|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
30-01-2007, 16:00 | #81 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| KREMALI RULO PASTA MALZEMELER: -6 yumurta -Yarım su bardağı şeker -1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı un -1 çorba kaşığı limon suyu -Limon kabuğu rendesi -Yarım paket vanilya KREMA İÇİN: -1 yumurta -1 su bardağından 2 parmak eksik şeker -3 çorba kaşığı un -Yarım litre süt -Limon kabuğu rendesi -Vanilya -Yarım küçük paket margarin (65 gr.) YAPILIŞI: 1- KREMA: Yumurta, seker, un, limon kabuğu rendesi bakır bir kapta karıştırılır. Yavaş yavaş süt konur. Karıştırarak pişirilir. Koyulaşıp kaynayınca yağ ve vanilya katılır. Karıştırarak soğutulur. 2- PANDİSPANYA: Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır. Yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. 3- Bakır bir tencerede yumurtalar ile seker çarpılır, iyice koyulaştırılır. 4- Elemiş un, limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu konup karıştırılır. 5- Tepsiye yayılır. Orta hararetli fırında 10- 15 dakika kurutulmadan pişirilir. 6- Soğutmadan, kağıdı ile uzun kenar boyunca sarılıp açılır. 7- Krema sürülüp tekrar sarılır. Üzerine vanilyalı pudra şeker serpilir. Not: 1) İstenirse, kremadan bir miktar ayrılıp üzerine sürülür, fındık veya hidistan cevizi rendesi yapıştırılır. 2) Rulo sarılmadan kremanın üzerine muz veya çilek konup beraber sarılabilir. 3) Pandispanya hamuruna ve kremaya 1- 2 avuç dövülmüş fındık veya 1 çorba kaşığı kakao da konabilir. | ||
|
30-01-2007, 16:00 | #82 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| ALMAN PASTASI MALZEMELER: -3 yumurta -3 kahve fincanı toz şeker -4 kahve fincanı un -1 kahve fincanı su -2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi -1 çay kaşığı kabartma tozu KREMA İÇİN: -1 yumurta -3 çorba kaşığı toz şeker -3 çorba kaşığı un -2 su bardağı süt -1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi YAPILIŞI: 1- 20 cm çapında yuvarlak kalıp yağlanıp unlanır.2- 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, limon kabuğu rendesi, alüminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır. 3- Kabartma tozu katılmış un elenir, çarpılmadan hafifçe karıştırılır. 4- 1 kahve fincanı su konur. 1- 2 defa daha karıştırılıp kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 30- 35 dakika pişirilir. KREMANIN YAPILIŞI: 1- Alüminyum olmayan bir tencerede 1 yumurta, 3 kaşık şeker, 3 kaşık un azar azar süt ilavesiyle ezilir. Limon kabuğu rendesi ile sütün tamamı konup karıştırarak pişirilir. 2- Kaymak tutmaması için çarpılarak soğutulur. 3- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılan kek enine iki parçaya kesilir. Alt parçaya kremanın tamamı konup yayılır. Diğer parça üzerine kapatılır, hafifçe bastırılır. 4- Servis tabağına alınıp üzerine bolca Pudra şeker elenir. | ||
30-01-2007, 16:01 | #83 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| CEVİZLİ PASTA MALZEMELER: -3 yumurta -1 su bardağı toz şeker -2,5 su bardağı un -1 kahve fincanı süt -1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.) -1 kahve kaşığı kabartma tozu -Limon kabuğu rendesi -1 çorba kaşığı limon suyu -2 avuç ceviz -3- 4 dilim portakal kabuğu şekerlemesi YAPILIŞI: 1- Kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır. 2- Ceviz doğranır, portakal şekerlemesi ince ince kıyılır. 3- Kabartma tozu karıştırılmış un elenir. 4- Yağ ile toz şeker karıştırılıp krem haline getirilir. Yumurtalar birer birer kırılıp limon kabuğu rendesi ve limon suyu katılır. 5- Elenmiş un, ceviz, portakal şekerlemesi ve süt ilave edilip karıştırılır. 6- Kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir. 7- Ilınınca kalıptan çıkarılıp dilimlenir. KISA BİLGİ: 100 qr. ceviz, 654 kalori verir. | ||
30-01-2007, 16:01 | #84 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| ÇİKOLATLI YUVARLAK PASTA MALZEMELER: -6 yumurta -1 su bardağı şeker -2 su bardağından 1 Parmak eksik un (1,5 bardaktan fazla) -1 çorba kaşığı limon suyu -Limon kabuğu rendesi -Yarım paket vanilya -1- 2 çorba kaşığı kakao KREMA İÇİN: -1 Yumurta -1 su bardağından 2 Parmak eksik şeker -3 çorba kaşığı un -Yarım litre süt -Yarım paket vanilya -2 çorba kaşığı kakao -Yarım küçük paket margarin (65 gr.) ÜZERİNİ VE YANLARINI KAPLAMAK İÇİN -150 gr. krem şanti (hazırlanmış) -1- 2 çorba kaşığı kakao -10 0 gr. fındık -1 kahve fincanı likörlü şekerli su (pastayı yumuşak tutmak için) YAPILIŞI: KREMA Bakır bir kapta yumurta, şeker, un kakao, karıştırılır. Yavaş yavaş süt konup pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. Ilınınca vanilya ve yağ konup karıştırılır. | ||
30-01-2007, 16:01 | #85 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| PANDİSPANYA 1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. Kakao ile un karıştırılıp elenir. 2- Bakır bir kapta yumurta ile şeker çarpılır. Koyu yoğurt kıvamına getirilir. Limon kabuğu rendesi vanilya, limon suyu katılıp 1- 2 defa daha çarpılır. 3- Kakaolu elenmiş un konur. Kaşıkla karıştırarak kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. 4- Soğuyunca enine 2 parçaya kesilir. Parçalar likörlü şekerli su ile nemlendirilir. 5- Aralarına krema sürülerek parçalar üst üste kapatılır. 6- Kenarlara ve üste de krema sürülür, kenarlara kıyılmış fındık yapıştırılır. 7- Krem şantinin içine kakao elenip karıştırılır. (Fazla karışırsa bozulur.) Krema pompasına doldurulup pastanın üzeri zevke göre süslenir. Not: 1) Pastanın üzeri, krem şanti yerine, aralarına sürülen krema ile de süslenebilir. 2) Süslemede meyve şekerlemeleri de kullanılabilir. TAZE PEYNİRLİ HAZIR PASTA MALZEMELER: -1 adet hazır kakaolu yuvarlak kek KREMA İÇİN: -2 çorba kaşığı un -1 çorba kaşığı nişasta -1 çay bardağı toz şeker -1 kutu LABNE pastörize taze peynir (200 gr.) KEKİ ISLATMAK İÇİN: -1 çorba kaşığı nestcafe -7,5 kahve fincanı su -İstenirse; 1 çorba kaşığı meyve likörü veya kanyak veya viski ÜZERİ İÇİN: -Yarım çorba kaşığı kakao YAPILIŞI: 1- Alüminyum olmayan bir tencerede 2 kaşık un, 1 kaşık nişasta, 1 çay bardağı şeker azar azar süt ilavesi ile ezilir. 2- Sütün tamamı konur, karıştırarak pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. 3- 1 kutu LABNE pastörize taze peynir ilave edilip kaymak tutmaması için karıştırarak soğutulur. 4- 1,5 kahve fincanı suda 1 çorba kaşığı nestcafe eritilir. İstenirse içine likör veya kanyak yeya viski konur. 5- Kakaolu kekin iki parçası nestcafeli su ile nemlendirilir. 6- Kekin alt Parçasına peynirli kremanın yarısı sürülür. Diğer parça üzerine kapatılır. 7- Kremanın arta kalanı kekin üzerine sürülüp üzerine kakao elenir. | ||
30-01-2007, 16:06 | #86 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| ÇİKOLATALI PASTA CİLASI MALZEMELER: -150 gr. sütsüz çikolata -Yarım küçük paket margarin (65 gr.) YAPILIŞI: 1- Çikolata ve margarin bir tabağa konur. 2- İçinde kaynar su bulunan başka bir kabın üzerine oturtularak eritilir. İyice karıştırılır. 3- Ilınınca pastanın üzerine dökülerek bıçakla yayılır. Buz dolabında dondurulur. Sonra üzeri istenen bir krema ile süslenir. (krem şanti veya yağlı krem ile.) Not: Çikolatalı pasta cilası ile şuala krem ve ekler pastasının üzeri de kaplanır. KREM ŞANTİNİN HAZIRLANMASI MALZEMELER: -1 su bardağı çiğ süt kaymağı -2 çorba kaşığı pudra şeker -Vanilya YAPILIŞI: 1- Porselen bir kaseye çiğ süt kaymağı, pudra şeker, vanilya konur. 2- Telle çarpılarak koyulaştırılır. (Fazla karıştırmayınız; bozulur.) 3- Tatlı ve pastalarda kullanılır. YAĞLI KREM MALZEMELER: -1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.) -2 yumurta akı -2 kahve fincanı şeker -Yarım paket vanilya YAPILIŞI: 1- Cam veya Porselen bir kasede yağ karıştırarak beyazlatılır. 2- İki kahve fincanı şeker, aynı miktar su ile kaynatılıp koyulaştırılır. 3- İki yumurta akı bir tencerede çarpılıp katı kar haline getirilir. 4- Kaynar şurup dökülüp hızla karıştırılır. 5- Ilınınca kaşık kaşık yağa ilave edilir. (Tencere dibinde kalan şurup katılmaz.) Vanilya konur. 6- Bu krem pastaların üzerini süslemede kullanılır. Not: Yağlı kreme, 1 çorba kaşığı elenmiş kakao katılıp tadı ve görünüşü değiştirilerek kullanılabilir. | ||
30-01-2007, 16:07 | #87 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| PAPATYA PASTASI HAMURUN MALZEMESİ: -2, 1 /4 su bardağı un (2,5 bardaktan az) -2 çorba kaşığı pudra şeker -1 küçük paket margarin ve 1 parmak ilave (150 gr.) -1 yumurta -Yarım paket vanilya, limon kabuğu rendesi İÇİNİN MALZEMESİ -1,5 su bardağı fındık içi -Yarım su bardağı pudra şekeri -3 yumurta, limon kabuğu rendesi -15- 20 adet iç badem, 2- 3 kaşık marmelat HAMURUN YAPILIŞI: 1- Un elenir. 150 gr. yumuşak yağ, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı pudra şeker, limon kabuğu rendesi karıştırılır ve hamur yapılır. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.) 2- Merdane ile 3- 4 mm inceliğinde açılır. Papatya kalıplarının içine yerleştirilir. Ortasına bir çay kaşığı marmelat konur. İÇİNİN HAZIRLANIŞI: 3- Makineden çekilmiş fındık, yumurta, pudra şeker limon kabuğu rendesi karıştırılır. 4- Kalıpların üzeri bu karışımla doldurulur. Kabuğu çıkarılmış ve ikiye ayrılmış badem Papatya şeklinde yapıştırılır. 5- Kalıplar tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir. Not: 1) Kalıpları yağlamaya gerek yoktur. Hamur yağlı olduğu için Pasta kolay çıkar. 2) Bu pasta için 15- 20 küçük papatya kalıbına ihtiyaç vardır. | ||
30-01-2007, 16:08 | #88 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| KREMA İÇİN: -1 yumurta -1 su bardağından 2 parmak eksik şeker -3 çorba kaşığı un -Yarım litre süt -Yarım küçük paket margarin (65 gr.) -Yarım paket vanilya ÜZERİ İÇİN: -3- 4 şeftali, elma veya muz -1 paket şeftali veya muz jölesi -75 gr. fındık içi -1 fincan likörlü-şekerli su (2 kaşık şeker, 3 kaşık meyve likörü, su) YAPILIŞI: KREMA: Bakır bir tencerede yumurta, şeker, un karıştırılır. Yavaş yavaş süt konup pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. Ilınınca yağ ve vanilya katılır. PANDISPANYA 1. Tepsi yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. 2- Yumurtalar ile şeker, bakır tencerede koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır. Limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu katılıp 1- 2 kere daha çarpılır. 3- Elenmiş un konur,karıştırılır. Tepsiye boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. 4- Soğuyunca enine 2 veya 3 parçaya kesilir. Parçalar likörlü şekerli su ile nemlendirilir. 5- Aralarına krema sürülerek parçalar üst üste kapatılır. 6- En üste de krema sürülüp soyulmuş meyve dilimleri yerleştirilir. 7- Jöle paketteki tariften yarım bardak az su ile eritilir. Pastanın piştiği temiz, ıslak tepsiye boşaltılıp yarım dondurulur. 8- Hazırlanan meyveli pastanın üzerine tepsi kapatılıp bastırılır. Meyvelerin jöleye yapışması için (30- 40 dakika) buz dolabında bırakılır. 9- Sonra tepsi ılık suya birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilir. 10- Kenarlarına krema sürülüp kıyılmış fındık yapıştırılır. Not: 1) Pastaya hangi meyveyi kullanırsanız aynı meyvenin jölesini tercih ediniz. 2) Pasta jölesiz de yapılabilir. O zaman meyveleri araya yerleştiriniz (kurumaması ve kararmaması için). Üzerine ve kenarlarına krema sürüp kıyılmış fındık yapıştırınız. | ||
30-01-2007, 16:09 | #89 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| ELMALI BİSKÜVİ PASTASI MALZEMELER: -100-150 gr. bebe bisküvisi veya normal bisküvi -3- 4 orta büyüklükte elma -Yarım su bardağı toz şeker KREMA İÇİN: -3 yumurta sarısı (yumurta akları pastanın üzeri için kullanılacaktır) -3 çorba kaşığı nişasta -1 litre süt ÜZERİ İÇİN: -3 yumurta akı -4 çorba kaşığı toz şeker YAPILIŞI: 1- Elmalar soyulup rendelenir, yarım su bardağı şekerle suyunu çekecek şekilde pişirilir. 2- Bisküviler büyük dört köşe cam kaseye dizilir. Üzerine ılık elma püresi yayılır. 3- Alüminyum olmayan bir tencerede 3 yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı nişasta azar azar sütle ezilir. Sütün tamamı konup şekersiz olarak pişirilir. Karıştırarak soğutulur. Sonra elmaların üzerine yerleştirilir. 4- 3 yumurta akı, 4 çorba kaşığı toz şekerle çarpılıp katı kar haline getirilir. Kremanın üzerine yayılır. 5- Cam kase ortadan daha az sıcaklıktaki fırına konup yumurta akları Pembe olana kadar tutulur. | ||
30-01-2007, 16:25 | #90 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| BAKAN PASTASI (Fırınsız) MALZEMELER -250 gr. kedi dili bisküvi -4 çorba kaşığı hindistan cevizli mısır özü nişasta -4 çorba kaşığı oralet -14 çorba kaşığı şeker -limon suyu -4,5 su bardağı su -1,5 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi (üzeri için) -2 mandalin (küçük doğranmış) -4 elma (küçük doğranmış) -4- 5 muz (küçük doğranmış) YAPILIŞI: 1- Şeker ve oralet 3,5 su bardağı su ile kaynatılır. Buna 1 bardak su ile ezilmiş nişasta katılır. Karıştırarak pişirilir. Limon suyu ilave edilir. 2- Kalıp ıslatılır. Sıcak pelteden biraz dökülüp yayılır. Üzerine bisküvi, pelte ve karışık meyveler kat kat yerleştirilir. Kaşıkla bastırılır. 3- Soğuyunca buzdolabında 3- 4 saat bekletilir. Tabağa ters çevrilip üzerine hindistan cevizi rendesi serpilir. Not: Mevsime göre değişik meyveler (şeftali, çilek, çekirdeksiz üzüm, kayısı, kiraz v.s.) kullanılır. MİLYÖF PASTASI MALZEMELER: -4,5 su bardağı un (yarım bardağı, açma payı ayrılacaktır) -1 büyük paket margarin (orta yumuşaklıkta, 250 gr.) -3 çorba kaşığı yoğurt -2 çorba kaşığı limon suyu -Yarım çay kaşığı tuz -Yarım kahve fincanı vanilyalı Pudra şeker (üzeri için) KREMA İÇİN: -1 yumurta -1 su bardağı şeker -3 çorba kaşığı un -2,5 su bardağı süt -Limon kabuğu rendesi -Vanilya -1/4 küçük paket margarin (30 gr.) YAPILIŞI: 1- Un elenir. Ortasına yoğurt, zeytinyağ, limon suyu, tuz konup karıştırılır. 1 bardaktan az su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Özleştirilir ve üzeri örtülüp dinlendirilir. 2- Hamur bütün olarak 25- 30 cm. büyüklüğünde açılıp ortasına 1 büyük paket margarin konup bohça gibi kapatılır. 3- Bolca unlanıp yalnız boyuna upuzun açılır. İki ucu ortaya getirilip tekrar kitap gibi kapatılır. Üzeri örtülü olarak ve serin bir yerde 20 dakika kadar dinlendirilir. 4- 3 nolu işlem iki kere daha uygulanır. (Aralarda 20 dakika dinlendirilir.) 5- Son olarak 3- 4 mm. inceliğinde açılır. (4 adet 20- 25 cm2 olacak şekilde.) 6- Dört eşit parçaya ayrılıp iki tanesi bir tepsiye konur. Kabarmaması için birkaç yerinden delinir. 7- Orta hararetli fırında gevrek olarak pişirilir. Fırından çıktıktan sonra aralarına bolca krema sürülüp üst üste kapatılıp hafifçe bastırılır. (En üste krema sürülmez.) 8- Kenarları bıçakla kesilerek düzeltilir. Üzerine vanilyalı pudra şeker elenir. Not: KREMANIN YAPILIŞI: Bakır bir tencereye, yumurta, şeker, un limon kabuğu rendesi konur. Yavaş yavaş süt katılır. Karıştırarak pişirilir. Ilınınca, yağ ve vanilya ilave edilir. | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
| |