Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21-12-2009, 14:37   #41
Muhalif Kartal

alleenje - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
Karetta2002´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yok hoca şunu yaptı,yok bunu yaptı..hoca yanlış yaptı yenildik..sevsinler futbol profesörlerini,hoca bilmiyor siz biliyorsunuz ..sizin dediğinizi yapsa yenilse eminim ki çok takdir edersiniz (!) hocayı..ne yapmış hoca..kalecisi ve ligin en iui defans adamı sakatlanmış,bütün saha içi düzeni bozulmuş,sadece 1 değişikliği kendi insiyatifi ile yapmış ve onunla da golü bulmuş..haftanın en güzel maçının keyfini çıkarmıyorsunuz abuk subuk laflarla hocayı kötülüyorsunuz..çünkü siz futbolu sevmiyorsunuz,siz sporu sevmiyorsunuz siz kimseyi sevmiyorsunuz..taraftarı olduğunuz her şey kazanmalı ki sizin kendi beceremediklerinizi onlar becersin..yahu futbol bu adı üstünde bir oyun..hayatında o sahaya keçi kovalamak için bile girememiş futboldan bihaberler Mustafa Denizli için ;"hoca değil" ,Nihat için de futbolcu değil diyebilme terbiyesizliğinde bulunuyorlar...
Haaadi işinize...
Ben takımımı seviyorum,ben futbolu seviyorum..çook uzun seneler oynadım ve biliyorum ki futbolda yenmek de var yenilmek de..Taraftarı olduğum,çok sevdiğim Beşiktaşıma hizmet eden herkesi seviyorum..Benim hayattaki tek mutluluk kaynağım Beşiktaş değil..Beşiktaş benim hayatımın en önemli renklerinden biri,ama asla herşeyi değil..o kadar yalnız değilim çok şükür..Hiçbir şey bana ,hayatının 50 yılını futbolla haşır neşir bir adama "bu işi bilmiyor" deme hakkını vermez..sizlere de vermez..
Ustacim yapma Allahaskina.Teknigi taktigi bir tarafa koy.Mac inonude ve Ilk yarida rakip yarisahaya gecemiyoruz.Topla oynamalar bizim %38 Bursanin %62.Degisiklikleri,sistemi,taktigi falan bosver.Rakibinin 4-5 kati butceye kurulan bir takim boylesine mahkum oynuyorsa (yenilgiden bahsetmiyorum,mahkum oyun bahsettigim) ve bu buyuk bir takimsa hocanin elestirilmesi gayet normal.Klise olmus hocadan iyimi bileceksiniz gibi soylemlerde bulunmak anlamsiz.Futbolu zevkli kilan herkesin anlayabildigi,basit bir oyun olusu.Maci seyretmekten herkes sizin gibi zevk aliyor.Ama her alanda koyun olmus halki futboldada koyunlastirip fikirlerini soylemekten mahrum edemezsiniz.Herkes elestirilmeli,herkesin begenilmeme durumu olmali ve bu saygi cercevesinde soylenmeli.Yoksa bu tarz forumlara ne gerek var?
Alt 21-12-2009, 16:22   #42

Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı;
"Futbolu zevkli kilan herkesin anlayabildigi,basit bir oyun olusu."
abisi işte ben de tam bundan bahsediyorum...bu takımın hocası da herhalde biraz anlıyordur..Ben eleştirenlerlere birşey demiyorum,demeye de hakkım yok amaaa...
"Denizli bu işten anlamıyor " gibi salaklıklara bozuluyorum..akılınca bir onbir kurup ,"bu onbir sahaya çıokmadığı için yenildik" diyen çokbilmişlere kızıyorum..susmak "koyunluk" değildir..bilmediği ,anlamadığı bir konuda susması o kişinin bir erdemidir..her konuda konuşmaya çalışmak "kakafoni" yaratır dostum...kimse kusura da bakmasın ama futbol;öyle herkesin "ahkam" keseceği kadar da basit bir oyun değildir..futbol bir ilimdir arkadaşım ...ilim dir...hayatında hiçbir antrenmana gitmemiş,hiç bir yükleme,deşarj programını izlememiş,Laktat ölçümünün ne işe yaradığını ve hangi sınırlarda hangi yüklemelerin yapılacağını bilmeyen, hayatında "coopper testi" diye birşey duymayan, testin ne işe yaradığını bilmeyen,bir sporcudaki "beyaz lif kırmızı lif oranının" bilinmesinin ne işe yaradığını bilmeyen ukalalar,Gazete köşelerindeki 3-5 salağın gazı ile Mustafa Denizli neden onu çıkardı ,bunu çıkardı diye ahkam kesecekler..
Yanlış anlama dostum...amacım senin yanlışını bulmak falan değil..ama kusura da bakmasın kimse..bilgi her alanda değerlidir,futbolda da değerlidir..Araştırmamanın,öğrenmemenin,yapmamanın sebebi asla ve asla ;"futbol basit bir oyundur" argümanı ile açıklanamaz... tam tersine herşey kadar futbol da öğrenilmesi ve araştırılması gereken bir olgudur..Bilgi her alan da olduğu gibi futboldada değerlidir..
Sevgi ile kal dostum...

Konu Karetta2002 tarafından (21-12-2009 Saat 16:23 ) değiştirilmiştir..
Karetta2002 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-12-2009, 18:25   #43
Muhalif Kartal

Alıntı:
Alıntı;
abisi işte ben de tam bundan bahsediyorum...bu takımın hocası da herhalde biraz anlıyordur..Ben eleştirenlerlere birşey demiyorum,demeye de hakkım yok amaaa...
"Denizli bu işten anlamıyor " gibi salaklıklara bozuluyorum..akılınca bir onbir kurup ,"bu onbir sahaya çıokmadığı için yenildik" diyen çokbilmişlere kızıyorum..susmak "koyunluk" değildir..bilmediği ,anlamadığı bir konuda susması o kişinin bir erdemidir..her konuda konuşmaya çalışmak "kakafoni" yaratır dostum...kimse kusura da bakmasın ama futbol;öyle herkesin "ahkam" keseceği kadar da basit bir oyun değildir..futbol bir ilimdir arkadaşım ...ilim dir...hayatında hiçbir antrenmana gitmemiş,hiç bir yükleme,deşarj programını izlememiş,Laktat ölçümünün ne işe yaradığını ve hangi sınırlarda hangi yüklemelerin yapılacağını bilmeyen, hayatında "coopper testi" diye birşey duymayan, testin ne işe yaradığını bilmeyen,bir sporcudaki "beyaz lif kırmızı lif oranının" bilinmesinin ne işe yaradığını bilmeyen ukalalar,Gazete köşelerindeki 3-5 salağın gazı ile Mustafa Denizli neden onu çıkardı ,bunu çıkardı diye ahkam kesecekler..
Yanlış anlama dostum...amacım senin yanlışını bulmak falan değil..ama kusura da bakmasın kimse..bilgi her alanda değerlidir,futbolda da değerlidir..Araştırmamanın,öğrenmemenin,yapmamanın sebebi asla ve asla ;"futbol basit bir oyundur" argümanı ile açıklanamaz... tam tersine herşey kadar futbol da öğrenilmesi ve araştırılması gereken bir olgudur..Bilgi her alan da olduğu gibi futboldada değerlidir..
Sevgi ile kal dostum...
Bakin sizin soyledikleriniz dogru.Sizde saygi cercevesinde elestiriye varsiniz.Ama sunu soyleyeyim bilim olan futbol degil antenmandir.Zaten bu konuda takimlarda ozel kisiler calisiyor.Kondusyonere,kaleci antrenorlerine yonelik bir elestiri yokki burda.Yapilan elestiriler herkesin gordugu saha ici stratejiler uzerine.Bu isin mantigi cok basit.Cok mac seyreden,biraz okuyan herkes teknik,taktik,sistem gibi konularda hem bilgi hemde fikir sahibi olur.Denizli bu isi bilmiyor soylemlerine bende katilmiyorum.Ama insanlarin Denizlinin yaptiklarina dogru yapti yada yanlis yapti,gerekceside suydu seklinde yorumlarinin bir zarari yok.Herkes biliyorki teknik heyette,yonetimde burda yazilanlari kaale almaz hatta okumaz.Yaptigimiz sadece cok sevdigimiz BJK hakkinda beyin cimnastigi.
Ayrica suda var.Taraftar urun alip,maca gidip kulube para kazandiriyorsa her konudaki fikri dinlenmelidir.Uygulamak yoneticilerin insiyatifindedir.Basit mantikla satici kulup musteri taraftarsa nasil memnun olacagini dile getirmek musterinin en dogal hakkidir.
Alt 21-12-2009, 18:28   #44
sayende mazoşist oldum!

deja_vu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bimaç şaşırt bizi ya bi maç şapkadan tavşan çıkarma!!!
deja_vu Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-12-2009, 18:49   #45

dartheagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
RamesooN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşım Ertuğrul Hoca Ömeri Ne zaman oyuna aldı ? Bir dakikalara bak istersen..Yusuf oyuna 75 te girdi,Ömer 83 te..
abi ben öncesinde sonrasında değilim o zaman Ertuğrul doğru iş yapmış demek ki bizim ortadaki kontrolü verdiğimizi görünce ömeri de alarak bitirici darbeyi vurmuş oldu. Yusuf önce girmiş sonra girmiş meselesi değil bu aslında saha kuru olsa Ernst ve Fink o sahadaki mücadeleden yorulmamış olsa Ferrari de oyundan çıkmamış olsa Yusuf değişikliği son derece mantıklıydı ama bu şartlarda Yusuf bence yanlıştı mağlubiyet tamamen hocanın suçu değil ama bu Bursaya direk hakimiyet verdi. Yediğimiz gollerde özellikle 3. golde çok kötü defans hataları var o adam 5 kişinin içinden çıkıp orta yapmamalı herkes izledi pozisyonu gol oldu. Neyse gerçekten uzatmak istemiyorum devre arasında gerekli önlemleri alırsa hocamız ki bu konuda güveniyorum kendisine böyle şeyler konuşmak zorunda kalmayacağız. Artık pasif futbol istemiyoruz.
dartheagle Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-12-2009, 19:26   #46

Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı;
"Ama sunu soyleyeyim bilim olan futbol degil antenmandir."
kesinlikle doğru söylüyorsun arkadaşım..ama eleştiri hakkını kendimizde bulduğumuz o saha içi strarejileri inan bana ( %90) bilim olarak kabul ettiğimiz antrenman verileri baz alınarak geliştirilir..yani şunu demek istiyorum..bir hocayı sahaya çıkardığı 11 baz alınarak eleştiriliyorsa ,o takımın çok özel oyuncuları dışında tamamının antrenman verilerini bilmek lazım...bu futbolun çok basit bir kuralıdır..Ayrıca bir takımın yenilgisini yada kötü futbolunu sadece hocaya bağlamak son derece yanlıştır..bunu sadece bulunduğu gazetedeki köşesini torpille elde etmiş ,futboldan zerre nasibini almamış ,trübüne oynayan köşe yazarları yapar..kötü sonuç ve futbolun o takımı oluşturan tüm öğeler sorumludur..Beşiktaş gibi bir takımın santraforu,30 metreden gelen bir ortaya kafa ile vuracağına yanlış vücut açısıyla sol ayağını uzatıyorsa bu hocanın suçu değildir..Bursa maçı,belki de Denizli'nin en az suçlu olduğu,kendi akışını maç içi oluşumların oluşturduğu ,herşeyin Beşiktaş aleyhine tecelli ettiği bir maçtı..Kimse bana Yusuf,Tello,Tabata falan demesin..Bu adamların o maç için ,o şartlarda verecekleri aşağı yukarı aynıdır..Takımın Avrupa standardında oynayan yegane 2 oyuncusu ( ki bunların biri kaleci diğeri stopper mevkii gibi çok kritik pozisyonlarda görev adamları) sakatlanıp çıkarsa ,o maç içinde geri sayım başlamış demektir..Dahası,son iki ayda oynanan maçların zorluk derecesi ve sürekli oynayan ve rotasyonla dinlendirilemeyen 5 oyuncu nun (Ernst,Fink,Sivok,Ferrari,Ekrem) artık resmen sürantrene (verilen idmanı alamaz durumda olmak ) olması takımın omurgasının çökmesine sebep oldu..
Bu takım,4-5 pasif istirahat ve 4-5 günlük rejenerasyon idmanlarının ardından yapılacak makul yüklemelerle gene ligin en iddialı takımı olacaktır..Çünkü ;öyle veya böyle oyun karakterini sahaya yansıtan 1-2 takımdan biridir Beşiktaş..ben güveniyorum..
Hem şampiyon olamasak da canları sağolsun..gecen yıl bizi güldürenler de bunlardı..
Alt 21-12-2009, 19:50   #47

dartheagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Çok güzel açıklamaya çalışmışsın herşeyi abicim de o zaman bana Yusuf yapısında fiziksel özelliklere sahip bir oyuncunun o sahada yüksek verimle nasıl oynayacağını söyler misin? Uğur gibi en azından ayakta durmayı becerebilen bir oyuncu dururken Yusuf un sahayla mücadelesini izlemek hoş olmadı. Yusuf antremanlarda madem bu sahayı kaldırabilecek potansiyeli gösterecek kadar yüksek bir performans gösteriyordu önceki haftalarda düzgün zeminlerde bile neden bu takımın içinde yer alamadı ki en ihtiyacımız olan bölgenin oyuncusu olmasına rağmen. Denizli tek suçlu değil Denizli bunlara çare de bulur ama Bursa maçında da hatası yoktu demek artık biraz objektif olma sınırları dışında. Herkes kadar onun da hatası var. Gerek oynadığımız oyun açısından gerekse tercihleri açısından en azından berabere bitirebileceği bir maçıkaybetti hocamız. Ama bu onun kötü olduğunu futboldan anlamadığını falan göstermez yanlış anlaşılmasın.
dartheagle Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-12-2009, 21:41   #48

Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Oda Olur Yakında Elbet .

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-12-2009, 22:59   #49

ferres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
Alıntı;
abisi işte ben de tam bundan bahsediyorum...bu takımın hocası da herhalde biraz anliyordur
Sevgi ile kal dostum...
evet denizli bu isten anlamiyor benmi salagim denizlimi salak sana birkac cok basit sorum olacak
- beraberligin dahi yetmedigi mecbur kazanamiz gereken cska moskova macina neden 9 defans agrlikli futbolcuyla oyuna basladi...

- neden diyerbakir, kasimpasa , denizli gibi siradan takimlara bile karsi en az 8 defans adamiyla oyuna basliyor

- madem senin dedigin kadar iyi bir hoca almanyada aachen takimini 1 sene calistirdi ve 3. lige düsürdü sonra kendine birak avrupayi türkiyeden bile bir takim bulamadi ve irana gitti sonra oradanda kovdular

- neden besiktastan önce kendisini ön planda tutmaya calisiyor her zaman günü kurtarayim hevesinde ve 1,5 senedir birtane genc futbolcuyu besiktasa kazandiramadi

- wolksburg macinda sampiyonlar ligindeki kendi performansi olan sifir puan rezaletini silmek icin 10 kisi kalmis rakibe karsi risk alip forvet oyuncusu sokmadida gitti defans oyuncusu oyuna aldi ve daha sonra 89 . dakikada nobreyi aldi oyuna

- neden herkesi aptal yerine koyup ligtv de yorumcuyken her mac ertugrul hocayi kötüleyip ben olsam bu takimi 3 forvet oynatirim deyipte geldigi günden beri birak 3 forveti 2 forveti bile oynatmiyor, ve gecen bir röportajinda " ben her gittigim takimda takimimi hücum futbolu oynatirim türkiyeye hücum futbolu anlayisini ben getirdim " diyerek sacma sapan demecler verip milleti kendine birtaraflariyla güldürüyor...

- bana bu sezon yada gecen sezon tr kupasi finali ve bu seneki eziklerin maci haricinde zevk alarak izledigin bir maci sölyermisin...

- bu denizlinin oynattigi futbolun siradan bir anadolu takiminin futbolundan bir farki kaldimi, yani artik sence oynadigimiz futbolla büyük takim görüntüsü veriyormuyuz?

sizin bu iyi dediginiz adamin oynattigi futbolu su anki en amatör hocalar bile oynatir, 9 kisiyle defans yap belki 1 gol atar maci kazanirim....ama ben bisey demiyorum en iyi lafi wolksburg macindaki alman spiker dedi :
" bu takimin ne sistemi var ne taktigi, sirf sansa oynuyor bu takim " baska söze gerk varmi adam bir macta anladi sizin süper teknik adaminizi....
herkes demirörene kiziyor bence ondan önce kizilacak adam denizli , cünkü denizli istedi bu futbolculari ve demirörende aldi...ama birakin futbol oynamayi takim pozisyona giremiyor...
ferres Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-12-2009, 23:15   #50
Muhalif Kartal

Alıntı:
Alıntı;
"Ama sunu soyleyeyim bilim olan futbol degil antenmandir."
kesinlikle doğru söylüyorsun arkadaşım..ama eleştiri hakkını kendimizde bulduğumuz o saha içi strarejileri inan bana ( %90) bilim olarak kabul ettiğimiz antrenman verileri baz alınarak geliştirilir..yani şunu demek istiyorum..bir hocayı sahaya çıkardığı 11 baz alınarak eleştiriliyorsa ,o takımın çok özel oyuncuları dışında tamamının antrenman verilerini bilmek lazım...bu futbolun çok basit bir kuralıdır..Ayrıca bir takımın yenilgisini yada kötü futbolunu sadece hocaya bağlamak son derece yanlıştır..bunu sadece bulunduğu gazetedeki köşesini torpille elde etmiş ,futboldan zerre nasibini almamış ,trübüne oynayan köşe yazarları yapar..kötü sonuç ve futbolun o takımı oluşturan tüm öğeler sorumludur..Beşiktaş gibi bir takımın santraforu,30 metreden gelen bir ortaya kafa ile vuracağına yanlış vücut açısıyla sol ayağını uzatıyorsa bu hocanın suçu değildir..Bursa maçı,belki de Denizli'nin en az suçlu olduğu,kendi akışını maç içi oluşumların oluşturduğu ,herşeyin Beşiktaş aleyhine tecelli ettiği bir maçtı..Kimse bana Yusuf,Tello,Tabata falan demesin..Bu adamların o maç için ,o şartlarda verecekleri aşağı yukarı aynıdır..Takımın Avrupa standardında oynayan yegane 2 oyuncusu ( ki bunların biri kaleci diğeri stopper mevkii gibi çok kritik pozisyonlarda görev adamları) sakatlanıp çıkarsa ,o maç içinde geri sayım başlamış demektir..Dahası,son iki ayda oynanan maçların zorluk derecesi ve sürekli oynayan ve rotasyonla dinlendirilemeyen 5 oyuncu nun (Ernst,Fink,Sivok,Ferrari,Ekrem) artık resmen sürantrene (verilen idmanı alamaz durumda olmak ) olması takımın omurgasının çökmesine sebep oldu..
Bu takım,4-5 pasif istirahat ve 4-5 günlük rejenerasyon idmanlarının ardından yapılacak makul yüklemelerle gene ligin en iddialı takımı olacaktır..Çünkü ;öyle veya böyle oyun karakterini sahaya yansıtan 1-2 takımdan biridir Beşiktaş..ben güveniyorum..
Hem şampiyon olamasak da canları sağolsun..gecen yıl bizi güldürenler de bunlardı..
Saha ici stratejilerin bir kismi antrenman verilerine gore gelistirilir.Ama %90 abarti bir rakam.Yinede sizin bakis acinizdan yola cikalim.Mustafa Denizliyi buna gore degerlendirelim:

1- Denizlinin 2. sezonu.Futbolcularin cogunun fiziksel durumlarini biliyor.Oynayacagi mac sayisi ve tarihleride hazirlik kampindan evvel belli.Denizli antrenman programini nicin bunlari gozonunde tutarak olusturmadi?Futbolcularin fizik kondusyonu ve taktik antrenmanlar nicin yogun mac fiksturu goz onune alinarak planlanmadi? (Eger dogru planlama yapildiysa nicin avrupada husran yasadik ve ligde 5. yiz)

2- Rustunun adalesi aut atisi yaparken koptu.Adale sakatliklari yanlis yada eksik antrenmandan meydana gelmezmi?Heleki sakatliklar konusunda sabikali bir Rustuye aut kullandirmak buyuk hata degilmidir?Rustu yerine bir stoper o atisi kullanamazmiydi.(Ek bilgi:Rustu gibi Kronik sakatliklari olan yada sakatliktan yeni cikmis futbolculara uzun vurus gerektiren duran toplar genelde kullandirilmaz.Sebebide vurus yapan ayagin topla birlikte yerede sert bir sekilde temas edeceginden sakatligin nuksetme olasiligi yukseltmesidir)

3- Mustafa Hoca sizin dediginiz gibi antrenman verilerine gore kadro belirliyorsa sezon oncesi hazirlik yapmayan ve 2 senedir sakat olan Nihat nasil oluyorda takimin bankosu oluyor?

4- Yapilan transferler icinde tam randimanli oynayan sadece 2 oyuncu var.Ferrari ve Fink.Harcanan onca para ve yapilan transferlere ragmen Sampiyon takimin geriledigi yadsinamaz bir gercek.Demekki bir ciddiyetsizlik sozkonusu.

Simdi futboldan az cok anlayan herkes bu elestirileri de yapabilir.Kaldiki antrenman verileri takim stratejilerinde sizin dediginiz kadar rol oynasaydi Morinho,Zagallo,Tele Santana,Lucescu gibi oyun okuyan ve bir mac icinde 3 ayri sistem oynatabilen hocalar efsane olmazdi.
Bir takimin yenilgisini sadece hocaya baglamak tabiki dogru degil.Zaten benimde skorla isim yok.Ama bir hoca takiminda 2.sezonunu yasiyorsa,sampiyon takima dunya kadar para harcayarak transferler yapmissa ve takim kazandigi maclarda dahil tat vermiyor,kotu futbol oynuyorsa orda elestiri oklari hocadan baskasini gostermez.Sonucta hic bir futbolcu kendini zorla aldirtmadi.

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil