![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
|
![]() | #1 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| BEZE MALZEMELER: -3 yumurta -4 kahve fincanı toz şeker -Yarım paket vanilya -1 tatlı kaşığı sirke YAPILIŞI: 1- Yumurta akları ile şeker bakır bir tencerede iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır. Sirke konur, biraz daha çarpılır. 2- Vanilya katılır. (İstenirse dövülmüş damla sakızı da konabilir.) 3- Parşömen kağıdı yayılmış tepsiye kaşık kaşık konur veya krema torbası ile sıkılır. 4- Hafif hararetli fırında kurutarak uzun süre pişirilir. Not: Bezeyi; Krema torbası ile, tepsiye yuvarlak ve çabuk şekilde sıkınız ve yine kurutarak pişiriniz. Sonra bir çubuk ile yuvarlağı marmelatla mantar şeklinde yapıştırınız ve öyle ikram ediniz. HİNDİSTAN CEVİZLİ BEZE MALZEMELER: -3 yumurta akı -4 kahve fincanı şeker -1 su bardağı hindistan cevizi rendesi -1 çorba kaşığı patates nişastası -Yarım paket vanilya -1 tatlı kaşığı sirke YAPILIŞI: 1- Yumurta akları şeker ile bakır bir kapta çarpılarak kar haline getirilir. (Damlaların şekilleri kaybolmaması gerekir.) Sirke konur, biraz daha çarpılır. 2- Nişasta, vanilya ve hindistan cevizi rendesi ilave edilip kaşıkla karıştırılır. 3- Parşömen kağıdı yayılmış tepsiye kaşıkla kümeler halinde konur. 4- Hafif hararetli fırında kurutarak uzun süre pişirilir. PORTAKALLI KURABİYE MALZEMELER: -2 su bardağı şeker -1 su bardağı yoğurt -1 büyük paket margarin (250 gr.) -1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine) -2 kahve kaşığı kabartma tozu -1 portakal suyu -1 portakal kabuğu rendesi -Aldığı kadar un YAPILIŞI: 1- Şeker, portakal kabuğu, yağ karıştırılıp krem haline getirilir. 2- Yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu konur. İyice karıştırılır. 3- Aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta yoğrulur. Son olarak portakal suyu konur. 4- Yarım limon büyüklüğünde yuvarlanıp hafif yassıltılır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir. 5- Yumuşak olması için, bir tencereye konup önce bir peçete, sonra kapak örtülür. Not: Hamur, merdane ile 1 cm. kalınlığında açılıp kalıplarla da kesilebilir. BEREKETLİ KURABİYE MALZEMELER: -3 su bardağı şeker -2 su bardağı erimiş yağ -6 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine ayrılacaktır) -1 su bardağı yoğurt -1 çorba kaşığı mahlep -2 çay kaşığı kabartma tozu -2 avuç fındık -Limon kabuğu rendesi -Vanilya -Aldığı kadar un YAPILIŞI: 1- Şeker, yumurta, yağ yoğurt, limon kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, çekilmiş fındık ve mahlep geniş bir kapta iyice karıştırılır. 2- Aldığı kadar elenmiş unla orta yumuşaklıkta yoğrulur. Yarım limon büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlak veya uzun şekil verilir. 3- Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir. 4- Yumuşak olması için, bir tencereye konup önce bir peçete, sonra kapak örtülür. Not: Hamur merdane ile 1,5- 2 cm. kalınlığında açılıp şekilli kalıplarla da kesilebilir. | ||
![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |