![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #1 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
|
ÇORBALAR ET SUYU NASIL ÇIKARILIR? MALZEMELER: -Dana kemiği -1 soğan -Havuç -Kereviz veya maydanoz sapları -1 kahve kaşığı tane karabiber -2 defne yaprağı YAPILIŞI: 1- Kemikler yıkanıp bol su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınır. 2- Soyulup dörde bölünmüş soğan, havuç, kereviz defne yaprağı ve maydanoz sapları konur. İyice kaynatılır. Tel süzgeçten süzülür. 3- Soğuyunca üzerinde biriken yağlar alınarak atılır. KISA BİLGİ: Et suyu çıkarırken; çok az sirke ilave edilirse et suyu kalsiyum bakımından zengin olur. SOĞANLI ŞEHRİYE ÇORBASI MALZEMELER: -2 soğan -3 çorba kaşığı sıvı yağ -1 çorba kaşığı un -4 çorba kaşığı şehriye -1 su bardağı süt -Yarım demet maydanoz -6 su bardağı et suyu veya su -Tuz-Karabiber YAPILIŞI: 1- Yağ ile ince doğranmış soğan hafif sararıncaya kadar kavrulur. 2- Un ilave edilir. 1- 2 defa karıştırılır. Et suyu veya su konur, tuz atılır. 3- Kaynayınca şehriye ilave edilir. 4- Şehriyeler pişince doğranmış maydanoz ve daha sonra da süt ilave edilir. İstenirse karabiber serpilir. | ||
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |