![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #11 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| HÜNKAR BEĞENDİ MALZEMELER: PATLICAN PÜRESİ İÇİN: -6 patlıcan -1 kaşık un -1 kaşık yağ -2 kaşık kaşar peyniri rendesi -1 su bardağı süt -1 avuç maydanoz -Tuz, karabiber KEBAP İÇİN: -1 kg. kuşbaşı et (koyun veya dana) -2 soğan -2- 3 domates -2 kaşık yağ -Tuz, karabiber YAPILIŞI: 1- İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur. 2- Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır. 3- Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır. 4- Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır. 5- Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir. 6- Kabukları soyulup incecik kıyılır. 7- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır. 8- Püre ile kebap servis tabağına isteğe göre yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süslenir. İMAM BAYILDI (Patlıcan veya kabak) MALZEMELER: -8 küçük patlıcan veya kabak -4- 5 soğan -7- 8 diş sarımsak -1 demet maydanoz -1- 2 dal nane -2- 3 domates -2- 3 sivri biber -1 su bardağı zeytinyağ -1- 2 kahve kaşığı şeker -Tuz, karabiber YAPILIŞI: 1- Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur.Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır. (Kabaklar kazınıp baş ve uç kısımlar kesilir.) 2- Zeytinyağda hafif pembe kızartılır. Tepsiye dizilir. 3- Üzerleri boydan boya bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir. 4- Yarım halka şeklinde doğranmış soğan, sivri biber, sarımsak, zeytinyağda kavrulur. Soyulup doğranmış domates konup karıştırılır. Kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir. 5- Kızartılan sebzenin içinde doldurulur. 6- Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir. KISA BİLGİ: Patlıcan, pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendirir. Kalbe sükunet verir. | ||
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |