Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Mutfak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-01-2007, 14:31   #31
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ELMALı KEK (kolayı)

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 bardak un
1 bardak şeker
2 adet elma (orta boy)
1 avuç ceviz (arzuya göre)
1 paket kabartma tozu


HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Karışımın içine un, kabartma tozu ilave edin ve tekrar karıştırın. elmaların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın karışıma ekleyin. Cevizi elinizde küçük parçalar haline getirin ve karışıma ilave edin tekrar karıştırın. Yağlanmış kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dakika pişirin.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 14:32   #32
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ELMALı MOZAIK PASTA

MALZEMELER

Büyük paket Petibör bisküvi
1,5 su bardağı Süt
1 paket Vanilyalı puding
2 adet Elma
2 su bardağı ceviz



HAZIRLANIŞI

Puding süt ile pişirilir ve soğumaya bırakılır. Bisküviler ve cevizler geniş bir kabın içine kırılır. Elmalar rendelenip, suyu sıkılıp bisküvilere eklenir. Ardından soğuyan puding de karışıma eklenip yoğurulur. Malzemeler
birbirine yapışı, toplanınca geniş bir poşete sarılır ve buzlukta 2-3 saat bekletilir.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 14:32   #33
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ELMALı PASTA

MALZEMELER

5 adet elma
1 paket çifte kavrulmuş fındık
1 paket çifte kavrulmuş bisküvi (petibör)
3 yemek kaşığı kakao
125 gr margarin
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
3 adet yumurta


HAZIRLANIŞI

Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin, fındıkları havanda dövün ve bisküvileri ufak ufak parçalayın. Rendelenmiş elmaları fındık ve bisküviyle karıştırıp bir borcama yayın. Ayrı bir yerde 1 bardak süt ile krem şantiyi mikser yardımıyla çırpın elmalı karışımın üstüne dökün.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 14:32   #34
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ELMALı, ÜZÜMLÜ CEVIZLI KEK

MALZEMELER

3 yumurta
3 orta boy elma
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
alabildiği kadar un ( 3 su bardağı kadar )
kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz


HAZIRLANIŞI

Yumurta, yağ ve şeker iyice karıştırın. Çekirdeklerini ayıkladığınız kabuklarını soyduğunuz elmaları, ince ve ufak ufak doğrayarak üzüm ve cevizle birlikte karışıma ilave edin. Akışkan bir halde olacağı kadar un, kabartma tozu ve tarçını ilave edin, yağlanmış ve biraz un serpilmiş kek kalıbına dökülür. 165-170 derecede 45 dakika pişirilir. (Eğer üzüm ve ceviziniz yoksa üzülmeyin, onlar olmadan da kekinizi yapmanız mümkündür. Yalnız kekin kıvamını ayarlamanız gerekir, süt veya yoğurt kullanılmaması açısından büyük kolaylık sağlar.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 14:32   #35
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ELMALı-ÇIKOLATALı KEK

MALZEMELER

3 adet yumurta
çikolata rendesi
1.5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 adet elma, kuşbaşı doğranmış


HAZIRLANIŞI

Yumurta, şeker ve vanilyayı iyice çırpın, diğer malzemeleri de katıp, tart kalıbına dökün. Piştikten sonra üzerine çikolata rendeleyin.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 14:33   #36
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

FıNDıKLı BROWNIE

MALZEMELER

1 su bardağı un
4 yumurta
1/4 paket margarin
½ su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
1 bardak doğranmış çikolata
1/2 bardak doğranmış fındık (öğütülmüş değil)
2 kaşık su


HAZIRLANIŞI

Dikdörtgen kek kalıbına alüminyum folyo serin. Çikolata su ve margarini orta boy tencerede çok kısık ateşte eriyene kadar karıştırın. Malzemeler iyice eriyip birbirine karışınca şekeri ilave edin. Ateşten indirin.karışıma vanilya, yumurta, unu ekleyin. Hamur haline gelene kadar karıştırın. Fındıkları ekleyin. Kek kalıbına koyun.180 derecede üzeri sertleşene dek pişirin.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 14:33   #37
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

FRAMBOAZLı CHEESE CAKE

MALZEMELER

2 paket eti burçak
150 gr margarin
1 bardak katı yoğurt
1 su bardağı toz seker
3 yumurta
1 paket vanilya
1 kutu krem peynir
2 paket donmuş framboaz
2 bardak vişne suyu
2 çorba kaşigi nişasta


HAZIRLANIŞI

Bisküvileri blendirda ezin. 150 gr. eriyen margarin ile karıştırın ve yuvarlak tart kalıbına yayın. 1 bardak yoğurt, 1 bardak şeker, 3 yumurta, 1 paket vanilyayı iyice çırpın sonra krem peyniri ilave edin, bisküvilerin üzerine bu karışımı dökün ve fırında 25 dk. pişirin. Diğer tarafta 2 paket framboazı çırpın, 2 bardak vişne suyu, 2 çorba kaşiği şeker , 2 çorba kaşiği nişastayı pişirin. Fırından çıkarttığınız tart soğuyunca pişirdiğiniz karışımı üzerine dokün, en az 24 saat dolapta bekledikten sonra servis yapın.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 14:33   #38
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

HAVUÇLU KEK

MALZEMELER

3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardagı ceviz
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 adet rendelenmiş elma
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın


HAZIRLANIŞI

Yumurta, yağ ve şekeri iyice çırpın. Sonra sıra ile un, havuç, elma, tarçın, ceviz, kabartma tozu ve vanilya ekleyin.
150-175 derecede 45 dakika pişirin.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 14:34   #39
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

HavuÇlu Kek- I

Malzemeler

1/2 Su BadaĞi Cevİz İÇİ.
2 Su BardaĞi RendelenmİŞ HavuÇ
1 Su BardaĞi Şeker
4 Yumurta
1/2 Su BardaĞi Un
1 Paket Karbonat


HazirlaniŞi

Yumurta Ve Şeker BeŞ Dakİka Çirpilir. DİĞer Malzemeler Katilip KariŞtirilip YaĞlanmiŞ Tepsİye DÖkÜlÜr. Sonra Firina Verİlİr.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-01-2007, 14:35   #40
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

HAVUÇLU KREMALı PASTA

MALZEMELER

4 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 paket vanilya
1 paket tarçın
1 paket kabartma tozu
Kreması için :
1 kilo süt
1,5 bardak şeker
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
2 kaşık kakao
1 küçük paket margarin yağı


HAZIRLANIŞI

Yumurta ile şeker 5-10 dakika çırpılır. İçine rendelenmiş havuç çekilmiş ceviz, tarçın ve kabartma tozu teker teker karıştıra karıştıra ilave edilir. İyice karıştıktan sonra 2 bardak un ilave edilir, yağlanmış ve unlanmış orta büyüklükte yuvarlak fırın tepsisine boşaltılır orta hararetli fırında 40-45 dakika pişirilir. Piştikten sonra çıkarılır. Ters yüz edilir naylon iplikle veya keskin bir bıçakla ortasından ikiye kesilir. Arasına diğer tarafta muhallebi gibi hazırlanan kakaolu kreması sürülür diğer pasta üstüne konulur aynı şekilde ona da krema sürülür hindistan cevizi serpilir.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 17:30 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580