![]() |
Kendi Şiirlerim=)) Arkadaşlar Meriç arkadaşımdanda cesaret alarak kendi yazmış olduğum şiirleri sizlerle paylaşmak istiyorum.Umarım beğenirsiniz.:rolleyes: İSTEMİYORUM İstemiyorum... Artık nefes almak, Hayaller kurup yeniden yıkılmak, Bir yalana bağlanıp ardından ağlamak... Biliyorum... Mutluluk çok uzaklarda. Asla varamayacağım bilinmez diyarlarda. Yada farkına varamayacağım kadar yakınımda. Kurtulamıyorum... Batıyorum çıkıyorum ama ne yazık boğulamıyorum. Her defasında o acıyı hissedip yeniden diriliyorum. Ecelden bir defa ölünür ama yaşarken binlerce kez ölüyorum. Kayboluyorum... Sokaklar o kadar karanlık ki çıkışımı bulamıyorum. Bu yollar o kadar yokuş ki düzlüğü bir türlü göremiyorum. Dar kapıdan geçemedim genişleri de istemiyorum.. Ağlıyorum... Ama yüzümdeki yaşları silemiyorum. Çünkü yaşları yüzümde değil kalbimde hissediyorum. Yaram o kadar derin ki kanamasına engel olamıyorum... Yaşlanıyorum... Bedenim aksini iddia etse de Ruhumdaki çizgileri sadece ben görüyorum... Korkuyorum, kaçıyorum, düşüyorum, düşünemiyorum... Ne hissettiğimi bende bilemiyorum. Bilsem de tarif edemiyorum. Gitmek istiyorum gidemiyorum. Dönmek istiyorum dönemiyorum. Dünümü unutamadım bugünümü hatırlayamıyorum. Yarınım olsa da gölgelerden geçemiyorum. Buralar o kadar soğuk ki Güneş doğsa bile hissedemiyorum. Kendimden geçmiş olsam da Bu rüyadan geçemiyorum. Aynı filmi binlerce kez izledim, Ama yeniden başa sarıyorum. Ardından çok fazla koştum Daha fazla düşmek istemiyorum. Bir sabah uyanıp ta, Kabusun bitmesini bekliyorum... En iyi ne kabusum bitsin, Nede uyanayım rüyadan. İstediğin kalbe gir Her zaman sevilirsin kim bilir?? Sevgim sevilmesem de bana yeter, Sözler fayda etmez her şey kalpte biter... |
harika bir şiir olmuş bence,devamını da en kısa sürede bekliyorum |
Dünümü unutamadım bugünümü hatırlayamıyorum. Yarınım olsa da gölgelerden geçemiyorum. Buralar o kadar soğuk ki Güneş doğsa bile hissedemiyorum. Kendimden geçmiş olsam da Bu rüyadan geçemiyorum. ellerine yüreğine sağlık...gerçekten harika bi şiir çok begendim..özellikler bu dizeleri |
çok güzel olmuş...paylaşım için teşekkürler |
ellerine sağlık zeynep |
Teşekkür ederim arkadaşlar. |
aramızda çok yetenekli bir şair var arkadaşlar,kıymetini bilelim... |
Etkileyici.. Eline Sağlık |
bncede çok yeteneklisin zeynep...bekliyoruz şiirlerini |
Arkadaşlar gaza geldim bir şiirimi daha yazıyorum=)) Sallandım... Savruldum iyiden iyiye Düşen her yaprak sızlanırmı kendi içinde Bu salıncak götürürmü beni istediğim yere Savrulunca kavuşurmuyum özlediğim herşeye... Yüzüme vuran rüzgar, Yüzümdeki hissi kalbimede yaşatırmı Acaba biraz daha sallansam İçimdeki acıyı benden alır mı? Çocuk olup döner miyim eskiye Savrulunca kavuşurmuyum özlediğim herşeye... Sallanıyorum.. Örgülü saçlarımı görüyorum Evcilik oynamanın telaşesini yaşıyorum Birden kötü çocuklar oyuncaklarımı bozuyor Özenle hazırladığım herşey yerle bir oluyor Gözlerimden yaşlar damlıyor Neden her güzel şeyi bitirenler olur Yoksa yaşamanın gayesi bu mudur? Bukadar inmek yeterli değil mi merdivenlerden Yoksa çıkmak yukarı öncedenmiydi, eskiden? Hiç mi dinmez bu sessiz fırtına Güneş doğmuyor mu artık buralara Sadece ben miyim böyle hisseden Yoksa yokmu burdan mutlu göçen... |
Devamı Gelsin Cok Güzel Ya ;) |
Bilseydim eğer bir gün ölecek ruhum bedenden önce Bilseydim eğer gidince dönmeyecek özlenenler geriye Bilseydim eğer sözler sadece yalan, kör kuyu olmuş kalpler Bilseydim eğer hiç bilmemek en güzeliymiş meğer Kapandı kapılar açılmaz artık kilitli Koşmaktan yoruldum gitmiyor ayaklarım ileri Bahardan geçti bu beden arıyor artık güzleri Varlığın faydasız yokluğun teselli ediyor beni Yakıldı hayaller ümitler külleri kaldı geride Hiç bitmeyecek derken bak geçmişte kaldı bile Konuşma sadece sus sessizlik bile fazla bedenime Düşüncelerim hain çıktı kaldım ben bilmediklerime Ruhum sızlıyor çok derinde kapanmıyor artık yaram Bin bıçak darbesi yesem acımazdı böyle inan Kimse bir şey demesin varsın geçsin ömrümden kalan Savur beni ey rüzgar, ben değilim bedenimde olan… Yağmur olup yağsam sevindirsem çölleri Kuş olup uçsam şenlendirsem gökleri Eskiye dönüp gitsem alsam filmi geri Hepsi birer hayal vazgeçtim ben imkansızı istemeyi. |
bunları kopyalıyorum haberin olsun tabi altına isminide yazarak ;) harikalar tşkler zeynep |
Bilseydim eğer hiç bilmemek en güzeliymiş meğer.. Bu Cümle Tam Benlik Yüreğine Sağlık.. |
hehe noterden tescilletseydim bari Zeynep Erten diye =))) |
ellerine,yüreğine sağlık zeynep |
eline sağlık zeynep |
Alıntı:
|
Arkadaşlar çok teşekkür ederim çok mutlu ettiniz beni.Bu en sevdiğim şiirdir inşallah beğenirsiniz... Bak sende görüyor musun karşıdaki kelebekleri Çiçeklerin üstüne konan o mucize eserleri Dur kuzuların seslerini duymak istiyorum Boylu boyuna uzanmak çimenlere Koşmak delicesine hiçliğin ortasına Kabullenmek gerçeği ne kadar acı olsada... Sus ürkütme küçük serçeleri Nasılda cıvıl cıvıl ötüşüp Müjdeliyorlar baharın geldiğini... Her dalı cennet kokuyor ıhlamurun Çiçeklerle selamlaşan vızıltısı arıların Doğanın baştan sona bu aydınlanışının Ruhumda olacağını düşünmek hayal bundan sonra... Kıskanmak doğayı baharı kıskanmak Onun gibi solupta yeniden açamamak Bir kere kanadımı yarayı kapayamamak Biten bir baharın ardına bakıp Bir dahaki baharda buluşamamak... Yıkmak isterdim duvarları Kaybedeceğimi bile bile yıkmak.. Koşmak isterdim arkasından Yetişemeyeceğimi bile bile koşmak... Gülümsemek isterdim hayata Bekleyen hüznünü kabullenmiş olarak... Düşmek isterdim yerlere Daha güçlü kalkacağımı düşünerek Haykırmak isterdim derdimi Birinin duyacağını umut ederek Ağlamak isterdim doyasıya Sonsuza kadar güleceğimi bilerek... Ortak olmak isterdim bahara Onun gibi yeniden doğmak bir daha Uçmak isterdim kelebekler gibi Az da olsa ömrü, mutlu olmak bu yaşamda Güneşi hissetmek isterdim ıhlamur gibi Cennet kokusunu taşımak her dalında... Hayat cennettir mutluyken Cehennemin dipsiz kuyusu kötü anında. Aslında güzeli düşünmek gerekir Karşılaşmış olsanda acıyla Hüzünde güzeldir bazen Yaşamasını bildiğin anda. Kendim olmak isterim yeniden Her ne kadar yalancı bahara aldanmış olsamda... |
Sonuncusunuda yazim bare... Bir yaprak daha düştü, Arka bahçedeki koca çınardan. Diğerleri sıra bende mi diye, Baka kaldılar arkasından. Yaprak en mutlusuydu ağacın, Neşe kaynağıydı arkadaşlarının. Aslında farkındaydı birgün olacakların, Ama en önemlisi değil mi tadına varmak anın? Keşke uyanmak olmasa toz pembe rüyalardan Keşke insan hiç dalmasa hemen uyansa kabuslardan... Bahar çabuk gelip geçti, Sonra geldi kavuran yaz. Yapraklar iyice alıştılar birbirlerine, Düşünmediler geçer mutluluk geriye kalır yas... Ardından yağmurlar yağmaya başladı, Sonbahar fısıldıyordu yaklaştığını... Keşke uyanmak olmasa toz pembe rüyalardan, Keşke insan hiç dalmasa hemen uyansa kabuslardan... Yaprak dedi arkadaşlarına; Sizlerle yaşamak güzeldi Ama en kötüsü ayrılığı bilmekti. Sanırım bizimde ömrümüz bitti. Herşeye rağmen hatıralarım çok güzel, Sonu acı olsada yaşam buna değer... Gün gelir sevinçten, Gün gelir acıdan yaşlar dökülür. Her nekadar acı çeksende, Güzel bir söz onu unutturur. Geriye takılıp kalma, Herşey geri döner sanma. İster mutlu ol ister olma, Yaşamak zorundasın bu hayatta. İyisimi sen yaprak gibi düşün, Herşeyin bir sonu var ama Mutlu olmalısın yaşadığın anda... |
ya yeter kızım ağlatacan mı beni burda :):) |
Bitti zaten canım diğerleri kağıtlarda pc ye geçirmeye üşeniyorum=))Ağlama özürlü biri olarak hiç ağlayamadığım için şiir yazarak atıyorum içimdekileri naparsın=(( |
Alıntı:
ağlama hem kötü bişe :D |
o da doğru ama içine atmakta kötü ya neyse bizi bu hale getirenler utansın=)) |
Şiirleri sevmem ve şiirden de anlamam aslında ama bu bir yetenek, bir mezihet şiir yazmakta anlamak ta klişe olacak ama yüreğine sağlık :) |
forumumuzun usta şairi:) |
paylaşım güzeldir....şiirlerin paylaşımı daha güzeldir....ancak bunların içinde en güzeli medeni cesaret ile şiirlerini yani duygularını bizimle paylaşmandır ellerine yüreğine sağlık bende yazacam bundan sonra önce olduğu gibi |
sen şiir yazıomuydun faruk :o şaşırtıyosun bni :D:D |
Alıntı:
|
evet şimdi o konuya bakıyorum bnde.... şaşırt bizi faruk ::D:D |
Yazın arkadaşlar yazın, yazmak iyidir=))Bende bir şiir üzerindeyim şimdi birtürlü bitiremedim:( |
ZeynooM banada şiir yazıcakkkk :) |
Evet hayatım aklımda, en yakın zamanda gelecek şiirin;) |
Alıntı:
|
Nurancım canım kardeşim umarım beğenirsin.... Fark edilmek istemiş yaprak ömrünce Rüzgar çarpan bedeninde hissetmek sevgiyi... Fark etmiş belki... Güneşe olan borcunu, Suya olan tutkusunu, Toprağa olan duygusunu, Ama fark edilmek istemiş hep... Belki bir gün fark ederler diye hayal etmiş, Ümidi hiç bitmemiş tükenmemiş... Her doğan gün onun için yeni bir heyecanmış... Günler geçmiş aylar geçmiş Hep beklemiş.... Sonra bir gün insanlar gelip, Koparmışlar yaprağı... İşlemişler güzelleştirmişler Süslemişler bayağı... Çok güzel olmuş yaprak, Evin en güzel yerine koymuşlar onu... Artık herkes onu fark eder olmuş, Gelen giden onun güzelliğinden bahsediyormuş. Yaprağın dikkatini çekmiyormuş fark edilmek... Rüyası gerçekleşmiş olsa da uyanmak istiyormuş artık Ait olduğu yere dönüp beklemek istiyormuş. Bekleyip ümit etmek, Onu gerçekten kendi olduğu için Fark eden biri olacağını düşünmek.... Hep böyle olmaz mı zaten, Önce hayal ederiz... Sonra başlarız peşinden koşmaya. Hayal bize o kadar uzak gelir ki Yetiştiğimizin farkına bile varamayız. Yada vardığımız yer Olmak istediğimiz yer değildir. Ben bunu istemedim dersin, Beklediğim, hak ettiğim bu değildi... Acaba ne yapmalı? Vazgeçmeli mi hayal kurmaktan? Yada imkansızı mı istemek gerekir... Sürekli kovalamak için hayatı... Yada kabullenmek mi lazım? İyisiyle kötüsüyle... Tadına varılmalı mı anın? Yoksa geride kalıp hüzünlere mi sarılmalı? Acılarla örtmeli miyiz bedenimizi??? Kilit vurup paslanmaya mı bırakmalıyız kalbimizi??? Eğer vazgeçersek her şeyden, Geriye dönüp baktığımızda, O keşkeler rahat bırakacak mı bizi?? Geçmişe gitme isteği, Yakıp kavurmayacak mı bedenimizi??? Her doğan günün, yaşadığımız her anın, Bize verilen bir hediye olduğunu, Hatırlayıp da şükreden var mıdır acaba??? Evet yaşıyorum,hissediyorum,seviyorum.. Birçoğundan daha şanslıyım biliyorum... Bugün varsam eğer, Benim için yeni bir umut demektir... Fark edilmesem de fark etmeliyim, Fark edilmek için fark etmemeliyim... Ki ben fark edebiliyorsam eğer... Yaşıyorum demektir... Fark edilmeyi bekleyen o kadar çok şey var ki... En iyisi kafamızı kaldırıp silkinmeliyiz bi!!! Mutluluk bir başkasında değil, Olmasını istediğimiz yerdedir. Yeter ki fark etmesini bilelim.... |
Zeynoomm ne diebilirim sanaa süpersin canım bemmm... Bütün gün dinliorus birbirimizi...süpersin mhteşem ötesi nasıl tarif edeyim seni yaa :) çoooookkk teşekkür ederim şiir için çookk çooookk...:) |
emeğine sağlık;)şair seni:) |
Varlığım yokluğumun kardeşidir artık, Aynaya baktığımda gördüğüm hiçim. Hayaller daimi düşmanımdır artık, Karayla yazılmış bu kader benim... İstesem de olmaz ki, silinmez kara, Denedim olmadı, sitem ne fayda. Kaçsam da kovalar, bitmez bu dava, Güzlere alıştım, yoldaşlar bana... Sevinmek bu cana ihanettir artık, Hüzünler olmalı daimi dostum. Gülmemi isteme, unuttum artık, Ağlamakla başladım, onla biterim. Neden eceli bekler ki insan? Yok mudur çıkacak başka kestirme? Ezeli bedende ebedi acı, İnsansın her şey boş, fazla düşünme. Baharı sevemem, kışları verin. Kaderi silemem, boyun eğerim. Ne söylesem faydasız, gülüp geçerim. Emanetin çok durdu, al artık senin... |
Eline Sağlık Zeynooomm :) |
zeynep harikasın yaa.. muhteşem şiirler yazıyorsun duygulandım valla ellerine yüreğine sağlık |
Türkiye`de Saat: 07:34 . |