Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Eğitim Öğretim > Dersler - Ödevler - Tezler - Konular > Gıda *

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30-01-2007, 16:00   #81
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KREMALI RULO PASTA

MALZEMELER:
-6 yumurta
-Yarım su bardağı şeker
-1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı limon suyu
-Limon kabuğu rendesi
-Yarım paket vanilya
KREMA İÇİN:
-1 yumurta
-1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
-3 çorba kaşığı un
-Yarım litre süt
-Limon kabuğu rendesi
-Vanilya
-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
YAPILIŞI:
1- KREMA: Yumurta, seker, un, limon kabuğu rendesi bakır bir kapta karıştırılır. Yavaş yavaş süt konur. Karıştırarak pişirilir. Koyulaşıp kaynayınca yağ ve vanilya katılır. Karıştırarak soğutulur.
2- PANDİSPANYA: Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır. Yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
3- Bakır bir tencerede yumurtalar ile seker çarpılır, iyice koyulaştırılır.
4- Elemiş un, limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu konup karıştırılır.
5- Tepsiye yayılır. Orta hararetli fırında 10- 15 dakika kurutulmadan pişirilir.
6- Soğutmadan, kağıdı ile uzun kenar boyunca sarılıp açılır.
7- Krema sürülüp tekrar sarılır. Üzerine vanilyalı pudra şeker serpilir.
Not:
1) İstenirse, kremadan bir miktar ayrılıp üzerine sürülür, fındık veya hidistan cevizi rendesi yapıştırılır.
2) Rulo sarılmadan kremanın üzerine muz veya çilek konup beraber sarılabilir.
3) Pandispanya hamuruna ve kremaya 1- 2 avuç dövülmüş fındık veya 1 çorba kaşığı kakao da konabilir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 16:00   #82
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ALMAN PASTASI
MALZEMELER:
-3 yumurta
-3 kahve fincanı toz şeker
-4 kahve fincanı un
-1 kahve fincanı su
-2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
-1 çay kaşığı kabartma tozu
KREMA İÇİN:
-1 yumurta
-3 çorba kaşığı toz şeker
-3 çorba kaşığı un
-2 su bardağı süt
-1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
1- 20 cm çapında yuvarlak kalıp yağlanıp unlanır.2- 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, limon kabuğu rendesi, alüminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır.
3- Kabartma tozu katılmış un elenir, çarpılmadan hafifçe karıştırılır.

4- 1 kahve fincanı su konur. 1- 2 defa daha karıştırılıp kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 30- 35 dakika pişirilir.
KREMANIN YAPILIŞI:
1- Alüminyum olmayan bir tencerede 1 yumurta, 3 kaşık şeker, 3 kaşık un azar azar süt ilavesiyle ezilir. Limon kabuğu rendesi ile sütün tamamı konup karıştırarak pişirilir.

2- Kaymak tutmaması için çarpılarak soğutulur.
3- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılan kek enine iki parçaya kesilir. Alt parçaya kremanın tamamı konup yayılır. Diğer parça üzerine kapatılır, hafifçe bastırılır.
4- Servis tabağına alınıp üzerine bolca Pudra şeker elenir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 16:01   #83
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

CEVİZLİ PASTA
MALZEMELER:
-3 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-2,5 su bardağı un
-1 kahve fincanı süt
-1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
-1 kahve kaşığı kabartma tozu
-Limon kabuğu rendesi
-1 çorba kaşığı limon suyu
-2 avuç ceviz
-3- 4 dilim portakal kabuğu şekerlemesi
YAPILIŞI:
1- Kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır.
2- Ceviz doğranır, portakal şekerlemesi ince ince kıyılır.
3- Kabartma tozu karıştırılmış un elenir.
4- Yağ ile toz şeker karıştırılıp krem haline getirilir. Yumurtalar birer birer kırılıp limon kabuğu rendesi ve limon suyu katılır.
5- Elenmiş un, ceviz, portakal şekerlemesi ve süt ilave edilip karıştırılır.
6- Kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir.
7- Ilınınca kalıptan çıkarılıp dilimlenir.
KISA BİLGİ:

100 qr. ceviz, 654 kalori verir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 16:01   #84
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ÇİKOLATLI YUVARLAK PASTA
MALZEMELER:
-6 yumurta
-1 su bardağı şeker
-2 su bardağından 1 Parmak eksik un (1,5 bardaktan fazla)
-1 çorba kaşığı limon suyu
-Limon kabuğu rendesi

-Yarım paket vanilya
-1- 2 çorba kaşığı kakao
KREMA İÇİN:

-1 Yumurta
-1 su bardağından 2 Parmak eksik şeker
-3 çorba kaşığı un
-Yarım litre süt
-Yarım paket vanilya
-2 çorba kaşığı kakao
-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
ÜZERİNİ VE YANLARINI KAPLAMAK İÇİN
-150 gr. krem şanti (hazırlanmış)
-1- 2 çorba kaşığı kakao
-10 0 gr. fındık
-1 kahve fincanı likörlü şekerli su (pastayı yumuşak tutmak için)
YAPILIŞI:
KREMA
Bakır bir kapta yumurta, şeker, un kakao, karıştırılır. Yavaş yavaş süt konup pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. Ilınınca vanilya ve yağ konup karıştırılır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 16:01   #85
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PANDİSPANYA
1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. Kakao ile un karıştırılıp elenir.
2- Bakır bir kapta yumurta ile şeker çarpılır. Koyu yoğurt kıvamına getirilir. Limon kabuğu rendesi vanilya, limon suyu katılıp 1- 2 defa daha çarpılır.
3- Kakaolu elenmiş un konur. Kaşıkla karıştırarak kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.
4- Soğuyunca enine 2 parçaya kesilir. Parçalar likörlü şekerli su ile nemlendirilir.
5- Aralarına krema sürülerek parçalar üst üste kapatılır.
6- Kenarlara ve üste de krema sürülür, kenarlara kıyılmış fındık yapıştırılır.
7- Krem şantinin içine kakao elenip karıştırılır. (Fazla karışırsa bozulur.) Krema pompasına doldurulup pastanın üzeri zevke göre süslenir.
Not:
1) Pastanın üzeri, krem şanti yerine, aralarına sürülen krema ile de süslenebilir.
2) Süslemede meyve şekerlemeleri de kullanılabilir.
TAZE PEYNİRLİ HAZIR PASTA
MALZEMELER:
-1 adet hazır kakaolu yuvarlak kek
KREMA İÇİN:
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 çay bardağı toz şeker
-1 kutu LABNE pastörize taze peynir (200 gr.)
KEKİ ISLATMAK İÇİN:
-1 çorba kaşığı nestcafe
-7,5 kahve fincanı su
-İstenirse; 1 çorba kaşığı meyve likörü veya kanyak veya viski
ÜZERİ İÇİN:
-Yarım çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI:
1- Alüminyum olmayan bir tencerede 2 kaşık un, 1 kaşık nişasta, 1 çay bardağı şeker azar azar süt ilavesi ile ezilir.
2- Sütün tamamı konur, karıştırarak pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır.
3- 1 kutu LABNE pastörize taze peynir ilave edilip kaymak tutmaması için karıştırarak soğutulur.

4- 1,5 kahve fincanı suda 1 çorba kaşığı nestcafe eritilir. İstenirse içine likör veya kanyak yeya viski konur.
5- Kakaolu kekin iki parçası nestcafeli su ile nemlendirilir.
6- Kekin alt Parçasına peynirli kremanın yarısı sürülür. Diğer parça üzerine kapatılır.
7- Kremanın arta kalanı kekin üzerine sürülüp üzerine kakao elenir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 16:06   #86
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ÇİKOLATALI PASTA CİLASI
MALZEMELER:
-150 gr. sütsüz çikolata
-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
YAPILIŞI:
1- Çikolata ve margarin bir tabağa konur.
2- İçinde kaynar su bulunan başka bir kabın üzerine oturtularak eritilir. İyice karıştırılır.
3- Ilınınca pastanın üzerine dökülerek bıçakla yayılır. Buz dolabında dondurulur. Sonra üzeri istenen bir krema ile süslenir. (krem şanti veya yağlı krem ile.)
Not: Çikolatalı pasta cilası ile şuala krem ve ekler pastasının üzeri de kaplanır.
KREM ŞANTİNİN HAZIRLANMASI
MALZEMELER:
-1 su bardağı çiğ süt kaymağı
-2 çorba kaşığı pudra şeker
-Vanilya
YAPILIŞI:
1- Porselen bir kaseye çiğ süt kaymağı, pudra şeker, vanilya konur.
2- Telle çarpılarak koyulaştırılır. (Fazla karıştırmayınız; bozulur.)
3- Tatlı ve pastalarda kullanılır.

YAĞLI KREM
MALZEMELER:
-1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
-2 yumurta akı
-2 kahve fincanı şeker
-Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
1- Cam veya Porselen bir kasede yağ karıştırarak beyazlatılır.
2- İki kahve fincanı şeker, aynı miktar su ile kaynatılıp koyulaştırılır.
3- İki yumurta akı bir tencerede çarpılıp katı kar haline getirilir.
4- Kaynar şurup dökülüp hızla karıştırılır.
5- Ilınınca kaşık kaşık yağa ilave edilir. (Tencere dibinde kalan şurup katılmaz.) Vanilya konur.
6- Bu krem pastaların üzerini süslemede kullanılır.
Not: Yağlı kreme, 1 çorba kaşığı elenmiş kakao katılıp tadı ve görünüşü değiştirilerek kullanılabilir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 16:07   #87
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PAPATYA PASTASI
HAMURUN MALZEMESİ:
-2, 1 /4 su bardağı un (2,5 bardaktan az)
-2 çorba kaşığı pudra şeker
-1 küçük paket margarin ve 1 parmak ilave (150 gr.)
-1 yumurta
-Yarım paket vanilya, limon kabuğu rendesi
İÇİNİN MALZEMESİ
-1,5 su bardağı fındık içi
-Yarım su bardağı pudra şekeri
-3 yumurta, limon kabuğu rendesi
-15- 20 adet iç badem, 2- 3 kaşık marmelat
HAMURUN YAPILIŞI:
1- Un elenir. 150 gr. yumuşak yağ, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı pudra şeker, limon kabuğu rendesi karıştırılır ve hamur yapılır. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)
2- Merdane ile 3- 4 mm inceliğinde açılır. Papatya kalıplarının içine yerleştirilir. Ortasına bir çay kaşığı marmelat konur.
İÇİNİN HAZIRLANIŞI:
3- Makineden çekilmiş fındık, yumurta, pudra şeker limon kabuğu rendesi karıştırılır.
4- Kalıpların üzeri bu karışımla doldurulur. Kabuğu çıkarılmış ve ikiye ayrılmış badem Papatya şeklinde yapıştırılır.
5- Kalıplar tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.
Not:
1) Kalıpları yağlamaya gerek yoktur. Hamur yağlı olduğu için Pasta kolay çıkar.
2) Bu pasta için 15- 20 küçük papatya kalıbına ihtiyaç vardır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 16:08   #88
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KREMA İÇİN:
-1 yumurta
-1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
-3 çorba kaşığı un
-Yarım litre süt
-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
-Yarım paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
-3- 4 şeftali, elma veya muz
-1 paket şeftali veya muz jölesi
-75 gr. fındık içi
-1 fincan likörlü-şekerli su (2 kaşık şeker, 3 kaşık meyve likörü, su)
YAPILIŞI:
KREMA: Bakır bir tencerede yumurta, şeker, un karıştırılır. Yavaş yavaş süt konup pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. Ilınınca yağ ve vanilya katılır.
PANDISPANYA
1. Tepsi yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
2- Yumurtalar ile şeker, bakır tencerede koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır. Limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu katılıp 1- 2 kere daha çarpılır.
3- Elenmiş un konur,karıştırılır. Tepsiye boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.
4- Soğuyunca enine 2 veya 3 parçaya kesilir. Parçalar likörlü şekerli su ile nemlendirilir.
5- Aralarına krema sürülerek parçalar üst üste kapatılır.
6- En üste de krema sürülüp soyulmuş meyve dilimleri yerleştirilir.

7- Jöle paketteki tariften yarım bardak az su ile eritilir. Pastanın piştiği temiz, ıslak tepsiye boşaltılıp yarım dondurulur.
8- Hazırlanan meyveli pastanın üzerine tepsi kapatılıp bastırılır. Meyvelerin jöleye yapışması için (30- 40 dakika) buz dolabında bırakılır.
9- Sonra tepsi ılık suya birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilir.
10- Kenarlarına krema sürülüp kıyılmış fındık yapıştırılır.
Not:
1) Pastaya hangi meyveyi kullanırsanız aynı meyvenin jölesini tercih ediniz.
2) Pasta jölesiz de yapılabilir. O zaman meyveleri araya yerleştiriniz (kurumaması ve kararmaması için). Üzerine ve kenarlarına krema sürüp kıyılmış fındık yapıştırınız.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 16:09   #89
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ELMALI BİSKÜVİ PASTASI
MALZEMELER:
-100-150 gr. bebe bisküvisi veya normal bisküvi
-3- 4 orta büyüklükte elma
-Yarım su bardağı toz şeker
KREMA İÇİN:
-3 yumurta sarısı (yumurta akları pastanın üzeri için kullanılacaktır)
-3 çorba kaşığı nişasta
-1 litre süt
ÜZERİ İÇİN:
-3 yumurta akı
-4 çorba kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
1- Elmalar soyulup rendelenir, yarım su bardağı şekerle suyunu
çekecek şekilde pişirilir.
2- Bisküviler büyük dört köşe cam kaseye dizilir. Üzerine ılık elma püresi yayılır.
3- Alüminyum olmayan bir tencerede 3 yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı nişasta azar azar sütle ezilir. Sütün tamamı konup şekersiz olarak pişirilir. Karıştırarak soğutulur. Sonra elmaların üzerine yerleştirilir.
4- 3 yumurta akı, 4 çorba kaşığı toz şekerle çarpılıp katı kar haline getirilir. Kremanın üzerine yayılır.
5- Cam kase ortadan daha az sıcaklıktaki fırına konup yumurta akları Pembe olana kadar tutulur.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 16:25   #90
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

BAKAN PASTASI
(Fırınsız)
MALZEMELER
-250 gr. kedi dili bisküvi
-4 çorba kaşığı hindistan cevizli mısır özü nişasta
-4 çorba kaşığı oralet
-14 çorba kaşığı şeker

-limon suyu
-4,5 su bardağı su
-1,5 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi (üzeri için)
-2 mandalin (küçük doğranmış)
-4 elma (küçük doğranmış)
-4- 5 muz (küçük doğranmış)
YAPILIŞI:
1- Şeker ve oralet 3,5 su bardağı su ile kaynatılır. Buna 1 bardak su ile ezilmiş nişasta katılır. Karıştırarak pişirilir. Limon suyu ilave edilir.
2- Kalıp ıslatılır. Sıcak pelteden biraz dökülüp yayılır. Üzerine bisküvi, pelte ve karışık meyveler kat kat yerleştirilir. Kaşıkla bastırılır.
3- Soğuyunca buzdolabında 3- 4 saat bekletilir. Tabağa ters çevrilip üzerine hindistan cevizi rendesi serpilir.
Not: Mevsime göre değişik meyveler (şeftali, çilek, çekirdeksiz üzüm, kayısı, kiraz v.s.) kullanılır.
MİLYÖF PASTASI
MALZEMELER:
-4,5 su bardağı un (yarım bardağı, açma payı ayrılacaktır)
-1 büyük paket margarin (orta yumuşaklıkta, 250 gr.)
-3 çorba kaşığı yoğurt
-2 çorba kaşığı limon suyu
-Yarım çay kaşığı tuz
-Yarım kahve fincanı vanilyalı Pudra şeker (üzeri için)
KREMA İÇİN:
-1 yumurta
-1 su bardağı şeker
-3 çorba kaşığı un
-2,5 su bardağı süt
-Limon kabuğu rendesi

-Vanilya
-1/4 küçük paket margarin (30 gr.)
YAPILIŞI:
1- Un elenir. Ortasına yoğurt, zeytinyağ, limon suyu, tuz konup karıştırılır. 1 bardaktan az su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Özleştirilir ve üzeri örtülüp dinlendirilir.
2- Hamur bütün olarak 25- 30 cm. büyüklüğünde açılıp ortasına 1 büyük paket margarin konup bohça gibi kapatılır.
3- Bolca unlanıp yalnız boyuna upuzun açılır. İki ucu ortaya getirilip tekrar kitap gibi kapatılır. Üzeri örtülü olarak ve serin bir yerde 20 dakika kadar dinlendirilir.
4- 3 nolu işlem iki kere daha uygulanır. (Aralarda 20 dakika dinlendirilir.)
5- Son olarak 3- 4 mm. inceliğinde açılır. (4 adet 20- 25 cm2 olacak şekilde.)
6- Dört eşit parçaya ayrılıp iki tanesi bir tepsiye konur. Kabarmaması için birkaç yerinden delinir.
7- Orta hararetli fırında gevrek olarak pişirilir. Fırından çıktıktan sonra aralarına bolca krema sürülüp üst üste kapatılıp hafifçe bastırılır. (En üste krema sürülmez.)
8- Kenarları bıçakla kesilerek düzeltilir. Üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.
Not:
KREMANIN YAPILIŞI:
Bakır bir tencereye, yumurta, şeker, un limon kabuğu rendesi konur. Yavaş yavaş süt katılır. Karıştırarak pişirilir. Ilınınca, yağ ve vanilya ilave edilir.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 16:59 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580