![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| | #9 | ||
| Guest
Mesajlar: n/a
| TARHANA (Kışlık) MALZEMELER: -Yarım kg. yoğurt -3 olgun domates -3 salçalık biber -3 soğan -7- 8 sivri biber -Tuz -Aldığı kadar un YAPILIŞI: 1- Domates, biber yıkanır, soğan soyulur ve doğranır. Buna tuz ve yoğurt konup karıştırılır. 2- Elenmiş un ile katı hamur yapılır. Emaye, cam veya çelik bir kaba alınıp üzeri örtülür. 3- Her gün yoğrulur. Sulanırsa un konur. 4- 10- 12 gün bekletilir. Sonra temiz bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökülür. 5- Biraz kuruyunca parçalar daha küçültülür. En son olarak kevgirden geçirilip gölgede iyice kurutulur. Bez bir torbaya konup saklanır. TARHANA PİŞİRİLİRKEN: a-Dört kişi için 4 çorba kaşığı tarhana ılık su ile ıslatılır. b-İki çorba kaşığı sıvı yağ ile bir kaşık kıyma kavrulur. İstenirse kaşığın ucu ile salça konur. c-5 su bardağı su ile birlikte ıslatılmış tarhana ilave edilir. Karıştırarak kaynatılır. Tuz atılır. Ateş kapatılıp tencere kapağı örtülür. Not: Tarhana hamuruna ayva kabukları da konursa hoş kokulu ve mayhoş olur. BÖLÜM 2 SEBZELER, SALATALAR, TURŞULAR ETLİ DOLMALAR (Biber, kabak, domates, yaprak, lahana) MALZEMELER: -400 gr. kıyma -Yarım su bardağı pirinç -2- 3 soğan -Yarım demet maydanoz, dereotu -1 avuç taze nane veya 2 tutam kuru nane -2 domates veya 1 çorba kaşığı salça -2 çorba kaşığı yağ -Tuz-karabiber YAPILIŞI: 1- Hangi dolma yapılacaksa sebzesi hazırlanır. Biberin içi çıkarılır, kabak kazılıp oyulur. Domateslerin üzerinden kapak kaldırılır, içi kaşıkla alınır. Asma ve lahana yaprağı sıcak tuzlu suda yumuşatılır (kaynatılmaz). 2- Soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates küçük doğranır. Tuz, karabiber, kıyma ve 1 kaşık yağ konup yoğrulur. 3- En son ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilir. Karıştırılıp hazırlanan sebzelere doldurulur. 4- Tencereye dizilip 1 kaşık yağ, 1 bardak salçalı su konur. Orta ateşte pişirilir. (Gerekirse pişerken azar azar su ilave edilir.) Not:Arzu edilirse üzerine sarımsaklı limon suyu dökülür. | ||
|
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |