![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #6 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Kuzu Sultan Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 45 dk. Kaç Kişilik 8 Yöntem 1 Adet kuzu kol 3-4 Parça kemiksiz kuzu eti 2 Çay kaşığı kekik 2 Çay kaşığı tuz Milföy hamuru Sos için : 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı un 2 Adet rendelenmiş domates 1 Su bardağı etsuyu 1-2 Adet defne yaprağı Hazırlanışı * Kuzu kolunu kemiklerinden ayırın. * İyice açıp döverek genişletin. * İçine kemiksiz kuzu eti, tuz ve kekiği ilave edip, rulo yapın. * Milföy hamurunu ruloyu kaplayacak büyüklükte açıp. hazırladığınız ruloyu sarın. * Orta ısılı fırına verip, pişirin. * Rendelenmiş domatesleri eritilmiş margarinde kavurun. * Unu ilave edip, birkaç kez karıştırın. * Et suyunu ve defne yapraklarını ekleyip 1-2 taşım kaynatın. * Eti fırından alıp, dilimleyin. * Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, pilav ve patates püresi eşliğinde servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |