![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| | #18 | ||
| Guest
| Özel finans kurumları Türk Bankacılık Sistemine katılmıştır. Bankalar Kanunun yenilenmesiyle Türk Bankaları dışa açılmış, yabancı bankaların ülkeye gelmesi kolaylaştırılmıştır. İMKB 02 Ocak 1986’da açılmış ve kısa sürede benimsenmiştir. TCMB’nin 1986’dan itibaren “bankalararası para piyasası”,”açık piyasa işlemleri “, “döviz piyasası” ve “altın piyasası” gibi para piyasanın alt piyasalarını faaliyete geçirmiştir. Otoyol ve Boğaz Köprüleri ücretli hale getirilerek kullananların ödemesi yoluyla sağlanan gelirlerden fon oluşturulmuştur. Belli yatırım ve hizmetlerin konsolide bütçe kaynakları dışında finanse edilmesi olanağının yaratılması amacıyla 45 ek fon oluşturulmuştur. Dışa açılma desteklenmiş ve teşvik edilmiştir. Avrupa Topluluğu’na 14 Nisan 1987’de tam üyelik başvurusunda bulunulmuştur. Enerji sektöründe, üretim ve tüketim değerlerinde, ekonomik ve sosyal gelişmeye paralel olarak önemli artışlar sağlanmış; enerji göstergelerinde belirgin iyileştirmeler gözlenmiştir.(7) V.Plan’ın sonunda “Büyüme hızı hemen hemen durmuş, enflasyon şahlanmıştı. Yani ekonomi stagflasyon’a girmişti. Dış ticaret açığı en yüksek düzeye çıkmış, görünmeyen kalemlerin net gelirlerindeki artışa rağmen cari işlemler açığı yeniden büyümüştü. İç ve Dış Borçlar artarken özel kesim sınai yatırımları asgari düzeye inmişti.”(8) | ||
|
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |