|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
31-01-2007, 14:59 | #441 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Kolay Pizza (3-4 kişilik) Malzeme Listesi: 3 kaşık tepeleme yoğurt 2 kaşık tepeleme sıvı yağ (ay çiçek yağı) 1 yumurta 1 tatlı kaşığı kabartma tozu un (yaklaşık 10-11 yemek kaşığı) 1 çay kaşığı tuz Üzeri için: 1 tatlı kaşığı salça 1 yemek kaşığı su ile açılacak 1 tatlı kaşığı kekik, fesleğen rende kaşar peyniri isteğe bağlı sucuk, mantar dilimleri, sosis, zeytin... Yapılışı: Hamuru yoğurun, hafif elinize yapışabilir unlu bir tezgaha alın . Hamuru ikiye veya üçe bölün (ben üçe böldüm). Merdane ile herbir bezeyi yaklaşık yemek tabağı büyüklüğünde 1-1,5 cm kalınlıkta açın, teflon tavada kısık ateşte hamuru arkalı önlü pişirin.Pizza hamurlarınızı pişirip fırın tepsisine alın, üzerine açılmış salçayı eşit miktarda dağıtın, kaşar peyniri rendesini bolca serpin.Ekstra olarak her bir pizzanın üzerinden 1-1,5 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin.. Eğer başka materyaller ilave edecekseniz (mantar, biber gibi) çok ince dilimler halinde hazırlayın, çünkü hamur zaten pişmiş olduğu için kısa sürede pizzanız fırından çıkıyor. Fırında 180 derecede kaşar peynirleri eriyip çok hafif pembeleşene kadar 15-20 dakika tutun. Afiyet olsun...
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
31-01-2007, 15:00 | #442 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Havuçlu ve Tarçınlı Kek Malzeme Listesi: 2 yumurta yarım su bardağı toz şeker 100 gram erimiş soğumuş tereyağı ( tereyağı tercih etmezseniz yarım su bardağı çiçek yağı) 1 adet orta boy havuç yarım çay bardağı kıyılmış ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın yarım su bardağı ve 1 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Yapılışı: Şekeri yumurtalar ile çırpın, yağı ilave edin tekrar çırpın. Kabartma tozunu, tarçını koyun ve unu ilave edin. Tamamen karıştırdıktan sonra rendelenmiş havuç ve ceviz parçalarını içine katın. 25x9 cm lik dikdörtgen kek kalıbı kullandım,hamuru kalıbın içine boşaltın.Daha önceden 170 derecede ısınmış olan fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkan kek kalıbınızı ıslak ve soğuk bir bez üzerine koyarak soğutun,kalıp soğuduktan sonra keki çıkarın. Uyarılar: Bu hamuru 25x9 cm. lik dikdörtgen kek kalıbı ile kullandım, normal 26-28 cm. yuvarlak kalıp bu hamur miktarı için büyük geliyor. 26-28 cm. lık kalıp kullanacaksanız hamuru iki ölçü olarak yapın. Her fırın ayarı birbirinden farklı olabilir, lütfen kekinizin piştiğinden bir kürdan aracılığı ile emin olun. Afiyet olsun...
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 15:00 | #443 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Doğum Günü Keki Malzeme Listesi: Kek Malzemesi: 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1,5 su bardağı buğday nişastası, yarım su bardağı un 1 paket şekerli vanilin Yapılışı: Şeker ve yumurtaları 1-2 dakika çırpın, diğer malzemeleri ilave ederek çırpmaya devam edin. Yağlanmış ve unlanmış fırın kabınıza (26-28cm) dökün ve 170 derecede 5-6 dakika önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin(pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin). 1 paket krem şantiyi ve ya pasta kremasını hazırlayın, kekin arasına ve üzerine kaplamak için kullanılacak. Mevsim meyvelerinden ince dilimler hazırlayın. Kek ılıdıktan sonra keki ikiye ayrırın. Iıyınca ikiye ayırdığınız kekin arasına krem şantiden dökün. Hazırladığınız meyveleri serpin ve kekin ikinci katını da üzerine kapatın.Krem şanti ile üst ve yanları da kapatın. Pastanın yanlarını süslemek için ince kesilmiş badem dilimleri kullanıldı, siz arzu ettiğiniz şekilde pastanızı süsleyebilirsiniz. Hatırlatma: -Bu kek 4 katlı olarak hazırlandı , o yüzden iki ölçü kek malzemesi kullanıldı. Afiyet olsun...
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 15:00 | #444 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Tiramisu Malzeme Listesi Kakaolu hazır pandispanya veya 1 kutu kedi dili bisküvi dili bisküvi ile Muhallebi 1 kutu labne peyniri 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı şeker 1/2 litre süt 2 yumurtanın sarısı Üzeri için kakao ve pandispanya veya kedi dili bisküvileri ıslatmak için 1 su bardağı ılık süt, içine 1 tatlı kaşığı şeker , 1 tatlı kaşığı nescafe (kedi dili bisküviler bazen fazla süt içebiliyorlar o yüzden duruma göre sütlü karışımı arttırabilirsiniz) Yapılışı: Un , şeker , süt karıştırın, yumurta sarılarını karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, kaynayınca ocağı kısın ve içine 1 kutu labne peyniri de koyarak hızlıca karıştırın ve ocağı söndürün. Pandispanyanın iki katını da sütlü karışım ile ıslatın veya bisküvi kullanacaksanız bisküvileri sütlü karışıma iki tarafını da sırayla batırmak suretiyle (hızlı hareket edin bisküviler dağılmasın) ıslatın ve kalıbın içine yan yana yerleştirin.Bisküvilerin yarısı alt kata yarısı üst kata konulacak. Alt kat pandispanyanın üzerine (veya bisküvilerin) muhallebinin yarısını dökün ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın (veya ikinci sıra bisküvileri ıslatarak dizin) tekrar kalan muhallebiyi dökün. En son üzerine kakaoyu çay süzgecinden geçirerek eleyin süsleyin. Buz dolabında soğutun , dilimleyerek servis yapın.. Hatırlatma: Eğer misafirleriniz kalabalıksa pandispanyaları tek kat olarak hazırlayabilirsiniz . Tek kat pandispanyanın üzerine muhallebi ve diğer pandispanyanın üzerine kalan muhallebiyi döküp kakao ile süsleyin ve iki ayrı tiramisunuz olsun. Afiyet olsun...
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 15:01 | #445 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Yoğun Çikolatalı Kek Malzeme Listesi: 200 gram bitter çikolata 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağından 1 parmak eksik un 200 gram tereyağı 1/2 (1 tatli kasigi) paket hamur kabartma tozu Yapılışı: Tereyağı ocakta kısık ateşte eritin, içine çikolatayı parçalayın ve her ikisinin de erimesini sağlayın, ocak kuvvetli olmasın çikolatanız tencereye yapışabiliyor (isterseniz bu işlemi mikrodalga fırında da yapabilirsiniz) Yumurta ve şekeri 1-2 dakika çırpın, kabartma tozunu katın ve ılımış tereyağlı çikolatayı ilave edin çırpın. Unu katın , homojen bir karışım oluncaya kadar karıştırın. Tabanını tereyağı ile yağladığınız kalıba kek malzemenizi dökün, 170 derecede önceden ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kalıbı soğuk ve ıslak bezin üzerine koyun 1-2 dakika tutun, kekin kenarlarını kalıptan ayırdıktan sonra servis tabağına ters çevirerek alın. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. NOT:Bu kek alıştığımız keklerden farklı olarak özellikle çikolata tutkunlarına önerebileceğim bir çeşit. Afiyet olsun....
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 15:01 | #446 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Baharatlı Popcorn Malzemeler: - 6 su bardağı yağsız patlamış mısır - 2 yemek kaşığı şeker - 2 yemek kaşığı su - 1 çay kaşığı tarçın - 1/2 çay kaşığı muskat - 1/2 çay kaşığı zencefil Yapılışı: - fırın tepsisine aliminyum folyo yayıp üzerine patlamış mısırları dökün. - Bir kasede su, şeker ve baharatları karıştırın. Kaşıkla mısırların üzerine gezdirin. Kaşıkla karıştırarak tüm mısırların kaplanmasını sağlayın. - 175 derece ısıtılmış fırında arada bir iki defa karıştırarak 15 dakika pişirin. - Fırından çıkarıp büyük bir kaseye aktarın. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 15:02 | #447 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | mercimek salatası Malzemeler: 2 su bardağı mercimek 5 kuru soğan 5 diş sarmısak 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı fuz 1 kahve fincanı sirke 1 çay bardağı sıvıyağı 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı hardal 2 katı yumurta 1 domates 1 salatalık 2 sivri biber 1 Tutam maydonoz 1/2 limon suyu HAZIRLANIŞI : Mercimeği ayıklayıp soğuk suyun içinde bir gece bekletin. Beklettiğiniz mercimeği süzüp bir tencerede iki buçuk su bardağı suda haşlayın ve daha sonra süzün. Soğanları ince uzun piyazlık kıyın, tuzla ovup iyice yıkayın. Sarmısakları dövüp karabiber, nane, dimon suyu, hardal, sıvıyağ, tuz ve sirke ile beraber sıcak mercimeğin üstüne ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız salatayı süslemek için katı yumurtayı, domatesi ve sadatalığı ince ince dilimleyip salatanın üzerine yerleştirin. Sivri biber ve maydonozla salatanıza renk verebilirsiniz. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 15:02 | #448 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | tavuklu patates salatası MALZEMELER 1 adet tavuk göğsü (haşlanmış) 3 orta boy patates 2 tatlı kaşığı mayonez 1 büyük kase yoğurt 5 yaprak kıvırcık salata 1 diş sarımsak tuz karabiber HAZIRLANIŞI Haşlanmış tavukları iyice küçülecek kadar didikleyin, patatesleri iyice haşladıktan sonra iyice ezin yoğurdu mayonezle karıştırın tuzu isteğe göre sarımsağı ilave edin karabiberi bolca dökün (bu salataya tadını veren tavuğun karabiberli oluşudur) bir tarafta marullari ince ince kıyın, didiklediğimiz tavuğu yoğurt mayonez karışımının içine dökün, marulları ilave edin, iyice yoğurdu yedirin ve ardından patatesleri ekleyin, tekrar karıştırdıktan sonra üzerini bir kaşık yardımıyla düzleştirerek şekillendirin ve en son aşamada üzerine karabiber
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 15:02 | #449 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Batırık MALZEMELER 2,5 Su bardağı ince bulgur 3 Su bardağı ılık su 1,5 Su bardağı tahin 150 gr kuru soğan 3 Orta boy (250 gr)domates 1/2 yemek kaşığı domates salçası 6-7 adet yeşil soğan 1 demet maydanoz 1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir 2,5 Tatlı kaşığı tuz 1,5 Tatlı kaşığı kırmızı biber 1,5 Tatlı kaşığı kimyon HAZIRLANIŞI Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp, kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin. Soğanı soyup ince kıyın. Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın. Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi,kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tahini katıp tekrar yoğurun. Yeşil soğan, maydanoz,tuz,limon suyu katıp karıştırın. Avuç içinde, parmaklar arasında sıkarak köfte şekli veriniz, marul(turşu veya domates salatasıyla da servis yapabilirsiniz) ile servis ediniz. Tarifi Seydi~ehir e aittir. Ermenekde batırık, dövülmüş ceviz içiyle, İçel de ise kinciyle(susamla) veya yer fıstığıyla yaparlar. Malatya -BATIRIK- denilen yiyecek bunlardan tamamen farklıdır. NOT: Kış aylarında kurutulmuş domatesle yapılan batırığın tadı çok güzel olur.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 15:06 | #450 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Beşamel soslu patlican musakka... Malzemeler: 350 gr kıyma 1,5 kg patlican 5 adet domates 8 adet sivribiber 3 diş sarımsak 3 adet kuru soğan 2 su bardağı süt 1 su bardağı su 2 tane yumurta 1,5 çorba kaşığı un 0.5 maydonoz 1,5SUBARDAĞI SIVI YAĞ Yapılışı: PATLİCANLAR SOYULUR.UZUNLAMAYA İNCE DİLİMLER HALİNDE DİLİMLENİR,TUZLU SUDA BEKLETİLİR.SOĞANLAR KÜP KÜP DOĞRANIR.4 DOMATES SOYULUP KÜP KÜP DOĞRANIR.BİBERLERİN ÇEKİRDEKLERİ TEMİZLENİP İNCE İNCE DOĞRANIR.8 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ İLE SOĞANLAR KAVRULUR. KIYMA İLAVE EDİLİR.DAHA SONRA DOĞRADIĞIMIZ 5ADET SİZRİ BİBERVE DOMATESLR İLAVE EDİLİR.DAMAK ZEVKİNE GÖRE TUZ VE KARABİBER İLE TATLANDIRILIR.HAZIRLADIĞIMIZ BU HARÇ PİŞİNCEOCAKTAN İNDİRİLİR VE BEKLETİLİR.ÖNCEDEN DİLİMLENMİŞ PATLİCANLARDURULANIP KURULANDIKTAN SONRA KALAN SIVI YAĞDA AZ KIZARTILIR.ISIYA DAYANIKLI CAM KABA BİR SIRA KIZARTILMIŞ PATLİCAN DİLİMLERİ BİR SIRA HAZIRLADIĞIMIZ HARÇTAN KONULUR. PATLİCANLAR VE HARÇ BİTENE KADAR BÖYLE DEVEM EDİLİR.DERİN 1 KAPTA SÜT YUMURTA SU VE UN ÇIRPILIR VE YEMEĞİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR.AYIRMIŞ OLDUĞUMUZ BİR DOMETES AY ŞEKLİNDE DOĞRANIR VE KALAN(3)BİBER İLE SÜSLENİR VE YEMEK FIRINA VERİLİR.ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR. Servis Önerileri: FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ YEMEĞİ PORSİYONLARA BÖLÜNÜR ÇOK İNCE DOĞRADIĞIMIZ MAYDONOZLAR İLE SÜSLENİP SERVİS YAPILIR. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |