![]() |
Aldanışlar orada kaldı, aldatıldın ahın vardı, aldatıldım ahım aldı, yalvarıldım vahım oldu, aldanışta masum oldun, yalvarışta yüzüm soldu. dikene battı yalanın ağzı, yatsılarda mumlar öldü. düşümü böldü sevgi çölünün ölüme çeken o kavuran nefesi, akşamında leşime baktım, peşime takılan adını kazıdım, ümidi çaldım, ahı yanıma vardı, vahımı şarkı yaptım, dinledikçe ağladım, gözyaşım!... insan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu. yoksulluk korkusuyla ömrü servet peşinde harcayanda gördüm fakirliğin özünü, çevirdim yüzümü, dostumundu teklif, düşmanındı ısrar, acaba nereye kadar sürer bu tekrarlar. yalanlara radar olsan neye yarar, zararın dönüşü kârın el mi sallar? batan güneş yine doğar. batan gemi yatan mezar, azar azar kazar mezar, kumar umar arar, yazar kader kime çıkarsa bahtı tahtı kapar, tanrı bunu hep yapar. salla gitsin arzular gemiler zaten batık, yolla gitsin mektuplar adresin mi kayıp? zorla güldü âmâlar ağlamak mı ayıp? korla yandı umutlar geçen dünü sayıp, yor ki aklını hakkını sorgula düne bakıp?Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi gidecek habersiz uzaklara? kaç yalan yıkacak güvenleri? kaç satır yazılacak kader kitabına ve kaç dua edeceksin tanrına, kaç damla gözyaşı dökeceksin uğruna? kaç yarın bekleyeceksin? sonralara kaç damla gözyaşı?Tasanın etrafında gezgin olmuş insanlar kısacık molalarda tanıdılar mutluluk denen kelimeyi ve tanrı bâş etti, çile doğdu, hile koydu adını günahın. sille vurdu, illeler inatçı yordu, sınava tabi tabiat ananın evlatları rabbi tanımadı, kimisi küfretti yaradana, zülmetti kendine, hükmetti paraya, çoğuna paralar sıktı kurşunu yaralar açtı durumu battı. dünya malı uçan halı, kırılır dalı her ağacın, yıkılır her bina afette, gofret, bedelindir o dökülen tuzlu yaşlar, haşlar gözünü yıka yüzünü, hüzünü her adem tanır, geçici bir dövmesin şeklini çizdi tanrı topraklara; vakti gelince kazma kürekle silineceksin. dayanacağın bir duvarın yoksa ör hadi, kuvvete dayanamayan adalet aciz, adalete dayanamayan kuvvet zalimdir, hakkımı isterim, payıma düşen herşeyi alırım felsefesi, haksızlık oyunlarında hakkı yendi, rengi kaçtı yaşamın, derdi sardı, yaranın acısı tacı attırdı krala dahi, bir ömür fani, bir umut hani? tebessüm vahi, kabusum canî yazdıklarım; yazacaklarımın güvencesi sago k.Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi gidecek habersiz uzaklara? kaç yalan yıkacak güvenleri? kaç satır yazılacak kader kitabına ve kaç dua edeceksin tanrına, kaç damla gözyaşı dökeceksin uğruna? kaç yarın bekleyeceksin? sonralara kaç damla gözyaşı? |
Bana bi iyilik yap halimi bilmesin... Sakla beni böyle üzgün görmesin... |
kupkuru bir ağacın dalıyım yapayanlız.... |
Çok aşığın var diyorlar yalan da yeter bana, bir sevda sözü fısılda hazırım inanmaya. Gönül hırsızı diyorlar, inkar et yeter bana. Gözlerindeki cevaba korkuyorum bakmaya... Geceler uzun ve yalnız, yoksun sabaha kadar.. Düşümde bile günahkarsın bunu kim hayra yorar?? Ardımdan deli diyorlar belkide yalan değil.. Yanımda bile uzaksınnn, nasıl dayansın gönül??? |
İnaannn kii senden başka hiiç kimsee yok içimdee.. |
Zaman beni aldattın, Zaman beni ağlattın, Bir gün soracağım hesabını senden.. Bir ömür çaldın benden.. |
ne sen leylasın ne de ben mecnun ne sen yorgun ne de ben yorgun kederli bir akşam içmişiz,sarhoşuz hepsi bu hep sonradan gelir aklım başıma hep sonradan........ |
kalbimin orta yerinde bu nasıl bu cumhurriyet seninki... nasıl bir hakimiyet ben anlamadım... susdum susdum sonunda dayanamadım... aşkmısn dertmisin yoksa canına susamak mı benimki... hayatı kovalamak mı dört nala bu ewden... uyudum uyandım hala anlamadım... |
Küçük bir şans daha istiyorum,bunu bütün kalbimle deniyorum.. Acı veriyor yeni baştan sevmesi,bir gün benle.... |
millet coşmuş... |
cok tatlısın,guzelsin şekerci mi baban senin?Kaşın kara,gözun kara komurcu mu baban senin ??Hemde remixini yapmışlar allahımmmm olecem şimdiii... |
Kalbimizzde renkleriii bitmese nedenleriiii... doyamaamm doyamamm sanaa... ne fener ne cimboma Aşığım Beşiktaş'a.... Doyamam doyamam sanaaa.... |
son defa sarılarak mutluluk diliyorsun hayata darılarak ölürüm biliyorsun canımı da alarak işte gidiyorsun GİTME beyaz GÜLÜM GİTME etme bana zulüüm ayrılıgın ölüm GİTME ne olur terketme ........... |
Ahh Bir Bilsen... Ahh Bir Duysan... Sana Nasıl Mecbur Oldum Ben... |
İnaann kii senden başkaa senden başkaa hiiç kimsee yok içimde.. |
hiç kimse yok... |
Çok Aşığın Var Diyorlar Yalan De Yeter Bana... Bir Sevda Sözü Fısılda...Hazırım İnanmayaa.. |
Seneler Bu Ne Çabuk Geldi Geçti Seni Bekliyorken Haberin Geldi.. |
İsteyip dee söliyemediğiiiimm çoookk şeeeyy vaarr... yalın-sen dönmeden uyumam bu gece |
Şimdii Senden Vaz mı Geçmeli...MASAL Olup Yola Devam Mı Etmeli... |
FERHAT GÖÇER- aşkların en güzeli Unut dediğin kolay değil sorma Sanırım aldandım yıllar sonra Yalan ölürüm inanmam buna Bulurum dedin benden sonra Kaç yıl gerek bana dönmen için? Kavruldu kalmadı yandı içim İnan bana canım sen de özleyeceksin! Hoşçakal aşkların en güzeli Kavuşur elim sana günün birinde Sarılıverir beline dokunur tenim sana yeniden Hangi gün taşınır dönerim Bilinmez boş kalacak yüreğim Söz verdim sana ölene kadar AYRILMAM |
Ne kadar kırgın ollsaamm dargıın olsaamm da bile... |
Sagopa yaşlı çocuk, saçlarında kış, son beyaz yağışlarımYarışlarım varışlara, demek bu rap varoşlara, küfür=hürKültür, tenhalarda dönüşür haykırışlara, burası yerinaltıYerinaltındaki ayna kuvvetmira, gösteriverir aksiniBurada herkes sıradan vatandaş. ben bu yolda bir küheylanAvlu bahçe anıran, evliya-yı rap desen de kabulümüz rumuzYunus gördü netti, çevre sakinim çok aksileşmiş, içlerinde5 Kuruşluk hırslarıyla kavrulur durumda, kaç liraydıOnurunuzNakaratKüfürbaz gizemli rapçi, 26 arifesi yorgun bekçiTekbir aldım sözümün evvelinde, rap yaparken günaha mıGirdimVerse 2Kaç dünya güzeli öldü boşa giden orgazmlarda? üniversiteMezunu bu sago sokak çocuğu, dipte yüzer kabile miradaRap damarda. tek yatakta üç kişi yatarız. bir "silahsızKuvvet", iki "miccheck", üç "sagopa kajmer" rap yaparkenGünaha mı girdim? bin yabani toprağında düşünen cesetlerDüş; ününe ün katıp bol arzu beklemeksei gün boşa geçerEmeklerinse boşa gelir gider, yükün çeker yeraltı buradaiOrada paranın esiri olmuş yüz binimden insanım varLisanımla dar gelir düşünce evrenin ve nisanında kışYaşarsın, aşinasın yüzüme, ders kitapta bitmez, unutma herBir teneffüs 5 dakka |
