![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #11 | ||
Guest
| Kampçılık Kampçılık, teorik bilgilerin uygulamasının yapıldığı açık hava faaliyetlerinden biridir. Kamplar - Çadırlı ve sabit tesis kampları olarak sınıflandırılabileceği gibi; - Ünite kampları - Ulusal kamplar - Mahalli kamplar - Uluslararası kamplar - Yöresel kamplar - Jamboree’ler diye sınıflandırılabilir. Kamp Hazırlığı - -Kampın yapılıp yapılmayacağı ilgili kurumlarca (il temsilciliği, ocak yön. Kur.) tartışılır ve ilgililerce toplantı yapılarak karar verilir. - -Kampçı, lider ve uzman sayısı ile yönetim belirlenir. - -Gerekli izin onayları alınmak için ilgili makamlarla yazışmaya girilir. - -Kamp yönetimi kamp yerini belirler. (Bunu yaparken yerin ulaşım, su, yakacak vb. Durumlar dikkate alınır.) - -Gidiş - dönüş yeri, zamanı ve araç durumu duyurulur. - -Kamp programları ve talimatları hazırlanır. Kamp Programlarında; temel izcilik, uzmanlık, teknik konular, projeler, sergi ve şölen gibi konulara yer verilmelidir. Program bize iş bölümü yapmayı, 24 saati değerlendirmeyi, malzemeyi yerinde kullanmayı, disiplini, ekip çalışmaları ve bütünleşmeyi, uzmanlara hazırlık için zaman kazanmayı sağlar. Kampın ilk günü iaşe olarak kumanya verilmesi idealdir. Yönetim, çadır yerleri, tuvaletleri ve genel amaç çadırlarının yerlerini belirlemelidir. Kamp müdüründen başlayarak aşağıya doğru kadrolaşmak kampın kolay ve sağlıklı yürümesini sağlar. Görevlerin nerede başlayıp nerede bittiğini belirtmek gerekir. Kamp talimatları yapılmalı ve görünecek yerlere konulmalıdır. Eğitim planı izcilerin ilgi ve istekleri daha önceden belirlenerek yapılmalıdır. Her gece bir kamp ateşi yakılmalı ve tüm izcilerin gösterilerde görev almaları sağlanmalıdır. Kampta gezi mutlaka yapılmalıdır. Çünkü gezi bir ihtiyaçtır. Her gün kısa sürede, finale yakın da büyük bir gezi yapılmalıdır. Gezinin amacı genci eğlendirirken eğitmektir. Gezi anında doğayı tanıtmak onların macera duygularını doyurur. Onları daha iyi fırsatı bulurken, izcilikle ilgili konuları da onlara kolayca ve hissettirmeden verebiliriz. Gezi için sağlık, destek hizmeti, idari işler ve eğitim ayrı ayrı düşünülerek planlanmalıdır. Gezi yapılacak aracın fenni muayenesiyle araç sürücüsünün belgeleri kontrol edilmelidir. | ||
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |