![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| |
| | #1 | ||
| Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Et Sarması MALZEMELER 1/2 kg'lık bir et dilimi 100 gr dilimlenmiş jambon veya tavuk eti 1 çorba kaşığı dolma fıstığı 1 çorba kaşığı şam fıstık 1 çay bardağı bezelye 1 çorba kaşığı kuş üzümü bir çay bardağı havuç, küp şeklinde doğranmış küçük baş soğan kekik kereviz sapı tuz, tane karabiber HAZIRLANIŞI Et parçasını, et döveceği ile, kalınlığı biftek dilimi kadar olan dikdörtgen bir biçime sokun. Etin üzerine jambon dilimlerini döşeyin, onun üzerine de sırasıyla tüm malzemeleri yayın, kenarlarını içeri toplayarak, içini dağıtmadan rulo biçiminde sarın ve temiz bir iple rosto bağlar gibi bağlayın. Bağladığınız ruloyu yağlı kağıtla bohçalayıp, tencereye yerleştirin, tuz, tane karabiber, kereviz sapı ve kekik ilave edip, kırkbeş dakika pişirin. Soğuduğunda ipleri açıp, ince ince dilimleyin, yanında mantar sote veya patatesle servis yapın. AFIYET OLSUN!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
| | |
![]() |
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |