave edin. Tamamen karıştırdıktan sonra rendelenmiş havuç ve ceviz parçalarını içine katın. 25x9 cm lik dikdörtgen kek kalıbı kullandım,hamuru kalıbın içine boşaltın.Daha önceden 170 derecede ısınmış olan fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkan kek kalıbınızı ıslak ve soğuk bir bez üzerine koyarak soğutun,kalıp soğuduktan sonra keki çıkarın.

Uyarılar:


Bu hamuru 25x9 cm. lik dikdörtgen kek kalıbı ile kullandım, normal 26-28 cm. yuvarlak kalıp bu hamur miktarı için büyük geliyor. 26-28 cm. lık kalıp kullanacaksanız hamuru iki ölçü olarak yapın.
Her fırın ayarı birbirinden farklı olabilir, lütfen kekinizin piştiğinden bir kürdan aracılığı ile emin olun.
Afiyet olsun...
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 15:00   #443
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Doğum Günü Keki
Malzeme Listesi:

Kek Malzemesi:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı buğday nişastası, yarım su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
Yapılışı:
Şeker ve yumurtaları 1-2 dakika çırpın, diğer malzemeleri ilave ederek çırpmaya devam edin. Yağlanmış ve unlanmış fırın kabınıza (26-28cm) dökün ve 170 derecede 5-6 dakika önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin(pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin).

1 paket krem şantiyi ve ya pasta kremasını hazırlayın, kekin arasına ve üzerine kaplamak için kullanılacak. Mevsim meyvelerinden ince dilimler hazırlayın. Kek ılıdıktan sonra keki ikiye ayrırın. Iıyınca ikiye ayırdığınız kekin arasına krem şantiden dökün. Hazırladığınız meyveleri serpin ve kekin ikinci katını da üzerine kapatın.Krem şanti ile üst ve yanları da kapatın.

Pastanın yanlarını süslemek için ince kesilmiş badem dilimleri kullanıldı, siz arzu ettiğiniz şekilde pastanızı süsleyebilirsiniz.

Hatırlatma:
-Bu kek 4 katlı olarak hazırlandı , o yüzden iki ölçü kek malzemesi kullanıldı.

Afiyet olsun...
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 15:00   #444
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Tiramisu
Malzeme Listesi
Kakaolu hazır pandispanya veya 1 kutu kedi dili bisküvi dili bisküvi ile
Muhallebi
1 kutu labne peyniri
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1/2 litre süt
2 yumurtanın sarısı
Üzeri için kakao ve pandispanya veya kedi dili bisküvileri ıslatmak için 1 su bardağı ılık süt, içine 1 tatlı kaşığı şeker , 1 tatlı kaşığı nescafe (kedi dili bisküviler bazen fazla süt içebiliyorlar o yüzden duruma göre sütlü karışımı arttırabilirsiniz)

Yapılışı:

Un , şeker , süt karıştırın, yumurta sarılarını karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, kaynayınca ocağı kısın ve içine 1 kutu labne peyniri de koyarak hızlıca karıştırın ve ocağı söndürün.

Pandispanyanın iki katını da sütlü karışım ile ıslatın veya bisküvi kullanacaksanız bisküvileri sütlü karışıma iki tarafını da sırayla batırmak suretiyle (hızlı hareket edin bisküviler dağılmasın) ıslatın ve kalıbın içine yan yana yerleştirin.Bisküvilerin yarısı alt kata yarısı üst kata konulacak.

Alt kat pandispanyanın üzerine (veya bisküvilerin) muhallebinin yarısını dökün ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın (veya ikinci sıra bisküvileri ıslatarak dizin) tekrar kalan muhallebiyi dökün. En son üzerine kakaoyu çay süzgecinden geçirerek eleyin süsleyin.

Buz dolabında soğutun , dilimleyerek servis yapın..

Hatırlatma:

Eğer misafirleriniz kalabalıksa pandispanyaları tek kat olarak hazırlayabilirsiniz . Tek kat pandispanyanın üzerine muhallebi ve diğer pandispanyanın üzerine kalan muhallebiyi döküp kakao ile süsleyin ve iki ayrı tiramisunuz olsun.

Afiyet olsun...
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 15:01   #445
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Yoğun Çikolatalı Kek
Malzeme Listesi:
200 gram bitter çikolata
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik un
200 gram tereyağı
1/2 (1 tatli kasigi) paket hamur kabartma tozu
Yapılışı:

Tereyağı ocakta kısık ateşte eritin, içine çikolatayı parçalayın ve her ikisinin de erimesini sağlayın, ocak kuvvetli olmasın çikolatanız tencereye yapışabiliyor (isterseniz bu işlemi mikrodalga fırında da yapabilirsiniz)

Yumurta ve şekeri 1-2 dakika çırpın, kabartma tozunu katın ve ılımış tereyağlı çikolatayı ilave edin çırpın. Unu katın , homojen bir karışım oluncaya kadar karıştırın. Tabanını tereyağı ile yağladığınız kalıba kek malzemenizi dökün, 170 derecede önceden ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız kalıbı soğuk ve ıslak bezin üzerine koyun 1-2 dakika tutun, kekin kenarlarını kalıptan ayırdıktan sonra servis tabağına ters çevirerek alın. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

NOT:Bu kek alıştığımız keklerden farklı olarak özellikle çikolata tutkunlarına önerebileceğim bir çeşit.

Afiyet olsun....
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 15:01   #446
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Baharatlı Popcorn
Malzemeler:

- 6 su bardağı yağsız patlamış mısır
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı muskat
- 1/2 çay kaşığı zencefil

Yapılışı:

- fırın tepsisine aliminyum folyo yayıp üzerine patlamış mısırları dökün.
- Bir kasede su, şeker ve baharatları karıştırın. Kaşıkla mısırların üzerine gezdirin. Kaşıkla karıştırarak tüm mısırların kaplanmasını sağlayın.
- 175 derece ısıtılmış fırında arada bir iki defa karıştırarak 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp büyük bir kaseye aktarın. Soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 15:02   #447
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

mercimek salatası
Malzemeler:
2 su bardağı mercimek
5 kuru soğan
5 diş sarmısak
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı fuz
1 kahve fincanı sirke
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı hardal
2 katı yumurta
1 domates
1 salatalık
2 sivri biber
1 Tutam maydonoz
1/2 limon suyu


HAZIRLANIŞI :
Mercimeği ayıklayıp soğuk suyun içinde bir gece bekletin. Beklettiğiniz mercimeği süzüp bir tencerede iki buçuk su bardağı suda haşlayın ve daha sonra süzün.
Soğanları ince uzun piyazlık kıyın, tuzla ovup iyice yıkayın. Sarmısakları dövüp karabiber, nane, dimon suyu, hardal, sıvıyağ, tuz ve sirke ile beraber sıcak mercimeğin üstüne ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız salatayı süslemek için katı yumurtayı, domatesi ve sadatalığı ince ince dilimleyip salatanın üzerine yerleştirin. Sivri biber ve maydonozla salatanıza renk verebilirsiniz.

__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 15:02   #448
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

tavuklu patates salatası
MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü (haşlanmış)
3 orta boy patates
2 tatlı kaşığı mayonez
1 büyük kase yoğurt
5 yaprak kıvırcık salata
1 diş sarımsak
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış tavukları iyice küçülecek kadar didikleyin, patatesleri iyice haşladıktan sonra iyice ezin yoğurdu mayonezle karıştırın tuzu isteğe göre sarımsağı ilave edin karabiberi bolca dökün (bu salataya tadını veren
tavuğun karabiberli oluşudur) bir tarafta marullari ince ince kıyın, didiklediğimiz tavuğu yoğurt mayonez karışımının içine dökün, marulları
ilave edin, iyice yoğurdu yedirin ve ardından patatesleri ekleyin, tekrar karıştırdıktan sonra üzerini bir kaşık yardımıyla düzleştirerek
şekillendirin ve en son aşamada üzerine karabiber
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 15:02   #449
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Batırık
MALZEMELER
2,5 Su bardağı ince bulgur
3 Su bardağı ılık su
1,5 Su bardağı tahin
150 gr kuru soğan
3 Orta boy (250 gr)domates
1/2 yemek kaşığı domates salçası
6-7 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir
2,5 Tatlı kaşığı tuz
1,5 Tatlı kaşığı kırmızı biber
1,5 Tatlı kaşığı kimyon
HAZIRLANIŞI
Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp, kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin.
Soğanı soyup ince kıyın. Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın.
Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi,kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tahini katıp tekrar yoğurun. Yeşil
soğan, maydanoz,tuz,limon suyu katıp karıştırın. Avuç içinde, parmaklar arasında sıkarak köfte şekli veriniz, marul(turşu veya domates salatasıyla da servis yapabilirsiniz) ile servis ediniz. Tarifi Seydi~ehir e aittir. Ermenekde batırık, dövülmüş ceviz içiyle, İçel de ise kinciyle(susamla) veya yer fıstığıyla yaparlar. Malatya -BATIRIK- denilen yiyecek bunlardan tamamen farklıdır.

NOT: Kış aylarında kurutulmuş domatesle yapılan batırığın tadı çok güzel olur.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 15:06   #450
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Beşamel soslu patlican musakka...
Malzemeler:
350 gr kıyma
1,5 kg patlican
5 adet domates
8 adet sivribiber
3 diş sarımsak 3 adet kuru soğan
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 tane yumurta
1,5 çorba kaşığı un
0.5 maydonoz
1,5SUBARDAĞI SIVI YAĞ
Yapılışı:
PATLİCANLAR SOYULUR.UZUNLAMAYA İNCE DİLİMLER HALİNDE DİLİMLENİR,TUZLU SUDA BEKLETİLİR.SOĞANLAR KÜP KÜP DOĞRANIR.4 DOMATES SOYULUP KÜP KÜP DOĞRANIR.BİBERLERİN ÇEKİRDEKLERİ TEMİZLENİP İNCE İNCE DOĞRANIR.8 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ İLE SOĞANLAR KAVRULUR. KIYMA İLAVE EDİLİR.DAHA SONRA DOĞRADIĞIMIZ 5ADET SİZRİ BİBERVE DOMATESLR İLAVE EDİLİR.DAMAK ZEVKİNE GÖRE TUZ VE KARABİBER İLE TATLANDIRILIR.HAZIRLADIĞIMIZ BU HARÇ PİŞİNCEOCAKTAN İNDİRİLİR VE BEKLETİLİR.ÖNCEDEN DİLİMLENMİŞ PATLİCANLARDURULANIP KURULANDIKTAN SONRA KALAN SIVI YAĞDA AZ KIZARTILIR.ISIYA DAYANIKLI CAM KABA BİR SIRA KIZARTILMIŞ PATLİCAN DİLİMLERİ BİR SIRA HAZIRLADIĞIMIZ HARÇTAN KONULUR. PATLİCANLAR VE HARÇ BİTENE KADAR BÖYLE DEVEM EDİLİR.DERİN 1 KAPTA SÜT YUMURTA SU VE UN ÇIRPILIR VE YEMEĞİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR.AYIRMIŞ OLDUĞUMUZ BİR DOMETES AY ŞEKLİNDE DOĞRANIR VE KALAN(3)BİBER İLE SÜSLENİR VE YEMEK FIRINA VERİLİR.ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.
Servis Önerileri:
FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ YEMEĞİ PORSİYONLARA BÖLÜNÜR ÇOK İNCE DOĞRADIĞIMIZ MAYDONOZLAR İLE SÜSLENİP SERVİS YAPILIR.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 06:00 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580