![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #5 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Kaburga Dolması Malzemeler Mutfak Zorluk 3 Süre 35 dk. Kaç Kişilik 16 Yöntem 1 Adet kuzu kaburgası (2.200 gr) 1 Adet kuzu böbrek 50 gr karaciğer 2 Su bardağı pirinç 3 Çorba kaşığı çam fıstığı 4 Çorba kaşığı margarin 2.5 Çorba kaşığı kuş üzümü 1 Tatlı kaşığı karabiber 3.5 Yemek kaşığı tuz 12 Su bardağı su 1.5 Yemek kaşığı yoğurt Kaburganın pişme süresi : 2 saat Hazırlanışı * Kaburga kemiği ile derialtı dokusunu birbirinden ayırarak bir cep açın. * Pirinci bol suda yıkayıp süzün. * Ciğer ve böbreği yıkayıp zarlarını soyun. * Küçük küpler halinde doğrayın * 3 Yemek kaşığı margarini eritip çam fıstığını ekleyin ve sararıncaya kadar kadar kavurun. * Ciğer ve böbrekleri ilave edip, sote edin. * Pirinci ekleyip birkaç kez karıştırın. * Kuşüzümü, biraz tuz ve karabiber ilave edip tekrar karıştırın. * Hazırladığınız iç pilavı kuzu kaburgası üzerinde açtığınız cebe doldurun. * Mutfak ipiyle dikerek cep ağzını kapatın. * Kaburganın sığabileceği bir tencereye suyu doldurup kalan tuzu ekleyin. * Kaburgayı yerleştirip ağzı kapalı olarak kısık ateşte 2 saat pişirin. * Kaburgayı fırın tepsisine yerleştirin. * Kalan 1 yemek kaşığı margarini ayrı bir kapta eritip, yoğurtla karıştırın. * Etin üzerine sürüp, önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kızartın. * Sıcak olarak servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |