![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #461 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Soslu Et Malzemeler 1 Koyun kolu 2 Çorba kaşığı un 2 Su bardağı et suyu 2 Su bardağı su 4-5 Diş sarımsak 2 Çorba kaşığı sirke 2 Çorba kaşığı yoğurt 2 Çorba kaşığı tereyağı Yarım demet dereotu Tuz, kırmızı biber Hazırlanışı * Koyun kolunun etini kemiklerinden ayırarak kuşbaşı iriliğinde doğrayın. * Etleri ısıtılmış çelik tencereye alıp, hiç yağ ve su koymadan ara sıra karıştırarak etler suyunu bırakıp çekene dek pişirin. * Etler bıraktıkları suyu iyice çekince tuzunu ayarlayın. * Etletin üzerine üç parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin. * Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak etler yumuşayana dek pişirin. * Etleri delikli kepçe ile alıp, kapaklı bir kap içinde bekletin. * Bir tencereye dövülmüş sarımsak, un, et suyu, sirke, yoğurt, tuz ve suyu ilave edip karıştırarak koyulaşana dek pişirin. * Sosu servis yapmadan önce etlerin üzerine dökün. * Tereyağını eritip, içinde kırmızı biberi kızdırın. * Biberli yağı soslu etin üzerine gezdirip, servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #462 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Kuzu Haşlama Malzemeler 6 Adet kuzu incik 2 Adet soğan 3 Adet patates 1 Adet havuç 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı un 1 Adet limon suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı * Kuzu incikleri, kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy tencereye koyun. * Üzerine 3 su bardağı su ilave edip, biraz yumuşayana dek haşlayın. * Başka bir tencerede margarini eritin. * İçine rendelenmiş havuçları koyun ve 3 dakika kadar devamlı karıştırarak kavurun. * Unu serpiştirerek ilave edin ve biraz daha karıştırın. * Suyunu süzdüğünüz kuzu incikleri ve et suyunu tencereye ilave edin. * Patatesleri soyun ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün. * Limon suyunu dökün, tuzunu ayarlayın ve karabiber serpiştirin. * Kaynadığında oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp, atın. * Patatesler yumuşadığında servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #463 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Pirzolalı Patates Malzemeler Yarım kilo patates Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 Adet et suyu tableti 1 Tutam maydanoz Pirzolalar için : Yarım kilo pirzola 2 Adet domates 1 Adet sivri biber 1 Tatlı kaşığı kekik Tuz, karabiber Hazırlanışı * Patatesleri soyup, yıkayın. * Bir tencereye alın ve sıvıyağı ekleyin. * İçine et suyu tabletini katın. * Kısık ateşte kendi halinde kızartın. * Ateşten indirmeden önce üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serpin. * Sallayarak karıştırın. * Kızgın tavada pirzolaları yağsız olarak kızartın. * Başka bir tavada ince doğranmış domatesleri ve biberleri pişirin. * Üzerlerine pirzolaları dizin. * Tuz, karabiber ve kekik serpin. * Etleri ters yüz ederek 10 dakika pişirin. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #464 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Kağıtta Ciğer Malzemeler Yarım kilo karaciğer 2 Diş sarımsak 1 Tatlı kaşığı kekik 1 Çorba kaşığı sıvıyağ 1 Çorba kaşığı margarin Tuz, karabiber 1 Tabaka yağlı kağıt Hazırlanışı * Ciğeri kuşbaşı doğrayıp bol suda yıkayın. * Süzgece alıp suyunu tamamen süzün. * Sarımsağı ince ince kıyıp tuz, karabiber ve kekikle karıştırın. * Hazırladığınız karışımı ciğere ilave edip, karıştırın. * Bir tabaka yağlı kağıdı 4 eşit parçaya bölün. * Kağıt parçalarını fırın tepsisine yerleştirin. * 1 Çorba kaşığı sıvıyağ ile kağıtların her tarafını yağlayın. * Ciğerli karışımı 4 eşit parçaya bölüp, kağıtların içine doldurun. * Küçük parçalara ayrılmış margarini paylaştırın ve kağıtları açılmayacak şekilde paket yapın. * Önceden 250 derecede ısıtılmış fırına verip, 15-20 dakika kadar pişirin. * Ciğer paketlerini servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
![]() | ![]() |
![]() | #465 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Malzemeler 1 Adet kuzu budu 1 Tatlı kaşığı biberiye 1 Adet soğan 1 Kahve fincanı mısırözü yağı 1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi 3 Adet haşlanmış havuç Tuz, karabiber Hazırlanışı * Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp bütün olarak açın. * Soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 Kahve fincanı mısırözü yağını karıştırıp etin üzerine sürün. * Etin üzerine bıçakla çeltikler atın. * Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlenmiş havucu koyun ve rulo şeklinde sarın. * İple her yerinden sıkıca bağlayın. * Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın. * Sürekli çevirerek ruloyo hafif kızartın. * Bu arada pişirme sosu için tavaya mısırözü yağını alın. * Salça dövülmüş sarmısak, 1 Kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın. * Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. * Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun. * Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin. * Dilimleyerek servis yapın.
![]() | ![]() |
![]() | #466 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Arnavut Ciğeri Malzemeler 1 Adet koyun ciğeri Yarım su bardağı un 1 Su bardağı sıvı yağ 2 Adet soğan Yarım demet maydanoz Tuz Hazırlanışı * Ciğeri temizleyin, küp küp kesin, yıkayın ve süzgece koyun. * Suları süzülünce ciğerleri una bulayın. * Yağı kızdırın. * Fazla unlarını döküp kızgın yağda kevgirle karıştırarak biraz pişirin. * Piyaz için soğanı doğrayın ve kıyılmış maydanozla karıştırın. * Ciğerleri ve hazırladığınız piyazı servis tabağına alın ve servis yapın. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #467 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Yoğurtlu Et Malzemeler 3 Çorba kaşığı zeytinyağı 500 gr kuşbaşı et 1 Adet yumurta 2 Su bardağı yoğurt 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı karabiber Hazırlanışı * 3 Çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, kızdırın. * Yarım kilo eti tavaya ilave edip, yağda kavurun. * Dilediğiniz miktarda karabiber ve tuz ekleyin. * Diğer tarafta yumurtayı tuzla çırpın. * Daha sonra yoğurda ilave edip, iyice karıştırın. * Orta boy bir fırın kabına etleri yayın. * Üzerine yoğurtlu karışımı gezdirin. * Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. * Pişen yemeği fırından aldığınızda üzerine karabiber serpip, dilerseniz sıcak pideyle servis yapın. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #468 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Kuzu Kol Kızartma Malzemeler 1 Adet kuzu kol 2 Yemek kaşığı sıvıyağ 1 Yemek kaşığı salça 1-2 Diş sarımsak Tuz, karabiber, kekik Hazırlanışı * Yağ, tuz, karabiber, kekik, salça ve dövülmüş sarımsağı karıştırın. * Eti fırın tepsisine alıp üzerine hazırladığınız karışımı sürün. * Kalan sosu fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. * Pişme sırasında arada bir sosu kaşıkla alarak etin üzerine gezdirin. * Suyu azalmışsa etin üzerine biraz sıcak su dökebilirsiniz. * Etin üzeri kızarınca fırın ısısını azaltıp pişirmeye devam edin. * Fırını kapatıp 5-6 dakika sonra çıkartın. * Pilav eşliğinde sıcak olarak servis yapın. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #469 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Meksika Bifteği Malzemeler Yarım kilo biftek Yarım kilo taze fasulye 4-5 Adet sivri biber 2 Çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, kırmızı biber Hazırlanışı * Öncelikle biftekleri bıçakla çizerek içlerinin daha iyi pişmesini sağlayın. * Tuz ve karabiber serpin. * Yağın yarısını tavaya alın. * Yaü eridiğinde biftekleri arkalı önlü hafifçe pişirin. * Pişirdiğiniz biftekleri servis tabağına alın. * Diğer yandan, sivri biberleri ince doğrayıp bifteklerin kenarına alın. * Fasulyeleri de çok az su ile haşlayıp, bifteklerin yanına dizin. * Kalan tereyağını eritip, kırmızı biberi ilave edin. * 1 dakika kızdırıp, biberli yağı fasulyelerin üzerine gezdirerek servis yapın. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #470 | ||
![]() Üyelik tarihi: Jun 2007 Yaş: 49
Tecrübe Puanı: 19 ![]() |
Sayfa BaÅŸlığınız africa usulu mantarlı tavuk snitzeli deneyin birde.. ![]()
__________________ Lütfen Konu acarken konunun var olup olmadıgını kontrol ediniz.. ------------------------------------ Lütfen Forum kurallarını okuyunuz.. | ||
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |