![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
![]() | #31 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | zırbaç Malzemeler : 10 koyun ve keçi paçası 10 diş sarımsak 1 gr. zerde 2 1/2 çorba kaşığı sirke 8 dövülmemiş karabiber -------------------------------------------------------------------------------- Hazırlanışı : Paçaları iyice yıkayıp temizleyin ve ateşte üzerlerindeki kılları alazlayın. Bu paçaları 8 bardak su, tuz ve karabiber ile kaynatıp pişirin. Paçalar pişince kemiklerinden ayırın ve suyunu süzün Ayıklanmış paçaları zerde ile tekrar tencereye koyun ve bir sefer kaynatın. Bu arada sarımsakları iyice dövün ve sirke ile karıştırın. Zırbacı ateşten indirin ve bu sirkeli sarımsakla karıştırın. Sıcakken kaplara boşaltılıp soğumaya bırakın. Servisten önce bu kaseleri ılık suda hafif ısıtın ve tabaklara başaşağı çevirerek koyun ve servis yapın. NOT: Zırbaç ateşten indirildikten sonra sıcak da servis yapılabilir fakat soğuk zırbaçın görünümü çok daha iştah açıcıdır.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #32 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | İzmİr KÖftesİ ------------ Malzemeler : 500 gr. orta yağlı koyun kıyması 3 adet domates veya 4 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası 4 adet patates 3 çorba kaşığı margarin 3 dilim ekmek içi 1 adet soğan 1/2 demet maydanoz Karabiber Tuz ------------- Hazırlanışı : 2 defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun. Bunları iyice yoğurduktan sonra ıslak avuçlarla oval şekil vererek 1 parmak kalınlığına getirin. Patatesleri soyup köfte büyüklüğünde yuvarlak dilimler kesin. Bir tavada margarini eritin ve patatesleri bu yağda kızartıp bir tepsiye dizin. Daha sonra aynı yağda köfteleri kızartıp patateslerin üzerine koyun. Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış domates salçasını koyup 2 dakika kavurun ve 1/2 bardak su ilave edip kaynatın. Bu kaynatılan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Kapağı kapatın ve 15 dakika pişirin. Servis tabağına köfteleri patateslerin üzerinde olarak çıkartıp servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #33 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | HasanpaŞa KaĞit Kebabi _ Malzemeler : 1200 gr. kuzu veya koyun eti 2 adet domates 3 adet havuç 1 sap kereviz 5 adet patates 1 adet soğan 2 tatlı kaşığı kekik 1 çorba kaşığı margarin 8 adet yağlı kağıt Karabiber Tuz ------------ Hazırlanışı : Domatesin kabuklarını soyup, küçük parçalara doğrayın. Soğanı rendeleyin. Maydanozla kereviz yapraklarını temizleyip yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Havuçların dışlarını kazıyın, kabukları soyulmuş patateslerle birlikte ufak parçalara doğrayın. Eti de kuşbaşı doğrayın. Bir tavaya margarin ile rendelenmiş soğan ve kesilmiş etleri koyarak karıştırarak kavurun. Etler kavrulunca bunları yağlı kağıtların ortalarına yerleştirin. Sebzeleri de üstlerine serpiştirin. Tuzunu, biberini ve kekiğini de serptikten sonra her yağlı kağıdın uçlarını paket yapar gibi birleştirerek iyice kapayın. Kağıt paketleri bir tepsiye yerleştirdikten sonra orta sıcaklıkta bir fırına koyun. Fırının ısısını hafifletin ve kebapları fırında 2 saat pişirin. Kebaplar pişince bunları kağıtlarıyla servis tabağına yerleştirip sofraya çıkarın. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #34 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | ARNAVUT CİĞERİ ( 6 Kişilik ) Malzemeler : 1 adet koyun ciğeri 1/2 su bardağı un 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 su bardağı çiçek yağı 4 adet büyük soğan 3 adet patates Yarım adet maydanoz 1/2 çorba kaşığı pul kırmızıbiber Tuz ------------------------------ Hazırlanışı : Üstünün zarları soyulmuş ve büyük zar şeklinde doğranmış ciğerlere tuz ve kırmızı biber koyarak karıştırın. Bir tavaya 1 bardak çiçek yağı koyun ve kızdırın. Yağ kızınca ciğerleri unlayarak azar azar atın. 1 dakika kadar daha pişince çıkarın ve bir kaba koyun. Ciğerlerin tamamı böyle pişirildikten sonra patatesleri de zar şeklinde kesip, aynı şekilde kızartın ve ciğerlerle karıştırın. Soğanları yarım ay biçiminde doğrayın. Bir kapta tuzladıktan sonra yıkayıp suyunu süzün ve kıyılmış yarım demet maydanoz ve 1/2 kaşık pul kırmızı biber ile karıştırarak ciğer tabağının kenarına garnitür olarak koyun ve servis yapın. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #35 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | BahÇivan Kebabi Malzemeler : 1 kg. kuşbaşı doğranmış koyun eti 2 çorba kaşığı margarin 200 gr. (25 adet) arpacık soğanı 2 adet patates 15 adet taze fasulye 1 adet havuç 1 adet kabak 1/2 çay bardağı iç bezelye veya konserve bezelye 2 adet dolmalık biber 2 orta boy domates veya 2 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası 1 demet dereotu Tuz ------ Hazırlanışı : Arpacık soğanlarının kabuklarını soyun. Patatesleri soyup 8 parçaya doğrayın. Taze fasulyeleri ikiye doğrayın. Havucu bir parmak eninde doğrayın. Kabakların kabuklarını soyun, enine ikiye bölüp ortadaki çekirdeklerinin bir kısmını alın ve birer parmak eninde doğrayın. Dolmalık biberleri halka halka doğrayın ve çekirdeklerini atın. Bir tencereye margarin ile eti koyun. Arada bir karıştırarak etler suyunu salıp, tekrar çekip, renkleri iyice dönünceye kadar kavurun. Daha sonra tencereye arpacık soğanlarını ilave edin ve ara sıra karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Soğanlar ölünce bunlara domatesleri veya domates salçasını, taze fasulyeleri, dolmalık biberleri, havuç ve patatesleri ilave edip iki bardak su ile yarım çorba kaşığı da tuz katarak tencerenin kapağını kapatıp bir-bir buçuk saat pişmeye bırakın. Etler az yumuşayınca bunlara, kabak ve iç bezelyeleri ilave ederek et ve kabaklar iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar 40 dakika daha pişirin, üzerine 1 demet kıyılmış dereotu ile servis tabağına alın. Kullanılacak malzeme konserve olursa etin pişme süresini daha uzun, konserve sebzelerinkini daha kısa tutulmalıdır.
![]() | ![]() |
![]() | #36 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Beykoz Kebabi Malzemeler : 750 gr. kemiksiz koyun eti ( 6 eşit parça halinde) 1/2 su bardağı çiçek yağı 1 çorba kaşığı margarin 2 orta boy soğan 3 orta boy domates 3 patlıcan (uzun ve eşit boyda) 6 adet kürdan Tuz --------- Hazırlanışı : Patlıcanları uzunluklarına doğru her birinden dörder dilim olmak üzere 12 eşit uzun dilime kesin. Soğanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. 2 adet domatesin kabuklarını soyun ve küçük parçalara doğrayın. Kalan 1 adet domatesi ise 6 yuvarlak dilime bölün. 2 bardak çiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanlar pembeleşinceye kadar kızartın, sonra bunları iyice süzerek çıkartın. Sonra tavadaki kızgın yağa eti ilave ederek, etleri fazla karartmadan kızartın. Daha sonra tavaya soğan ve doğranmış domatesleri ilave edin. Tavayı sallayarak iki üç dakika da beraberce pişirin ve bunları yemeği pişireceğimiz tencereye aktarın. Tenceredeki domatesli etlere sade yağ ve suyu koyup, yarım çorba kaşığı da tuz ilave edin.Etler pişip yumuşak bir hal alıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 1,5- 2 saat arasında pişmeye bırakın. Sonra tencereyi ateşten alıp, etleri süzün ve ayrı bir kaba alın. Patlıcan dilimlerinden ikisini üst üste artı şeklinde koyun ve tam ortasına etli karışımdan koyup üstlerine birer domates dilimi yerleştirerek bir kürdan ile bağlayın ve bir tencereye yerleştirin. Bu etlere, etlerin piştiği salçayı katın ve tencerenin kapağını kapatın. Etleri yarım saat kadar ateşte pişirdikten sonra tabağa alarak servis yapın. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #37 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | BEYİN TAVASI ( 4 Kişilik ) Malzemeler : 3 adet koyun beyni 2 çorba kaşığı un veya nişasta 1 yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı veya çiçekyağı Tuz Hazırlanışı : Beyinleri akan suyun altına tutarken zarlarını çıkarın. Hazırladığınız beyinleri uzunluklarına doğru ortadan ikiye bölün ve her kesilen parçayı yine aynı şekilde ikiye bölerek 12 eşit parçaya ayırın. Öte yandan tabakların birine 2 çorba kaşığı unu, diğerine de 1 yumurtayı koyarak birkaç kez çatalla çırpın. Bu arada bir tavada zeytinyağı veya çiçek yağını kızdırın. Parçalara kesilmiş beyinleri birer birer önce hafif una batırın, sonrada iyice yumurtaya bulayarak tavaya atın. Harareti hafifçe azalttıktan sonra beyinlerin önce bir, sonra diğer tarafları pembeleşinceye kadar 5-6 dakika kızartın ve delikli kepçeyle bir tabağa alıp servis yapın. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #38 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | SÜt Kuzusu KaĞit Kebabi Malzemeler : 1 kg. süt kuzusu 1 adet kuzu karaciğeri 4 adet böbrek 10 adet yeşil soğan 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 3 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı kekik Karabiber Tuz Hazırlanışı : Kuzu karaciğerini yumurta büyüklüğünde parçalara doğrayın. Kuzu böbreğini de üstündeki yağlarıyla birlikte dörde bölün. Yeşil soğanları yıkayıp birer santim uzunluğunda parçalar halinde doğrayın. Birer demet maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Büyükçe bir sahana, kemikli olarak irice kuşbaşı kesilmiş süt kuzusunu ve karaciğeri, böbrekleri koyun. İçine yeşil soğanı, dereotunu, maydanozu, kekiği, karabiber ve tuzu da koyarak harmanlamak suretiyle hepsini birbirine karıştırın. Sonra bu karışık etleri, üst üste yayılmış ve üstüne 3 çorba kaşığı margarin sıvanmış yağlı kağıdın üzerine alın, kağıdın yanlarını etlerin üzerine çevirerek sardırın ve dört köşe bir paket yaparak iple sıkıca bağlayın. Paketin üstünü su ile ıslattıktan sonra, bir tepsiye yerleştirin. Tepsiyi kızgınca bir fırına koyarak 1,5- 2 saat arasında pişirin. Sonra paketi fırından alarak üst kısmını bir makasla kesip atın, alt kısmını da bir tabağa oturtun ve servis yapın. (Fırında yağlı kağıdın yanmaması için paketi arada bir ıslatmalısınız.) __________________
![]() | ![]() |
![]() | #39 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | KUZU CİĞERİ YAHNİSİ ( 6-7 kişilik ) Malzemeler : 1 kg. dalak, karaciğer, akciğer ve yürek ( 1 büyük kuzu takımı ) 4 çorba kaşığı margarin 3 adet büyük soğan 1O adet taze soğan 2 demet dereotu 1 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası Karabiber Tuz Hazırlanışı : 1 kg. kuzu takımının gırtlak kısmı çıkarıldıktan ve yıkandıktan sonra akciğerleri bir tencereye koyup haşlayın. Diğer karaciğer, dalak ve yürekle birlikte kuşbaşı doğrayın, sonra bir kenara bırakın. Bir tencereye margarin, ince kesilmis soğan, tuz, 2 cm. boyunda kesilmiş taze soğan koyup 5 dakika kadar kavurun. Sonra bunlara ciğer, yürek, dalak ilave ederek tekrar 5 dakika kavurun. 2 ,5 bardak su ve üzerine de tuzsuz domates salçasını koyun .Bir buçuk saat daha pişirin. Ciğerler pişince bunlara dereotu ve karabiber de ilave ederek servis yapın.. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #40 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Etli lahana sarması Malzemeler (4 kişilik) * 1 adet lahana * 300 gr kıyma * 1 çay bardağı pirinç * 2 adet kuru soğan * 2 adet domates, tuz * 1 çorba kaşığı domates salçası * 4 çorba kaşığı margarin * maydanoz, karabiber Hazırlanışı lahanada, dolma olabilecek yaprakları ayırın. Bir tencerede tuzlu su kaynatın ve bu yaprakları içine atın. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bir tepsiye çıkartın. Kıymaya ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, salça, rendelenmiş domates, yıkanmış ve ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve az miktar su ekleyin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yapraklara koyup sarın. Bir tencerenin dibine birkaç lahana yaprağı serip dolmaları dizin. Üzerine örtecek kadar su, margarin ve az tuz ilave edin. Üzerine bir tabak kapatın. Hafif ateşte pişirin. AFİYET OLSUN
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ![]() |