burakım destan yazmışsın yine... |
ÖTRME BÜLBÜL DERDİ DERDE KATMA BÜLBÜL BENİM DERDİM BANA YETER BİR DERTTE SEN KATMA BÜLBÜL |
Alarm saatinin kapı aralığından ayrılamıyorum Canavarlar ismimi söylermiş gibi bağırıyor Kalmama izin ver Rüzgarın benim için fısıldayacağı yerde Yağmur damlalarının düşerlerken bir hikayee anlattıkları yerde Kağıt çiçeklerimin tarlasında Ve ninninin tatlı bulutları Saatlerdir kendi içimde yatıyorum Ve mor gökyüzümün üzerimde uçuşunu izliyorum Dokunuştan mahrum olduğumu söyleme Her tarafa yayılmış bu kaos - senin gerçekliğin Uyuma barınağımın ardından neyin yattığını iyi biliyorum kaçmak için kendi dünyamı kurduğum kabus Kağıt çiçeklerimin tarlasında Ve ninninin tatlı bulutların Saatlerdir kendi içimde yatıyorum Ve mor gökyüzümün üzerimde uçuşunu izliyorum Çığlığımın sesinde yutuldu Bu sessiz gecelerin korkusunu durdurmıyorum Derin bir uykuya dalıp düşlemeyi iple çekiyorum Hayali ışığın ilahesini... |
Hatırla sevgili o eski günleri çocuklar gibi Efkar kitabedir aşka demde okunur Yalan dünya dört mevsimde bir bahar olur Varsın eller gönül yarası kapanır sansın Kabuğun altında sevgili sen kanayansın.......... |
Karanlıkta yaşıyordum ama sen orda, önümdeydin. Bin yıldır uyuyormuşum anlaşılan Her şeye açmalıyım gözlerimi beni ölüme terk etme bir tek ses, bir tek düşünce olmayan bu yerde.. Daha fazlası yaşanmalı Beni hayata döndür... |
küllenmez közlerinin içinde eriyorum kahreden sözlerinin sırrı ne bilmiyorum aklımdan gözlerinin rengini silmiyorum |
Tutlmadıı vaadleerr nerdee o sözünüün erii.. Senii vurduğunda yeminler ,yıkanırsıın elimin kiri.. Hangi aşk vazgeçilmez demiştin hangi ten unutulmaz.. Beniimkii unutulmaazz... Anlayacaksın.. |
kısa tutalım son sözleri sevemedim vedaları.. |
Kiminle olursan ol beni düşüünn,ummadığın bir anda aklına geleyim.. |
Neler biz neler gördük kimleri biz dost bildik yalanmış sözler aldırma.. |
i hate myself and i want to die... |
DUMAN-GEÇMİŞ OLSUN Yoruldum,sıkıldım peşinden koşa koşa ben Anlamam güzelim sen anlat külahıma yasakmış günahmış Konuşsam doya doya zorlama güzelim karışmam aranıza Aranızdan cıkmadı bir adam Yolunuza ermedi hiç kafam Kaçamadım o da benim hatam Geçmiş olsun şimdi herşey yalan Daraldım usandım Elinden kaça kaça Ben anlamam güzelim Uzak dur yakınıma Zararmış ziyanmış Konuşsun doya doya Elde mi güzelim Alıştım acısına |
Alıntı:
|
Son kez gölgemden gölgen koptuHem de çok derindenDertliyimSesin yok tenin yokSessizlik son kezTüm o sevgilerimi geri verBırakYoruldum çok yolun açık olsunKimse geri dönmezHerşey biterSen mi kaldın bir yalnızHerşey dinerYeter ki sen zamanı ver hayko......... |
Kağıt çiçeklerimin tarlasında Ve ninninin tatlı bulutları Saatlerdir kendi içimde yatıyorum Ve mor gökyüzümün üzerimde uçuşunu izliyorum Çığlığımın sesinde yutuldu Bu sessiz gecelerin korkusunu durdurmıyorum Derin bir uykuya dalıp düşlemeyi iple çekiyorum Hayali ışığın ilahesini... |
smoke on water and fire in the sky |
Kıyamet Mi Aşk Mı Adın.. Yüreğimde Seni Nereye Koyayım.. |
Türkiye`de Saat: 23:06 . |