![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #71 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Öykümsü aralık dediğimiz ay soğukları torbasıyla getirdi bu gördüğüm tek gerçekti şekerkamışları çoktan çürüdü karayüzlü insanlar çiçeklerin taç yapraklarından yaşam hızını alırlar su içinde dans ederler karada uyurlar şarkıları elma kokar ki onlar sözlerini acıyla yıkamışlar karayüzlü insanların ömürleri ağıt dolu azıkları acı çünkü onlar sakallarıyla mermeri yontuyorlar toprak ana sen sakla onları aralık dediğimiz ay soğukları torbasıyla getirdi bu gördüğüm tek gerçekti şeker kamışları çoktan çürdü
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #72 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Özbasıma Yalınız Deli başım alıp seni gideyim Zemherinin konuk olduğu yerlere Yazılmamış bir şiirin son dizesinde Aradığım ol sevdayı bulmaya Özbaşıma yalınız Deli başım alıp seni gideyim Türkülerin dem vurduğu köylere Yaylalara, dağlara Ürpersin dünyanın sevecen yüzü Turna sürüleriyle Buluştuğum mor ovayı bulayım Özbaşıma yalınız Deli başım alıp seni gideyim Derelerin,tepelerin, ırmakların Güneşle yıkandığı zaman Baba ocağını ellerimle bulayım Özbaşıma yalınız
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #73 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Sana Gurbet Adını Verdim Aysel’e Dağlarım taşlarım ovalarım zulüm altında Vurguncular atbaşı yarışa durmuş Yol gidiyor yüz yılların kervanı Denizlerin üzerinde yelkensiz Çağlar boyu örselenmiş türküler Gözlerimde sızım sızım damlalar Yumuk yumuk ağlıyorum Benim dağlarımı görsen öyle demezsin Benim köylerimi görsen ağlarsın Yollarım ırmaklarım göllerim ovalarım Sefilleri oynuyor bu milenyum çağında Duygusuzluğun düşüncesizliğin Tomur tomur terlediği süreçler ikliminde Bir fotoğraf gölgesine parmağımı basıyorum Bir fırtına kopuyor beynimin ortasında Fotoğrafı duvara asıyorum İnsan hiç çiçeklere küser mi? Gurbetin kucağında Hallaç pamuğuna döndü yüreğim Fırtınalı geceler Kanatır gönlümün can damarını Öylesine göçmen ki bu yaşam Karışır durmadan çan seslerine Bir nefeslik canı kalmış dünyanın Çaresizlik hırçın kılmış evreni Doğal değişimler uyarıyor insanı Öksüz toprak yetim orman telaşta Zulüm yalnız insana olsa gam değil Çığırtkanlık kuşların beynini örseliyor Denizler kan köpürüyor toprak çürümüş Değirmenler şimdilik aklımı öğütüyor Yavrularım gurbetin beşiğinde uyurken Ey sevgili sana gurbet adını verdim Bu adınla bin yaşa kurtuluşu bulasın
![]() | ![]() |
![]() | #74 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Sen Kal Burda Ayrılık Düşünce denen bir şey vardır Beynimizin o ilkel noktasında Ya fabrikadayız, ya da tarlada Ya demiri un ediyoruz Ya da burçak yoluyoruz ellerimizle Biz, emekçi insanlar Ya sırtımızda küfelerle hamalız Ya da bezirgan bazarında Üç kuruşa satılan bir malız Hepsi bu... Bir Spartakus adı duyulur Sanki, başkası yokmuş gibi Ama ben diyorum ki, Kava’nın tarihini lakanlar utansınlar Asya’nın bozkırında Bibi Sultan Oğlunu bilmeyene aşkolsun Gılgamış’ın yenilmeyen gücüyle Usul usul ağlayan gökyüzü Yeni bir fırtınanın habercisidir Fırtına kaçınılmaz Yaşanmalıdır Gönlümüz enginler de esenlik dolu Şişirilmiş pupa yelken Geçilir ırmaklar Denize varılmalıdır oğlum, denize Deniz, görkemli bir dalgaysa Dalgalar aşılmalı Ufuklar daralmadan diyorum Umuda varılmalı Volkanların tutuşmasıyla Berraklaşırsa gönül denen o sevda Acılar Kilim gibi, Ayaklar altına serilecek kendiliğindeEmeğin çilesini eksik yazmışlar Eşkıya romanlarını tam Yangınlar ve yanlışlar çözülsün Gönlümüzün Bu fırtınalı sevdasıyla Emeğin ve özgürlüğün çilesi Tam yazılsın Geldik yol ayrımına Artık Bildiklerimiz yazılmalı Elveda deşip eşkıya romanlarına Emeğin çilesini yazmaya devam Görkemli, yeşil Kıyıların başlamasıyla birlikte Ayrılıp gidenler olacaktır Kendiliğinden Ufkun rengini gözetlerke Kavim, Kabile gözetmeden Sen kal burda ayrılık Öz gönlümde sevda filizlendi Deniz tanığımdır. Kavuşmaya gidiyoruz Sen kal burda ayrılık Çocukların umudunu onursuz bırakmadan Öfke denen volkanların bağrında
![]() | ![]() |
![]() | #75 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Sıcak Akşamlar seninle öylece kaldık katlanacağız sen dağların ardında yayla güzeli ben makinaların başında emekçi sen bir sıla kuşusun bense gurbet hayret... benliğini yitirmiş değerlerle, doğrular çelişiyor tutmak elinden kaçırmadan yaşamın dizginlerini şu anda, yabancı olmanın basit kurallarını saptamaya başladım işleyen çarkın sıkılan vidanın ilkelerini emekçe sıcak akşamlar yenilgilerin habercisidir ayaklar altında yeşeren toprak pas kokusuyla çürümüş bizim olmayan sokak yaşanılan gerçeklerin aynası olunca seninle öylece kaldık katlanacağız
![]() | ![]() |
![]() | #76 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Sürgünlerle Geçti Ömrüm sürgünlerle geçti ömrüm uzak diyarlardan geldim bu şehre aramıza dağlar girdi, yıllar girdi gönül bağım çözüldükçe çözüldü yaşlandım bu şehrin akşamları ağlıyor ellerimin üstüne ağlıyor usul usul sürgünlerle geçti ömrüm yürüdüğüm yol boyunca saçlarım beyazladı bıyıklarım da... vücut esnekliğini kaybediyor robotlaşıyorum yüzümün çizgileri derinleşiyor kırçıllaşıyorum görme gücüm azaldı artık gözlük kullanıyorum amca denen basamağa çıkmışım üç çocuk babasıyım önümde ki ilk basamak dedelik basamağı orya yaklaşıyorum sürgünlerle geçti ömrüm elginliğim turnaların sesiyle ovalara dökülsün çaresizlik bunalımdır asla çaresiz değilim gönül türkülerle bulur rengini engin oldukça genişler alır yolunu sürgünlerle geçti ömrüm kollarımız sarılmanın özlemiyle yanıyor umut tarlası yağmurlarla ıslardığı zamanlar
![]() | ![]() |
![]() | #77 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Şiir.!!!!!!!!! Şiir Şiir bir turna sesidir Ayrıntıya girmeden Yeşil ovalara esen rüzgardır Yağan yağmurdur Damla damla Çimenlerin üstüne Ben Uzaktan el sallarım usulca O naz eder nazlı nazlı Salınır gelin gibi Oy şiir şiir Karca oğlan'ın olasım gelir.
![]() | ![]() |
![]() | #78 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Şiiristan Merhaba 1/ Nabzımıza el koyalım Sular kan köpürüp, kan akanda Sessizce dağların başına kar yağıyor Yediveren, ölüm nedir bilir misin bu gece? Dönsün diyorum kuşlar Ağaçların yeşili gözlerime dolarken Kalmasın orta yerde, üstü kanlı ağıtlar Bitsin bu kör fırtına Vakit ola kavlimizde duralım Coşarken su, kurumadan gözlerimizin pınarı Karakışlar Nemrut gazabı kesilmeden Kalkıp sana gelmişim şiiristan merhaba En iyi delilo’yu oynayan sendin En iyi barbaşında sallanan sen En iyi türkü söyleyen sendin Sendin, evet sen Ağlamayı kabullenmeyen insan Büyürken gecelerin som karanlığı “Kalk arkadaş,kalk Nazım’a gidelim”
![]() | ![]() |
![]() | #79 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | 2/ İstanbul’a bahar gelmiş duydun mu? Güney illirinde yarpuz kokuyor Burçak tarlasına karğalar konmuş “Ölüm adın kalleş olsun” Dün acının şerbetini Yakaladım gözlerinde usulca Kanatları açılmış bir kuşun gölgesinde Bir türlü dinmedi Güney’in fırtınası Dinmedi gitti... Sabahlara doğru koşan umudum Salkım saçak dökülmüştür yollara Sendeliyor monoton bir düşünce Sarsılıyor duygular Sana uzanıyorum eyyy şiiristan Kalemin ucunda ki o dünyaya merhaba Kuşların maviyi çekip götürdüğü zamanlar Gecelerin çirkinliğini kim görüntüledi? Güzelliği Sait Faik betimliyordu Geçmişin döküntüsü sersefil orman gibi, Bugünleri alıp giden şafaklar Yarınları hazırlayıp bırakacak diyorlar Sen ne dersin arkadaş?
![]() | ![]() |
![]() | #80 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | 4/ Neden onra baktım ki, Dağların yamacında bir kınalı ceylan var Usul usul ağlayan bir kınalı ceylan Yayları mesken kılmış türküleyerek 5/ Bir türküden sonra çağlayan ırmak Karınca kadarınca Kavganın yorulmaz bir neferiydin Bir gün bakarsın ki, dağlar ışımış Efil efil bir güzellik esiyor yaylalara Dört yanın iğde dalı Çam kokusu, nergis gülü dört yanın 6/ Çıkıp dağlardan gül devşirelim Sonra,Kominlerin mezarına gidelim Sevdalar hasretin özüyle mayalıdır Şimdi Ferhatlar, Şimdi Keremler çıkmaya başlayacak Nemrut ruhlu insanların karşısına Dağlara vurdum kendimi Şarkıların ortasında destan büyüyor Bir yıl daha eskidi rafa kaldırdık Günlerin tazeliği Sıcak bir somun gibi, ellerimde duruyor
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |