![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| | #11 | ||
| Guest
Mesajlar: n/a
| HOPPA PUDİNG (Fırınsız) MALZEMELER: -1 su bardağı kırık bisküvi -1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.) -Yarım su bardağı pudra şeker -2 yumurta -2 su bardağı fazla suyu alınmış meyve (sertleri pişirilir) -3- 4 çorba kaşığı dövülmüş fındık veya ceviz YAPILIŞI: 1- Bisküvi kırıntılarının yarısı kalıba yerleştirilir. 2- Yağ ile şeker karıştırarak krem haline getirilir. Yumurta sarıları ilave edilir. 3- Yumurta akları çarpılıp kar haline getirilir. Buna, yumurta sarıları karıştırılmış şekerli yağ, doğranmış meyveler, dövülmüş fındık konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp yayılır. 4- Kalan bisküvi kırıkları, üzerine konup bastırılır. Bir gece veya 4- 5 saat buzlukta bekletilir. 5- Dilimlenip tabağa alınır. ORALETLİ PASTA (Amonyaklı pasta) MALZEMELER: -2 yumurta, 1 kahve fincanı süt -1 kahve fincanı şeker, 1 tatlı kaşığı amonyak soda -1 kahve fincanı erimiş margarin, aldığı kadar un HAMURUN YAPILIŞI: 1- Yukarıdaki malzeme karıştırılır. Aldığı kadar unla orta yumuşaklıkta hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. 2- Dört eşit parçaya ayrılır. 2 mm. İnceliğinde yuvarlak açılıp, fırında birer veya ikişer pişirilir. 3- Sıcakken üzerlerine krema sürülüp üst üste kapatılır. En üste dövülmüş fındık, ceviz veya hindistan cevizi serpilir. Yumuşak kalması için üzeri büyük bir tencere ile örtülür. | ||
|
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |